Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
8
Ηρεμία! Δεν τα γνωρίζω όλα. Μαθαίνω συνομιλώντας και θα μαθαίνω μέχρι να πεθάνω. Κάποιοι δυστυχώς δεν μαθαίνουν τίποτα από ένα διάλογο. Γενικά το λέω αυτό, 'οχι για σένα. Λ.Σ.
Αν λοιπον μπορειται να καταλαβεται αυτο που λεω, ειναι το οτι αν και ειναι δευτερευουσης σημασιας (που ειναι για μενα), δεν μπορω να τον παραβλεψω και να πω οτι δεν υπαρχει.

Υπαρχει και πολυ μου αρεσει που υπαρχει, διοτι ειναι πολυ φυσικο να υπαρχει.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Φυσικα και ειναι Γιαννη. Αλλα οταν εχεις ενα αριστο πικαπ με μια αριστη κεφαλη και βελονα, δεν θα σου αποδωσει αριστα μονο την μουσικα, αλλα και καθε ατελεια του δισκου. Αλλιως δεν ειναι καλο το συστημα.
Λάθος! Το αντίθετο θα έλεγα και από πείρα, αλλά το υποστηρίζουν και σχεδιαστές πικάπ.
Όσο καλύτερο τόσο περισσότερη μουσική και λιγότερα προβλήματα.Λ.Σ.

Reaction score
8

Λάθος! Το αντίθετο θα έλεγα και από πείρα, αλλά το υποστηρίζουν και σχεδιαστές πικάπ.
Όσο καλύτερο τόσο περισσότερη μουσική και λιγότερα προβλήματα.Λ.Σ.
Λιγοτερα προβληματα ναι. Λιγοτερα φυσιματα ομως οχι.

Reaction score
59
Αν λοιπον μπορειται να καταλαβεται αυτο που λεω, ειναι το οτι αν και ειναι δευτερευουσης σημασιας (που ειναι για μενα), δεν μπορω να τον παραβλεψω και να πω οτι δεν υπαρχει.

Υπαρχει και πολυ μου αρεσει που υπαρχει, διοτι ειναι πολυ φυσικο να υπαρχει.
Σωστά αλλά το θεωρώ καθαρή φιλολογία.
Μάλιστα δε κάποιοι προσπαθούν να υποτιμήσουν το βινύλιο γενικά.
Όταν κάνουν τόσο ντόρο για τον *θόρυβο* δίνουν μια λανθασμένη εντύπωση για το βινύλιο που δυστυχώς θα δημιουργήσουν προκατάληψη σε ορισμένους και δεν πρέπει.
θα ήθελα να τονίσω ότι έχω επαγγελματικό συμφέρον και από τα δύο μέσα. Μάλιστα η πρώτη έκδοση της εταιρείας μου είνα ένα διπλό χαρτονένιο cd. Λ.Σ.

Reaction score
8
Σωστά αλλά το θεωρώ καθαρή φιλολογία.
Μάλιστα δε κάποιοι προσπαθούν να υποτιμήσουν το βινύλιο γενικά.
Όταν κάνουν τόσο ντόρο για τον *θόρυβο* δίνουν μια λανθασμένη εντύπωση για το βινύλιο που δυστυχώς θα δημιουργήσουν προκατάληψη σε ορισμένους και δεν πρέπει.
θα ήθελα να τονίσω ότι έχω επαγγελματικό συμφέρον και από τα δύο μέσα. Μάλιστα η πρώτη έκδοση της εταιρείας μου είνα ένα διπλό χαρτονένιο cd. Λ.Σ.
Ξεκαθαρισα απο την αρχη οτι ειμαι λατρης του αναλογικου ηχου.

Αν και ασχολουμαι κατα κορον με την ψηφιακη τεχνολογια, δεν μπορω να ξεχασω ις αρχες με τις οποιες μεγαλωσα, εμαθα και μπηκα στα βαθεια νερα, του επαγγελματικου ηχου, οταν πρωτο και κυριο λογο ειχαν τα αισθητηρια της ακοης και οχι τα μηχανηματα μετρησεων.

Reaction score
59
Ξεκαθαρισα απο την αρχη οτι ειμαι λατρης του αναλογικου ηχου.

Αν και ασχολουμαι κατα κορον με την ψηφιακη τεχνολογια, δεν μπορω να ξεχασω ις αρχες με τις οποιες μεγαλωσα, εμαθα και μπηκα στα βαθεια νερα, του επαγγελματικου ηχου, οταν πρωτο και κυριο λογο ειχαν τα αισθητηρια της ακοης και οχι τα μηχανηματα μετρησεων.
ΣΩΣΤΌ. Ακοή και όχι μετρήσεις!Λ.Σ.

Reaction score
8
ΣΩΣΤΌ. Ακοή και όχι μετρήσεις!Λ.Σ.
Ναι Κε Στεφανιδη.

ποτε δεν πηγα σε συναυλια κρατοντας analizer ντεσιμπελομετρο και pink noise.

Τι να κνω τωρα ο κακομοιρης.

Μονο τα αυτια μου κουβαλαω. Ειναι ενα βιτσιο που εχω απο τοτε που γεννηθηκα.

Reaction score
59
Ναι Κε Στεφανιδη.

ποτε δεν πηγα σε συναυλια κρατοντας analizer ντεσιμπελομετρο και pink noise.

Τι να κνω τωρα ο κακομοιρης.

Μονο τα αυτια μου κουβαλαω. Ειναι ενα βιτσιο που εχω απο τοτε που γεννηθηκα.
Δυστυχώς κάποιοι *ακούν* μέσω μετρήσεων και όχι των αφτιών τους. Με με λες κύριε με ενοχλεί. Και όχι πληθυντικό. Είμαστε μέλη ενός συλλόγου, σύντροφοι θα έλεγα, συνφορουμίτες που λεν κάποιοι.Συνχομπίστες. Λ.Σ.

Reaction score
3.497
Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Έχεις ακούσει το πικάπ αλλά και ολόκληρο το σύστημα σε balanced με XLR; Τότε να δεις που πάει ο *θόρυβος*. Λ.Σ.
Ο θόρυβος επιφανείας που παράγεται κατά την ανάγνωση των βινυλίων δεν μειώνεται με την balanced συνδεσμολογία. Ο εξωγενής θόρυβος τύπου "common mode" μπορεί να μειωθεί.

Reaction score
8

Ο θόρυβος των βινυλίων δεν μειώνεται με την balanced συνδεσμολογία.
Οχι, αλλα βελτιωνετε κατα πολυ η αποδωση των μηχανων αναπαραγωγης.

Reaction score
59

Ο θόρυβος των βινυλίων δεν μειώνεται με την balanced συνδεσμολογία.
Πώς ξέρεις ότι ο *θόρυβος* που τυχόν ακούς οφείλεται μόνο και αποκλειστικά στο βινύλιο;
Πρέπει να έχεις την εμπειρία για να με καταλάβεις. Δεν την είχα πάντα. Κάποτε την απόκτησα και τότε κατάλαβα.Λ.Σ.

Reaction score
8
Δυστυχώς κάποιοι *ακούν* μέσω μετρήσεων και όχι των αφτιών τους. Με με λες κύριε με ενοχλεί. Και όχι πληθυντικό. Είμαστε μέλη ενός συλλόγου, σύντροφοι θα έλεγα, συνφορουμίτες που λεν κάποιοι.Συνχομπίστες. Λ.Σ.
Ενταξη Λεωνιδα.

Εισαι λιγακι μεγαλυτερος μου γιαυτο ωφειλω να μιλαω στον πληθυντικο.

Αλλο βιτσιο που κουβαλαω απο παιδακι.:137:

Αυτοι που ακουν με........μηχανικη υποστηριξη............ας προσεχαν.

Reaction score
59
Ενταξη Λεωνιδα.

Εισαι λιγακι μεγαλυτερος μου γιαυτο ωφειλω να μιλαω στον πληθυντικο.

Αλλο βιτσιο που κουβαλαω απο παιδακι.:137:

Αυτοι που ακουν με........μηχανικη υποστηριξη............ας προσεχαν.
Λουκάς θέλεις να πεις. Λ.Σ.

Reaction score
8
Θα μου επιτρεψετε κυριοι να παω για υπνο διοτι αυριο πρεπει να ειναι ξεκουρστα τα ¨ψηφιακα αυτια μου" :142: (ημαρτον), λογω μειξης.

Καλο βραδυ.

Reaction score
3.497
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Πώς ξέρεις ότι ο *θόρυβος* που τυχόν ακούς οφείλεται μόνο και αποκλειστικά στο βινύλιο;
Πρέπει να έχεις την εμπειρία για να με καταλάβεις. Δεν την είχα πάντα. Κάποτε την απόκτησα και τότε κατάλαβα.Λ.Σ.
Εγώ μπορώ να μετρήσω το είδος και την προέλευση του θορύβου ή το πόσο λάθος μπορεί να είναι ο ήχος που φτάνει μέχρι τα αυτιά σου. Αυτό που δεν μπορώ να μετρήσω ειναι το μέγεθος της αντίληψης ή της φαντασίας ενός ακροατή.

Reaction score
877
Κώστας EAR, ακούς καλύτερα εσύ, η ο αδελφος σου?
Ρε τι μου θυμίζει...

Παιδιά να με συγχωρείτε αλλά θορυβείτε και δεν μ' αφήνετε να δουλέψω! Αυτή τη στιγμή ψηφιοποιώ ένα βινύλιο αμέσου κοπής...
Ρε τι μου θυμίζει...

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Εγώ μπορώ να μετρήσω το είδος και την προέλευση του θορύβου ή το πόσο λάθος μπορεί να είναι ο ήχος που φτάνει μέχρι τα αυτιά σου. Αυτό που δεν μπορώ να μετρήσω ειναι το μέγεθος της αντίληψης ή της φαντασίας ενός ακροατή.
Η ύπαρξη ή ανυπαρξία *θορύβου* δεν είναι θέμα αντίληψης ή φαντασίας, αλλά ένα πραγματικό γεγονός. Το αν είναι μετρήσιμη δεν σημαίνει ότι σχεδόν κάτι το ανύπαρκτο μας εμποδίζει να απολαύσουμε την ωραία μουσική μας από το βινύλιο. Λ.Σ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo