Απορίες ρύθμισης ενισχυτή Denon AVR 4311

Reaction score
95
Απάντηση: Απορίες ρύθμισης ενισχυτή Denon AVR 4311

Πρόσεχε πάντως τι αλλάζεις, γιατί δε βλέπω η Denon να βελτίωσε τα μενού της και είναι ένα χάος.

Εγώ τα ρύθμισα και δε τολμάω να πειράξω κάτι. Γενικά πάντως όλες τις επεξεργασίες - dynamic κλπ - να τις έχεις στο off.

Να βλέπεις πάντα τις οδηγίες (στα αγγλικά θα έλεγα για καλύτερα).

Reaction score
1.269
Re: Απάντηση: Απορίες ρύθμισης ενισχυτή Denon AVR 4311

Φίλε stargr,δεν πάει στα τσακίδια το εγχειρίδιο που θα φοβηθώ να το σκαλίσω!
Είναι απλά τα πράματα.Θέτεις εξαρχής κάποια δεδομένα με βάση το χώρο σου και μετά άντε να "παίζεις" με 1 -2 ρυθμίσεις το πολύ.Σιγά κάθε φορά μην σκαλίζω τα speaker size (large-small) ή τα Dyn vol,Dyn EQ & MEQ.Ολα στο "off" και άντε γεια! Ηδη το σύστημα μου παίζει πολύ καλά τις ταινίες λίγο το σαμπ θέλει ανέβασμα (αλλά χειροκίνητα) και στη μουσική ακούω με το Audyssey σε θέση "off"..Δεν σκαλίζω κάτι άλλο.
Και να σου πω και κάτι ακόμα?Αντε το πολύ να κάνω μία ρύθμιση Audyssey με τα ηχεία σε θέση small και μία σε θέση large.Θα δω ποιο προτιμώ και θα το αφήσω μόνιμα.Αν και για μένα κατέληξα να τα έχω δηλωμένα σε large όλα..

Reaction score
29.564

Για τους δυο προλαλήσαντες. Τα μενού σας δεν είναι χάος. Που να δείτε το μενού του avp!Που και αυτό δεν είναι χάος , αν περιηγηθείτε κάμποσες φορές μέσα , μαζί με το manual.Κάντε τον κόπο να το μάθετε και θα είστε πολύ πιο άνετοι και σίγουροι για το τι κάνετε κάθε φορά.Δεν είναι και καμία επιστήμη.δέκα ρυθμίσεις είναι.

Reaction score
1.269

Ετσι απο περιέργεια,γιατί ανέβηκε η τιμή του 4311 απο 1850€ που τον πήρα πριν 2 μήνες στα 2300€!!!?????????
Μιλάω για τα ίδια μαγαζιά και τότε και τώρα...

Reaction score
29.564

Δεν εχω ιδέα. Μπορεί λόγο ισοτιμίας yen euro, μπορεί λόγω αύξησης απο το εργοστάσιο. Μπορεί λόγω αυξημένου φπα.
Τρέχα γύρευε.
Οταν πήρα τον avp , το 2008 σεπτέμβριο , τον πλήρωσα , πολύ φιλική τιμή αλήθεια , 5500e. Με κατάλογο τότε 7000e, αν θυμάμαι καλά. Οσο περνούσε ο καιρός πάντα έπαιρνε αυξησούλες.
Απο τον οκτώβριο του 11 πήρε κιάλλο , επάνω και εχει φτάσει τα 9800e νομίζω.Αν οχι απο τον 10/11 κάπου εκεί λίγο πιο πριν.
Αν τόξερα θάχα πάρει δυο . Θα πούλαγα τώρα και θάμουν άρχοντας.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Tυχερέ!

Reaction score
29.564

Η αλήθεια είναι οτι όσοι έχουν πάρει avp είναι τυχεροί , υπο την έννοια οτι είναι απο τα λίγα μηχανήματα που η τιμή τους ανεβαίνει με την πάροδο των ετών , αντί να πέφτει.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.588
Βάλε το γιά πούλημα, κι αν πιάσεις τα μισά απ' όσα έδωσες, πες μας. :116:

Reaction score
1.269

Θέλω να καταχορύσω στο ιντερνετικό ραδιόφωνο τον εξής rap σταθμό:

http://scmradio.com/index.php

Πήγα στη σελίδα Radio Denon να τον καταχωρήσω αλλά εκεί μου ζητάει την URL διεύθυνση του σταθμού.
Πως την βρίσκω???

*Τις προάλλες καταχώρησα έτσι ένα σταθμό και έπαιξε (με τον τρόπο που περιέγραψα)..

Επίσης αφού ξέρω οτι είναι στο Memphis,αν πάω στον ενισχυτή να δηλώσω United States=>Memphis γιατί δεν μου βγάζει αυτόν τον σταθμό?Τους έψαξα έναν έναν και δεν υπήρχε.Ούτε ο 1ος σταθμός που καταχώρησα..μόνο μέσω της Radio Denon έπαιξε..

Reaction score
29.564

Eννοείται οτι παίζει μέσω της database της dennon. Δεν ξέρω γιατί.Αλλά όλοι οι σταθμοί ακολουθούν ενα πρωτόκολο , το οποίο είναι κοινό , και ετσι παίζουν όλοι παντού. Μήπως ο συγκεκριμένος δεν είναι καν διαδικτυακός?

Reaction score
29.564
Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορίες ρύθμισης ενισχυτή Denon AVR 4311

Ακυρο μλκία έγραψα. Κάτι άλλο συμβαίνει. Στείλε τους ενα mail. Στο σταθμό εννοώ.
Ρίξε και μια ματιά στο thread του 4311 στο avs, μπορεί να βρείς κάτι.

Reaction score
766

όταν κάνω μέτρηση με το οντισι στο αυτόματο στέλνει κανονικά σήμα και στα 2 γούφερ στη θέση 1....απο τη θέση 2 ως και την 8 στέλνει σήμα μόνο στο γούφερ που έχει οριστεί απο την έξοδο του ενισχυτή ως γουφερ 1 και όχι στο δεύτερο...τελικά μετά το πέρας μου τα βγάζει και τα 2 με -7db....δε θα πρεπε να μετράει και στις υπόλοιπες θέσεις το 2 γούφερ?...έχω ρυθμίσει σύμφωνα με τις οδηγίες του οντισι τα γούφερ (στάθμη έντασης κλπ)....απο τα μενού όλα τα ηχεία τα εχω small, συχνότητα κρος 80 και επιλογή σαμπ στο LFE - όχι το LFE & Main....και τα 2 γούφερ δουλεύουν σε μουσική κ ταινίες απλά μ φαίνεται παράξενο που μετράει μόνο στη θέση 1 κ τα δυο γούφερ...το μπάσο είναι γρήγορο με ατάκα, αλλά όχι τόσο κινηματογραφικό θα λεγα (να ταρακουνάει τα σύμπαντα μ αλλα λόγια)...μπορεί να φταίνε κ τα γούφερ βέβαια, αλλά μένω σε πολυκατοικία και θα μ έκαναν έξωση αν έβαζα πχ 2 SVS ultra

Reaction score
29.564

Ποιό μηχάνημα έχεις? τι ρυθμίσεις έχεις κάνει? έχεις δηλώσει δυο σαμπ?
Είδα τι έγραψες αλλά κάτι δεν κολάει .

Reaction score
766

τον 4311 ο οποίος δουλεύει σαν προενισχυτής..βάζω 2 γουφερ στην επιλογή που έχει το οντίσι...τα βρισκει....στέλνει σήμα μου λέει να τα κατεβάσω απο το ρυθμιστικό έντασης των γουφερ γύρω στα 75 db και στέλνει σήμα για μέτρηση στη 1η θέση ακρόασης...απο τη 2η και μετά στέλνει μόνο στο ένα γουφερ...ηχεία έχω τα Apex τα οποία τα χω δηλώσει small και γουφερ τα PV1...κρος τους 80 κύκλους

Reaction score
29.564

Ελπίζω να μην εχει πρόβλημα γιατί αυτό που λες δεν πρέπει να συμβαίνει.Του είχες βάλει δυο σαμπ απο την αρχή? Τα δήλωσες εσυ η τα βρήκε μόνος του ο 4311 τρέχοντας το audyssey?Φαντάζομαι τα εχεις δηλώσει και συνδέσει σαν 1 και 2
Αν είναι ετσι , κάνε ενα processor reset. Το λέει μέσα στο μάνιουαλ.Θα χαθούν όλες οι ρυθμίσεις οπότε και θα πρέπει να τις ξανακάνεις , η να τις ξαναπεράσεις . Το audyssey σίγουρα θα το ξανατρέξεις μετά το reset.Ομως καλού κακού ρίξε μια ματιά στο μάνιουαλ , μήπως και εχει κάποια ιδιαιτερότητα ο 4311 οσο αφορά στα 2 σαμπ, που δεν νομίζω.
Και πες μου.

Reaction score
766

στην αρχή είχα συνδέσει μόνο 1 γουφερ....όταν αγοράστηκε και το άλλο το σύνδεσα στη 2 έξοδο του ενισχυτή...τα γούφερ τα δήλωσα εγώ...και τα βρήκε και το οντίσι μετά τη μέτρηση...οκ...θα ξεσκονίσω το manual να δω αν τρέχει κάτι...ελπίζω να μην έχει πρόβλημα ο ενισχυτής...δε μου παρουσιάζει τίποτα να χτυπήσω ξύλο...να στείλω και κανα μειλ στην οντίσι?...thanks anyway

Reaction score
29.564

Οχι μην στείλεις mail γιατί θα τους μπερδέψεις και θα σε μπερδέψουν χειρότερα. Ψάξε στο μάνιουαλ τι λέει για δυο σαμπ , συνδέσεις κλπ , ολα μα ολα. Μετά κάνε το reset. Και ευχήσου να ξεκολήσει. Ξανατρέξε το audyssey, και παρακάλα να το κάνει σωστά.Για οτι άλλο θες πες μου.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.591

Δηλαδή αποκλείεται να θεωρεί από τη δεύτερη μέτρηση και μετά ότι έχει ρυθμιστεί το sub, και να το ρυθμίζει σαν ένα;

Reaction score
29.564

Ναι απο την στιγμή που εχει διαβάσει σαμπ και εχει ρυθμίσει στάθμες με την πρώτη μέρηση , πρέπει και στις υπόλοιπες μετρήσεις για τις άλλεσ θέσεις να περιλαμβάνει και το δεύερο σαμπ.Για να ολοκληρώσει το enveloping.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης