Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

αχ θορυβοποιούλη μου, αχ...

πάρε ένα wav.
κάντο flac.
ξανακάντο wav.
ξανακάντο flac.
ξανακάντο wav.

πάρε το τελικό wav και σύγκρινέ το bit προς bit με το αρχικό wav.

Αν βρεις διαφορά, θα σου χαρίσω το στερεοφονικό μου!
Βρε πάρτο χαμπάρι, όπως όσες φορές και να ζιπάρεις και να ξεζιπάρεις το document αρχείο σου δε χάνεις ούτε μια τελεία, έτσι συμβαίνει και με το flac, δε χάνεται ούτε μπιτ, καπίτο?
Ιο καπιτο νιεντε, αν δεν θεσω τα κουλαδια μου επι των ηλων.(ετσι γραφετε;;)

Γκεγκε;;:142::142:

Ρε gmt. Νυσταζω. Θα με αφηκετε να παω για νανι;;;:142:

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βιν

Ιο καπιτο νιεντε, αν δεν θεσω τα κουλαδια μου επι των ηλων.(ετσι γραφετε;;)

Γκεγκε;;
Ρε gmt. Νυσταζω. Θα με αφηκετε να παω για νανι;;;
Όχι θα ξεροσταλιάσεις σήμερα στο pc σου :142:

τα κουλάδια να τα βάλεις ''επί των τύπων των ήλων":136:

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το

Όχι θα ξεροσταλιάσεις σήμερα στο pc σου

τα κουλάδια να τα βάλεις ''επί των τύπων των ήλων"
Εμενα δεν μου αρεσουν οι τυποι, θελω μονο τυς ηλους. :136:

Παωωωωωωωωωωωωω. Νανιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!:142::142:

Reaction score
40
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Μιας και κρατάω τους τύπους:142: σου λέω καληνύχτα :605:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Ιο καπιτο νιεντε, αν δεν θεσω τα κουλαδια μου επι των ηλων.(ετσι γραφετε;;)Γκεγκε;;:142::142:
Ώρες ώρες ρε Μπίλη μ', αναρωτιέμαι μήπως το 'παθες όταν πήδηξες από το παράθυρο του 6ου ορόφου τεστάροντας τον νόμο της βαρύτητας. Μα τον παπ@ρα τον Νεύτωνα, πολύ μπερδεμένα τα έλεγε ε; :137:

...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Και το googlαρισα (καιρο πριν) και ακομα δεν μπορω να βρω κατι που να με πειθει γαι τις μη απωλειες.
Είπαμε τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια της.

Συνεχεια τα ιδια θα κανουμε; Ακουστικα τουλαχιστον, δεν υπαρχουν διαφορες.
Διαφορές υπάρχουν αλλά είναι ελάχιστες και σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν τελικά αξίζει τον κόπο.

Πραγματικα, Αν κανω μια μετατροπη ενος αρχειου wav σε flac και μετα το μετατρεψω ξανα σε wav, θα παρω το πρωτοτυπο αποτελεσμα;

ΝΑΙ bit προς bit. Αν δεν πιστεύεις πάλι απλά κάνε το πείραμα. Πάρε ένα wav δημιούργησε ένα αντίγραφο, κάντο flac και μετά πάλι wav και έλεγξε το αντίγραφο με το πρωτότυπο με ένα file checker...

Για τις μετατροπές εγώ χρησιμοποίησε το fair stars audio convertor στην απλή του έκδοση (δίνει Τrial).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Λοιπόν, δεν ξέρω για σας, εγώ ψήφισα γι' αυτό το θέμα. Δεν ξέρω τί συμπέρασμα έβγαλε αυτός που το άνοιξε, το σίγουρο είναι πως έκανε τρελό τζέρτζελο...

Reaction score
1.213

Μια ψηφος και απο εμενα...!!!

Reaction score
8

Είπαμε τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια της.
Αν ειναι της προκοπης η γκομενα ΚΑι σηκωνε και τα ποδια της θα ηταν ακομα καλλιτερα.:142:

Διαφορές υπάρχουν αλλά είναι ελάχιστες και σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν τελικά αξίζει τον κόπο.
Ακουστες, ή μετρησιμες; Εχει διαφοραδα. :126:

ΝΑΙ bit προς bit. Αν δεν πιστεύεις πάλι απλά κάνε το πείραμα. Πάρε ένα wav δημιούργησε ένα αντίγραφο, κάντο flac και μετά πάλι wav και έλεγξε το αντίγραφο με το πρωτότυπο με ένα file checker...
Αυτο που θελω να καταλαβω, ειναι το εξης. Το Flac ειναι αρχειο ηχου ή το μεσον με το οποιο συμπιεζετε ενα αρχειο ηχου.

Δηλαδη. Αν θελουμε να συμπιεσουμε το Photoshop (π.χ) χρησιμοποιουμε zip ή rar. Τα δυο αυτα προγραμματα ομως ειναι το μεσον συμπιεσης και οχι το αυτουσιο και πρωτογεννες προγραμμα.

Συμβαινει το ιδιο και στο ηχητικο μερος, με το flac; Αν ναι δεν το συζηταμε. Φυσικα και δεν θα υπαρχει διαφορα. Αν ομως οχι, τοτε θα περιμενω να ακουσω και να αφουγκραστω.

Το οτι η μετατροπη ενος wav se flack και flac wav θα μου δωσει παλι wav, φυσικα δεν λεει τιποτα.

Και με ενα mp3 μπορω να ακολουθησω την ιδια διαδικασια. Οταν ομως το επαναφερω σε wav, οι απωλειες που υπεστει απο την μετατροπη, δεν επανερχονται. Ο File checker ομως, θα μου λεει οτι το αρχειο ειναι wav. Στην ουσια ομως, θα ειναι ενα mp3 με μορφη wav.

[/QUOTE]

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βιν

Μετρήσιμες και ακουστές. Απλά μην περιμένεις τεράστιες ακουστές διαφορές. Μιλάμε για ελάχιστες διαφορές.

Αυτο που θελω να καταλαβω, ειναι το εξης. Το Flac ειναι αρχειο ηχου ή το μεσον με το οποιο συμπιεζετε ενα αρχειο ηχου.

Δηλαδη. Αν θελουμε να συμπιεσουμε το Photoshop (π.χ) χρησιμοποιουμε zip ή rar. Τα δυο αυτα προγραμματα ομως ειναι το μεσον συμπιεσης και οχι το αυτουσιο και πρωτογεννες προγραμμα.

Συμβαινει το ιδιο και στο ηχητικο μερος, με το flac; Αν ναι δεν το συζηταμε. Φυσικα και δεν θα υπαρχει διαφορα. Αν ομως οχι, τοτε θα περιμενω να ακουσω και να αφουγκραστω.
Ναι λέμε δεν υπάρχουν διαφορές...

Το οτι η μετατροπη ενος wav se flack και flac wav θα μου δωσει παλι wav, φυσικα δεν λεει τιποτα.

Και με ενα mp3 μπορω να ακολουθησω την ιδια διαδικασια. Οταν ομως το επαναφερω σε wav, οι απωλειες που υπεστει απο την μετατροπη, δεν επανερχονται. Ο File checker ομως, θα μου λεει οτι το αρχειο ειναι wav. Στην ουσια ομως, θα ειναι ενα mp3 με μορφη wav.
Είπαμε η μετατροπή wav σε Flac και πάλι wav δημιουργεί ακριβώς το ίδιο wav, bit προς bit. O File Checker δεν σου λέει αν κάτι έιναι wav ή mp3. Eλέγχει δύο αρχεία bit προς bit και μπορεί να δει αν είναι ακριβώς ίδια.

Reaction score
3.497

Στη Ρώμη που ήμουν προσφάτως, τα βινύλια τα πουλούσαν στην τιμή των 2-5 ευρώ, αναλόγως σπανιότητας ή φυσικής κατάστασης. Πολλά από αυτά ήταν σε υπερ-άριστη κατάσταση, ελαφριά και τα περισσότερα αυθεντικά της εποχής τους, δεν ήταν δηλαδή επανεκδόσεις γνωστών κερδοσκόπων που τυπώνουν σήμερα -για να σας εξαπατήσουν- σε βαριά βινύλια 180γρ., ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής του ψηφιακού αντιγράφου στα 24bit 96KHz.

Ευτυχώς, δεν αγόρασα κανένα από αυτά τα βινύλια και σήμερα αισθάνομαι ευτυχής.

Χαρείτε την αγαπημένη σας μουσιική. Η καλύτερη μέθοδος διάσωσης δεδομένων ήχου που υπάρχει σήμερα στη γη είναι η ψηφιακή.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Αν ειναι της προκοπης η γκομενα ΚΑι σηκωνε και τα ποδια της θα ηταν ακομα καλλιτερα.:142:

Ναι! Σιγά μην έχει και διαφορογαϊδούρα!!

Reaction score
8
Κε Μπλατσιε,

Ποιο file checker χρησιμοποιητε;

Εγω με το mediainfo που χρησιμοποιω δεν μου δειχνει λεπτομερειες.

Εχετε καποιο καλλιτερο;

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το

Ναι! Σιγά μην έχει και διαφορογαϊδούρα!!
Φυσικα, αγαπητε μου.

Μπορει να εχει και διφορομουλαρα. :136:

Ποτε δεν ξερεις. :142:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Απάντηση: Αξίζει το Discovery να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Λοιπόν, δεν ξέρω για σας, εγώ ψήφισα γι' αυτό το θέμα. Δεν ξέρω τί συμπέρασμα έβγαλε αυτός που το άνοιξε, το σίγουρο είναι πως έκανε τρελό τζέρτζελο...
Τώρα που πήγε στ'αστέρια,θα γίνει και...δορυφορική μετάδοση του θέματος:
[youtube]9BxNJRxGbgE&feature=related[/youtube]
(History of the thread...must watch!)
:612:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

[YOUTUBE]sJqsZH173iI[/YOUTUBE]
:126:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Reaction score
40
Απάντηση: Έκαψα τα εκλεκτά!!!

To super θέμα.....:105:Τώρα που το Discovery θα ασχοληθεί με το βινύλιο έκαψα σήμερα κάτι εκλεκτά σπέσιαλ που δεν μπόρεσα να βρω με τίποτα σε βινύλιο.... Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη μάνα γη:142:

Που είσαι Νίκο να με καμαρώσεις....:142:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut