Απορίες ρύθμισης ενισχυτή Denon AVR 4311

Reaction score
1.269
Λοιπόν,τι να πρωτορωτήσω...

Ας αρχίσω απο το εξής:

1)Εχω 2 ηχεία μεγάλα μπροστά,κεντρικό,σαμπ,2 μικρά για πίσω.Εψαξα στις εικόνες που δείχνει το μενού του ενισχυτή και δεν βρήκα 5.1 με 2 μικρά πίσω αλλά 2 μικρά στο πλάϊ (στο ύψος του ακροατή) να στοχεύουν στα αυτιά.Τα χαρακτήριζε σαν surround.Εκεί θα συνδέσω λοιπόν τα πίσω μου ηχεία?Γιατί εγώ τα σύνδεσα στη θέση surround back και ο ενισχυτής δεν τα διάβαζε..Προφανώς ένας που έχει 7.1 σύστημα συνδέει στις θέσεις surround back.Σωστά?
Αφού λοιπόν τα συνδέσω στη θέση surround θα πρέπει να τα βάλω στο κέντρο του δωματίου ή μπορώ να τα πάω και πίσω μου?
2)Για να κάνω αυτή τη μέτρηση audyssey τα volume ενισχυτή και σαμπ που πρέπει να τα έχω?
3)Κάτι με ρώτησε για το dynamic volume σε κάποια φάση,τι πρέπει να επιλέξω?
4)Αν κάπου επιλέξω η μέτρηση να παρακάμψει κάποιο ηχείο αυτό τι σημαίνει οτι το ηχείο θα παίζει full συχνότητες και μέγιστη ένταση και άρα θεωρητικά τα μπροστά ηχεία θα καπελώναν τα πίσω?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Απορίες ρύθμισης ενισχυτή Denon AVR 4311

1)Βάλε τα μικρά πίσω σου και στην έξοδο surround του ενισχυτή.
2)Του ενισχυτή πουθενά.Την ρυθμίζει απο μόνος του.Του sub στην μέση.
3)Off
4)Να μην παρακάμψεις κανένα ηχείο.

Άσε το να κάνει μια full μέρτηση και μετά αρχίζεις να πειράζεις κάτι χειροκίνητα αν χρειαστεί.
Α,το μόνο που χρειάζεται(αν σε αφήνει) είναι να δηλώσεις εσύ όλα τα ηχεία ως small και μετά να κάνει την ισοστάθμιση.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

Μίνιμουμ ποσό κατάθεσης,ανα απάντηση, υπερ του φιλόπτωχου ταμείου μηχανάκηδων:

Reaction score
1.269
Re: Απάντηση: Απορίες ρύθμισης ενισχυτή Denon AVR 4311

Εννοείται οτι θα πληρώσω τις όποιες υπηρεσίες,τι μου θύμισες όμως...βάλε στο 2:28 το παρακάτω βίντεο..

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.269
Αρχισα να μαθαίνω τα βασικά περί ενισχυτή,οπότε θα σας πρήξω στις ερωτήσεις...

Να υπενθυμίσω οτι έχω 5.1 σύστημα (δείτε την υπογραφή μου) και για αρκετό καιρό θα είναι στημένο στο δωμάτιο μου (4m x 4m) και μελλοντικά θα το στήσω στη σοφίτα.

Απορίες:​

1)Οταν βλέπω BR παρατήρησα την εικόνα καμία φορά σαν να επιβραδύνει για 3-4 sec και μετά έπαιζε κανονικά.Δηλαδή κάποιος που περπατούσε σαν να έπεφτε η ταχύτητα του και μετά επέστρεφε.Στις μισές ταινίες μου το έκανε,1 φορά μέσα σε κάθε ταινία.Είναι φυσιολογικό?
*Οι ταινίες που βάζω είναι αυθεντικές και τα δισκάκια καθαρά.
Επίσης στο main menu κάποιων ταινιών το BDP2012 κολλούσε για 5 λεπτά (πλήρη αδράνεια)=>έκανα shut down=>μετά όλα οκ.Συνήθως στο star wars,πάντα εκεί που πάει να δείξει τον R2D2 να περιστρέφεται.Είναι φυσιολογικό?Μήπως κάποιες ταινίες έχουν “βαριά μενού” και συμβαίνει?Μήπως η τηλεόραση έχει επιλεγμένη κάποια λειτουργία?

2)Οσο αφορά το σαμπ,το κουμπί συχνότητας έχει σαν ελάχιστο όριο το 50HZ.Τα μπροστά ηχεία παίζουν έως 40ΗΖ.Αρα στο 50HZ δεν πρέπει να μπει για να παίζει απο τα ηχεία και πιο κάτω?Μην παίζουν και τα 2 ηχεία κοινές συχνότητες..Η είναι ανενεργό επειδή χρησιμοποιείται η LFE είσοδος και άρα θα το θέσω απο το μενού του ενισχυτή?Επίσης το κουμπί της “φάσης” τι ακριβώς κάνει?

3)Εκεί που δηλώνεις στο amp assign το είδος ηχείων τα βάζω όλα στο “large”?Κάτι διάβαζα οτι σε μικρούς χώρους τα δηλώνω όλα small ώστε τα μπάσα να τα παίζει το σαμπ.Ισχύει?Και τα δηλώνω όλα (+διαλόγων)?

4)Σε κάποια φάση που άκουγα μουσική,τα 2 πίσω ηχεία έκαναν έναν θόρυβο παραμόρφωσης σαν να ξεχειλώνουν,εντελώς αφύσικος θόρυβος.Κάθε φορά που το ρεφρέν έπαιζε μία συγκεκριμένη χαμηλή συχνότητα και τα 2 γουφεράκια τρώγαν σέντρα.Δεν το έκανε σε όλα τα τραγούδια μόνο σε κάτι βαριά με μπάσο ραπ.Εψαξα τυχαία και έθεσα τα Dyn EQ,Dyn vol,MEQ όλα στο "off" και χάθηκε το πρόβλημα.Τι ακριβώς κάνουν αυτες οι λειτουργίες?

5)Οταν θέλω να ακούσω μουσική (ράδιο,web radio,usb) απλά βάζω surround mode multi channel?Ειναι η καλύτερη δυνατή επιλογή?Επίσης για το σαμπ γούφερ βρήκα μία ρύθμιση που έλεγε sub => LFE & LFE + MAIN,σχετίζεται με το θέμα και τι επιλέγω?

6)H μπάρα έντασης ενισχυτή δεν φαίνεται πλέον στην τηλεόραση,κάτι πάτησα φαίνεται και χάθηκε.Πως επανέρχεται?

7)Θέλω να κάνω την διαδικασία Audyssey αλλά δεν βρίσκω τα μενού που μου έβγαλε ο ενισχυτής την πρώτη φορά.Κάπου είχα επιλέξει τότε "παράκαμψη audyssey" κάτι τέτοιο και τώρα πατάω "Amp" και δεν μου εμφανίζει στην τηλεόραση εκείνη την διάταξη ηχείων που έλεγε ποιο μετριέται..Επίσης ποιες λειτουργίες πρέπει να τσεκάρω αν έχω στη σωστή θέση? (MEQ,DYN Vol,DYNEQ κτλ)

8)Εχω πάρει κάτι γαλάζια ηχοαπορροφητικά στρώματα “izytherm” (0.5τμ=9€) x 10 τεμ και θέλω να βάλω στο δωμάτιο για να μην είναι γυμνοί τύχοι.Απλά να καλύψω τις μεγάλες επιφάνειες τοίχου ή θέλει συγκεκριμένο τρόπο-μέρος?

Για άλλη μία φορά σας ευχαριστώ για την βοήθεια (!)​

Reaction score
2.852
Απάντηση: Re: Απορίες ρύθμισης ενισχυτή Denon AVR 4311

Αρχισα να μαθαίνω τα βασικά περί ενισχυτή,οπότε θα σας πρήξω στις ερωτήσεις...

Να υπενθυμίσω οτι έχω 5.1 σύστημα (δείτε την υπογραφή μου) και για αρκετό καιρό θα είναι στημένο στο δωμάτιο μου (4m x 4m) και μελλοντικά θα το στήσω στη σοφίτα.

Απορίες:​

1)Οταν βλέπω BR παρατήρησα την εικόνα καμία φορά σαν να επιβραδύνει για 3-4 sec και μετά έπαιζε κανονικά.Δηλαδή κάποιος που περπατούσε σαν να έπεφτε η ταχύτητα του και μετά επέστρεφε.Στις μισές ταινίες μου το έκανε,1 φορά μέσα σε κάθε ταινία.Είναι φυσιολογικό?
*Οι ταινίες που βάζω είναι αυθεντικές και τα δισκάκια καθαρά.
Επίσης στο main menu κάποιων ταινιών το BDP2012 κολλούσε για 5 λεπτά (πλήρη αδράνεια)=>έκανα shut down=>μετά όλα οκ.Συνήθως στο star wars,πάντα εκεί που πάει να δείξει τον R2D2 να περιστρέφεται.Είναι φυσιολογικό?Μήπως κάποιες ταινίες έχουν “βαριά μενού” και συμβαίνει?Μήπως η τηλεόραση έχει επιλεγμένη κάποια λειτουργία?

2)Οσο αφορά το σαμπ,το κουμπί συχνότητας έχει σαν ελάχιστο όριο το 50HZ.Τα μπροστά ηχεία παίζουν έως 40ΗΖ.Αρα στο 50HZ δεν πρέπει να μπει για να παίζει απο τα ηχεία και πιο κάτω?Μην παίζουν και τα 2 ηχεία κοινές συχνότητες..Η είναι ανενεργό επειδή χρησιμοποιείται η LFE είσοδος και άρα θα το θέσω απο το μενού του ενισχυτή?Επίσης το κουμπί της “φάσης” τι ακριβώς κάνει?

3)Εκεί που δηλώνεις στο amp assign το είδος ηχείων τα βάζω όλα στο “large”?Κάτι διάβαζα οτι σε μικρούς χώρους τα δηλώνω όλα small ώστε τα μπάσα να τα παίζει το σαμπ.Ισχύει?Και τα δηλώνω όλα (+διαλόγων)?

4)Σε κάποια φάση που άκουγα μουσική,τα 2 πίσω ηχεία έκαναν έναν θόρυβο παραμόρφωσης σαν να ξεχειλώνουν,εντελώς αφύσικος θόρυβος.Κάθε φορά που το ρεφρέν έπαιζε μία συγκεκριμένη χαμηλή συχνότητα και τα 2 γουφεράκια τρώγαν σέντρα.Δεν το έκανε σε όλα τα τραγούδια μόνο σε κάτι βαριά με μπάσο ραπ.Εψαξα τυχαία και έθεσα τα Dyn EQ,Dyn vol,MEQ όλα στο "off" και χάθηκε το πρόβλημα.Τι ακριβώς κάνουν αυτες οι λειτουργίες?

5)Οταν θέλω να ακούσω μουσική (ράδιο,web radio,usb) απλά βάζω surround mode multi channel?Ειναι η καλύτερη δυνατή επιλογή?Επίσης για το σαμπ γούφερ βρήκα μία ρύθμιση που έλεγε sub => LFE & LFE + MAIN,σχετίζεται με το θέμα και τι επιλέγω?

6)H μπάρα έντασης ενισχυτή δεν φαίνεται πλέον στην τηλεόραση,κάτι πάτησα φαίνεται και χάθηκε.Πως επανέρχεται?

7)Θέλω να κάνω την διαδικασία Audyssey αλλά δεν βρίσκω τα μενού που μου έβγαλε ο ενισχυτής την πρώτη φορά.Κάπου είχα επιλέξει τότε "παράκαμψη audyssey" κάτι τέτοιο και τώρα πατάω "Amp" και δεν μου εμφανίζει στην τηλεόραση εκείνη την διάταξη ηχείων που έλεγε ποιο μετριέται..Επίσης ποιες λειτουργίες πρέπει να τσεκάρω αν έχω στη σωστή θέση? (MEQ,DYN Vol,DYNEQ κτλ)

8)Εχω πάρει κάτι γαλάζια ηχοαπορροφητικά στρώματα “izytherm” (0.5τμ=9€) x 10 τεμ και θέλω να βάλω στο δωμάτιο για να μην είναι γυμνοί τύχοι.Απλά να καλύψω τις μεγάλες επιφάνειες τοίχου ή θέλει συγκεκριμένο τρόπο-μέρος?

Για άλλη μία φορά σας ευχαριστώ για την βοήθεια (!)​
Για το 1 δεν μπορώ να σου απαντήσω, φοβάμαι πρόβλημα της πηγής σου.

2) Καλό θα ήταν να το βάλεις στο 80hz ώστε οι χαμηλές να παίζουν απ το υπογούφερ που είναι κι η δουλιά του. Δες στο εγχειρίδιο του ενισχυτή όταν δηλώνεις small τα ηχεία, ποια είναι η συχνότητα αποκοπής. Αν είναι τα 90 βάλε το υπογούφερ στο 90, αν 80 βάλτο 80 κ.ο.κ. Εννοείται ότι όλα τα ηχεία θα τα δηλώσεις small. Η φάση παίζει ρόλο για το συντονισμό των χαμηλών με το υπόλοιπο φάσμα, βασικά είναι κάτι που θέλει πειραματισμό, δοκίμασε σε όλες τις θέσεις με το ίδιο μουσικό κομμάτι κι όπου σου κάτσει καλά ακουστικά, θέλει εμπειρία, με το χρόνο θα το ρυθμίσεις αυτό κι όσο αποκτάς ακούσματα.
3) Σου απάντησα στο 2
4) Θα σου απαντήσει κάποιος με DENON, ίσως όμως να ναι κι αυτό που σου λέω, αν τα βάλεις small εξακολουθεί αυτό το πρόβλημα;
5) Η επιλογή αυτή ρυθμίζει αν θες οι χαμηλές να παίζουν απ τα main (μπροστά ηχεία), απ το υπογούφερ, ή κι απ τα δύο. Προσωπικά θα σου έλεγα να διαλέξεις το υπογούφερ μόνο κι ό,τι σου χω πει στο 2. Δεν ξέρω πως ακούγεται στη μουσική ο DENON, πάντως στον YAMAHA μου η μουσική ακούγεται καλύτερα επιλέγοντας το πρόγραμμα Dolby Prologik II Music, ακούγεται πολύ καλύτερα απ την επιλογή stereo, πολύ μουσικά, για δοκίμασε κι εσύ.
6) Δεν το ξέρω.
7) Ούτε.
8) Ούτε, βασικά αυτό θέλει διάβασμα και πειραματισμό, ας απαντήσει άλλος που κατέχει.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

2 και εξαρταται απο την αποσταση απο την θεση ακροασης, θεση thx (αν υπαρχει)
στο 0 εχεις 0 χρονοκαθυστερηση.........

Reaction score
1.269
Οσο αφορά τη μουσική δοκίμασα να δηλώσω όλα τα ηχεία small και χάθηκε σχεδόν εντελώς το μπάσο.Παράλληλα το σαμπ σαν να μην υπήρχε και αυτό.Οπότε τα δήλωσα ξανά όλα large και το μπάσο είναι σε πολύ θεαματικά επίπεδα.Πάλι βέβαια το σαμπ δεν συμμετέχει ενεργά αλλά ακόμα και σε πολύ χαμηλες συχνότητες τα υπόλοιπα ηχεία παίζουν αξιοπρεπώς τόσο που σκέφτομαι να μην τα σκαλίσω.Πάντως ρε παιδιά πολύ ταλαιπωρία για το τίποτα,διαβάζω-ρωτώ-δοκιμάζω-συμβουλεύομαι και πάλι αμφιβάλλω αν παίρνω το 60% των επιδόσεων.Μόνο όσοι εργάζονται με στερεοφωνικά μπορούν να το διαχειριστούν?Είναι δυνατόν!

Για παράδειγμα μου λέει οτι με το τάδε πλήκτρο ρυθμίζετε την DynEQ on ή off.
Ε πες μου όμως ρε μάστορα τι είναι η Dyn EQ μηπως κρίνω οτι δεν με ενδιαφέρει και δεν κάθομαι σαν τρόμπας να διαβάζω τα δυσνόητα εγχειρίδια.Γιατί όπως αυτό έχει και άλλες πολλές λειτουργίες σάλτσες και χαζοεφε.Η στη μουσική,σκάλιζα κάποιες επιλογές που λέγανε arena,bass,natural,widescreen και ξύστα τα με γκασμά,Αν αρχίσεις να φιλτράρεις ποια χρειάζεσαι και ποια όχι να δεις τι καλά που θα τα μάθεις σε 1 εβδομάδα.
Τέλος πάντων θα το παλέψω γιατί βλέπω οτι έχω αρχίσει να παίρνω τον αέρα και αργά ή γρήγορα θα το δουλεύω αξιοπρεπώς..Ηδη την πρώτη μέρα ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΤΙΠΟΤΑ και ήδη τώρα έχω κάνει αρκετά.Στις ρυθμίσεις ορολογίες κολάω λίγο αλλά θα συμβουλευτώ όσους χρειαστεί για να φτάσω στο τέλος.

Πάντως προς γιγάντια μου έκπληξη είδα οτι στη μουσική με στικάκι και MP3 παίζει εξαιρετικά!Σε λειτουργία multi channel.Μου έλεγε ο αδερφός μου οτι δεν θα παίζει σαν αυτούς που είναι αποκλειστικά για μουσική και όμως θεωρώ οτι είδη παίζει σαν και αυτόν 9για να μην πω καλύτερα) οπότε με τις σωστές ρυθμίσεις θα τον ξεπεράσω κιόλας.Και να μην ξεχνάμε οτι εγώ επιπλέον πάιζω ιντερνετικό ράδιο+Ταινίες+μουσικά BR+games αν είχα.Πολυμηχάνημα.Ενώ ο αδερφός μου ακούει μόνο cd+ράδιο..Και το κυριότερο αν βάλεις μουσικό blu ray θα χάσεις τα αυγά και τα πασχάλια!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οδυσ, αν δεν βρεξεις λολο πσαρι δεν τρως
ή πλερωσε καποιον να σου κανει τον ηχο στα γουστα σου (αν μπορει)
η (καλυτερα)
βρεξε λολο,
και δεν θα εχεις κανενα αναγκη , και θα ξερεις το σου γινεται...........
Και δεν θες διαβασμα μονο στο μανουαλι, θες γενικο διαβασμα.........

Reaction score
2.852

Οσο αφορά τη μουσική δοκίμασα να δηλώσω όλα τα ηχεία small και χάθηκε σχεδόν εντελώς το μπάσο.Παράλληλα το σαμπ σαν να μην υπήρχε και αυτό.Οπότε τα δήλωσα ξανά όλα large και το μπάσο είναι σε πολύ θεαματικά επίπεδα.Πάλι βέβαια το σαμπ δεν συμμετέχει ενεργά αλλά ακόμα και σε πολύ χαμηλες συχνότητες τα υπόλοιπα ηχεία παίζουν αξιοπρεπώς τόσο που σκέφτομαι να μην τα σκαλίσω.Πάντως ρε παιδιά πολύ ταλαιπωρία για το τίποτα,διαβάζω-ρωτώ-δοκιμάζω-συμβουλεύομαι και πάλι αμφιβάλλω αν παίρνω το 60% των επιδόσεων.Μόνο όσοι εργάζονται με στερεοφωνικά μπορούν να το διαχειριστούν?Είναι δυνατόν!

Για παράδειγμα μου λέει οτι με το τάδε πλήκτρο ρυθμίζετε την DynEQ on ή off.
Ε πες μου όμως ρε μάστορα τι είναι η Dyn EQ μηπως κρίνω οτι δεν με ενδιαφέρει και δεν κάθομαι σαν τρόμπας να διαβάζω τα δυσνόητα εγχειρίδια.Γιατί όπως αυτό έχει και άλλες πολλές λειτουργίες σάλτσες και χαζοεφε.Η στη μουσική,σκάλιζα κάποιες επιλογές που λέγανε arena,bass,natural,widescreen και ξύστα τα με γκασμά,Αν αρχίσεις να φιλτράρεις ποια χρειάζεσαι και ποια όχι να δεις τι καλά που θα τα μάθεις σε 1 εβδομάδα.
Τέλος πάντων θα το παλέψω γιατί βλέπω οτι έχω αρχίσει να παίρνω τον αέρα και αργά ή γρήγορα θα το δουλεύω αξιοπρεπώς..Ηδη την πρώτη μέρα ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΤΙΠΟΤΑ και ήδη τώρα έχω κάνει αρκετά.Στις ρυθμίσεις ορολογίες κολάω λίγο αλλά θα συμβουλευτώ όσους χρειαστεί για να φτάσω στο τέλος.

Πάντως προς γιγάντια μου έκπληξη είδα οτι στη μουσική με στικάκι και MP3 παίζει εξαιρετικά!Σε λειτουργία multi channel.Μου έλεγε ο αδερφός μου οτι δεν θα παίζει σαν αυτούς που είναι αποκλειστικά για μουσική και όμως θεωρώ οτι είδη παίζει σαν και αυτόν 9για να μην πω καλύτερα) οπότε με τις σωστές ρυθμίσεις θα τον ξεπεράσω κιόλας.Και να μην ξεχνάμε οτι εγώ επιπλέον πάιζω ιντερνετικό ράδιο+Ταινίες+μουσικά BR+games αν είχα.Πολυμηχάνημα.Ενώ ο αδερφός μου ακούει μόνο cd+ράδιο..Και το κυριότερο αν βάλεις μουσικό blu ray θα χάσεις τα αυγά και τα πασχάλια!
Αυτό με το υπογούφερ που μου λες, είναι πολύ περίεργο. Η κάτι δεν κάνεις καλά με τις ρυθμίσεις, ή τα ηχεία σου έχουν καλύτερο μπάσο απ το υπογούφερ, δλ.σαν ψόφιο μου ακούγεται αλλά επειδή υποψιάζομαι κάτι λάθος με τις ρυθμίσεις σου θα σου λεγα ψάχτο λίγο ακόμα. Πραγματικά όμως δεν έχω ξανακούσει ηχείο να υποσκελίζει υπογούφερ σε χαμηλές συχνότητες, τι να σου πω, δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω.

Reaction score
198

στο χειριστηριο του ενισχυτη εχει channel level koita μηπως το sub ειναι χαμηλωμενο απο κει
.. στο μενου παλι-> (Επίσης για το σαμπ γούφερ βρήκα μία ρύθμιση που έλεγε sub => LFE & LFE + MAIN,σχετίζεται με το θέμα και τι επιλέγω?) εχει διαφορα και νομιζω οτι στο lfe+main παιζει καλυτερα το sub.
ελπιζω να βγαλεις ακρη...

Reaction score
1.269
Γιώργο όταν λες του καναλιού 1,ποιο είναι το κανάλι 1?Βγαίνει απο το (5.1) όπου το 1 = σαμπ?

Δηλαδή τα ηχεία επιβαρύνονται να παίζουν τις χαμηλές συχνότητες?Και τι μας πειράζει?Αφού και τα ηχεία λένε οτι παίζουν μέχρι 40 Hz,και να θέλει δεν μπορεί να παίξει ποιο χαμηλά..Αρα γιατί λες "ξεκοιλιάζονται"?Οταν ακούω ραπ (κάτι πολύ βαριά σε μπάσο τραγούδια) παίζουν πολύ χαμηλή συχνότητα και δεν παθαίνουν τίποτα,μέρος της μουσικής και της δουλειάς τους δεν είναι?
1)Να το θέσω στο LFE και γιατί?

2)Αφού έκανα Audyssey σε 6 σημεία στο δωμάτιο μου,είδα οτι τα ηχεία μου τα έβαλε σχεδόν όλα (-6db).Το δωμάτιο που τα έχω είναι 4μ χ 4μ.Θεωρητικά αν τα έβαζα σε 100τμ σαλόνι θα μου τα έβαζε στο 0db?Δηλαδή η στάθμη πέφτει λόγω μικρού χώρου?Επίσης μου τα έχει full band.Ετσι δεν είναι το σωστό?Και το σαμπ να ξεκινάει απο 40Hz και πιο κάτω να παίζει?

3)Γιατί τα ηχεία να μου τα κατεβάσει στα -6db?Ας μου τα έβαζε στο 0db και απλά ας το ακούω χαμηλότερα.Τώρα δηλαδή μία ταινία την βάζω δυνατά και το volume είναι στο -5.Στο +5 γίνεται το σώσε.Πάει μέχρι +18.
Αρα λοιπόν ας ακούω αντί στο - 5 στο -30..Μήπως γίνεται ωστε αν βάλεις το τέρμα να παίζει δυνατά αλλά υποφερτά?

Reaction score
29.559

LFE=Οι συχνότητες αυτού του καναλιού .1 πάνε μόνο στο sub.
LFE+MAIN=Οι συχνότητες του καναλιού .1 πάνε και στα main ηχεία,εκτός απ το sub.Ότι πρέπει για να τα ξεκοιλιάσει κάποιος.

Γιώργο δυστυχώς είναι το ανάποδο. Δλδ τα μπάσα απο το lfe και απο τα main να βγαίνουν απο το sub. Ο δικός μάλιστα εχει και κρος για το ποιές συχνότητες των main θα βγαίνουν απο το sub.

Reaction score
29.559

Γιώργο όταν λες του καναλιού 1,ποιο είναι το κανάλι 1?Βγαίνει απο το (5.1) όπου το 1 = σαμπ?

Δηλαδή τα ηχεία επιβαρύνονται να παίζουν τις χαμηλές συχνότητες?Και τι μας πειράζει?Αφού και τα ηχεία λένε οτι παίζουν μέχρι 40 Hz,και να θέλει δεν μπορεί να παίξει ποιο χαμηλά..Αρα γιατί λες "ξεκοιλιάζονται"?Οταν ακούω ραπ (κάτι πολύ βαριά σε μπάσο τραγούδια) παίζουν πολύ χαμηλή συχνότητα και δεν παθαίνουν τίποτα,μέρος της μουσικής και της δουλειάς τους δεν είναι?

2)Αφού έκανα Audyssey σε 6 σημεία στο δωμάτιο μου,είδα οτι τα ηχεία μου τα έβαλε σχεδόν όλα (-6db).Το δωμάτιο που τα έχω είναι 4μ χ 4μ.Θεωρητικά αν τα έβαζα σε 100τμ σαλόνι θα μου τα έβαζε στο 0db?Δηλαδή η στάθμη πέφτει λόγω μικρού χώρου?Επίσης μου τα έχει full band.Ετσι δεν είναι το σωστό?Και το σαμπ να ξεκινάει απο 40Hz και πιο κάτω να παίζει?

3)Γιατί τα ηχεία να μου τα κατεβάσει στα -6db?Ας μου τα έβαζε στο 0db και απλά ας το ακούω χαμηλότερα.Τώρα δηλαδή μία ταινία την βάζω δυνατά και το volume είναι στο -5.Στο +5 γίνεται το σώσε.Πάει μέχρι +18.
Αρα λοιπόν ας ακούω αντί στο - 5 στο -30..Μήπως γίνεται ωστε αν βάλεις το τέρμα να παίζει δυνατά αλλά υποφερτά?
Εσένα κάτι σου είπα αλλά μάλλον δεν το έπιασες.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Γιώργο δυστυχώς είναι το ανάποδο. Δλδ τα μπάσα απο το lfe και απο τα main να βγαίνουν απο το sub.
Ωπα,έχεις δίκιο,ανάποδα τα έγραψα:120:
Bέβαια για να λειοτυργήσει αυτό πρέπει να ηχεία να οριστούν ως Large.

Το πόσο είναι καλό αυτό όμως..

LFE+Main or Double Bass is an option that was specifically created by AVR makers to appease customers who were personally “offended” when their speakers were designated Small. With this option, the bass from the supposed Large speakers is not lost and is redirected to the subwoofer. The problem is that in the overlap frequency region between the sub and the speaker the bass is doubled and therefore not correct. Having a sub is only beneficial if the content between it and the satellite speakers is properly spliced so the blend doesn’t cause issues. Just playing the same content from both doesn’t do that.

Yes, there is a benefit in distributing the bass from multiple sources. But the only way to do that correctly is with more than one subwoofer.
Από τον άνθρωπο που έφτιαξε το Audyssey .

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

http://www.avsite.gr/vb/showthread....EA%DC%ED%E1%EB%EF%F5-%E5%ED%E9%F3%F7%F5%F4%DE

Οι ενισχυτές κάνουν την ισοστάθμιση για να πετύχουν,όσο το δυνατόν,τα παρακάτω αποτελέσματα:
1)Στάθμη μέση ακρόασης(δλδ στην συχνότητα του 1ΚΗΖ) 85dbfs,όταν το ποτενσιόμετρο του είναι στο 0.Για αυτό και πάει μόνο τους απο εκεί όταν ισοσταθμίζει.
2)Ταυτόχρονα να αφήσει περιθώριο για να υπάρχουν κορυφές στα 105db για τα L,R,C,Surround και στα 115 db για το LFE(δλδ το sub).
Και όλα αυτά στην θέση ακρόασης.Γενικά ακολουθούν τα στάνταρ που ακολουθεί και η THX,ακόμα και αν τα ηχεία μας δεν έχουν στάμπα ΤΗΧ.
Κακώς στα έχει full band.
Γενικώς έχω παρατηρήσει ότι ηχεία που μπορούν να κατέβουν σχετικά αξιοπρεπώς κάτω απ τα 50Hz,δλδ ηχεία με 2x6,5'' ή με 1x8'' τουλάχιστον οι ενισχυτές τα βγάζουν Large.Μέγιστο λάθος καθότι είναι ελάχιστα τα ηχεία που μπορούν να παίξουν σωστά full band(δλδ 20Ηz-20KHz ή έστω 30Hz-20KHz και να έχουν και το δυναμικό περιθώριο για τις κορυφώσεις που έγραψα πιο πάνω) και συνήθως θέλουν καμιά 500άρα βατ στο κανάλι για πλάκα.
Γιατί το κάνουν αυτό οι κατασκευαστές;Μάλλον για ψυχολογικούς λόγους όπως αναφέρει και ο Κυριακάκης..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
+++

Πολύ συχνά συμβαίνουν περίεργα.
Στο κύριό μου σύστημα, με 8", μου τα βγάζει πάντα small. Στο mini, με 6.5", πάντα large.

Φυσικά, πάντα τα αλλάζω σε small.

Reaction score
29.559

Ισως γιατί ο χώρος στο μίνι είναι σαφώς ποιό μικρός και υπάρχουν room modes, τα οποία ενισχύουν κάποιες χαμηλές και μπερδεύουν το σύστημα. Δεν είναι παράλογο.Απο την άλλη στον μεγάλο χώρο που έχεις το μεγάλο σύστημα πιθανόν να υπάρχουν ακυρώσεις γύρω απο κάποιες συχνότητες , είναι και πολλά τα κυβικά του χώρου και δεν γεμίζει εύκολα με μπάσο, και ως εκ τούτου πάλι σωστά στα βγάζει small, ακόμα και αν έχουν 8ιντσα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891