Απλο και φθηνο ΜΑΤ

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Απο τις δοκιμες μου συμπεραινω οτι το καθε υλικο και η ποσοτητα του κατω απο τον δισκο εχει τον χαρακτηρα του ο οποιος και ακουγεται.Ισως γι αυτο τα τρια σκληρα κοματακια δινουν την εντυπωση του λιγοτερο χρωματισμενου ηχου.Η βελονα "διαβαζει" σχεδον μονο τον ιδιο τον δισκο ?Το πλατω αναποφευκτα ειναι που ειναι εκει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.300
Δεν μπορώ να κρατηθώ και να μη πω ότι όλο το σενάριο αυτό έχει πολύ πλάκα!:p

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν μπορώ να κρατηθώ και να μη πω ότι όλο το σενάριο αυτό έχει πολύ πλάκα!:p
Μπορεις να το πεις κι ετσι.Καμια ιδεα/γνωμη πες μας.Ασε που θα ειναι και μετρησιμες οι διαφορες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.300
Σοβαρά μιλούσα για φύλλα σορμποθανης, αυτοκόλλητα της audioquest είχα βρεί κάποτε.

Αν ψάξεις, θα βρείς.

Καλύτερο υλικό δε μπορώ να φανταστώ.

Για να καλύψεις επιφάνεια δίσκου, θα κοστίσει φαντάζομαι περί τα 50€. Δεν είναι τρομερό κόστος για δοκιμή, άσε που θα διασκεδάσεις στη διαδικασία, αυτό που το πας...

Sorbothane sheets. Γκουγκλαρε. Να ένα. Να κι άλλο. Να και φωτό:

Αν το κολλήσεις στο σασί μηχανημάτων, βελτιώνεται πολύ το θέμα των κραδασμών σε αυτά, πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο σε λαμπίτσες. ;)

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Εχω ενα ματ sorbothane αλλα αυτα που κανει δεν .......ασε που λεκιαζει και τους δισκους και το πλατω.
ισως σε αλλες χρησεις να ειναι οκ.Ενας φιλος χρησιμοποιει ποδια sorbothane κατω απο το πικαπ του και του αρεσουν.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αν το κολλήσεις στο σασί μηχανημάτων, βελτιώνεται πολύ το θέμα των κραδασμών σε αυτά, πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο σε λαμπίτσες. ;)[/QUOTE]
Γι αυτα εχουμε αλλο ειδικα για τον σκοπο αυτο.:thumbsup:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.300
Δε μου ακούστηκε απαραιτήτως "κακό" αυτό που περιέγραψες, μάλλον το αντίθετο! ;)

Ιδίως όταν είναι δεδομένο ότι δε γνωρίζουμε επακριβώς το περιεχόμενο του μάστερ, τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις τα κατατάσσω στα θετικά στοιχεία στον ήχο. :)

Η αίσθηση αυξημένης λεπτομέρειας συνήθως συνοδεύει την ελάττωση όγκου στα χαμηλομεσαια, όπου βρίσκεται η ουσία της μουσικής, οι φωνές και τα όργανα.

Αν προσθέσεις την σαφέστατη παρουσία χαρακτήρα σε κεφαλές και βελόνες, σε καλώδια και φόνο στειτζ, σε προ και τελικούς, σε ηχεία και χώρους, σε ηχογραφήσεις και ηχογραφήσεις, τι μένει με βεβαιότητα; η λεπτομέρεια; Χαχαχαχαχα

Νομίζω ότι θα πρέπει να επιμείνεις περισσότερο στην ασφαλή από πλευράς κραδασμοαπορρόφησης επιλογή της σορμποθανης, σε ένα μηχανισμό που εκ των πραγμάτων βλάπτεται αντικειμενικά από τους κραδασμούς, και να αναζητήσεις αλλού τις ευθύνες για ότι προκύψει (μετρημένα) χειρότερο. Αυτό βέβαια, είναι ένας ασφαλής γενικός κανόνας. ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.300
Audioquest Sorbothane Record Mat

The synthetic material that makes up the Audioquest Sorbothane Record Mat is a specialized material that is able to eliminate platter vibrations, thereby improving the sound quality. This mat is able to produce a quality sound, and avoid the pitfall of some mats that end up creating a "soggy" sound to the base. This mat is also in the higher price range, but is said to produce exceptional sound quality.

Χαχαχαχαχα, αλήθεια, δεν το ήξερα ότι υπάρχει!

Reaction score
390
http://www.soundfountain.com/amb/ttmat.html

Νομίζω ότι τα αναφέρει όλα. ;)
Αγαπητέ Κώστα Καλημέρα ,
Μπορεί να έχω κάποιες ενστάσεις στα όσα κατά καιρούς έχεις γράψει (κυριως στην απολυτοτητα των επιχειρηματων σου) πλην όμως σου βγάζω το καπέλο για το πλήθος των γνώσεων σου και κυρίως για το κεφι σου και την όρεξη σου να ψάχνεις.
Πού στο Καλό το ξετρυπωσες αυτό τα ξημερωματα.
Μου φαίνεται ότι οι τύψεις του αναλογικου δε σε αφήνουν να ησυχασεις.
Και πάλι καλή σου μέρα.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δε μου ακούστηκε απαραιτήτως "κακό" αυτό που περιέγραψες, μάλλον το αντίθετο! ;)

Ιδίως όταν είναι δεδομένο ότι δε γνωρίζουμε επακριβώς το περιεχόμενο του μάστερ, τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις τα κατατάσσω στα θετικά στοιχεία στον ήχο. :)

Η αίσθηση αυξημένης λεπτομέρειας συνήθως συνοδεύει την ελάττωση όγκου στα χαμηλομεσαια, όπου βρίσκεται η ουσία της μουσικής, οι φωνές και τα όργανα.

