Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

Καταρχήν γειά σας! Οτι το βυνίλιο είναι πεθαμένο απο καιρό είναι γνωστό. Ο μόνος λόγος να ασχοληθεί κάποιος μαζί του τώρα είναι η καθαρά υποκειμενική κ@%^λα (εγώ π.χ. γουστάρω να ακούω το χρουτς-χρουτς :103: και επίσης καθαρά ψυχολογικά προτιμώ τον ήχο του γιατι τον θεωρώ πιο "γεμάτο" - όχι οτι είναι κιόλας).
Γειά σου Daddy. Ωραίος! :126:

...

Reaction score
3
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Μια απλή ερώτηση,,επειδή βλέπω με μεγάλο πάθος να μειώνεται το βινύλιο και όσους ασχολούνται με αυτό.

Είχατε ποτέ καλό αναλογικό σύστημα (πικαπ, phono, βραχίονα, βελόνα κτλ) και πολλούς ωραίους δίσκους και αποφασίσετε να τα κάνετε στην άκρη και να ακούτε από cd ?

Το ρωτάω έτσι γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που του επιτήθεστε με την πρώτη ευκαιρία.

Εκτός αν δεν τα είχατε ποτέ αυτά και είναι κι ένας τρόπος να τα αποκλείσετε και να μην έχετε καν την επιθυμία να ακούσετε έναν δίσκο - να μην μπαίνετε καν στην σκέψη του βινυλίου γιατί όντως κοστίζει πολλά.

Reaction score
4.725

Απαντάμε με βάση το ερώτημα που έκανε στο ξεκίνημα του θέματος.

Reaction score
4

...

Είχατε ποτέ καλό αναλογικό σύστημα (πικαπ, phono, βραχίονα, βελόνα κτλ) και πολλούς ωραίους δίσκους και αποφασίσετε να τα κάνετε στην άκρη και να ακούτε από cd ?
.....
Αυτόν με την τρούπα στην μέση ; :138:

Ναι, εγώ είχα αναλογικό σύστημα και ένα σκουπάκι Α.
Τώρα αν ήταν καλό....., είναι σχετικό.

Που το πας όμως , να βοηθήσουμε και τον φίλο στο αρχικό ερώτημα του θέματος.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Απαντάμε με βάση το ερώτημα που έκανε στο ξεκίνημα του θέματος.
Ακριβώς.

Η ερώτηση μου είναι αν αξίζει να δώσω τα λεφτά αυτά από την στιγμή που δεν έχω δίσκους και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με βινύλιο...

Reaction score
0

Πω πω χαμό που έκανε το θέμα που άνοιξα... και ήταν και το πρώτο μου:105:
Καταρχάς να πω ξανά ότι σκέφτομαι να δώσω κάπου στα 350 ευρώ για ένα πικαπ. Τώρα για δίσκους... Με 15 ευρώ έχω βρεί πάρα πολούς στο amazon. Δεν σκοπεύω σε καμία περίπτωση να φτιάξω μια δισκοθήκη με πολλούς δίσκους. Άντε να παίρνω 1, 2 το πολύ τον μήνα, και κυρίως έτσι για ρετρό λόγους και για την διασκέδαση του πράγματος.

Αλλά αν είναι να δώσω τα λεφτά αυτά και ουσιαστικά να είναι πεταμένα... και να έχω έναν ήχο που να λέω ..χμ οκ ας βάλω και τώρα το cd να ξανα ακούσω το album πιο καλά, ...τότε να μου λείπει.
Πάντως (για να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά) το πρώτο cd κλασσικής που αγόρασα έχει καταστραφεί από μόνο του. Σαν να έχει διαβρωθεί και να έχει ξεφτίσει το μεταλικό από πάνω... Και όχι δεν ήταν ένα τυχαίο CD ήταν από την Chesky. Είναι σχεδόν 15 χρονών τώρα. Ενώ αντίθετα κάτι παλία βινύλια της μαμας...δεν έχουν πάθει τίποτα :105:

Reaction score
0

Μια απλή ερώτηση,,επειδή βλέπω με μεγάλο πάθος να μειώνεται το βινύλιο και όσους ασχολούνται με αυτό.

Πολύ αμφιβάλω. Κι αν είχαν ήξεραν νά τό "στήσουν" σωστά?

Το ρωτάω έτσι γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που του επιτήθεστε με την πρώτη ευκαιρία.

Τί νά καταλάβεις? Δέ κατάλαβες ακόμα ότι τό μέλλον ανήκει στά servers μέ τή παράθεση bits ( τσικι τσικι μπούμ ) πού μέ αρκετή δόση φαντασίας καί αυθυποβολής θά πειθόμαστε ότι ακούμε ΜΟΥΣΙΚΗ.....:114:

Εκτός αν δεν τα είχατε ποτέ αυτά και είναι κι ένας τρόπος να τα αποκλείσετε και να μην έχετε καν την επιθυμία να ακούσετε έναν δίσκο - να μην μπαίνετε καν στην σκέψη του βινυλίου γιατί όντως κοστίζει πολλά.
Πάμπολες διαφημίσεις κατασκευαστών CD Players , μεταξύ άλλων στό κείμενο τους ισχυρίζονται μέ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ , ότι τό δικό τους player αναπαράγει σάν ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ.....

Μέ τίς υγείες μας...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Πάντως (για να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά) το πρώτο cd κλασσικής που αγόρασα έχει καταστραφεί από μόνο του. Σαν να έχει διαβρωθεί και να έχει ξεφτίσει το μεταλικό από πάνω... Και όχι δεν ήταν ένα τυχαίο CD ήταν από την Chesky. Είναι σχεδόν 15 χρονών τώρα. Ενώ αντίθετα κάτι παλία βινύλια της μαμας...δεν έχουν πάθει τίποτα :105:
Εμένα τα CD μου δουλεύουν όλα ρολόι ενώ τα βινύλια της μαμάς και του μπαμπά δεν ακούγονται τα περισσότερα, ακόμα και μετά από πλύσιμο.
Αλλά γιατί κάνουμε αυτή τη σύγκριση; Ποιός σου πρότεινε να αγοράσεις CD; :136:

Reaction score
0

Πω πω χαμό που έκανε το θέμα που άνοιξα... και ήταν και το πρώτο μου:105:
Καταρχάς να πω ξανά ότι σκέφτομαι να δώσω κάπου στα 350 ευρώ για ένα πικαπ. Τώρα για δίσκους... Με 15 ευρώ έχω βρεί πάρα πολούς στο amazon. Δεν σκοπεύω σε καμία περίπτωση να φτιάξω μια δισκοθήκη με πολλούς δίσκους. Άντε να παίρνω 1, 2 το πολύ τον μήνα, και κυρίως έτσι για ρετρό λόγους και για την διασκέδαση του πράγματος.

Αλλά αν είναι να δώσω τα λεφτά αυτά και ουσιαστικά να είναι πεταμένα... και να έχω έναν ήχο που να λέω ..χμ οκ ας βάλω και τώρα το cd να ξανα ακούσω το album πιο καλά, ...τότε να μου λείπει.
Γιατί δέ κάνεις τό απλούστατο?
Πήγαινε σέ ένα σοβαρό μαγαζί μέ παράδοση στό χώρο τών αναλογικών πηγών ( προκειμένου νά ξέρουν νά στήσουν σωστα ένα πικ απ ) καί ζήτα νά ακούσεις μουσική κι απ τίς δύο πηγές, cd καί πικ απ. Μετά βγάλε τό συμπέρασμα μόνος σου.

Παρεπιμπτόντως , στό δικό μου σπίτι , όσοι πραγματικοί μουσικόφιλοι καί έμπειροι ακροατές ΖΩΝΤΑΝΗΣ μουσικής , έτυχε νά ακούσουν , προτίμησαν τό αναλογικό συστημα από τό καλό ψηφιακό μου ( Meridian 808 ) τό οποίο αναλογικό στοιχίζει σχεδόν τά μισά χρήματα.

Reaction score
4.725

Μα εδώ μιλάμε για 350 κόστος πικάπ και όχι πλατώ,βελόνες,πλυντήρια,στεγνωτήρια κτλ κτλ.
Σε τέτοια καταστήματα που θα στήσουν το αναλογικό σύστημα 350 ευρώ θα έχουν μόνο τα τακάκια που θα κάθετε το πλατώ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

...
Δεν είχαμε βρε Κωνσταντίνε, έχουμε. Και τί μ' αυτό δηλαδή;

Reaction score
3

Δεν είχαμε βρε Κωνσταντίνε, έχουμε. Και τί μ' αυτό δηλαδή;

Ωραία, και πότε χρησιμοποιείς το πικαπ για να ακούς μουσική?
Πότε το προτιμάς δηλαδή? Σε σχέση με τα άλλα μέσα που έχεις.

Reaction score
0

Το αν αξίζει θα το κρίνεις μόνο εσύ. Εγώ προσωπικά και δίσκους μπόλικους είχα, και CD πολλά ακόμη έχω αλλά σαν την ευκολία του ρημαδιού του PC, τίποτα. Δημιουργείς μια βιβλιοθήκη με Playlist σε κάθε είδους μουσική, Lossless, κατά προτίμηση και κάθεσαι και απολαμβάνεις με τις ώρες. Προσωπικά δεν θα γύρναγα προς τα πίσω και νομίζω πως εκτός απ' τους ρομαντικά αλλά και φανατικά λάτρεις τους είδους, για όλους τους υπόλοιπους το μέλλον της μουσικής είναι ψηφιακό.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Ωραία, και πότε χρησιμοποιείς το πικαπ για να ακούς μουσική?
Πότε το προτιμάς δηλαδή? Σε σχέση με τα άλλα μέσα που έχεις.
Όταν θέλω να ακούσω κάτι που το έχω σε βινύλιο, (δεν τα έχω διπλά, ό,τι έχω σε βινύλιο, δεν το έχω πάρει σε CD, μη τρελαθούμε δηλαδή)...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

...
Βρε Κωνσταντίνε, δεν πρόκειται για επίθεση!, ποια επίθεση! Δηλαδή, αν κάποιος σου κάνει ανάλογη ερώτηση και του πεις να πάρει αυτοκίνητο 16βάλβιδο με αεριζόμενα δισκόφρενα και ψεκασμό, αυτό σημαίνει πως επιτίθεσαι στους κινητήρες με ωστήρια και με ταμπούρα γύρω - γύρω;

Πάνε τα αναλογικά, μας τελείωσαν. Τα φτιάξαμε στη διάρκεια του B' Π.Π., τα εξελίξαμε μεταπολεμικά, μας υπηρέτησαν για τρεις δεκαετίες μετά τον πόλεμο, μπράβο μας, και μετά φτιάξαμε κάτι καινούργιο, καλύτερο, ακόμη πιο προσιτό σε ακόμη περισσότερο κόσμο, και πιο εύκολο στη χρήση. Αυτό είν' όλο.

(Για τα άλλα θα σου στείλω πμ...)

Reaction score
8
Είναι ευνόητο ότι αξίζει, εφόσον έχεις το μεράκι και την όρεξη να ασχοληθείς.

Δεν είναι ούτε πρακτικό ούτε και οικονομικό, όπως όλο άλλωστε το άθλημα - με εξαίρεση ίσως τους streaming servers και τα class D ενισχυτικά.

Όλα τα άλλα είναι βαρέα, δύσχρηστα, πανάκριβα και ενεργοβόρα όσο δεν παίρνει. Άρα να μην ασχολούμαστε με τίποτα; Κι εμένα μου έχει περάσει από το μυαλό.

Συν ότι όλοι όσοι λένε όχι έχουν ήδη ασχοληθεί και "ψηθεί" χρόνια στο αναλογικό ρινγκ και μόνοι τους κατέληξαν ότι πλέον δεν αξίζει για τους άλλους αρχάριους.

Άραγε, πόσοι από εμάς δεν θα ξαναέπαιρναν πικάπ εάν ξεκινούσαν πάλι από την αρχή; Εγώ και πάλι λέω ότι αξίζει να ασχοληθείς, έστω και μέχρι να καταλήξεις στο ότι δεν... άξιζε.

Σημασία έχει το ταξίδι.

Reaction score
59
Οι *απαρχαιομένες* αναλογικές ηχογραφήσεις που καθιερώθηκαν το 1954 έθεσαν ένα πολύ υψηλό επίπεδο από την πρώτη τους μέρα που ποτέ δεν ξεπεράστηκε. Οι ψηφιακές ηχογραφήσεις του "Τέλειος Ήχος για Πάντα" ΠΟΤΕ δεν είχαν υψηλό επίπεδο ούτε την πρώτη μέρα αλλά ούτε και σήμερα μετά από 30 χρόνια. Στην δε προσπάθεια βελτίωσής τους, η κάθε βελτίωση ανακοινώνεται ότι πλησιάζει όλο και περισσότερο το αναλογικό!!!!!
Αυτό σας λέει τίποτα;;;
Έχετε ποτέ σας αναρωτηθεί γιατί τα ψηφιακά δισκάκια που προέρχονται από παλιές λαμπάτες αναλογικές ηχογραφήσεις έχουν καλύτερο ήχο και διαρκώς βελτιώνονται από την κάθε φορά εφαρμοζόμενη βελτιωμένη ψηφιακή τεχνολογία στην ψηφιοποίηση του αναλογικού σήματος;;;;;;;;;;;;;;;;;Λ.Σ.

Reaction score
47
Έχετε ποτέ σας αναρωτηθεί γιατί τα ψηφιακά δισκάκια που προέρχονται από παλιές λαμπάτες αναλογικές ηχογραφήσεις έχουν καλύτερο ήχο και διαρκώς βελτιώνονται από την κάθε φορά εφαρμοζόμενη βελτιωμένη ψηφιακή τεχνολογία στην ψηφιοποίηση του αναλογικού σήματος;;;;;;;;;;;;;;;;;Λ.Σ.
Αυτο παλι ποιος το λεει; Διαφωνω καθετα.

Reaction score
4

......
Θέλει και ανοιχτό μυαλό.....
θα σου λένε ασυναρτησίες οι "έμπειροι" και θα προσπαθείς να καταλάβεις το 'παράλογο'....!
....
Μην πεις ότι δεν στα είπαμε........, έτσι... :137:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.426
Ποιος ο λόγος άλλωστε να βρεις γκόμενα!!!

Ξοδεύεις χρήματα στο ντύσιμο, στα δώρα, στις βενζίνες και στα κεράσματα. Άσε που σε πρήζει με τη γκρίνια της και πέντε τουλάχιστον ημέρες το μήνα δεν...
Μια ωραία πρωία μπορεί να φας πόρτα ή κέρατο και πάνε όλα χαμένα

Οπότε κάθεσαι σπίτι σου, το ρίχνεις στο cyber τουρουρούρου και είσαι μια χαρά.

Άσχετο θα μου πείτε με το ποστ.
Μπορεί ναι μπορεί και όχι...:142::142::142:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef