Απο καυσιμα πως πατε ?

Reaction score
26
Απάντηση: Απο καυσιμα πως πατε ?

Ένας πανικός κάθε φορά με την βενζίνη.
Τρέχει ο Έλληνας με μπετόνια μέσα στην ταραχή να βάλει βενζίνη.
Μπλοκάρουν δρόμοι όπου υπάρχουν βενζινάδικα, ένα χάος η κατάσταση.
Ήμαρτον ρε παιδιά, έχουμε γίνει πρεζάκια με την βενζίνη, τρέχουμε μην μας την στερήσουν. Και ο γράφων μέσα στους πρεζάκηδες για να συννενοούμαστε.
Αλλά τις δυο τελευταίες φορές που είχαμε έλλειψη την έκανα την επανάστασή μου.
ΕΓΩ ΣΕ ΟΥΡΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΕΡΙΜΕΝΩ.
Ξεκίνησα αποτοξίνωση.
Αμα τελειώσει τέλειωσε. Θα το κλειδώσω και θα πηγαίνω με τα όποια ΜΜΜ υπάρχουν.
Αλλά να υποστώ το ρεζιλίκι να περιμένω για να βάλω βενζίνη και να φωνάζει ο βενζινοπώλης μέχρι 20 ευρω και μόνο 100άρα δεν το ξανακάνω.
Σκέφτομαι τον εαυτό μου και αηδιάζω.
Σαν τα ζώα...
Μπαίνω μετά στη διαδικασία να σκεφτώ: Αν δεν τρέχαμε όλοι να φουλάρουμε ότι αυτοκίνητο έχουμε και συνεχίζαμε τη ζωή μας κανονικά η βενζίνη δεν θα υπήρχε για περισσότερες μέρες; Γιατί δημιουργούμε εμείς οι καταναλωτές κρίση και υπερβολική ζήτηση με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν και οι τιμές;

Τέλος πάντων κύριοι το θέμα είναι απλό.
Την δύναμη την έχει ο καταναλωτής πάντα και δεν το ξέρει.
Λέμε ένα χρόνο για ακρίβεια.
Ας τα κλειδώσουμε τα αυτοκίνητα και να μην βάλει κανείς βενζίνη για μια δυο εβδομάδες και να δουμε αν παραμένει εκεί η τιμή της βενζίνης.

Reaction score
12.031
Re: Απάντηση: Απο καυσιμα πως πατε ?

Ας τα κλειδώσουμε τα αυτοκίνητα και να μην βάλει κανείς βενζίνη για μια δυο εβδομάδες και να δουμε αν παραμένει εκεί η τιμή της βενζίνης.
Συμφωνώκαι εγώ αλλά ποιός το κάνει; Κάτι τέτοια γεγονότα, μαζί με τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας με κάνουν να μη θέλω να αγοράσω αμάξι...

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Απο καυσιμα πως πατε ?

1,335... αμάν βρε Τάκη!
Να σου στείλω από δω...:137: 1,059 έβαλα χτες...
Εβαλα την δευτερα στην Λαμια στον περιφερειακο με 1,06 και την τριτη το πρωι βλεπω εδω στα Κυθηρα 1,335 και μονο που δεν επαθα κανενα εγκεφαλικο:140:.Ακομα εχουμε εδω και δεν παρουσιαζονται φαινομενα τρελας με ουρες στα βενζιναδικα

VG

Reaction score
0
Στα νησια ο κοσμος φερεται λογικα,οταν και εαν τους τελειωσει η βενζινη...πανε να βαλουν.Εδω εχουμε και πολλες κατηγοριες επαγγελματιων που στοκαρουν (ντελιβεραδες κτλ) και ραδιοφωνα να ουρλιαζουν "πηγαινετε να φουλάρετε βενζίνη"

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.747

Εχω σχεδον ξεμεινει απο χθες.
Μαρουσι ,Πευκη ,Λυκοβρυση δεν υπηρχε βενζιναδικο με ανοιχτες πυλες.
Δεν εψαξα, θα μεινω σπιτι να εργαστω εξ αποστασεως.
Ας ειναι καλα το ιντερνετ.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Γιατί παραβλέπουμε το γεγονός ότι πολύς κόσμος εξοικονομεί πάρα πολύ χρόνο κινούμενος από και προς τη δουλειά του με το αυτοκίνητο; (χαρακτηριστικό παράδειγμα από αυτά που γνωρίζω, όσοι χρησιμοποιούν τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης ανατολικά-δυτικά αντί να πάνε μέσω κέντρου με τα λεωφορεία - σε ορισμένες περιπτώσεις, πόρτα-πόρτα μιλάμε για 1 ώρα εξοικονόμηση ανά διαδρομή!). Σας περισσεύει ένα δίωρο κάθε μέρα; Κι αν σας περισσεύει, δεν θέλετε να το περάσετε με φίλους, οικογένεια, χόμπι;

Γιατί παραβλέπουμε το ότι υπάρχουν οικογένειες με μωρά που θέλουν να έχουν πάντα ένα αυτοκίνητο διαθέσιμο μήπως και τύχει κάτι στο παιδί;

Γιατί παραβλέπουμε ότι υπάρχουν κατοικίες αρκετά μακριά από τις στάσεις των ΜΜΜ;

Γιατί παραβλέπουμε ότι υπάρχουν ένα σωρό αυτοκίνητα εταιρικών στόλων που κινούνται για επαγγελματικούς λόγους χωρίς να φαίνεται ότι είναι τέτοια;

Για όνομα του Θεού, η αυτόνομη μετακίνηση είναι κατάκτηση του πολιτισμού, που έδωσε στον άνθρωπο ελευθερία. Μην τη δαιμονοποιούμε, είναι σκοταδισμός...

Reaction score
1

Υπάρχουν και οι κάγκουρες που τρέχουν και κάνουν βόλτες καίγοντας 10 ευρώ την μέρα ...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Μα ποιος την δαιμονοποίησε Μαρία;
Κατά τη γνώμη μου, και χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν για τις απόψεις του, τη δαιμονοποιούν όσοι σχολιάζουν απαξιωτικά το γεγονός ότι πολύς κόσμος σπεύδει στις ουρές για να έχει το αυτοκίνητο γεμάτο (άρα να μπορεί να το χρησιμοποιήσει)... Δεν είναι καθόλου το ίδιο με το να στοκάρεις κάθε τόσο νουνού μήπως γίνει πόλεμος. Εδώ η διακοπή της τροφοδοσίας είναι υπαρκτή, και η ανάγκη χρήσης του προίόντος που λείπει επίσης υπαρκτή.

Το ότι υπάρχουν και οι κάγκουρες που αναφέρει ο Nikos Sch είναι αναντίρρητο, αλλά δεν αναιρεί το γεγονός ότι δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν όλους τους υπόλοιπους...

VG

Reaction score
0
Η νοοτροπια του "να φουλαρουμε για να εχουμε" γυριζει εναντια στον καταναλωτη και εχει αντιθετα αποτελεσματα.Οποτε νομιζω δικαιως στηλιτεύεται η εν λογω συμπεριφορα.
Χτες εσυ προλαβες και φουλαρες,στην επομενη απεργια θα προλαβεις;

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απο καυσιμα πως πατε ?

Ότι τους κόβουν κάποια χρήματα, τα οποία ΔΕΝ καταβάλλονταν μόνο για εργασίες εκτός ωραρίου, ήταν πρακτικά αφορολόγητα και αντιστοιχούσαν στο 0,5% της αξίας του εκτελωνισμένου (εάν κάποιος γνωρίζει περισσότερα πολύ θα ήθελα να τα ακούσω).
Βασικά μιλάμε για άλλο ένα ελληνικό νταβατζιλίκι.:141:
:111::111::111:

Καλά μιλάμε για θράσος ε;
Να ζητήσω κι εγώ τότε από τον εργοδότη μου το 0,5 της αξίας των εμπορευμάτων του όποτε κάθομαι λίγο παραπάνω;
Και αφορολόγητα βέβαια!

Reaction score
3

...και η αλήθεια είναι ότι δεν τους τα κόβουν απλά δε θα τα διαχειρίζονται μόνοι τους αλλά όλα αυτά θα περνάνε μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, το οποίο με κάνει να πιστεύω ότι, μάλλον, η λαμογιά ήταν σαφώς μεγαλύτερη από το 0,5%

Reaction score
60
Ταλαιπωρία: Από νωρίς χθες το πρωί με κορύφωση τις απογευματινές ώρες άρχισαν να σχηματίζονται ουρές στα βενζινάδικα του Ηρακλείου, με τους οδηγούς να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για να βάλουν λίγη βενζίνη στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους, ενώ από κάποια ώρα και μετά τα περισσότερα βενζινάδικα πουλούσαν μόνο σούπερ αμόλυβδη. «Η κατάσταση αυτή ήταν αναμενόμενη, γιατί λόγω της απεργίας των τελωνειακών η τελευταία φορά που έγινε τροφοδοσία καυσίμων από τις εταιρείες στα πρατήρια ήταν τη Δευτέρα το πρωί. Αναπόφευκτο λοιπόν από χθες σχεδόν η απόλυτη πλειοψηφία των πρατηρίων να έχουν ξεμείνει, και να ταλαιπωρείται ο κόσμος, ο οποίος διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει πλέον σταγόνα βενζίνης».

Συνεχίζουν�: Την ίδια ώρα, οι τελωνειακοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση που θα έχουν σήμερα με τον υφυπουργό Οικονομικών Αντ. Μπέζα. Εντούτοις, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης επιτέθηκε χθες με σκληρά λόγια κατά των απεργών, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν ένας κλάδος καλοπληρωμένων δημοσίων υπαλλήλων να επιχειρεί να κρατήσει όμηρο την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, επειδή θέλουν οι ίδιοι να διαχειρίζονται τον ειδικό λογαριασμό του επιδόματος, που εισπράττουν». Στο μεταξύ αρχίζουν να είναι αισθητές οι παρενέργειες της απεργίας στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς του Ηρακλείου, και ήδη υπάρχει τεράστιος προβληματισμός ιδιαίτερα στον εμπορικό κόσμο αλλά και τους μικρομεσαίους πώς θα κινούνται καταρχήν χωρίς βενζίνη τα επαγγελματικά αυτοκίνητα για τη διεκπεραίωση όλων των απαιτούμενων μεταφορών εντός και εκτός πόλης, κάτι που σημαίνει ότι η οικονομική ζημιά πιθανώς να είναι μέχρι και απρόβλεπτη. Επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου τονίζει ότι σε τοπικό επίπεδο έχουν παρουσιαστεί τα πρώτα προβλήματα στην αγορά όσο αφορά στα εισαγόμενα προϊόντα, κάτι που πρόκειται να γίνει οξύτερο στην περίπτωση που η απεργία των τελωνειακών συνεχιστεί το επόμενο διάστημα.

Reaction score
0

Στα νησια ο κοσμος φερεται λογικα,οταν και εαν τους τελειωσει η βενζινη...πανε να βαλουν.
Όταν λες νησιά θα πρέπει να εννοείς όλα τα άλλα εκτός από την Κρήτη και τη Ρόδο γιατί εδώ η κατάσταση είναι τουλάχιστον σαν την Αττική και τη Θεσσαλονίκη....για να προχωρήσεις μισό χιλιόμετρο έπρεπε να περιμένεις τουλάχιστον 15 λεπτά για να τελειώσει η ουρά....κι από πίσω άλλοι τόσοι να περιμένουν.....:117:

Reaction score
26

όσοι σχολιάζουν απαξιωτικά το γεγονός ότι πολύς κόσμος σπεύδει στις ουρές για να έχει το αυτοκίνητο γεμάτο
Επειδή μάλλον εγώ είμαι αυτός, άσε με να εξηγήσω, αφού μάλλον την πρώτη δεν έγινα σαφής.
Αρχικά να πω οτι την στιγμή που ένας μέσος οδηγός έχει 15000Km το χρόνο, κάνω σταθερά κάθε χρόνο πάνω από 30000km το 90%+ μέσα στην Αθήνα.
Το λέω απλά για να δείξω οτι καταλαβαινω πολύ καλά πως είναι να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητό σου.
Επίσης πέρα από το οτι θεωρώ οτι μου είναι απαραίτητο καθημερινά δηλώνω λάτρης του.
Μ'αρέσει να βρίσκομαι στο αυτοκίνητο ακόμα και αν είμαι κολλημένος στην κίνηση.
Οπότε νομίζω είναι άσκοπο να συζητάμε τα θετικά και αρνητικά του αυτοκινήτου.
Ακόμα και όταν όλοι θα έχουν αεροπλάνα εγώ θα οδηγάω.

Εκείνο που σχολίασα απαξιωτικά ήταν η συμπεριφορά μας ως καταναλωτές.
Λέω οτι είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν συμπεριφορόμαστε έτσι.
Η συμπεριφορά μας ενισχύει φαινόμενα όπως άνοδο στις τιμές και έλλειψη καυσίμων.
Και όχι δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω κάποιον που αδειάζει το ρεζερβουάρ του ψάχνοντας βενζίνη και μετά περιμένει στην ουρά του βενζινάδικου για ώρες, μπλοκάροντας τους δρόμους.
Το θεωρώ από εντελώς λάθος εως γελίο.

Reaction score
2
Εμενα με τρελαινουν οι υστερικοι καταναλωτες οπου με την παραμικρη υποψια ελλειψης, τρεχουν πανικοβλητοι στους δρομους και διατυμπανιζουν αγανακτισμενοι στις καμερες το οτι πηγαν απο.. τον Αγιο Στεφανο στο... Νεο Κοσμο για να βαλουν βενζινη, μεσα στην κινηση! Βρε ΓΕΛΟΙΕ, είχες βενζινη να πας μεχρι εκει και την εκαψες... απλα για να πας να την αναπληρωσεις? Και να καψεις και την μιση στο δρομο της επιστροφης? Και μετα σου φταινε οι απεργιες? Δηλαδη ελεος!

Reaction score
14
εγώ πάντως την πάτησα...

εφυγα το περασμένο Σάβαττο για ταξίδι στο εξωτερικό και γύρισα εχθές... φυσικά το αμάξι μου εχει 1/5 βενζίνα καθώς έλεγα ορθά θα το γεμίσω την ημέρα που θα γυρίσω... που να φαντασθώ οτι οι τελώνηδες θα ήθελαν να κάνουν επίδειξη δύναμης και να μας δείξουν οτι χωρίς αυτούς παραλύει το κράτος...

Τελικά χωρίς τελωνεικούς, λιμενεργάτες, καθαριστές, ταξιτζήδες, βενζινοπώλες, οδηγούς βυτίων, βοθρατζήδες, περιπτεράδες η χώρα βουλιάζει....

Αει σιχτήρ λεω εγώ....

Reaction score
1.846

Δεν πειράζει, ούτε εγώ έχω μπετζίνα. Θα κάτσουμε μέσα το ΠΣΚ.

Από Δευτέρα έχω ράδιο αρβύλα πως το θέμα θα έχει λήξει. :123:

Reaction score
5
Έληξε. Τουλάχιστον προσωρινά. Ποιός ξέρει τι τους δώσανε πάλι, κάτω από το τραπέζι...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.892
Members
38.627
Νεότερο μέλος
Athanasios1962