Απορίες περί dac

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Ε, να... Από πίτα που δε θες να φας, καλύτερα να μην ξέρεις τι έχει μέσα... Κάθε μέρα το πετύχαινα κάπου στο web, και πίστευα ότι όλοι το παίρνουν για τις aftermarket open source δυνατότητες του, για το vfm του, εν ολίγοις το θεωρούσα μια τίμια κοστολογημένη μηχανηματάρα, αλλά εδώ βλέπω ότι μιλάμε για μια πολυ-εργαλειάρα!... Τουλάχιστον για κάποιον που βλέπει (ακούει) ταινίες δικάναλα... o_O
Εν τω μεταξύ, βλέπω ότι το 105 αρχίζει να χάνεται απ' την αγορά...
Αυτό το 205 θα κρατήσει τιμή υποθέτω μέχρι να αντικατασταθεί, έ;
Άμα δεν προλαβαίνουν να πουλάνε...
Να πώ την αμαρτία μου, ήθελα παλιότερα ένα ΗΑ-1, έριξα και μια ματιά στο σονίκα ντακ, αλλά από τη μία πλην του μπανιστηρτζίδικου κομματιού, δεν με έπεισαν ότι παίζουν όσο κοστίζουν, κι από την άλλη με χαλάει να αγοράσω κάτι που δεν είναι και φτηνό, και το επόμενο δευτερόλεπτο να μην ξέρω από που ακριβώς το αγόρασα...
Θα παρακολουθώ το θέμα εκ του κοντότερου...
Once again, thanks που μας ξεστραβώνετε, έστω κι από σπόντα.
Νηματοθέτα, συγγνώμη που καταχράστηκα την φιλοξενία σου! :drinks:

Last edited:

Reaction score
75
Dimifoot εκείνο που δεν έπιασα ακόμη είναι το εξής:
Παίρνω λοιπόν την xlr έξοδο του oppo 105 η οποία είναι αναλογική και τη στέλνω στο Yamaha και μετά τι? Ο yamaha τη ξανακάνει ψηφιακή ώστε να πάρω dsp ας πουμε ή να έχω σαμπ?

Και μετά μου λες ή τις στέλνεις κατευθείαν στον τελικό / τελικούς δηλαδή το oppo κάνει το προ?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.244
Παίρνω λοιπόν την xlr έξοδο του oppo 105 η οποία είναι αναλογική και τη στέλνω στο Yamaha και μετά τι? Ο yamaha τη ξανακάνει ψηφιακή ώστε να πάρω dsp ας πουμε ή να έχω σαμπ?
Όχι. Σε αυτη την επιλογή θα πάρεις απο τα rca του Oppo το L R και sub και θα συνδεθείς στο Yamaha. Θα εχεις βάλει το Oppo να κανει Dac,ψηφιακό crossover, αποστάσεις κτλ. Το Yamaha πρέπει (ελπίζω) να εχει επιλογη να κανει direct αναλογικά το 2.1 σήμα, χωρίς ψηφιακή επεξεργασία. Δες το manual.

Και μετά μου λες ή τις στέλνεις κατευθείαν στον τελικό / τελικούς δηλαδή το oppo κάνει το προ?
Αυτη ειναι η δεύτερη επιλογή. XLR στους Electrocompaniet και το rca sub στο sub. Ναι, το Oppo να κανει τον προ. Πρέπει να ελέγξεις τα χαρακτηριστικά των τελικών για να μην υπο-οδηγούνται. Σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειαζεσαι ΚΑΜΙΑ αλλη συσκευή απο όσες εχεις, μόνο τελικούς και ηχεία. ;)
Πιο απλό δεν γίνεται.

Last edited:

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Να είδες; Ούτε κι ο νηματοθέτης είχε πλήρη εικόνα περί oppo... διάβασες ήδη φαντάζομαι τον από πάνω διάλογο, φίλε ΑντΚόκιν. :)

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.244
Τα XLR του Oppo βγάζουν 4.2±0.4Vrms
Συνήθως φτάνουν και περισσεύουν.

Reaction score
6.238
Όχι. Σε αυτη την επιλογή θα πάρεις απο τα rca του Oppo το L R και sub και θα συνδεθείς στο Yamaha. Θα εχεις βάλει το Oppo να κανει Dac,ψηφιακό crossover, αποστάσεις κτλ. Το Yamaha πρέπει (ελπίζω) να εχει επιλογη να κανει direct αναλογικά το 2.1 σήμα, χωρίς ψηφιακή επεξεργασία. Δες το manual.

Αυτη ειναι η δεύτερη επιλογή. XLR στους Electrocompaniet και το rca sub στο sub. Ναι, το Oppo να κανει τον προ. Πρέπει να ελέγξεις τα χαρακτηριστικά των τελικών για να μην υπο-οδηγούνται. Σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειαζεσαι ΚΑΜΙΑ αλλη συσκευή απο όσες εχεις, μόνο τελικούς και ηχεία. ;)
Πιο απλό δεν γίνεται.
Συνηθως και λεω συνηθως πριν με γδαρουν οι ειδικοι τα rca βγαζουν λιγοτερη ταση απο τα balanced αλλα μπορεις να την ισσοροπισεις απο το gain του σαμπ

Reaction score
75
Βρε τι μαθαίνει κάνεις!
Να συνεχίσουμε αύριο όμως γιατί τώρα ούτε να σκεφτώ δε μπορώ:lazy::lazy::lazy:

Reaction score
6.238
Τα XLR του Oppo βγάζουν 4.2±0.4Vrms
Συνήθως φτάνουν και περισσεύουν.
Τα electrocompaniet αν θυμαμαι καλα ειναι σχεδιο του abrahamsen και παλι αν θυμαμαι καλα θελουν καπου 2.3 v ταση για να οδηγηθουν σωστα

Reaction score
75
Βρε σεις έλεος
Εκεί που είμαι έτοιμος να πέσω στην αγκαλιά του Μορφέα μου πετάτε ένα
"abrahamsen" και με κάνετε κουρέλι.
Βρε Αλέξανδρε ξέρεις τον αμπραχανσεν βρε θηρίο;:D:D:D:D

Εμένα η τάση έπεσε πάντως και ούτε με gain δε σηκώνεται.
Καληνύχτα κύριοι συνεχίστε άφοβα και αύριο ξαναρωτά

Και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια που μου δίνεται απλοχερα

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.244
Τα electrocompaniet αν θυμαμαι καλα ειναι σχεδιο του abrahamsen και παλι αν θυμαμαι καλα θελουν καπου 2.3 v ταση για να οδηγηθουν σωστα
Οπότε είμαστε άνετοι

Reaction score
7.194
Φιλε Tanto
πρέπει να πω πάλι ότι το σύστημα δεν είναι μόνο για μένα.
Το χρησιμοποιεί και η συζηγος και σιγά σιγά έχει αρχίσει και ο δωδεκάχρονος γιος.
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι πρέπει να είναι όσο πιο απλό γίνεται.
Εντάξει γνωρίζω ότι το WD είναι εντελώς της πλάκας και προσπαθώ να δω τι θα μπορούσα να κάνω ώστε και κάτι καλύτερο να πάρω και να μη χαλάσω την "απλότητα χρήσης" που με κόπο έμαθα τα υπόλοιπα μέλη.
Δε ξέρω εάν θα πρέπει να είναι το oppo σε dac που είναι και streamer ή το oppo σε bluray ή κάτι άλλο που θα με διαφώτισε τε εσείς.
ενα music network player θα καλυψει ολες τις μουσικες αναγκες σας,αρχεια,ιντερνετικο ραδιοφωνο,spotify ή ακομα και tidal,ειναι πολυ ευκολο στον χειρισμο (συνηθως με application απο κινητο ή ταμπλετα). Νομιζω εκει πρεπει να στραφεις και αναλογα με τα χρηματα που θελεις να διαθεσεις να κανεις την επιλογη σου.H πιο προσιτη επιλογη,με αρκετα καλο ηχο,αλλα κυριως να διαβασει αρχεια γρηγορα απο δισκο που θα του βαλεις στην usb (και οχι nas μεσω δικτυου) και με οθονη για ενδειξεις,ειναι το yamaha NP-S303,Pioneer N-30AE.Πιο προσιτη λυση ειναι το yamaha WXC-50,αλλα αυτο το δουλευεις μονο με application (οχι και μειονεκτημα τελικα μιας και μονο ετσι τα δουλευεις πλεον ολα τα player ανετα). Το αν θα παιξει καλυτερα αν το συνδεσεις στο dac του yamaha δεν το γνωριζω (καποιο ακριβοτερο μοντελο σιγουρα,αλλα τοτε μιλαμε για κατηγορια 600+ ευρω).Σιγουρα παντως χρηστικα θα σας καλυψει οικογενειακως και καλυτερα απο το wdtv.

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.244
ενα music network player θα καλυψει ολες τις μουσικες αναγκες σας,αρχεια,ιντερνετικο ραδιοφωνο,spotify ή ακομα και tidal,ειναι πολυ ευκολο στον χειρισμο (συνηθως με application απο κινητο ή ταμπλετα). Νομιζω εκει πρεπει να στραφεις και αναλογα με τα χρηματα που θελεις να διαθεσεις να κανεις την επιλογη σου.H πιο προσιτη επιλογη,με αρκετα καλο ηχο,αλλα κυριως να διαβασει αρχεια γρηγορα απο δισκο που θα του βαλεις στην usb (και οχι nas μεσω δικτυου) και με οθονη για ενδειξεις,ειναι το yamaha NP-S303,Pioneer N-30AE.Πιο προσιτη λυση ειναι το yamaha WXC-50,αλλα αυτο το δουλευεις μονο με application (οχι και μειονεκτημα τελικα μιας και μονο ετσι τα δουλευεις πλεον ολα τα player ανετα). Το αν θα παιξει καλυτερα αν το συνδεσεις στο dac του yamaha δεν το γνωριζω (καποιο ακριβοτερο μοντελο σιγουρα,αλλα τοτε μιλαμε για κατηγορια 600+ ευρω).Σιγουρα παντως χρηστικα θα σας καλυψει οικογενειακως και καλυτερα απο το wdtv.
Εχει κροσοβερ και έξοδο sub?

Reaction score
7.194
απαντησα σε σχολιο του Αndkokin,αν εχει αλλαξει τελειως το θεμα συγχωρεστε με αλλα δεν διαβασα τα μηνυματα με το δικο του σχολιο.

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.244
Εάν φιλε Dimifoot είσαι του νυχτερινού ρεπερτορίου και έχεις κέφι να βοηθήσεις ρίξε μια μάτια εδώ
https://europe.yamaha.com/en/produc...ers_amps/cx-a5000/downloads.html#product-tabs
Μήπως και βρεις εάν υπάρχει αυτό το direct που λες πιο πανω
Απο ο,τι βλέπω στο manual (σελ 59-60), υπάρχει το Straight και το Pure Direct.

Προτιμώ την minimal λυση του Oppo 105/205, και ξεφόρτωμα των Pioneer-Yamaha-WD

Reaction score
75
Καλημέρα,
Για μισό λεπτό να τα βάλω πάλι σε σειρά.
Υπόθεση λοιπόν
Έχω το oppo 105 (που να το βρεις) ή το 205 (1800€υρωπουλα!!!)
Πάνω του ρίχνω σκληρό απευθείας με ταινίες και μουσική και κανα λαπτοπ στο μέλλον με DSD.
Μέχρι εδώ τα λέω καλά?

1η περίπτωση να τη πω χαιεντιστικη:
Για να πάρω τα μέγιστα από τα dac του oppo που είναι καλύτερο από το dac του Yamaha,
δίνω xlr (προτιμότερη) απευθείας στους τελικούς παρακάμπτοντας τον Yamaha εντελώς αλλά έτσι χάνω το σαμπ κερδίζοντας σε δικαναλη ποιότητα .
Σωστά?
Τώρα για το σαμπ μου είπατε λύση αλλά δε τη κατάλαβα.

2η περίπτωση στέλνω με ένα hdmi από το oppo στο Yamaha ότι παίζω και αναλαμβάνει ο dac του Yamaha και τελειώνει εκεί το θέμα.
Αλήθεια από το hdmi περνάνε όλα τα σήματα και sacd και dsd?

3η περίπτωση από τις rca εξόδους που έχει το oppo για το πολυκαναλο setup μπορώ λοιπόν να πάρω το σήμα από τα left και right καθώς και του σαμπ?
Αυτό το σήμα αναλογικο είναι?

Dimifoot θα τσεκαρω το απογευματάκι το κομμάτι που μου λες με το straight και το pure.
Μέχρι τώρα έπαιζα απλά δικαναλα από το Yamaha.
[DOUBLEPOST=1508926787][/DOUBLEPOST]Φιλε Dimifoot η λύση του να φύγει ο Yamaha Δε παίζει γιατί αυτομάτως θα φύγουν κάποιες ευκολίες από τις πολλές που έχει.

Reaction score
1.815
Καλημέρα,
Για μισό λεπτό να τα βάλω πάλι σε σειρά.
Υπόθεση λοιπόν
Έχω το oppo 105 (που να το βρεις) ή το 205 (1800€υρωπουλα!!!)
Πάνω του ρίχνω σκληρό απευθείας με ταινίες και μουσική και κανα λαπτοπ στο μέλλον με DSD.
Μέχρι εδώ τα λέω καλά?
Δε συμφωνώ καθόλου με την πρόταση OPPO.
Καλό έως αρκετά καλό (δε λέω), αλλά για άλλες περιπτώσεις και όχι για τη συγκεκριμένη.

Πολύ απλά για ένα και μόνο λόγο.
Ο Yamaha έχει ένα κορυφαίο DAC που για τις ανάγκες HC & Hi-Fi σου κάνει τα κέφια.
Δεδομένης της ήδη υπάρχουσας επιλογής του προ Yamaha, ότι κι αν επιλέξεις (streamer, Blue-Ray τύπου Oppo, εξωτερικό DAC τύπου Ayazi κλπ) κάτι θα πάρεις και κάτι θα χάσεις.

Εγώ θεωρώ ότι θα χάσεις.
Γιατί?
Με τον Yamaha αποφεύγεις εντελώς τις επιπλέον καλωδιώσεις σύσδεσης συσκευών, μιας και η αποκωδικοποίηση γίνεται όλη εσωτερικά.
Συνδέοντας XLR, RCA κλπ μπλέκεις σ' έναν γολγοθά που στο τέλος δε θα ξέρεις αν ακούς το DAC, τα έξτρα τροφοδοτικά, τα opamps (εκεί να δεις μπλέξιμο), ή τα κα*β*λώδια!

Όπως είσαι σεταρισμένος θα σου έλεγα να ακολουθήσεις τη συμβουλή του Zizik.
Πάρε έναν εξωτερικό 4ΤΒ, βάλε όλη σου τη μουσική μέσα και μην τον σετάρεις σε NTFS.
Βάλτον πάνω στη USB του Γιάμυ και είσαι ΟΚ! (ούτε drivers, ούτε καλώδια, ούτε XLR ούτε προσθήκες άσκοπες..)

Άσε που το κόστος απλά ΔΕΝ συγκρίνεται!
(Και για να καταλήξεις ακόμη πιο εύκολα, μπορώ αν μένεις Αθήνα να σου φέρω το Pioneer N-70A για να δεις ότι θα είσαι ΟΚ!) :)

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.244
Έχω το oppo 105 (που να το βρεις)
Απο στιγμή σε στιγμή θα αρχίσουν να τα πουλάνε οι χομσινεματζήδες για να πάρουν 4K 203:gotcha:.
Μέχρι εδώ τα λέω καλά?
Ναι
δίνω xlr (προτιμότερη) απευθείας στους τελικούς παρακάμπτοντας τον Yamaha εντελώς αλλά έτσι χάνω το σαμπ κερδίζοντας σε δικαναλη ποιότητα .
Σωστά?
Οχι. Οχι μόνο. Συνδέεις ΚΑΙ το sub απο την RCA εξοδο του sub;).
Αλήθεια από το hdmi περνάνε όλα τα σήματα και sacd και dsd?
Δες το manual του Yamaha, δεν ξέρω:idk:
3η περίπτωση από τις rca εξόδους που έχει το oppo για το πολυκαναλο setup μπορώ λοιπόν να πάρω το σήμα από τα left και right καθώς και του σαμπ?
Αυτό το σήμα αναλογικο είναι?
Ναι και ναι
Φιλε Dimifoot η λύση του να φύγει ο Yamaha Δε παίζει γιατί αυτομάτως θα φύγουν κάποιες ευκολίες από τις πολλές που έχει.
Πες μια που δεν την έχει το oppo.
[DOUBLEPOST=1508929733][/DOUBLEPOST]
Συνδέοντας XLR, RCA κλπ μπλέκεις σ' έναν γολγοθά που στο τέλος δε θα ξέρεις αν ακούς το DAC, τα έξτρα τροφοδοτικά, τα opamps (εκεί να δεις μπλέξιμο), ή τα κα*β*λώδια!
Δεν ισχύει. Τον ίδιο ακριβώς αριθμό καλωδίων θα χρησιμοποιήσει.
Ενα ζεύγος XLR και ένα RCA για το sub και στις δυο περιπτώσεις.

Ο Yamaha βγαίνει τελείως εκτός, προς πώληση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.576
Νεότερο μέλος
anquan