Αν προσθέσεις την σαφέστατη παρουσία χαρακτήρα σε κεφαλές και βελόνες, σε καλώδια και φόνο στειτζ, σε προ και τελικούς, σε ηχεία και χώρους, σε ηχογραφήσεις και ηχογραφήσεις, τι μένει με βεβαιότητα; η λεπτομέρεια; Χαχαχαχαχα

Νομίζω ότι θα πρέπει να επιμείνεις περισσότερο στην ασφαλή από πλευράς κραδασμοαπορρόφησης επιλογή της σορμποθανης, σε ένα μηχανισμό που εκ των πραγμάτων βλάπτεται αντικειμενικά από τους κραδασμούς, και να αναζητήσεις αλλού τις ευθύνες για ότι προκύψει (μετρημένα) χειρότερο. Αυτό βέβαια, είναι ένας ασφαλής γενικός κανόνας. ;)
Το ιδιο δεν ισχυει για ολα τα ματ? χαχαχα
sorbothane,φελλος,λαστιχο,ακρυλικο , ολα συμβαλλουν σε κατι διαφορετικο.
Λεγοντας για θολωμα της λεπτομερειας εννοω συγκριτικα με αλλα ματ και αυτο βεβαια ειναι υποκειμενικο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.300
συγκριτικα με αλλα ματ και αυτο βεβαια ειναι υποκειμενικο.
Ναι βρε, φυσικά υποκειμενική είναι η γνώμη σου από την περιγραφή που έδωσες, αυτό ήταν το ευκόλως εννοούμενο! :)
Το δυσκόλως εννοούμενο είναι το γιατί λοιπόν δε το κάνεις αντικειμενικό, με μία μέτρηση; ;)
[DOUBLEPOST=1484561597][/DOUBLEPOST]
Μου φαίνεται ότι οι τύψεις του αναλογικου δε σε αφήνουν να ησυχασεις.
Ναι, δε κλείνω μάτι! :p:D:p:D

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.424
..burn down the ματ-ς
Skid roper .. mojo nixxon..
Ματ κ transcriptors :)
...το καλητερο καλωδιο λεει μια ψυχη...ειναι το καθολου καλωδιο..
Λες να ισχυει κατι τετοιο κ για τα mat!?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ναι βρε, φυσικά υποκειμενική είναι η γνώμη σου από την περιγραφή που έδωσες, αυτό ήταν το ευκόλως εννοούμενο! :)
Το δυσκόλως εννοούμενο είναι το γιατί λοιπόν δε το κάνεις αντικειμενικό, με μία μέτρηση; ;)
[D
Δεν ειμαι σιγουρος αν εχω τον τροπο να το μετρησω αυτο.
Χρονο δεν εχω σιγουρα.....χαχαχα....αλλα θα ηταν ενδιαφερον.Καμια συμβουλη?
Παντως δεν εχω αμφιβολια στο οτι οσα ματ δοκιμασα,επηρεαζουν τον τελικο ηχο με τον ενα η τον αλλο τροπο.
Πριν πολλα χρονια,οταν ηταν το Pink Triangle PT TOO στις δοξες του,διαβασα σχολια καποιου (κατασκευαστη που δεν ειχε σχεση με την ΡΙΝΚ ),σχετικα με το αν τα ακρυλικα πλατω χρειαζονταν ματ,και απαντησε ισως,αλλα θα το προτιμουσε κατω απο το πλατω και οχι πανω στο πλατω.Προτιμουσε το ματ να δουλευει προς την κατευθυνση απορροφησης κραδασμων απο το πλατω και οχι να επιδρα με οποιο δηποτε τροπο στην επαφη πλατω/δισκου.
[DOUBLEPOST=1484563352][/DOUBLEPOST]
...το καλητερο καλωδιο λεει μια ψυχη...ειναι το καθολου καλωδιο..
Λες να ισχυει κατι τετοιο κ για τα mat!?
Γνωμη μου ναι !!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.300
:rolleyes:

Γιατρέ, ακούω φωνές, και είμαι μόνος στη βάρκα.

Γατάκια με τα 16 bits....τσ,τσ,τσ. :roflmao:

"Remember: we are talking about analog recordings which may have up to 700 bits (so to speak, not 16), and maybe more."
:lolsign::lolsign:

Κι έλεγα, δε θα το δει κανείς άλλος; Χαχαχαχαχα

Έχω συνηθίσει κάτι τέτοια να τα προσπερνάω σα τα ορθογραφικά λάθη! :D:p

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.424
Μικροδιαφορες εχω εντοπισει, εγκειται καπου και η μικροδιαφορα στο vta, το clamp κανει μεγαλητερη διαφορα.
Σε ακρυλικο "ζεσταινει" λιγο.. αντιθετα με καποια αυστηροτητα χωρις.. (αναδειξη λεπτομεριων).
Κραταω το κατα F.Kuzma ευαγγελιο .. αν δεν ειναι σημαντικη η διαφορα δεν αξιζει..
:beach::smoke:
[DOUBLEPOST=1484564494][/DOUBLEPOST]
:rolleyes:

Γιατρέ, ακούω φωνές, και είμαι μόνος στη βάρκα.

Γατάκια με τα 16 bits....τσ,τσ,τσ. :roflmao:

"Remember: we are talking about analog recordings which may have up to 700 bits (so to speak, not 16), and maybe more."
...καναμε τα bits στραγαλια λολ..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm