Απόψεις για την προσέγγιση του καλού ήχου !

Reaction score
3.576
Θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι ή μήπως δεν θα πρέπει να συμφωνήσουμε ?

Ποιο είναι τελικά το ζητούμενο σε αυτό το θέμα ? Το πως θα προσεγγίσουμε τον καλό ήχο ξοδεύοντας πολυ περισσότερα χρήματα, το πως θα τον προσεγγίσουμε κοιτώντας τα μηχανήματα μέχρι εκεί που μας πέρνει, κοιτώντας τα από τη βιτρίνα του καταστήματος, δανειζόμενοι μηχανήματα από φίλους αντιπροσώπους και κολλητούς μας ?

Συνεπώς :

α) Θα χρειαστούμε να δώσουμε κι άλλα χρήματα όπως πάντα ?

(Οι περισσότεροι από εμάς δεν αντέχουν πλέον οικονομικά, γιατί το εισόδημά μας μειώνεται διαρκώς σε ετήσια πλέον βάση. Ελάχιστοι λεφτάδες έχουν απομείνει στις HiEnd κατηγορίες των Ελληνικών φόρουμ. ένα υπήρξαν και ποτέ .
Οπότε τι κάνουμε ? Δίνουμε λύσεις που δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιηθούν από την πλειοψηφια των μελών της κατηγορίας ή προσπαθούμε να βρούμε έξυπνες και πολύ οικονομικες λύσεις ?
Επειδή εδώ είναι η HiEnd κατηγορία και επειδή υπάρχουν και τα HiEnd πανάκριβα μηχανήματα έξω στην αγορά και εμείς προς το παρόν απλώς τα κοιτάμε , τι προτείνεται ? Λύσεις HiEnd που θα χρειαστεί να πάρουμε άλλο ένα δάνειο από την τράπεζα ή απλώς θέλετε θα κάνουμε μια συζήτηση ακαδημαϊκού επιπέδου για να παίξουμε μια ωραία παράσταση υποδuόμενοι τους χαϊεντάδες ?

β) Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την μοναδικότητα του ήχου που ήδη έχουμε στον χώρο μας ή θα προσπαθήσουμε να μιμηθούμε τον ήχο κάποιου άλλο χώρου ακρόασης ?

(Το κακό είναι ότι μας τρώει -τους περισσότερους, όχι όλους- το σαράκι ότι κάτι πάντα φταίει . Ολες οι προσπάθειες περαιτέρω βελτίωσης του συστήματος με ματζούνια, καλώδια, τοποθέτηση ήχείων στο χώρο, έπιπλα κ.λ.π έχουν σχεδόν εξαντληθεί και αρκετοί από εμάς δεν μπορούν για καθαρά οικογενειακούς λόγους να γκρεμίσουν κι άλλους τοιχους ή να βάλουν κι άλλες μπασοπαγίδες, γυψοσανίδες στο σαλόνι.

Αν θέλετε να μιλήσουμε για καθαρες χαΙεντομηχανές υπάρχουν πολλές και σίγουρες λύσεις. αλλά ποιος τελικά θα είναι αυτός που θα τις αγοράσει ?

Ακουσα πριν 2 εβδομάδες το σετάκι ψηφιακής πηγής της Esoteric D-03 - P-03 αξίας 18.000 ευρώ σε έναν πολυ οικείο χώρο. Το CD που υπήρχε πριν στον ίδιο χώρο ήταν της κατηγορίας των 5.000 Ευρώ
Από τότε που πραγματοποιήθηκε αυτή η ακρόαση έχω άλλη εντύπωση για το μέχρι που μπορεί να φτάσει η απόδοση μιας ψηφιακής πηγής που αναπαράγει απλώς δισκάκια PCM 44.1/16. Οτιδήποτε άλλο είναι απλός ένας συμβιβασμός οπότε και εγώ μετά απ' όλα αυτά αποφάσισα να μείνω στα ίδια με ότι δηλαδή έχω. Και χαίρομαι γι αυτό, απλως θα περιμένω ελπίζοντας ότι η τεχνολογία σύντομα θα προχωρήσει σε σημείο όπου θα μπορούμε να αποκτήσουμε΄όλοι μας μια πολυ καλή πηγή.

Πολλά τα ερωτήματα , τα έγραψα κι εγώ λίγο χύμα και βιαστικά ...
ελπίζω να τα μαζέψουμε αργότερα, κάπως ..

Reaction score
3.576
Re: Απάντηση: Απόψεις για την προσέγγιση του καλού ήχου !

Προφανώς παρεξηγήθηκε η λιτή τοποθέτηση του Νίκου από τον Γιώργο .

Ανεξάρτητα από αυτό εγώ συμφωνώ με τις "2 και 3" τοποθετήσεις του Γιώργου !

Γιατί όμως τα ίδια μηχανήματα σε ίδιους γεωμετρικά χώρους με όμοια επίπλωση

και όμοια χαρακτηριστικά ρευματοδοσίας να δίνουν διαφορετικό ηχητικό

αποτέλεσμα;
Θα πρέπει να υπάρχουν στον ίδιο χώρο και οι ίδιοι ακροατές .
Πράγμα αδύνατον να συμβεί .
Εξ ου και η μοναδικότης.

Είναι σαν να λέμε ότι ο ήχος που ακούει στο σπίτι του ο Βασίλης ακούγεται με τον ίδιο τρόπο από τον φίλο μας τον Romero στην Ισπανία που τυχαίνει να έχει ακριβώς τα ίδια μηχανήματα και τις ίδιες ακριβώς εξωτερικές συνθήκες.

Reaction score
3
Kαλώς τον g.kar με τα σεντονάκια του,αλλά και τους σωστούς προβληματισμούς.:respect:

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με αυτά που έγραψε,περί ηχητικής μοναδικότητας.:cool_4:

Το ήχο,δεν τον φτιάχνουμε κοιτώντας τα μηχανήματα απο την βιτρίνα,ούτε τα επιλέγουμε απο τα prospect...:happy_2:

Reaction score
3.576
Kαλώς τον g.kar με τα σεντονάκια του,αλλά και τους σωστούς προβληματισμούς.:respect:

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με αυτά που έγραψε,περί ηχητικής μοναδικότητας.:cool_4:

Το ήχο,δεν τον φτιάχνουμε κοιτώντας τα μηχανήματα απο την βιτρίνα,ούτε τα επιλέγουμε απο τα prospect...:happy_2:

Με λίγα λογια λες εσύ ότι θα χρειαστούμε να έχουμε και κάποια λεφτά στην ακρη για αναβαθμίσεις. Μου θύμισες το ακόλουθο :

Η γλυκειά γλώσσα βυζαίνει δυο βυζιά, η πικριά ένα κι εκείνο φαρμακωμένο.
Η γλώσσα του χαiεντά βυζαίνει σαρανταδύο βυζιά και πάλι λίγα είναι.

(έβαλα λίγο κι εγώ το χεράκι μου, για να το κάνω κάπως ποιο επίκαιρο)

Reaction score
3.576
Δεν είναι υποχρεωτικές οι αναβαθμίσεις.
Βέβαια ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.:happy_9: :happy_6:
Εσύ George, πως κατάφερες να προσεγγίσεις αυτό που έχεις και απολαμβάνεις σήμερα ?

Aς αρχίσουμε με κάτι πολυ σημαντικό, ώστε να μπορουν να το κάνουν όλοι για αρχή χωρίς να απαιτούνται χρήματα. Χρόνος ναι , ας απαιτείται, κάποτε θα βρεθεί .
Μετά θα πάμε και στα έπωδυνα, υπομονή, αλλά αφού πρώτα έχουμε ξεμπερδέψει με καποια βασικά πράγματα.

Δεν ξέρω αν έχουμε μπει στο σωστό αυλάκι . Ας μας πει ο Βασίλης αν είναι αυτός ο σκοπός του παρόντος θέματος.

Reaction score
3
Το οτι δεν είναι υποχρεωτικές οι αναβαθμίσεις,εννοώ,οτι κάποιος ηθελημένα δεν ενδιαφέρετε για κάτι άλλο,απλά παραμένει με τα μηχανήματα που έχει,για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Ομως με μικρο μετακινήσεις,με λίγη προσοχή στο στήσιμο και με λίγη προσοχή στον χώρο,να εκμεταλλευτεί το μεγαλύτερο μέρος των δυνατοτήτων του συστήματός του,γνωρίζοντας βέβαια οτι πάντα θα υπάρχει το καλύτερο,αλλά να προσπαθεί να το αγνοήσει.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas