Απο καυσιμα πως πατε ?

Reaction score
786
Παντως τα ραφια στα σουπερ μαρκετ εχουν αρχισει να αδειαζουν. Εγω τωρα που μου εφυγε το αγχος για την βενζινη, εχω αρχισει να μαζευω κουτες Νουνου και οικογενειακες συσκευασιες γαλεττας.

Εχω σταθει πολλες ωρες σε ουρες εξω απο ΑΒ (τα Lidl τα αποφευγω γιατι βαζουν αποσμητικο για τις μασχαλες μεσα στο γαλα), εχω καθυβρισει ιερα και οσια, επαιξα και κατι ψιλες, αλλα καταφερα να μαζεψω αρκετες προμηθειες και μπορω πλεον ανετα να βλεπω δελτια ειδησεων χωρις να ανησυχω για την επιβιωση μου.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απο καυσιμα πως πατε ?

...(τα Lidl τα αποφευγω γιατι βαζουν αποσμητικο για τις μασχαλες μεσα στο γαλα...
:142::142::142: Δεν παλευεσαι! :142::142::142:

Ρε μπας και γι'αυτο βγηκε το "μαλλιασε η γλωσσα μου!"

Reaction score
41
εμένα μου έχουν μείνει κούτες μακαρόνια και φασόλια από την επιστράτευση του 74...
ρε τι γίνεται...

Reaction score
14
Απάντηση: Απο καυσιμα πως πατε ?

Τελικά ως Ευρωπαική Ένωση, έχουμε τα ίδια προβλήματα...

50.000 πολωνοί ιδιοκτήτες φορτηγών διαμαρτυρήθηκαν επί μία ώρα στους δρόμους της χώρας ζητώντας από την κυβέρνηση μέτρα κατά της αύξησης της τιμής των καυσίμων, ανακοίνωσαν οι οργανωτές της κινητοποίησης.

Τα φορτηγά σταμάτησαν από τις 12.00 (τοπική ώρα, 13.00 ώρα Ελλάδας) ως τις 13.00 στην άκρη δρόμων και σε χώρους στάθμευσης, χωρίς πάντως να αποκλείσουν την οδική κυκλοφορία.

Θα εντείνουμε τις διαμαρτυρίες μας αποκλείοντας τους δρόμους αν η κυβέρνηση δεν αντιδράσει στα αιτήματά μας, απείλησε ο Γιαν Μπούζεκ, πρόεδρος της Πολωνικής Ένωσης Διεθνών Μεταφορέων (ZMPD). Η τιμή των καυσίμων όπως και η (υψηλή) ισοτιμία του ζλότι έναντι του ευρώ έχουν ήδη εξαναγκάσει σε πτώχευση πολλές μικρές εταιρείες μεταφορών, πρόσθεσε.

Στην Ισπανία, η επ' αόριστον απεργία που έχουν κηρύξει οι ιδιοκτήτες φορτηγών συνέχισε σήμερα να δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα, κυρίως με ελλείψεις φρέσκων προϊόντων στις αγορές και μποτιλιαρίσματα στις μεγάλες πόλεις.

Όπως χθες και προχθές, οι κύριες οδικές προσβάσεις στη Μαδρίτη ήταν σήμερα φρακαρισμένες λόγω της κινητοποίησης των ιδιοκτητών φορτηγών που ζητούν μέτρα κατά του ακριβού ντίζελ.

Η έλλειψη ψαριών και φρέσκων φρούτων και λαχανικών άρχισε να γίνεται αισθητή σε ορισμένα καταστήματα και στις αγορές χονδρικής των κύριων ισπανικών πόλεων, χωρίς πάντως η κατάσταση να είναι κρίσιμη.

Στην Ιταλία, πολλές χιλιάδες ψαράδες διαμαρτυρήθηκαν σήμερα στη Ρώμη για την υψηλή τιμή του ντίζελ. Ζήτησαν να μειωθεί η τιμή του ή να τους δοθούν χρήματα για να καταστρέψουν τα αλιευτικά τους και να στραφούν σε κάποιον άλλο τομέα.

Είμαστε 4.000 ως 5.000 ψαράδες απ' όλη την Ιταλία και ζητούμε μόνο δύο πράγματα: ντίζελ που να μην ξεπερνάει τα 50 λεπτά το λίτρο, από 92 που είναι σήμερα, ή χρήματα για να καταστρέψουμε τα σκάφη μας και να κάνουμε κάτι άλλο, δήλωσε ο Αντόνιο Φιανανέζε, πρόεδρος του συνεταιρισμού αλιέων Aurora στη Μανφρεντόνια της Απουλίας (νότια Ιταλία).

Οι ψαράδες περιμένουν να γίνει δεκτή μια 15μελής αντιπροσωπεία τους από τον υπουργό Γεωργίας Λούκα Τσάια για να επιχειρηθεί να βρεθεί άμεσα μια λύση στα προβλήματά τους.

Ζητούμε από τις αρχές να μας δώσουν αμέσως, σήμερα, αυτό που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Για τα μεσοπρόθεσμα σχέδια, μπορούμε να συζητήσουμε αργότερα. Όμως ο συνετταιρισμός μας έχει σταματήσει τα 30 σκάφη του εδώ και πέντε εβδομάδες. Έχουμε 120 ψαράδες που δεν δουλεύουν πια και αρχίζουν ήδη να αναζητούν κάτι άλλο για να επιβιώσουν, αλλά τι; συνέχισε ο Αντόνιο Φιανανέζε. Είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε αμέσως την απεργιακή κινητοποίησή μας αν οι αρχές μάς δώσουν θετικές απαντήσεις. Αλλά αν αυτό δεν συμβεί, οι ειρηνικές διαδηλώσεις μας θα γίνουν πιο ηχηρές, απείλησε. Ζητούμε απλώς να μας αφήσουν να δουλέψουμε. Σήμερα, με τα κόστη που έχουμε, ένας απλός ψαράς κερδίζει 10 ευρώ για μια μέρα δουλειάς. Μας έρχεται φθηνότερα να αγοράσουμε ψάρι εισαγωγής από το να ψαρέψουμε, πρόσθεσε ο Τζουζέπε, ένας άλλος ψαράς.

Εξάλλου περίπου 4.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Ναμούρ, την πρωτεύουσα της Βαλονίας (νότιο Βέλγιο), κατά την τρίτη ημέρα μιας εβδομάδας δράσης κατά της μείωσης της αγοραστικής δύναμης που οργανώθηκε από τα μεγάλα βελγικά συνδικάτα CSC, FGTB και CGSLB.

Μια αντιπροσωπεία του κοινού συνδικαλιστικού μετώπου έγινε δεκτή από τον υπουργό-πρόεδρο της Περιφέρειας της Βαλονίας Ρούτι Ντεμότ για να του γνωστοποιήσουν τις διεκδικήσεις που αφορούν την αγοραστική δύναμη.

Μερικές δεκάδες άνθρωποι παραβίασαν τις θύρες του κοινοβουλίου της Βαλονίας και μπήκαν στην αυλή του κτιρίου, όμως η αστυνομία τους απομάκρυνε χωρίς να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια.

flash.gr

VG

Reaction score
0
Υπαρχει αναγκη για δραση,δεν γινεται το πετρελαιο να παει 150$ και οι χαρτογιακαδες να σφυριζουν αδιαφορα

Reaction score
152
Απο σεπτεμβρη θα παιρνω το ποδηλατο για τη δουλεια. 10' απο το σπιτι μου ειναι.....

Reaction score
14
Υπαρχει αναγκη για δραση,δεν γινεται το πετρελαιο να παει 150$ και οι χαρτογιακαδες να σφυριζουν αδιαφορα

Να μια σωστή κουβέντα.

Και δράση δεν έιναι να αλλάζει κανείς κανάλια από τον καναπέ.
Ούτε να πάρει το δίκανο και να αρχίσει να σκοτώνει.

Δράση είναι και αυτό.

Απο σεπτεμβρη θα παιρνω το ποδηλατο για τη δουλεια. 10' απο το σπιτι μου ειναι.....
Και αφήστε τους να το πιουν το πετρέλαιο τους.

Reaction score
1

Μήπως έπρεπε να το κάνεις από την αρχή;

Δεν απευθύνομαι συγκεκριμένα σε σένα , αλλά ατάκες σαν την παραπάνω είναι κοροιδία ... εαν είσαι όντως τόσο κοντά , έπρεπε απο χθες να πηγαίνεις με ποδήλατο ... Λιγότερα αυτοκίνητα στο δρόμο , λιγότερα τροχαία , λιγότερους νεκρούς ...

VG

Reaction score
0
Καλο το ποδηλατο αλλα θελει εξοπλισμό για να μην γινεις μια βρωμια και μιση.

Οσο για λιγοτερους νεκρους...μην ξεχνας οτι εδω δεν εχουμε λωριδες για ποδηλατα,ο ποδηλατης θα ψαχνει το δικαιο του αναμεσα σε εξαγριωμενους οδηγους που θα περνανε ξυστα απο διπλα του.

Εγω μενω επισης 10 λεπτα με ποδηλατο απο την δουλεια μου,αλλα θελω να φτασω αρτιμελης και το ποδηλατο δυστυχως δεν μου το εγγυαται αυτο.Ειδικα οταν θα παω να περασω απο τον δρομο διπλης κατευθυνσης με μηδενικη ορατοτητα...ασε καλυτερα.

Reaction score
152
2 χρονια τωρα,ητο αδυνατο αφου σπιτι-αεροδρομιο ειναι -στο νησι 15-20χλμ- με ενα βουνο στη μεση.

τωρα που παω σπιτι μου θα το κανω και δεν σκιαζουμι ντιπ....:143:
στο παρελθον με εχει τρακαρει αμαξι με το ποδηλατο σε διασταυρωση και με εσωσε το κρανος των 10ε απο τα λιντλ.
δεν ειναι μονο τα καυσιμα που γλιτωνω αλλα και ενα τρελλο μποτιλιαρισμα στην πυλη.
στα συν και η ασκηση....

Reaction score
1

Καλο το ποδηλατο αλλα θελει εξοπλισμό για να μην γινεις μια βρωμια και μιση.

Οσο για λιγοτερους νεκρους...μην ξεχνας οτι εδω δεν εχουμε λωριδες για ποδηλατα,ο ποδηλατης θα ψαχνει το δικαιο του αναμεσα σε εξαγριωμενους οδηγους που θα περνανε ξυστα απο διπλα του.

Εγω μενω επισης 10 λεπτα με ποδηλατο απο την δουλεια μου,αλλα θελω να φτασω αρτιμελης και το ποδηλατο δυστυχως δεν μου το εγγυαται αυτο.Ειδικα οταν θα παω να περασω απο τον δρομο διπλης κατευθυνσης με μηδενικη ορατοτητα...ασε καλυτερα.
Εαν υπάρχουν ιδιαίτερες περιπτώσεις ( και υπάρχουν πολλές ) συμφωνώ μαζί σου ... Αλλά ! Εαν οι περισσότεροι πέρναν το ποδήλατο - ακολουθούσαν το παραδειγμά , τότε ισχύει αυτό που λέω ... Δυστυχώς το αυτοκίνητο είναι μαγκιά και πρέπει να το έχεις μπροστά από την καφετέρια ...

ΥΓ μένω εκτός Θεσσαλονίκης , όποτε πάω αφήνω το αυτοκίνητο είτε στο Ικέα , είτε στα Κωνσταντινουπολίτικα και χρησιμοποιώ ΜΜΜ εδώ και 1 χρόνο ... Τι κερδίζω ; την ηρεμία μου από την αναζήτηση πάρκινγκ , τους καγκουροοδηγούς/ούσες και τα τριπλοπαρκαρίσματα ( για αυτά ανησυχεί ο οδηγός του ΟΑΣΘ :143: )

Reaction score
14
προχθές (Δευτέρα εβαλα σε μια SHELL στην Πειραιώς απέναντι απο την Στατισιτκή υπήρεσία. Τιμή απλής αμόλυβδης ήταν 1.089 και φυσικά τίνγκαρα... μόνο σε μπουκάλια δεν εβαλα.

Φυσικά σε ενα προχειρο ψαξιμο που εκανα πριν βαλω στην SHELL σε AVIN 1.14 σε ΕΤΕΚΑ 1.15 και σε Μελισσανίδη 1.148

Καμμία σχέση με τα 1.30 πρίν 5-10 μέρες.

Φυσικά υπήρχε το κουλό πρατήριο που είχε 1.26 1.29 αλλά αυτά ετσι γούσταραν.

Πάω σπίτι και εχει βάλει η γυναίκα μου αυτό το αισχροκάναλο το ΑΛΤΕΡ και ακούω Τσιαμτσίκα να λέει αισχροκέρδεια το μπρέντ είναι στο 120 απο 145 και η τιμές στα πρατήρια ακόμα στα 1.30!!!!!

Αν δεν ειχες βγει μια βολτα εξω και ακουγες αυτο το τσοντοκάναλο θα νόμιζες οτι ζείς σε αλλη χώρα ή οτι ερχεται η συντέλεια αυριο...να μην πώ σήμερα!!!

Τελικά την πολλή ζημιά την κάνουν τα βρωμοκάναλα και οι Δημοσιογλάφυροι...

Reaction score
26.181
καλα βρασε μεσα με τα καναλια
η αληθεια ειναι ομως οτι στην βορεια ελλαδα (εκτος θεσσαλονικης τουλαχιστον) οι τιμες ειναι κατα μεσο ορο χαμηλοτερες απο αθηνα.
συγκεκριμενα εβαλα βενζινη σε θασο, καβαλα, αλεξανδρουπολη , διδιμοτειχο , ξανθη, χαλκιδικη (ναι καιει πολυ το ξερω) με τιμες απο 1,19 μεχρι 1,26 σε πρατηρια ΕΚΟ, AVIN, Jet oil (shell / bp μονο αν ειναι το τελευταιο πρατηριο πριν αρχισω να σπρωχνω) την εποχη που στην αθηνα τα φθηνα ειχαν απο 1,19 μεχρι 1,28 και οι απατεωνες απο 1,35+ (15-30ιουλιου)
οπως βεβαια μου ειπε εκει βενζινας "εμεις εδω δουλευουμε με 60 γνωστους και 50 φιλους, αν κανουμε μαλακια το κλεισαμε το μαγαζι"
ααα επισης εβαλα και 100αρα με 1,28 στη θασο.

Reaction score
3
Απάντηση: Απο καυσιμα πως πατε ?

Μπορεί κάποιος να μου πει την αιτία που τα πρατήρια της Βρίτης Ρετρόλ έχουν τέτοιες τιμές;;;:413:
(όχι βέβαια πως και τα άλλα της "κοχίλι" είναι πολύ φτηνότερα, αλλά δεν έχουν τέτοια χάλια).
Ακόμα μπορεί κάποιος να μου πει ένα λόγο να πάω από εκεί να βάλω βενζίνη, διότι εγώ δε βρίσκω ΚΑΝΕΝΑ;:421:

Reaction score
26.181
πραγματικα κανενα λογο να βαλει κανεις βενζινη απο αυτους τους δυο.
αντιθετα πολλους λογους να μην βαλει

1) φαινεται οτι η πολιτικη των δυο αυτων εταιριων ειναι να πουλανε ακριβα στους πρατηριουχους η οτι ζητανε μεγαλα ανταλλαγματα για το μπρανδ νειμ. σε καθε περιπτωση το αποτελεσμα ειναι η τιμη που βλεπουμε στα πρατηρια. Η τιμη αυτη ειναι αναμφισβητητα η υψηλοτερη μακραν και φυσικα η λιγοτερο ανταγωνιστικη. Αυτο λοιπον θα μπορουσε παρα πολυ ευκολα να οδηγει τους πρατηριουχους αυτους να αντισταθμισουν την πτωση στις πωλησεις τους με λαμογιες. επιπλεον αν καπου βρεθει χαμηλη τιμη σε τετοιο πρατηριο τι σε κανει να πιστευεις οτι το πρατηριο αγοραζει σε προνομιακη τιμη? τιποτα αντιθετα ειναι πολυ πιθανοτερο η βενιζνη που θα μπει στο γεζεγβουαγ (ατςςς) μας ειτε να μην ειναι οση πληρωνουμε ειτε να μην ειναι 100% βενζινη οπως την ξερουμε.

2) εχει αποδειχθει στην πραξη οτι αυτα τα πρατηρια ΔΕΝ εχουν την καλυτερη ποιοτητα. δεν λεω οτι εχουν την χειροτερη αλλα σιγουρα η καλυτερη ποιοτητα (και σε καθαροτητα και σε προσθετα - αν καποιοι τα χρησιμοποιουν) ειναι σε αλλα (κυριως ΕΚΟ). αυτο νομιζω το εχουν δει στην πραξη οι περισσοτεροι απο δω μεσα (γενικα σε διαφορα αυτοκινητιστικα φορα οταν γινεται σχετικη συζητηση 70% ψηφιζουν ΕΚΟ)

3) δεν εχει αποδειχθει ακομα οτι οι δυο αυτες ακριβες εταιριες κανουν καλυτερους και αποτελεσματικοτερους ελεγχους στα πρατηρια τους ωστε να διασφαλισουν οτι οι τελικοι πελατες αγορζουν τη σωστη ποιοτητα και ποσοτητα καυσιμου. ΤΟ αντιθετο μαλιστα , τα περισσοτερα "κακα" πρατηρια που εχουν μπει στη λιστα του υπουργειου ανηκουν σε αυτες τις εταιριες.

4) οταν λοιπον βαζουμε βενζινη απο αυτες τις δυο εταιριες μετα απο τα παραπανω το μονο που κανουμε ειναι να στηριζουμε την πολιτικη τους για ακριβα καυσιμα χωρις το οποιδηποτε κερδος ειτε σε ποιοτητα ειτε σε ποσοτητα. Ετσι λοιπον καλο θα ηταν να δειχνουμε εμπραχτα οτι δε μας περισσευουν φραγκα να τα χαριζουμε σε πολυεθνικες.

να 4 λογοι να μην βαλει κανεις καυσιμα απο αυτους τους δυο.

και κατι αλλο:
τι θα γινει ρε παιδια με την 100αρα?
δηλαδη
α) 20% πανω απο την κανονικη σε ορισμενα πρατηρια μηπως ειναι υπερβολη?
β) γενικα μηπως θα ταν καλυτερο τωρα που ολο και περισσοτερα οχηματα εχουν κινητηρες αμεσου ψεκασμου να βρισκουν 98αρα αντι 100αρας που δεν εχει και το εξτρα χαρατσι?

Reaction score
14
H Shell & BP εχουν αποδεδειγμένα ακριβές τιμές. Στην πλειονότητα των πρατηρίων τους. Το να βρείς φθηνή Shell ή φθηνή BP δεν είναι αδύνατον αλλά σπανίζει. Στον Πειραιά στην πειραιώς 200 μέτρα πρίν το φανάρι που πάς για Λαμπράκη εχει στο ρευμα καθόδου πρός Πειραιά ενα πρατήριο Shell Που απο οτι μου έιπαν συνάδελφοι στο γραφείο είναι γνωστό για τις χαμηλές τιμές του.

Ομως.... το λέω με όλη την επιφύλαξη και χωρίς να είναι 100% ετσι, γεμισα την Τρίτη ή Δευτέρα και το αμάξι όλες αυτές τις μέρες σαν να μήν είχε ολη την ιπποδύναμη του διαθέσιμη... κάτι το φρέναρε...

Δεν ξέρω αυριο που θα ξαναγεμίσω οχι απο εκεί αλλά στην δική μου ΕΚΟ ή στην ELIN (κηφισίας πρίν τα πήλινα - Μαρούσι) θα σας πώ αν ξαναπήρα μπρός τα άλογατα...

Αν οντως η Shell Που λέω είχε την τιμή στο 1.09 όταν η φθηότερη ήταν 1.146 - 1.159 (ΕΤΕΚΑ και ΑΒΙΝ) μπορεί να αγόρασα και λίγη ΕΥΔΑΠ μαζί...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.922
Members
38.627
Νεότερο μέλος
hatzopou