Αποριες για pioneer vsx-423

Reaction score
52
Όχι, η στάθμη των ηχείων είναι ρυθμισμένη από το Mcacc και σχεδόν κανένα ηχείο δεν είναι ίδιο (μικρές βέβαια διάφορες +1-1)
Τα ηχεία παίζουν καλά, το sub είναι ανύπαρκτο

Reaction score
52
Δύσκολο, μια μέρα πριν βάλω τον pioneer μου σακάτευε το στομάχι!!
Ούτε για τον pioneer βλέπω πρόβλημα, dts και dd υπάρχει το sub, ίσως ένα κλικ λιγότερο από ότι θαθελα αλλά είναι εκεί!
Δικαναλα είναι το θέμα

Reaction score
12
Εχεις δοκιμασει τη ρυθμιση στο ext.stereo?. παιζει πιο δυνατα και με ολα τα ηχεια ταυτοχρονα. Εγω το προτιμω ειδικα στο tuner.
Επισης κανε μια δοκιμη και βαλε ν ακουσεις και απο τη memory2 και memory3 μετα την αυτοματη ρυθμιση που εκανες. Ειδικα η 3 εχει πιο πολυ μπασα.

Reaction score
52
Τελικά η λύση ήταν απλή και το λάθος όλο δικό μου!!
Όταν έβαζα το Mcacc στο sub ειχα το volume περίπου στην μέση, το ξαναεκανα με volume σχεδόν μηδέν και το sub αναστήθηκε!!
Παραμένει λίγο χαλαρό, ξέρει κανείς που περίπου να έχω το phase την ώρα που θα ρυθμίζω με το Mcacc!?
Evagos πώς αλλάζω memory, από που ??

Reaction score
12
Ρυθμισε πρωτα σε μια εξοδο video (bd ή video πχ ) .Πατας το audio parameter απ το remote και πας πανω ή κατω στο μενου μεχρι να το βρεις. Μετα τα delay ειναι τουλαχιστον στον δικο μου

Reaction score
52
Καλησπερα σε ολους!!
Επανερχομαι με καινουργιες εντυπωσεις και..φυσικα αποριες!!
Ο καιρος ζεστανε,τα χαλια βγηκανε,και ο pioneer ξαναρυθμιστηκε με το mcacc!
Τελειος οπως καθε φορα στην αισθηση περιβαλλοντα ηχου,εκει που τσεκαριζα τις καινουργιες ρυθμισεις με εργα αναφορας..τσουπ:spiteful:..δεν βαζω λεω και το
THE CONJURING (ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ) να δοκιμασω..τι το ηθελα!!
Εκει εδειξε το sub ολη του την αδυναμια!!.Συντονιζε απιστευτα(το ειχε κανει και σε αλλα εργα αλλα σε πολυ μικροτερο βαθμο)
Αν το χαμηλωνα δεν ηταν τοσο σοβαρο θεμα..αλλα για να 'υπαρχει' δεν το εχουμε?
Υπαρχει τελικα περιπτωση να μην 'αντεχει' τον pioneer?.ειτε απο χαρακτηριστικα,ειτε απο γερατια??

Reaction score
52
Δοκιμασα αρκετες θεσεις και ξανακατεληξα εκει που 'σκοτωνε' με τον sony,ειναι ακριβως διπλα απο τα μπροστινα.
Οσο απο ρυθμισεις..απειρες!!.ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ!!.:smg:
πριν λιγο μεχρι και παχια μοκετα του εβαλα απο κατω αλλα μπα!!
Ειναι με ακιδες,το πατωμα πλακακι,να δοκιμασω χωρις?

Last edited:

Reaction score
52
Ανεβαζω τρεις φωτο ως προς την τοποθετηση και την ρυθμιση του sub.
Ειναι διπλα απο τα μπροστινα,περιπου ενα μετρο απο τοιχο-μπαλκονοπορτα,και φαινονται και οι ρυθμισεις στο sub(με αυτες περναω το mcacc).
Ο pionner το κοβει στα 100 ετσι.
Η αποσταση θεασης-ακροασης οπου μπαινει και το μικροφωνο ειναι περιπου τριαμιση μετρα.
Να συμπληρωσω πως εκει ηταν και με τον sony και με τον yamaha,οποτε θεωρω πως ειναι κατι απο ρυθμιση το θεμα και οχι απο τοποθετηση.
Να ξαναθυμισω πως πλεον ακουγετε αλλα δεν ειναι 'γρηγορο',ειδικα σε δικαναλη λειτουργια.
Οποια βοηθεια ευπροσδεκτη.

Ευχαριστω

Attachments

Last edited:

Reaction score
52
Πριν λιγο σε μουσικη (δικαναλα) παρατηρησα κατι..
(ναι,μεσημεριατικα τις κανω τις δοκιμες,θα με διωξουν καποια στιγμη απο την πολυκατοικια,σιγουρο πραγμα),
Το εβαλα να ξεκιναει απο 150 στον pionner και ενω ακολουθαγε το τραγουδι γρηγορα,δεν υπηρχε ενταση,ανοιξα το volume του sub
σχεδον τερμα και εβαλα το χερι μου πανω του.
Ακολουθαει μια χαρα αλλα χωρις ενταση,και παρατηρησα πως αν αυξανω την ενταση του ενισχυτη,αυξανεται και του sub.
Bεβαια και παλι,δεν μπορω να ακουω στο 70συν για να δουλευει καπως το sub,και δεν θυμαμαι,νομιζω στους προηγουμενους ενισχυτες δεν ηταν ετσι.
Που θεωρειτε πως πρεπει να εχω το volume του sub οταν τρεχω το mcacc?

Ευχαριστω

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.587
Άλλο το δικό σου, είναι μεγάλο sub σε μικρό κλειστό χώρο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Πάνω απ' το μισό.
Συνήθως στο 1/4 με 1/3 της διαδρομής.
Συντονιστές..

Το volume στο sub πρέπει να είναι στη μέση.
Αν σου πει να το χαμηλώσεις,τότε χαμηλώνεις.
Στο δικό μου, αν το βάλω στο μισό, βγάζει μήνυμα ότι πρέπει να το χαμηλώσω.
Είναι θερίο βρε!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.587
Sorry κι όλας, εξαρτάται απ' το χώρο. Τα δικά μου είναι -8 απ' το τέρμα.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης