Από nordost σε κάτι άλλο !!!

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
Θα ξαναχτυπήσω με νέες μετρήσεις σύντομα, οπότε αν είναι, ας τα πούμε στο δικό μου νήμα.


Και απο δικής μου πλευράς, φτάνει να μη ξαναπετάξεις τη κοτσάνα ότι με έβαλες στο σπίτι σου, λες και σε ατίμωσα.
το θεωρείς κότσανα Νίκο?
Ίσως η μόνη κοτσάνα που έκανα είναι ότι αφιέρωσα το χρόνο μου και ασχολήθηκα με το πικάπ σου..εντέλει δεν άξιζε!!!:hi::hi:
 

Μηνύματα
7.256
Reaction score
11.799
το θεωρείς κότσανα Νίκο?
Ίσως η μόνη κοτσάνα που έκανα είναι ότι αφιέρωσα το χρόνο μου και ασχολήθηκα με το πικάπ σου..εντέλει δεν άξιζε!!!:hi::hi:
Φυσικά και το θεωρώ κοτσάνα. Γιατί δεν σε προσέβαλα ποτέ σαν άνθρωπο, ούτε έδειξα ασέβεια προς τη φιλοξενία σου. Πήρες προσωπικά το ότι δεν μου λέει τίποτα το να μου πουλάει κάποιος κατασκευαστής μια διαδικασία στρωσίματος προκειμένου να προωθήσει το εμπόρευμά του ( όπως δεν θα μου έλεγε τίποτα για παράδειγμα αν η Ford μου έλεγε ότι έφτιαξε ένα αρκετά ασφαλές αυτοκίνητο. Είδα τα crash tests του όμως απο έναν ανεξάρτητο - θεωρώ - φορέα και πείστηκα ). Δεν είπα ποτέ κάτι κακό για το σύστημά σου ( και αν ακόμα το έλεγα, δεν θα σήμαινε κάτι για την άποψη που έχω για το άτομό σου, διαφορετικά δεν θα έκανα παρέα μαζί σου και ας είχες και το πιο γ@μάτο σύστημα του κόσμου, πίστεψέ με ). Η διαφωνία μας είχε να κάνει με το ότι εγώ θέτω σαν προτεραιότητα να λειτουργεί το σύστημα όσο πιο σωστά μέσα στον χώρο, ενώ εσύ υποστηρίζεις ότι όπως και να'χει, το καλώδιο βελτιώνει τη κατάσταση. Συμφωνώ πως την αλλάζει ( διαφορετικά δεν θα είχα ψωνίσει ). Υπάρχουν όμως παράγοντες που επηρεάζουν σαφώς πιο αισθητά την απόδοση ενός συστήματος. Αυτό που είπα περί κανόνων στερεοφωνίας. Και πραγματικά, μετά απο τις αγορές που έκανα ( δικό μου λάθος που δεν είχα φροντίσει να λειτουργεί σωστά το σύστημα μέσα στον χώρο ) και αφού πειραματίστηκα και βρήκα μια τοποθέτηση που βοηθά κάπως τη κατάσταση, έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι το ίδιο ( και καλύτερο ) αποτέλεσμα με την απόκτηση καλωδίων το πήρα με τη καλύτερη τοποθέτηση των ηχείων. Ούτε καν έκανα καζούρα στον gdresios, απλά τόνισα την ανάγκη να προσέξει αυτή τη προϋπόθεση ορθής λειτουργίας και μετά ας κάνει ό,τι θέλει. Εκτώς αν εσύ δεν είδες ότι χρειάζεται δουλειά εκεί πέρα, εκτώς αν ήμουν ο μόνος που το διέκρινε.
Το ότι συνεχίζεις όμως να μου χτυπάς τις επισκέψεις μου στο σπίτι σου καθώς και το σέρβις στο πικάπ λες και είμαι κανένας αγνώμων επειδή λέω αυτά που πιστεύω, είναι άδικο και πραγματικά με εξοργίζει. Θα μπορούσα να στα έλεγα και κατ'ιδίαν, αλλά αφού επέλεξες να τα πεις εδώ και δημοσίως, εδώ και δημοσίως σου απαντώ.
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Κοίτα να δεις... Το να αλλάξει κάποιος γνώμη αφού μάλιστα δοκιμάσει κάτι και το επιβεβαιώσει, δεν σημαίνει ότι γίνεται ακόλουθος. Θέλω να πιστεύω ότι είναι απόδειξη ανοιχτού μυαλού που δεν παραμένει σκαλωμένο σε "πατροπαράδοτες μεθόδους". Επιπρόσθετα, δεν πουλάω κάτι, επομένως δεν μιλάμε καν για δουλειά.
Φυσικά και έχω πιστέψει κάποια πράγματα, αφού δείχνουν λογικά. Να σου δώσω ένα παράδειγμα γιατί συμπλέω με τις απόψεις του Κωσταυτιά. Κατόπιν μετρήσεων του χώρου μου, επιβεβαιώθηκε ότι τα ηχεία μου συνεργάζονται καλύτερα με τον χώρο μου όταν είναι κολλημένα στον τοίχο. Παράλληλα, ενώ τα ηχεία μου δηλώνονται πως έχουν δυνατότητα να κατέβουν στους 28 κύκλους ( +-3db ), αν δεις το νήμα που παρουσιάζω το σύστημά μου, κάτω απο τους 50 κύκλους ακούω το απόλυτο μηδέν. Είμαι σίγουρος ότι παλιότερα άκουγα ακόμα χειρότερα, ακόμα και πάνω απο τους 50 κύκλους. 15 εκατοστά έβγαλα έξω τα ηχεία και άρχισαν οι τραμπάλες στη καμπύλη. Η λύση των subs λοιπόν δείχνει απόλυτα λογική, έχοντας και το αβαντάζ ότι τα ηχεία θα απαλάσσονταν απο το δύσκολο έργο της αναπαραγωγής των πολύ χαμηλών συχνοτήτων.
Ασπάστηκα τη λύση της ισοστάθμισης, ξεπερνώντας τα κλισέ του "less is more", αυτής της οντιοφίλ κουλτούρας. Και το έκανα αυτό αναλογιζόμενος ότι οι παραμορφώσεις που έχω απο τον χώρο και τη κακή λειτουργία των ηχείων μου μέσα σε αυτόν, είναι σαφώς πιο εύκολα ακουστές απο τη παραμόρφωση που μπορεί να ακούσω απο τη προσθήκη ενός ψηφιακού επεξεργαστή που θα κάνει ισοστάθμιση με τον σωστό τρόπο και όχι υπό μορφή ενός γραφικού εκουαλάιζερ. Ο οποίος επεξεργαστής θα αναλάβει να κροσάρει σωστά και τα subs που κάποτε θα πάρω. Και η οποία ισοστάθμιση θα φέρει το σύστημά μου τελικά να λειτουργήσει πολύ καλύτερα απο την οντιοφίλ προσέγγιση. Αν θέλεις να εμβαθύνω πάνω σε αυτό, μπορώ να το κάνω. Έχω αρχίσει να καταλαβαίνω κάποια πράγματα.
Πάμε τώρα στο θέμα της απόκτησης των subs και γιατί δεν τα έχω αποκτήσει ακόμα. Να με συμπαθάς μάγκα μου, αλλά σε λίγο η οικογένειά μου θα αυξηθεί κατά ένα μέλος. Και είμαι αρκετά ώριμος ώστε να κρατήσω το budget μου για την οικογένειά μου και όταν νιώσω ότι έχω καλύψει τις υποχρεώσεις μου, τότε θα κάνω και τα ψώνια μου ως προς το στερεοφωνικό μου. Και ευτυχώς δεν παρασύρθηκα λίγους μήνες πριν στην αγορά, γιατί τώρα με τη κρίση που περνάμε, θα τον είχα πιει κανονικότατα. Παρεμπιπτόντως, δεν με ενδιαφέρει να πουλήσω μούρη, οπότε το λέω ευθέως ότι δεν το φυσάω το χρήμα. Και επειδή ακριβώς δεν το φυσάω, κάνω κουμάντο. Δεν είμαι κανένα αρρωστάκι να χώνω τα λεφτά μου κάπου, ενώ υπάρχουν άλλες ανάγκες.
Ως προς την ισοστάθμιση που δεν πρότεινα στον gdresios, δεν το έκανα πολύ απλά γιατί δεν υπήρχε λόγος να το κάνω. Δεν είναι εύκολο πράγμα να το κάνει ο καθένας, απαιτείται να θέλει κάποιος να ασχοληθεί. Είπα όμως το σωστό, ότι δηλαδή πρέπει το σύστημά του να συνεργάζεται όσο πιο αρμονικά με τον χώρο πριν κάνει το οτιδήποτε. Και πέσατε να με φάτε, επειδή λέω το ίδιο πράγμα που λένε οι Θεσσαλονικείς γιατροί, επειδή δεν σας παίρνει προφανώς να χωθείτε σε αυτούς. Όχι ότι μου κάνατε τα μούτρα κρέας, αλλά λέμε. Μου κάνει εντύωπωση όμως που συμπεριφέρεστε σαν εξαπατημένες γκόμενες. Πραγματικά. Έχω το δικαίωμα να μαθαίνω, να κρίνω και να αποφασίζω. Αυτός είμαι και σε όποιον αρέσω. Για τους άλλους, δεν θα μπορέσω ( να γίνω κλακαδόρος ). Get it?
Σας έκατσε τόσο δύσπεπτο το ότι υποστηρίζω πως αυτό που ακούω τώρα με τα "απλά" καλώδια, είναι καλύτερο απο αυτό που άκουγα πριν με καλύτερα καλώδια και χύμα τοποθέτηση ηχείων. Έτσι είναι ρε μάγκες, πως να το κάνουμε. Χωνέψτε το.
Καιρός είναι να κάτσετε και να αναλύσετε ποιοοι πραγματικά είναι οι στρατιώτες, οι λοχίες, οι λοχαγοί και οι γενίτσαροι. Γνωρίζω ότι δεν είμαι εγώ αυτός και χαίρομαι που μπορώ να λειτουργώ το νιονιό μου χωρίς να με καταβάλει κανενός είδους πάθος ή πόρωση.
Την επόμενη φορά που θα θελήσει κάποιος να με κοντράρει λοιπόν, ας το κάνει με επιχειρήματα πάνω σε αυτά που υποστηρίζω και όχι επί προσωπικού ( άμεσα ή έμμεσα ).
Καλησπέρα Νικόλα. Ξέρεις ότι σε εκτιμώ, άλλα πρέπει να σου πω ότι μου κάνει εντύπωση ο λόγος σου σε αυτό το post. Επειδή με απασχόλησε αρκετά αυτή σου η ομολογουμένος (για μένα), εντυπωσιακή μεταστρφή στα του ήχου, προσπάθησα να καταλάβω πως, και γιατί έγινε. Εδώ, αισθάνομαι την ανάγκη να ξεκαθαρίσω απόλυτα το εξής: Προσωπικά, δεν σε κακίζω στο παραμικρό για αυτή σου τη μετατόπιση, έχεις, ο καθένας έχει, το δικαίωμα να αλλάζει συν τώ χρόνω, και κατόπιν ερεθισμάτων που δέχεται να μεταβάλλεται. Στο λέω με απόλυτη ειλικρίνεια, γνωριζόμαστε, έστω και λίγο, αρκετά όμως για να καταλάβεις ότι προσπαθώ πάντα να μιλώ με αμεροληψία και εντιμότητα.
Δε μπορώ παρά να σου επισημάνω κάποια πράγματα, όμως. Δε γίνεται να δηλώνεις σε σε κάποιο άλλο Forum που είσαι μέλος:

"Καλημέρα σας! Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω το λόγο που αντέδρασα κάπως απότομα σε χθεσινή ανάρτηση σχετική με καλώδιο ηχείων έλληνα κατασκευαστή, το οποίο υπόσχεται το "μαλάκωμα" του ήχου σε "ροκάδικα" συστήματα. Δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι το καλώδιο θα ακουστεί στο όποιο σύστημα, δεν υποστηρίζω καν ότι τα καλώδια δεν ακούγονται. Φυσικά και ακούγονται, έχω ακούσει κι εγώ καλώδια στο σύστημά μου. Πρέπει όμως οι υποψήφιοι αγοραστές ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ καλωδίου να αναρωτηθούν για το ΤΙ θα ακούσουν και ΤΙ ζητάνε να αλλάξουν με την εναλλαγή καλωδίων. Καλώς ή κακώς, έχω ψωνίσει στο παρελθόν ουκ ολίγα καλώδια και κάποια απο αυτά, σε διόλου ευκαταφρονητα ποσά ( δείτε για παράδειγμα πόσο κοστίζει το Kimber KS1016 του ενός μέτρου ). Φυσικά και ψώνισα με δοκιμή ΑΒ έναντι του όποιου καλωδίου είχα ήδη στο σύστημα και προφανώς άκουσα διαφορές, διαφορετικά θα ήμουν βλαξ ( όχι ότι δεν ήμουν, αλλά ας αφήσω το συμπέρασμα για το τέλος της τοποθέτησής μου ) Τονίζω ότι κανείς δεν μπορεί να δει τα καλώδια που χρησιμοποιούνται και δεν κάθομαι να λέω τί έχω σε οποιονδήποτε επισκέπτεται το σπίτι μου. Άρα, το ότι είμαι φορτωμένος με Kimber, το ξέρω μόνο εγώ."

(προφανώς δεν αναφέρεσαι στα mogami/belden, αλλά στα kimber, ή και κάποια άλλα που έχεις).
Δε γίνεται να λες από τη μία αυτά, και από την άλλη εδώ να μιλάς για "καλωδιολάγνους" και άλλα τέτοια φαιδρά. Άστα αυτά να τα λένε αυτοί που επινόησαν τη λέξη.

Σου θυμίζω τι έλεγες στην προ Astronaut jr εποχή:

"γ) Τα καλώδια ηχείων ( kimber 8tc ) δεν μικραίνουν και δεν αλλάζουν. Το θηρίο το 1016 δεν φαίνεται, οπότε γλυτώσαμε τη διαπραγμάτευση ( ξεφυσάω με ικανοποίηση! )."

"Δεν θα αλλάξω τη γνώμη σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν προκύπτουν διαφορές, δεν θα μου βγάλει κανείς απο το μυαλό την εμπειρία που είχα απο τη σύντομη ενασχόληση με τα καλώδια. Τα οποία καλώδια και δεν προτίθεμαι να αλλάξω καθώς πολύ φοβάμαι ότι αν "τραβήξω άλλο ένα φύλλο, θα καώ"

"Θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σας αν αντί της γενίκευσης, μας λέγατε ότι το όποιο όφελος προκύπτει ( ε, τι να κάνουμε, έχω ακούσει διαφορές ανάμεσα στο απλό καλώδιο τροφοδοσίας και το supra lorad για παράδειγμα που το θεωρώ τίμιο καλωδιάκι ) "

"Αν δεν έχουν τη δυνατότητα, να τους πάω το δικό μου σετ καλωδίων για να δοκιμάσουν τα παιδιά, να βρουν την υγεία τους. Τωρα, για το ψηφιακό καλώδιο usb. Εγώ άκουσα κάποιες μικροδιαφορές, αλλά δεν μπήκα στο τριπάκι να αγοράσω κάτι πολύ ακριβό."

"Σχετικά με τα καλώδια που βάζουν οι κατασκευαστές στις συσκευασίες τους, θα σου απαντήσω ως εξής: Ε,και? Το ότι σου παρέχουν το καλώδιο για να λειτουργήσεις το μηχάνημά σου, σημαίνει ότι απαιτούν να το λειτουργήσεις μόνο με αυτό; Ή μήπως περιμένεις να σου βάλουν το σοφιστικέ καλώδιο δώρο επειδή σε αγαπάνε; Έχω πάρει και προενισχυτή με καλώδιο rca μέσα. Όταν του έβαλα το vdh έπαθα και τη πλάκα μου. Τι να κάνω τώρα;"

" Όπως έχω ξαναπεί, τα 8VS ήταν πολύ καλά καλώδια, αλλά ταίριαξαν περισσότερο τα 8TC που είναι πολύ πιο αποκαλυπτικά. "


Τώρα μας μιλάς για Mogami & Belden, και για καλωδιάδες.!

Για την ψηφιακή ισοστάθμιση, αυτή την οποία σήμερα εκθειάζεις και δε σηκώνεις κουβέντα, τότε έλεγες:

"Δηλαδή, όσο το δυνατόν πιο φλατ απόκριση και όσο το δυνατόν πιο ασυμπίεστες πληροφορίες, καλύτερο στήσιμο εικόνας, καλύτερα δυναμικά, όσο το δυνατόν πιο ήσυχη εικόνα ( αυτό που λέμε "αέρας ανάμεσα στα όργανα" έχει να κάνει με την ησυχία της εικόνας ). Επίσης, να σας υπενθυμίσω ( θέλω να ελπίζω ότι το ξεχάσατε και ότι δεν έχετε άγνοια γι'αυτό ), ότι στα ηχοσυστήματα αυτής της κλάσης, η πλειονότητα των κατασκευαστών δεν παρέχει καν τη δυνατότητα της τονικής "διόρθωσης" ( tone controls ) και αυτό οφείλεται στο σκεπτικό ότι θέλουν να περνάει το σήμα απο όσο το δυνατόν μικρότερη διαδρομή. Άλλωστε, αυτά τα μηχανήματα προορίζονται για να ακούμε τη μουσική όπως ηχογραφήθηκε και όχι όπως εμείς θα θέλαμε να είχε ηχογραφηθεί. Άρα, παρεμβάσεις τέτοιου τύπου, απαγορεύονται."

Χωρίς λόγια. δεν έχω τίποτε να πω.

Θα μπορούσα να σου θυμίσω τι έλεγες για τις μετρήσεις, την αξία τους, τον τρόπο αξιολόγησης της απόδοσης των συστημάτων.κ.α. πολλά. Δε νομίζω όμως ότι χρειάζεται.

Φίλε μετρίασε λίγο τα λόγια σου, κάνε αυτό που θέλεις να κάνεις, ουδείς σ' εμποδίζει, μαγκιά σου όπως λες, αλλά άσε τους χαρακτηρισμούς για άλλους.

Υπάρχει και ένα παρελθόν, σε όλους μας και μας ακολουθεί. Πρέπει να το σεβόμαστε και να προσέχουμε τι λέμε και τι κάνουμε. Εάν το αγνοήσουμε κινδυνεύουμε να χάσουμε την έξωθεν καλή μαρτυρία, και τελικά, ακόμα και αυτή την αξιοπρέπειά μας.
 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
1.031
Reaction score
2.826
[
Φυσικά και το θεωρώ κοτσάνα. Γιατί δεν σε προσέβαλα ποτέ σαν άνθρωπο, ούτε έδειξα ασέβεια προς τη φιλοξενία σου. Πήρες προσωπικά το ότι δεν μου λέει τίποτα το να μου πουλάει κάποιος κατασκευαστής μια διαδικασία στρωσίματος προκειμένου να προωθήσει το εμπόρευμά του ( όπως δεν θα μου έλεγε τίποτα για παράδειγμα αν η Ford μου έλεγε ότι έφτιαξε ένα αρκετά ασφαλές αυτοκίνητο. Είδα τα crash tests του όμως απο έναν ανεξάρτητο - θεωρώ - φορέα και πείστηκα ). Δεν είπα ποτέ κάτι κακό για το σύστημά σου ( και αν ακόμα το έλεγα, δεν θα σήμαινε κάτι για την άποψη που έχω για το άτομό σου, διαφορετικά δεν θα έκανα παρέα μαζί σου και ας είχες και το πιο γ@μάτο σύστημα του κόσμου, πίστεψέ με ). Η διαφωνία μας είχε να κάνει με το ότι εγώ θέτω σαν προτεραιότητα να λειτουργεί το σύστημα όσο πιο σωστά μέσα στον χώρο, ενώ εσύ υποστηρίζεις ότι όπως και να'χει, το καλώδιο βελτιώνει τη κατάσταση. Συμφωνώ πως την αλλάζει ( διαφορετικά δεν θα είχα ψωνίσει ). Υπάρχουν όμως παράγοντες που επηρεάζουν σαφώς πιο αισθητά την απόδοση ενός συστήματος. Αυτό που είπα περί κανόνων στερεοφωνίας. Και πραγματικά, μετά απο τις αγορές που έκανα ( δικό μου λάθος που δεν είχα φροντίσει να λειτουργεί σωστά το σύστημα μέσα στον χώρο ) και αφού πειραματίστηκα και βρήκα μια τοποθέτηση που βοηθά κάπως τη κατάσταση, έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι το ίδιο ( και καλύτερο ) αποτέλεσμα με την απόκτηση καλωδίων το πήρα με τη καλύτερη τοποθέτηση των ηχείων. Ούτε καν έκανα καζούρα στον gdresios, απλά τόνισα την ανάγκη να προσέξει αυτή τη προϋπόθεση ορθής λειτουργίας και μετά ας κάνει ό,τι θέλει. Εκτώς αν εσύ δεν είδες ότι χρειάζεται δουλειά εκεί πέρα, εκτώς αν ήμουν ο μόνος που το διέκρινε.
Το ότι συνεχίζεις όμως να μου χτυπάς τις επισκέψεις μου στο σπίτι σου καθώς και το σέρβις στο πικάπ λες και είμαι κανένας αγνώμων επειδή λέω αυτά που πιστεύω, είναι άδικο και πραγματικά με εξοργίζει. Θα μπορούσα να στα έλεγα και κατ'ιδίαν, αλλά αφού επέλεξες να τα πεις εδώ και δημοσίως, εδώ και δημοσίως σου απαντώ.
Απλά νομίζω ότι αυτός είναι ο χώρος που λέγετε forum τεχνολογίας και όχι οπισθοδρομική κομπανία,, αν είναι να γυρνάμε πισω στην δεκαετία του 80 που αγοράζαμε καλώδιο στην στοά φέξη εντάξει, δεν θα διαφωνήσω με αυτούς που θα μου πουν ότι εγώ δεν αγοράζω καλώδια ανώτερης τιμής από πεποίθηση τότε και εγώ μαζί του, αλλά δεν μπορεί κανείς να με πείσει το ότι αν βάλω ένα καλώδιο των 2 ευρώ το μέτρο παίζει καλύτερα από ένα καλώδιο των 60€ το μέτρο δεν γίνεται νομοτελειακά, εντάξει υπάρχει υπερβολή σε κάποια νούμερα αλλά όσο και κορόιδο να είσαι μέχρι ένα σημείο, σίγουρα από μια τιμή και πάνω ο λόγος τιμής με αυτό που ακούς είναι δυσανάλογος και μπορείς να είσαι εντάξει και με τα πιο οικονομικά αλλά εκεί μετράει ποσό αντέχει η τσέπη καθενός.

κλείνοντας βάλε αυτά τα καλώδια επιτέλους και αν δεν σου αρέσουν πουλά τα να βγάλεις την ζημιά.

Έχω κάνει σύγκριση όλων των ic και αργότερα θα γράψω την άποψη μου
 

Μηνύματα
7.256
Reaction score
11.799
Τέλεια. Ένα ένα λοιπόν:
Καλημέρα σας! Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω το λόγο που αντέδρασα κάπως απότομα σε χθεσινή ανάρτηση σχετική με καλώδιο ηχείων έλληνα κατασκευαστή, το οποίο υπόσχεται το "μαλάκωμα" του ήχου σε "ροκάδικα" συστήματα. Δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι το καλώδιο θα ακουστεί στο όποιο σύστημα, δεν υποστηρίζω καν ότι τα καλώδια δεν ακούγονται. Φυσικά και ακούγονται, έχω ακούσει κι εγώ καλώδια στο σύστημά μου. Πρέπει όμως οι υποψήφιοι αγοραστές ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ καλωδίου να αναρωτηθούν για το ΤΙ θα ακούσουν και ΤΙ ζητάνε να αλλάξουν με την εναλλαγή καλωδίων. Καλώς ή κακώς, έχω ψωνίσει στο παρελθόν ουκ ολίγα καλώδια και κάποια απο αυτά, σε διόλου ευκαταφρονητα ποσά ( δείτε για παράδειγμα πόσο κοστίζει το Kimber KS1016 του ενός μέτρου ). Φυσικά και ψώνισα με δοκιμή ΑΒ έναντι του όποιου καλωδίου είχα ήδη στο σύστημα και προφανώς άκουσα διαφορές, διαφορετικά θα ήμουν βλαξ ( όχι ότι δεν ήμουν, αλλά ας αφήσω το συμπέρασμα για το τέλος της τοποθέτησής μου ) Τονίζω ότι κανείς δεν μπορεί να δει τα καλώδια που χρησιμοποιούνται και δεν κάθομαι να λέω τί έχω σε οποιονδήποτε επισκέπτεται το σπίτι μου. Άρα, το ότι είμαι φορτωμένος με Kimber, το ξέρω μόνο εγώ."
Αυτό δεν το έγραψα σε ένα forum, αλλά στο facebook. Αντέδρασα στη προτροπή γνωστού μάστορα ( ο οποίος είναι μέλος και εδώ ) όπου διέθετε ένα καλώδιο που φτιάχνει γνωστός του προς δοκιμή, ως ένα μέσο συμμαζέματος της σκληράδας που παρουσιάζουν κάποια μηχανήματα συγκεκριμένης σχολής. Αντέδρασα επειδή κάτι παρόμοιο αντιμετώπιζα κι εγώ στο σύστημά μου, σκληράδα που οφειλόταν ( και οφείλεται ) στον χώρο. Και αντέδρασα επειδή ειδικά στην ομάδα που απάντησα, είναι μέλη πολλά άτομα που ενώ στις φωτογραφίες τους φαίνεται ότι δεν έχουν ασχοληθεί πραγματικά καθόλου με τη τοποθέτηση των ηχείων τους, θα έμπαιναν στη πρίζα να ψωνίσουν κάτι που θα πίστευαν ότι θα άλλαζε / βελτίωνε τον ήχο τους. Δεν λέω κάτι διαφορετικό και τώρα.
Δε γίνεται να λες από τη μία αυτά, και από την άλλη εδώ να μιλάς για "καλωδιολάγνους" και άλλα τέτοια φαιδρά. Άστα αυτά να τα λένε αυτοί που επινόησαν τη λέξη.
Χρησιμοποιώ τον όρο "καλωδιολάγνοι" κυρίως σαν πείραγμα, αλλά και για να γίνεται σε σαφές σε ποιους απευθύνομαι. Σε αυτούς δηλαδή που βάζουν σαν προτεραιότητα τα καλώδια.

Δεν θα αλλάξω τη γνώμη σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν προκύπτουν διαφορές, δεν θα μου βγάλει κανείς απο το μυαλό την εμπειρία που είχα απο τη σύντομη ενασχόληση με τα καλώδια. Τα οποία καλώδια και δεν προτίθεμαι να αλλάξω καθώς πολύ φοβάμαι ότι αν "τραβήξω άλλο ένα φύλλο, θα καώ
Ουδέποτε είπα ότι δεν προκύπτουν διαφορές. Δείξε μου ένα σημείο, μια απάντηση στην οποία είπα ότι δεν ακούγονται διαφορές. Το που οφείλονται αυτές οι διαφορές και το πως μπορώ να φτιάξω τον ήχο μου πριν / χωρίς να ψωνίσω ακριβά καλώδια, είναι κάτι που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό. Ειδικά απο όταν συνέλαβα την ιδέα ότι τα καλώδια κάνουν μια "μικροϊσοστάθμιση" όπως την αποκαλώ. Αν διαφωνείς και πιστεύεις ότι κάνω λάθος και ότι δεν λειτουργούν σαν φίλτρα, παρακαλώ να μου το εξηγήσεις. Ο Σταματάκος πάντως, έμμεσα αυτό λέει.

Θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σας αν αντί της γενίκευσης, μας λέγατε ότι το όποιο όφελος προκύπτει ( ε, τι να κάνουμε, έχω ακούσει διαφορές ανάμεσα στο απλό καλώδιο τροφοδοσίας και το supra lorad για παράδειγμα που το θεωρώ τίμιο καλωδιάκι )
Αναφέρεσαι στη διαφωνία που είχα με τον κύριο Στέφανο. Απάντησα και τη προηγούμενη φορά. Ο κύριος Στέφανος υποστήριζε ότι δεν ακουγόταν τίποτα κατά την εναλλαγή καλωδίων. Εγώ υποστήριζα ότι ακούγονται τα καλώδια. Δεν έχω αλλάξει γνώμη. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ακούγονται!

Αν δεν έχουν τη δυνατότητα, να τους πάω το δικό μου σετ καλωδίων για να δοκιμάσουν τα παιδιά, να βρουν την υγεία τους. Τωρα, για το ψηφιακό καλώδιο usb. Εγώ άκουσα κάποιες μικροδιαφορές, αλλά δεν μπήκα στο τριπάκι να αγοράσω κάτι πολύ ακριβό.
Μπορώ ευχαρίστως να πάω σε οποιονδήποτε τα καλώδιά μου. Αλλά με τον εξής τρόπο: πρώτα θα παίξουν τα τυπικά καλώδια ( π.χ. belden ) με σωστά στημένα ηχεία και μετά τα δικά μου καλώδια αφού θα έχω μετακινήσει ελάχιστα τα ηχεία. Όποτε θέλετε, εδώ είμαι!

Σχετικά με τα καλώδια που βάζουν οι κατασκευαστές στις συσκευασίες τους, θα σου απαντήσω ως εξής: Ε,και? Το ότι σου παρέχουν το καλώδιο για να λειτουργήσεις το μηχάνημά σου, σημαίνει ότι απαιτούν να το λειτουργήσεις μόνο με αυτό; Ή μήπως περιμένεις να σου βάλουν το σοφιστικέ καλώδιο δώρο επειδή σε αγαπάνε; Έχω πάρει και προενισχυτή με καλώδιο rca μέσα. Όταν του έβαλα το vdh έπαθα και τη πλάκα μου. Τι να κάνω τώρα;"
Ισχύει. Βέβαια πούλησα τα VDH, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά. Μη ξεχνάμε όμως ότι εκείνη την εποχή εξακολουθούσα να άκουγα με λάθος στημένα τα ηχεία.

Όπως έχω ξαναπεί, τα 8VS ήταν πολύ καλά καλώδια, αλλά ταίριαξαν περισσότερο τα 8TC που είναι πολύ πιο αποκαλυπτικά. "
Ισχύει. Άκουσα ένα πιο ελεγχόμενο ήχο απο τα 8TC. Με το ίδιο ακριβώς στήσιμο στα ηχεία, το 8TC ακουγόταν και πιο αναλυτικό, πιο διαυγές. Εξακολουθούσα όμως να είχα άσχημα στημένα τα ηχεία μου.

Δηλαδή, όσο το δυνατόν πιο φλατ απόκριση και όσο το δυνατόν πιο ασυμπίεστες πληροφορίες, καλύτερο στήσιμο εικόνας, καλύτερα δυναμικά, όσο το δυνατόν πιο ήσυχη εικόνα ( αυτό που λέμε "αέρας ανάμεσα στα όργανα" έχει να κάνει με την ησυχία της εικόνας ). Επίσης, να σας υπενθυμίσω ( θέλω να ελπίζω ότι το ξεχάσατε και ότι δεν έχετε άγνοια γι'αυτό ), ότι στα ηχοσυστήματα αυτής της κλάσης, η πλειονότητα των κατασκευαστών δεν παρέχει καν τη δυνατότητα της τονικής "διόρθωσης" ( tone controls ) και αυτό οφείλεται στο σκεπτικό ότι θέλουν να περνάει το σήμα απο όσο το δυνατόν μικρότερη διαδρομή. Άλλωστε, αυτά τα μηχανήματα προορίζονται για να ακούμε τη μουσική όπως ηχογραφήθηκε και όχι όπως εμείς θα θέλαμε να είχε ηχογραφηθεί. Άρα, παρεμβάσεις τέτοιου τύπου, απαγορεύονται."
Εδώ παραδέχομαι ότι έλεγα ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Απαντούσα με βάση το οντιοφίλ σκεπτικό του less is more, χωρίς να είχα ακούσει την ισοστάθμιση που οι γιατροί εννοουσαν. Είχα κατά νου τα κλασικά γραφικά equalizer. Δεν ήξερα καν τί ήταν το dirac. Αυτό αποδεικνύεται εύκολα αν ψάξεις προσεκτικά τα σχόλιά μου σε ό,τι αφορά το dsp και δεις με τί δέος συνειδητοποιώ τί μου λένε οι συνομιλητές. Επίσης, κάπου θα βρεις και τη προτροπή του @wnet να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες του pc που έχω ως πηγή για να εφαρμόσω eq. Κάτι που έπραξα και έπαθα τη πλάκα μου. Και ακόμα δεν έχω ακούσει dsp. Αν όμως ένα απλό πείραγμα κάτω απο τους 200Hz κάνει τέτοια δουλειά, το dsp πρέπει να κάνει χοντρά πράγματα.

Επιπρόσθετα, όπως έχω ξαναπεί, το χαστούκι το έφαγα όταν πήρα τη πρώτη μέτρηση με το μικρόφωνο και συνειδητοποίησα ότι άκουγα στο γάμο του Καραγκιόζη. Αυτό με ώθησε αφενός στο να παραδεχτώ την ημιμάθειά μου, αφετέρου να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με το συστηματάκι μου και να ακούσω πράγματα που ούτε φανταζόμουν ότι έκανε. Και όλα αυτά, δεχόμενος τη πρόκληση ( που η αλήθεια είναι ότι στην αρχή την δέχτηκα με μισή καρδιά, χωρίς να πιστεύω ότι θα είχα σωστό αποτέλεσμα ) να βγάλω τα ακριβά καλώδια απο το σύστημα. Το είχα πιάσει εντελώς λάθος το πράγμα και δεν έδινα σημασία σε μικρολεπτομέρειες οι οποίες όμως έχουν σημαντκό αντίχτυπο στη λειτουργία του συστήματος. Μικρολεπτομέρειες της τάξης των μερικών εκατοστών. Που διαφωνούμε λοιπόν; Που βλέπεις ότι "τα άλλαξα"? Διαπίστωσα τα λάθη που έκανα και μοιράζομαι τις εμπειρίες μου μαζί σας. Και όταν βλέπω άτομα που σκέφτονται όπως σκεφτόμουν κι εγώ, το θεωρώ υποχρέωσή μου να τους επισημάνω αυτές τις μικρολεπτομέρειες.
@gdresios

Μόνο που δεν λέω αυτό. Δεν έχω κηρύξει τον πόλεμο στα καλώδια ( όσο και αν έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το dsp μπορεί να κάνει τη δουλειά με πολύ πιο προβλέψιμο τρόπο ). Τα έχω τα καλώδια. Δεν λέω ότι κάποιο παίζει καλύτερα απο το άλλο. Λέω ότι το ακριβό καλώδιο την όποια δουλειά μπορεί να κάνει, δεν του επιτρέπεται να τη κάνει αν δεν στηθεί το σύστημα ΣΩΣΤΑ στον χώρο. Ποτέ δεν σου είπα να πας σε ισοστάθμιση, ακόμα και αν όπως είπα παραπάνω, πιστεύω ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά με τον ίδιο και ίσως καλύτερο τρόπο. Διάβασε όμως τις δοκιμές του Σταματάκου ( όπου κάποιοι ευαγγελίζονται μεν, αλλά μάλλον δεν έχουν διαβάσει τα ψιλά γράμματα ) και ίσως αρχίσεις κι εσύ να αναρωτιέσαι τί είναι αυτό που ακούμε απο τα καλώδια, ποιοι παράγοντες συντελούν στο να ακούμε αυτές τις περιβόητες διαφορές. Εγώ αυτό το αποκαλώ "μικροϊσοστάθμιση". Τα χαρακτηριστικά του καλωδίου μεταβάλονται ανά τις συχνότητες που περνάνε, ηλεκτρικά χαρακτηριστικά δηλαδή και απο όσο θυμάμαι τη φυσική του λυκείου, πυκνωτής και αντίσταση για παράδειγμα, αποτελούν ένα χρονοκύκλωμα.
 
Last edited:


Μηνύματα
387
Reaction score
237
Θα μπορούσε το νήμα να εστιάζει σε προτάσεις του δημιουργου του και με θετικό τροπο να εκφέρονται απόψεις επι αυτών;
Όλοι εδω μέσα που έχετε προηγούμενα, να πάτε κάπου άλλου να τα λύσετε και να μην ζαλίζετε τον κόσμο με τις έριδες και σχολιασμούς, ένθεν κακειθεν; Άλλωστε, who cares τι έχετε περάσει μεταξύ σας τόσα χρόνια στο πληκτρολόγιο του avsite?
Ας περιμένουμε τις απόψεις του δημιουργου του από τις ακροάσεις που έκανε
 

Μηνύματα
7.256
Reaction score
11.799
Θα μπορούσε το νήμα να εστιάζει σε προτάσεις του δημιουργου του και με θετικό τροπο να εκφέρονται απόψεις επι αυτών;
Όλοι εδω μέσα που έχετε προηγούμενα, να πάτε κάπου άλλου να τα λύσετε και να μην ζαλίζετε τον κόσμο με τις έριδες και σχολιασμούς, ένθεν κακειθεν; Άλλωστε, who cares τι έχετε περάσει μεταξύ σας τόσα χρόνια στο πληκτρολόγιο του avsite?
Ας περιμένουμε τις απόψεις του δημιουργου του από τις ακροάσεις που έκανε
Φυσικά. Όταν θα σταματήσουν να μου τη πέφτουν, θα σταματήσω να απαντώ. Διαφορετικά παίδες, ρίχτε μου ένα report. Τόσο απλό.
αλλά άσε τους χαρακτηρισμούς για άλλους.
Σε ποιους χαρακτηρισμούς αναφέρεσαι;
 

P

PMC

Guest
Καλησπέρα Νικόλα. Ξέρεις ότι σε εκτιμώ, άλλα πρέπει να σου πω ότι μου κάνει εντύπωση ο λόγος σου σε αυτό το post. Επειδή με απασχόλησε αρκετά αυτή σου η ομολογουμένος (για μένα), εντυπωσιακή μεταστρφή στα του ήχου, προσπάθησα να καταλάβω πως, και γιατί έγινε. Εδώ, αισθάνομαι την ανάγκη να ξεκαθαρίσω απόλυτα το εξής: Προσωπικά, δεν σε κακίζω στο παραμικρό για αυτή σου τη μετατόπιση, έχεις, ο καθένας έχει, το δικαίωμα να αλλάζει συν τώ χρόνω, και κατόπιν ερεθισμάτων που δέχεται να μεταβάλλεται. Στο λέω με απόλυτη ειλικρίνεια, γνωριζόμαστε, έστω και λίγο, αρκετά όμως για να καταλάβεις ότι προσπαθώ πάντα να μιλώ με αμεροληψία και εντιμότητα.
Δε μπορώ παρά να σου επισημάνω κάποια πράγματα, όμως. Δε γίνεται να δηλώνεις σε σε κάποιο άλλο Forum που είσαι μέλος:

"Καλημέρα σας! Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω το λόγο που αντέδρασα κάπως απότομα σε χθεσινή ανάρτηση σχετική με καλώδιο ηχείων έλληνα κατασκευαστή, το οποίο υπόσχεται το "μαλάκωμα" του ήχου σε "ροκάδικα" συστήματα. Δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι το καλώδιο θα ακουστεί στο όποιο σύστημα, δεν υποστηρίζω καν ότι τα καλώδια δεν ακούγονται. Φυσικά και ακούγονται, έχω ακούσει κι εγώ καλώδια στο σύστημά μου. Πρέπει όμως οι υποψήφιοι αγοραστές ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ καλωδίου να αναρωτηθούν για το ΤΙ θα ακούσουν και ΤΙ ζητάνε να αλλάξουν με την εναλλαγή καλωδίων. Καλώς ή κακώς, έχω ψωνίσει στο παρελθόν ουκ ολίγα καλώδια και κάποια απο αυτά, σε διόλου ευκαταφρονητα ποσά ( δείτε για παράδειγμα πόσο κοστίζει το Kimber KS1016 του ενός μέτρου ). Φυσικά και ψώνισα με δοκιμή ΑΒ έναντι του όποιου καλωδίου είχα ήδη στο σύστημα και προφανώς άκουσα διαφορές, διαφορετικά θα ήμουν βλαξ ( όχι ότι δεν ήμουν, αλλά ας αφήσω το συμπέρασμα για το τέλος της τοποθέτησής μου ) Τονίζω ότι κανείς δεν μπορεί να δει τα καλώδια που χρησιμοποιούνται και δεν κάθομαι να λέω τί έχω σε οποιονδήποτε επισκέπτεται το σπίτι μου. Άρα, το ότι είμαι φορτωμένος με Kimber, το ξέρω μόνο εγώ."

(προφανώς δεν αναφέρεσαι στα mogami/belden, αλλά στα kimber, ή και κάποια άλλα που έχεις).
Δε γίνεται να λες από τη μία αυτά, και από την άλλη εδώ να μιλάς για "καλωδιολάγνους" και άλλα τέτοια φαιδρά. Άστα αυτά να τα λένε αυτοί που επινόησαν τη λέξη.

Σου θυμίζω τι έλεγες στην προ Astronaut jr εποχή:

"γ) Τα καλώδια ηχείων ( kimber 8tc ) δεν μικραίνουν και δεν αλλάζουν. Το θηρίο το 1016 δεν φαίνεται, οπότε γλυτώσαμε τη διαπραγμάτευση ( ξεφυσάω με ικανοποίηση! )."

"Δεν θα αλλάξω τη γνώμη σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν προκύπτουν διαφορές, δεν θα μου βγάλει κανείς απο το μυαλό την εμπειρία που είχα απο τη σύντομη ενασχόληση με τα καλώδια. Τα οποία καλώδια και δεν προτίθεμαι να αλλάξω καθώς πολύ φοβάμαι ότι αν "τραβήξω άλλο ένα φύλλο, θα καώ"

"Θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σας αν αντί της γενίκευσης, μας λέγατε ότι το όποιο όφελος προκύπτει ( ε, τι να κάνουμε, έχω ακούσει διαφορές ανάμεσα στο απλό καλώδιο τροφοδοσίας και το supra lorad για παράδειγμα που το θεωρώ τίμιο καλωδιάκι ) "

"Αν δεν έχουν τη δυνατότητα, να τους πάω το δικό μου σετ καλωδίων για να δοκιμάσουν τα παιδιά, να βρουν την υγεία τους. Τωρα, για το ψηφιακό καλώδιο usb. Εγώ άκουσα κάποιες μικροδιαφορές, αλλά δεν μπήκα στο τριπάκι να αγοράσω κάτι πολύ ακριβό."

"Σχετικά με τα καλώδια που βάζουν οι κατασκευαστές στις συσκευασίες τους, θα σου απαντήσω ως εξής: Ε,και? Το ότι σου παρέχουν το καλώδιο για να λειτουργήσεις το μηχάνημά σου, σημαίνει ότι απαιτούν να το λειτουργήσεις μόνο με αυτό; Ή μήπως περιμένεις να σου βάλουν το σοφιστικέ καλώδιο δώρο επειδή σε αγαπάνε; Έχω πάρει και προενισχυτή με καλώδιο rca μέσα. Όταν του έβαλα το vdh έπαθα και τη πλάκα μου. Τι να κάνω τώρα;"

" Όπως έχω ξαναπεί, τα 8VS ήταν πολύ καλά καλώδια, αλλά ταίριαξαν περισσότερο τα 8TC που είναι πολύ πιο αποκαλυπτικά. "


Τώρα μας μιλάς για Mogami & Belden, και για καλωδιάδες.!

Για την ψηφιακή ισοστάθμιση, αυτή την οποία σήμερα εκθειάζεις και δε σηκώνεις κουβέντα, τότε έλεγες:

"Δηλαδή, όσο το δυνατόν πιο φλατ απόκριση και όσο το δυνατόν πιο ασυμπίεστες πληροφορίες, καλύτερο στήσιμο εικόνας, καλύτερα δυναμικά, όσο το δυνατόν πιο ήσυχη εικόνα ( αυτό που λέμε "αέρας ανάμεσα στα όργανα" έχει να κάνει με την ησυχία της εικόνας ). Επίσης, να σας υπενθυμίσω ( θέλω να ελπίζω ότι το ξεχάσατε και ότι δεν έχετε άγνοια γι'αυτό ), ότι στα ηχοσυστήματα αυτής της κλάσης, η πλειονότητα των κατασκευαστών δεν παρέχει καν τη δυνατότητα της τονικής "διόρθωσης" ( tone controls ) και αυτό οφείλεται στο σκεπτικό ότι θέλουν να περνάει το σήμα απο όσο το δυνατόν μικρότερη διαδρομή. Άλλωστε, αυτά τα μηχανήματα προορίζονται για να ακούμε τη μουσική όπως ηχογραφήθηκε και όχι όπως εμείς θα θέλαμε να είχε ηχογραφηθεί. Άρα, παρεμβάσεις τέτοιου τύπου, απαγορεύονται."

Χωρίς λόγια. δεν έχω τίποτε να πω.

Θα μπορούσα να σου θυμίσω τι έλεγες για τις μετρήσεις, την αξία τους, τον τρόπο αξιολόγησης της απόδοσης των συστημάτων.κ.α. πολλά. Δε νομίζω όμως ότι χρειάζεται.

Φίλε μετρίασε λίγο τα λόγια σου, κάνε αυτό που θέλεις να κάνεις, ουδείς σ' εμποδίζει, μαγκιά σου όπως λες, αλλά άσε τους χαρακτηρισμούς για άλλους.

Υπάρχει και ένα παρελθόν, σε όλους μας και μας ακολουθεί. Πρέπει να το σεβόμαστε και να προσέχουμε τι λέμε και τι κάνουμε. Εάν το αγνοήσουμε κινδυνεύουμε να χάσουμε την έξωθεν καλή μαρτυρία, και τελικά, ακόμα και αυτή την αξιοπρέπειά μας.

Μάθημα ....Σκληρό μάθημα για όλους μας.
Δεν χρειάζεται να παθιάζεται κανείς μας με καμία θεωρία.
Όλα είναι ρευστά. ( και ας είναι αποδεδειγμένα με μαθηματικά ).
Για μένα θα μιλήσω ......
έχω κάνει τα πάντα by the book .
Κανείς δεν μπορεί να μου πει τίποτα. Το παραμικρό !
Το στερεοφωνικό πραγματικά κελαηδάει .
Κι όμως είμαι σίγουρος πως κάποιοι ακούνε καλύτερα από μένα και ας έχουν .....λάμπες.....κορνεσ......πικαπ.....καλωδια .....στηρικτικα.....κτλ.
Όλοι κάνουμε τις επιλογές που πιστεύουμε περισσότερο. Έτσι πορευόμαστε.....
Το κάνουμε για να νιώθουμε καλά εμείς και μόνο . Μάγκες είμαστε μόνο στους εαυτούς μας. Πουθενά άλλου.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να είναι απόλυτος για τίποτα !


Έχω ακούσει πικαπ που έπαιζε καλύτερα από το πιο ακριβό CD player... ούτε θόρυβος επιφάνειας ούτε τίποτα.τελειος ηχος . Ευχάριστος . Μαγικός .
Δεν θα χλευάζω ποτέ αυτούς που ακούνε πικαπ !
Έχω ακούσει ηχείο κόρνας που έπαθα πλάκα .....απίστευτος ηχος .
Έχω ακούσει μεμβράνες με τόσο ζεστά μεσαία που έλεγες και ήταν εκεί μπροστά σου η τραγουδίστρια......εκεί ! Την έβλεπες.
Έχω ακούσει λαμπατο ενισχυτή που έσταζε μέλι.....
Έχω ακούσει Ηχειακι με 5ρι γουφερακι να έχει ένα μπασο .....ΤΕΡΑΣΤΙΟ . ναι το έχω ακούσει . Ήταν ο χώρος ? ήταν κάτι άλλο ? Το άκουσα.

Είναι άλλο πράγμα τι επιλογές κάνουμε και για ποιους λόγους .
Δεν έχω το δικαίωμα όμως να κατηγορώ κανέναν για τις επιλογές του...
 

Μηνύματα
387
Reaction score
237
Φυσικά. Όταν θα σταματήσουν να μου τη πέφτουν, θα σταματήσω να απαντώ. Διαφορετικά παίδες, ρίχτε μου ένα report. Τόσο απλό.


Σε ποιους χαρακτηρισμούς αναφέρεσαι;
στην πέφτουν, απαντάς, επανέρχονται και τουμπαλιν, σ ένα ξένο νήμα. Κάντε ένα νήμα: (οι λυκοφιλίες του avsite), και βγάλτε τα αποθυμενα σας
 

Μηνύματα
7.256
Reaction score
11.799
Μάθημα ....Σκληρό μάθημα για όλους μας.
Δεν χρειάζεται να παθιάζεται κανείς μας με καμία θεωρία.
Όλα είναι ρευστά. ( και ας είναι αποδεδειγμένα με μαθηματικά ).
Για μένα θα μιλήσω ......
έχω κάνει τα πάντα by the book .
Κανείς δεν μπορεί να μου πει τίποτα. Το παραμικρό !
Το στερεοφωνικό πραγματικά κελαηδάει .
Κι όμως είμαι σίγουρος πως κάποιοι ακούνε καλύτερα από μένα και ας έχουν .....λάμπες.....κορνεσ......πικαπ.....καλωδια .....στηρικτικα.....κτλ.
Όλοι κάνουμε τις επιλογές που πιστεύουμε περισσότερο. Έτσι πορευόμαστε.....
Το κάνουμε για να νιώθουμε καλά εμείς και μόνο . Μάγκες είμαστε μόνο στους εαυτούς μας. Πουθενά άλλου.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να είναι απόλυτος για τίποτα !


Έχω ακούσει πικαπ που έπαιζε καλύτερα από το πιο ακριβό CD player... ούτε θόρυβος επιφάνειας ούτε τίποτα.τελειος ηχος . Ευχάριστος . Μαγικός .
Δεν θα χλευάζω ποτέ αυτούς που ακούνε πικαπ !
Έχω ακούσει ηχείο κόρνας που έπαθα πλάκα .....απίστευτος ηχος .
Έχω ακούσει μεμβράνες με τόσο ζεστά μεσαία που έλεγες και ήταν εκεί μπροστά σου η τραγουδίστρια......εκεί ! Την έβλεπες.
Έχω ακούσει λαμπατο ενισχυτή που έσταζε μέλι.....
Έχω ακούσει Ηχειακι με 5ρι γουφερακι να έχει ένα μπασο .....ΤΕΡΑΣΤΙΟ . ναι το έχω ακούσει . Ήταν ο χώρος ? ήταν κάτι άλλο ? Το άκουσα.

Είναι άλλο πράγμα τι επιλογές κάνουμε και για ποιους λόγους .
Δεν έχω το δικαίωμα όμως να κατηγορώ κανέναν για τις επιλογές του...
Κατηγόρησα ποτέ κανέναν για τις επιλογές του βρε Τζιο; Επειδή πρότεινα να στήσει πρώτα τα ηχεία του σωστά, να επιβεβαιώσει ότι έχουν αρχίσει να λειτουργούν σωστά με το mono test και τότε να ξανακούσει τα καλώδια που ήδη έχει υπό καλύτερες συνθήκες; Και αν θεωρείς ότι υπήρξα απόλυτος, μπορεί. Όσο απόλυτος είναι ο κανόνας ότι για να ακούμε στερεοφωνικά, πρέπει να λειτουργεί στερεοφωνικά το σύστημα.
στην πέφτουν, απαντάς, επανέρχονται και τουμπαλιν, σ ένα ξένο νήμα. Κάντε ένα νήμα: (οι λυκοφιλίες του avsite), και βγάλτε τα αποθυμενα σας
Μπαααα. Μισή ντροπή δική μου και η άλλη μισή δική τους. Δεν έκανα εγώ το πέσιμο.
 

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
Πως γίνεται όσοι έχουν λύσει τα θέματα αντηχήσεων, τονικής ισορροπίας, διαμόρφωσης και "θεραπείας" του χώρου με ό,τι πιο μοντέρνο προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία του ήχου, να μην ασχολούνται με τα καλώδια, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Οι μόνοι δηλαδή που θα μπορούσαν να ακούσουν πραγματικά διαφορές σε καλώδια, απλά δεν ασχολούνται χα χα...Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις;
δεν είναι θέμα αναθεώρησης της άποψης, αλλά εν προκειμένω για τη περίπτωση των ανωτέρω πεντακάθαρα αναθεώρησης budget.
Όταν κάποιος έχει ένα σύστημα 7.4 και με 3 πηγές, μια tv και ένα projector θα χρειαστεί αν είναι όλα ενεργά, 20 καλώδια ρεύματος!!! Επίσης περί τα 30 ως 50 m καλώδιο ic 4 πολύμπριζα, 4 hdmi, κανένα coaxial, καμιά οπτική και κάτι ψιλά!!
Αν τώρα πάει να αντικαταστήσει όλα τα ανωτέρω με κάτι απλά αξιοπρεπές, θα θέλει κανένα τάληρο χιλιάρικα κατ' ελάχιστον!!!
Αν θέλει δε τοπ επιλογές...μπορεί και πολλές δεκάδες χιλιάρικα!
Η πραγματικότητα λοιπόν είναι, ότι αυτοί που εναντιώνονται, αλλά παράλληλα έχουν στήσει σωστά όλα τ' άλλα, έχουν το λόγο τους...και στο πλείστο των περιπτώσεων είναι καθαρά οικονομικός!, είτε το παραδέχονται είτε όχι! ;)
....Επομένως, μια χαρά ..λέμε ότι είναι και το μογκαμομπελντενάκι των 2-3€/μέτρο και τα "μαυράκια ρεύματος των 4€!!!
 
Last edited:


Μηνύματα
307
Reaction score
409
Τα καλώδια "χάλασαν" (παίζει και χωρίς ....εισαγωγικά) όταν θα έπρεπε - αναγκαστικά για την όλη εμπορική δραστηριότητα και για άλλα πολλά - να εμφανισθούν και τα high end των 3.000,00€ το cm. Θα έπρεπε να υπάρχει συγκριτικά κάποια διαφορά. Το αν είναι ορατή ή ακουστή η διαφορά ενός σωστού καλωδίου με ένα από αυτά που έχουν όσο μία Aston Martin είναι μια άλλη κουβέντα.
 

Μηνύματα
7.256
Reaction score
11.799
δεν είναι θέμα αναθεώρησης της άποψης, αλλά εν προκειμένω για τη περίπτωση των ανωτέρω πεντακάθαρα αναθεώρησης budget.
Όταν κάποιος έχει ένα σύστημα 7.4 και με 3 πηγές, μια tv και ένα projector θα χρειαστεί αν είναι όλα ενεργά, 17 καλώδια ρεύματος!!! Επίσης περί τα 30 ως 50 m καλώδιο ic 4 πολύμπριζα, 4 hdmi, κανένα coaxial, καμιά οπτική και κάτι ψιλά!!
Αν τώρα πάει να αντικαταστήσει όλα τα ανωτέρω με κάτι απλά αξιοπρεπές, θα θέλει κανένα τάληρο χιλιάρικα κατ' ελάχιστον!!!
Αν θέλει δε τοπ επιλογές...μπορεί και πολλές δεκάδες χιλιάρικα!
Η πραγματικότητα λοιπόν είναι, ότι αυτοί που εναντιώνονται, αλλά παράλληλα έχουν στήσει σωστά όλα τ' άλλα, έχουν το λόγο τους...και στο πλείστο των περιπτώσεων είναι καθαρά οικονομικός!, είτε το παραδέχονται είτε όχι! ;)
....Επομένως, μια χαρά ..λέμε ότι είναι και το μογκαμομπελντενάκι των 2-3€/μέτρο και τα "μαυράκια ρεύματος των 4€!!!
Ενδιαφέρον. Πως εξηγείς λοιπόν τη δική μου περίπτωση που τα έχω ξηλώσει και ακούω καλύτερα απο πριν τα ξηλώσω;
 

Μηνύματα
9.152
Reaction score
12.633
Μάθημα ....Σκληρό μάθημα για όλους μας.
Δεν χρειάζεται να παθιάζεται κανείς μας με καμία θεωρία.
Όλα είναι ρευστά. ( και ας είναι αποδεδειγμένα με μαθηματικά ).
Για μένα θα μιλήσω ......
έχω κάνει τα πάντα by the book .
Κανείς δεν μπορεί να μου πει τίποτα. Το παραμικρό !
Το στερεοφωνικό πραγματικά κελαηδάει .
Κι όμως είμαι σίγουρος πως κάποιοι ακούνε καλύτερα από μένα και ας έχουν .....λάμπες.....κορνεσ......πικαπ.....καλωδια .....στηρικτικα.....κτλ.
Όλοι κάνουμε τις επιλογές που πιστεύουμε περισσότερο. Έτσι πορευόμαστε.....
Το κάνουμε για να νιώθουμε καλά εμείς και μόνο . Μάγκες είμαστε μόνο στους εαυτούς μας. Πουθενά άλλου.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να είναι απόλυτος για τίποτα !


Έχω ακούσει πικαπ που έπαιζε καλύτερα από το πιο ακριβό CD player... ούτε θόρυβος επιφάνειας ούτε τίποτα.τελειος ηχος . Ευχάριστος . Μαγικός .
Δεν θα χλευάζω ποτέ αυτούς που ακούνε πικαπ !
Έχω ακούσει ηχείο κόρνας που έπαθα πλάκα .....απίστευτος ηχος .
Έχω ακούσει μεμβράνες με τόσο ζεστά μεσαία που έλεγες και ήταν εκεί μπροστά σου η τραγουδίστρια......εκεί ! Την έβλεπες.
Έχω ακούσει λαμπατο ενισχυτή που έσταζε μέλι.....
Έχω ακούσει Ηχειακι με 5ρι γουφερακι να έχει ένα μπασο .....ΤΕΡΑΣΤΙΟ . ναι το έχω ακούσει . Ήταν ο χώρος ? ήταν κάτι άλλο ? Το άκουσα.

Είναι άλλο πράγμα τι επιλογές κάνουμε και για ποιους λόγους .
Δεν έχω το δικαίωμα όμως να κατηγορώ κανέναν για τις επιλογές του...
:hi: :hi::hi::hi::hi::hi::hi:
 

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
Ενδιαφέρον. Πως εξηγείς λοιπόν τη δική μου περίπτωση που τα έχω ξηλώσει και ακούω καλύτερα απο πριν τα ξηλώσω;
δυστυχώς είσαι ο μόνος που έχει ακούσει απ το φόρουμ το σύστημα σου και επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί αντικειμενική η τοποθέτηση σου.
Δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να το έχει ακούσει πριν και μετά που να το πιστοποιεί!
Αλλά μπορείς να μας καλέσεις να τ ακούσουμε στην ίδια θέση με τις ίδιες ρυθμίσεις πως παίζουν τα μεν και πως τα δε!
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Τέλεια. Ένα ένα λοιπόν:


Αυτό δεν το έγραψα σε ένα forum, αλλά στο facebook. Αντέδρασα στη προτροπή γνωστού μάστορα ( ο οποίος είναι μέλος και εδώ ) όπου διέθετε ένα καλώδιο που φτιάχνει γνωστός του προς δοκιμή, ως ένα μέσο συμμαζέματος της σκληράδας που παρουσιάζουν κάποια μηχανήματα συγκεκριμένης σχολής. Αντέδρασα επειδή κάτι παρόμοιο αντιμετώπιζα κι εγώ στο σύστημά μου, σκληράδα που οφειλόταν ( και οφείλεται ) στον χώρο. Και αντέδρασα επειδή ειδικά στην ομάδα που απάντησα, είναι μέλη πολλά άτομα που ενώ στις φωτογραφίες τους φαίνεται ότι δεν έχουν ασχοληθεί πραγματικά καθόλου με τη τοποθέτηση των ηχείων τους, θα έμπαιναν στη πρίζα να ψωνίσουν κάτι που θα πίστευαν ότι θα άλλαζε / βελτίωνε τον ήχο τους. Δεν λέω κάτι διαφορετικό και τώρα.

Χρησιμοποιώ τον όρο "καλωδιολάγνοι" κυρίως σαν πείραγμα, αλλά και για να γίνεται σε σαφές σε ποιους απευθύνομαι. Σε αυτούς δηλαδή που βάζουν σαν προτεραιότητα τα καλώδια.



Ουδέποτε είπα ότι δεν προκύπτουν διαφορές. Δείξε μου ένα σημείο, μια απάντηση στην οποία είπα ότι δεν ακούγονται διαφορές. Το που οφείλονται αυτές οι διαφορές και το πως μπορώ να φτιάξω τον ήχο μου πριν / χωρίς να ψωνίσω ακριβά καλώδια, είναι κάτι που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό. Ειδικά απο όταν συνέλαβα την ιδέα ότι τα καλώδια κάνουν μια "μικροϊσοστάθμιση" όπως την αποκαλώ. Αν διαφωνείς και πιστεύεις ότι κάνω λάθος και ότι δεν λειτουργούν σαν φίλτρα, παρακαλώ να μου το εξηγήσεις. Ο Σταματάκος πάντως, έμμεσα αυτό λέει.



Αναφέρεσαι στη διαφωνία που είχα με τον κύριο Στέφανο. Απάντησα και τη προηγούμενη φορά. Ο κύριος Στέφανος υποστήριζε ότι δεν ακουγόταν τίποτα κατά την εναλλαγή καλωδίων. Εγώ υποστήριζα ότι ακούγονται τα καλώδια. Δεν έχω αλλάξει γνώμη. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ακούγονται!



Μπορώ ευχαρίστως να πάω σε οποιονδήποτε τα καλώδιά μου. Αλλά με τον εξής τρόπο: πρώτα θα παίξουν τα τυπικά καλώδια ( π.χ. belden ) με σωστά στημένα ηχεία και μετά τα δικά μου καλώδια αφού θα έχω μετακινήσει ελάχιστα τα ηχεία. Όποτε θέλετε, εδώ είμαι!



Ισχύει. Βέβαια πούλησα τα VDH, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά. Μη ξεχνάμε όμως ότι εκείνη την εποχή εξακολουθούσα να άκουγα με λάθος στημένα τα ηχεία.



Ισχύει. Άκουσα ένα πιο ελεγχόμενο ήχο απο τα 8TC. Με το ίδιο ακριβώς στήσιμο στα ηχεία, το 8TC ακουγόταν και πιο αναλυτικό, πιο διαυγές. Εξακολουθούσα όμως να είχα άσχημα στημένα τα ηχεία μου.



Εδώ παραδέχομαι ότι έλεγα ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Απαντούσα με βάση το οντιοφίλ σκεπτικό του less is more, χωρίς να είχα ακούσει την ισοστάθμιση που οι γιατροί εννοουσαν. Είχα κατά νου τα κλασικά γραφικά equalizer. Δεν ήξερα καν τί ήταν το dirac. Αυτό αποδεικνύεται εύκολα αν ψάξεις προσεκτικά τα σχόλιά μου σε ό,τι αφορά το dsp και δεις με τί δέος συνειδητοποιώ τί μου λένε οι συνομιλητές. Επίσης, κάπου θα βρεις και τη προτροπή του @wnet να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες του pc που έχω ως πηγή για να εφαρμόσω eq. Κάτι που έπραξα και έπαθα τη πλάκα μου. Και ακόμα δεν έχω ακούσει dsp. Αν όμως ένα απλό πείραγμα κάτω απο τους 200Hz κάνει τέτοια δουλειά, το dsp πρέπει να κάνει χοντρά πράγματα.

Επιπρόσθετα, όπως έχω ξαναπεί, το χαστούκι το έφαγα όταν πήρα τη πρώτη μέτρηση με το μικρόφωνο και συνειδητοποίησα ότι άκουγα στο γάμο του Καραγκιόζη. Αυτό με ώθησε αφενός στο να παραδεχτώ την ημιμάθειά μου, αφετέρου να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με το συστηματάκι μου και να ακούσω πράγματα που ούτε φανταζόμουν ότι έκανε. Και όλα αυτά, δεχόμενος τη πρόκληση ( που η αλήθεια είναι ότι στην αρχή την δέχτηκα με μισή καρδιά, χωρίς να πιστεύω ότι θα είχα σωστό αποτέλεσμα ) να βγάλω τα ακριβά καλώδια απο το σύστημα. Το είχα πιάσει εντελώς λάθος το πράγμα και δεν έδινα σημασία σε μικρολεπτομέρειες οι οποίες όμως έχουν σημαντκό αντίχτυπο στη λειτουργία του συστήματος. Μικρολεπτομέρειες της τάξης των μερικών εκατοστών. Που διαφωνούμε λοιπόν; Που βλέπεις ότι "τα άλλαξα"? Διαπίστωσα τα λάθη που έκανα και μοιράζομαι τις εμπειρίες μου μαζί σας. Και όταν βλέπω άτομα που σκέφτονται όπως σκεφτόμουν κι εγώ, το θεωρώ υποχρέωσή μου να τους επισημάνω αυτές τις μικρολεπτομέρειες.
Καλώς Νίκο, καλώς. Προσπαθώ να δεχθώ τον όρο καλωδιολάγνοι ότι το λες για πείραγμα. Προσπαθώ, δεν είναι σίγουρος εάν θα τα καταφέρω. Ίσως δε πείθομαι..

Διαπιστώνω ότι σέβεσαι ακόμη τα Kimber σου. Για την προτίμησή σου στα mogami/belden που εσχάτως τα ευγγελίζεις δεν μου είπες κάτι. Σε κάθε περίπτωση, αφού αποδέχεσαι τη χρησιμότητα των καλωδίων, πρώτος εσύ, δε μπορείς να λες
αλλά και για να γίνεται σε σαφές σε ποιους απευθύνομαι. Σε αυτούς δηλαδή που βάζουν σαν προτεραιότητα τα καλώδια.
Εσύ δε τα βαζεις; Κάποιος που δεν το κάνει Νίκο, δεν αναφέρεται έτσι σ' αυτά όπως εσύ. Μη κοροϊδευόμαστε τώρα.


Χαίρομαι που αναγνωρίζεις τα λάθη σου, και τις "ΜΠΟΥΡΔΕΣ" σου όπως λες. Δε θα θα ήθελα να σου παραθέσω και άλλα πράγματα που έλεγες τότε, γιατί θα αναγκαστείς να πεις πολλές φορές αυτή τη λέξη! Ελπίζω στις νέες σου αναζητήσεις να μη βρεθείς στη δυσάρεστη θέση σε λίγα χρονια απο τώρα να την επαναλάβεις για αυτά που λες σήμερα. Ελπίζω.

Ένα τελευταίο Νικόλα θα ήθελα να πω, και αφορά εσένα και το μέλος Λέανδρος.

Έλεγες τοτε:

"Ναι, αλλά το θέμα ξεκίνησε για τη μη χρησιμότητα των καλωδίων ρεύματος. Άρα, αυτό που μας απασχολεί στη παρούσα φάση είναι εάν όπως είναι στημένο το καθένα απο αυτά τα συστήματα, αν λοιπόν αντικατασταθούν τα καλώδια ρεύματος με τα τυπικά μαύρα, αν θα έχουμε διαφορές ή όχι. Το αν η αφαίρεση των διαχυτών θα έχει μεγαλύτερο αντίχτυπο στο τελικό αποτέλεσμα έναντι των καλωδίων, είναι άλλο ζήτημα."

Λες αυτό ακριβώς που σου είπε ο Λέανδρος 100 φορές, με τη διαφορά ότι εδώ δε μιλάμε για καλώδιο ρεύματος. Και εσύ του απαντάς όπως του απαντάς.
Σε ποιους χαρακτηρισμούς αναφέρεσαι;
Διάβασε προσεκτικά τα post σου και θα καταλάβεις.

Φυσικά. Όταν θα σταματήσουν να μου τη πέφτουν, θα σταματήσω να απαντώ. Διαφορετικά παίδες, ρίχτε μου ένα report. Τόσο απλό.
Δε σου τη "πέφτει" κανείς" βρε Νίκο, μην αντιδράς έτσι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αυτό. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Σαφώς και έχεις το δικαίωμα στο παρελθόν να επαινείς τον bryston, και τώρα να κοιτάς ενεργά ηχεία. Επαναλαμβάνω δικαίωμά σου είναι, δε μπορεί κανείς να σου προσάψει οτιδήποτε. Τι να συζητάμε τώρα..
 

Μηνύματα
7.256
Reaction score
11.799
δυστυχώς είσαι ο μόνος που έχει ακούσει απ το φόρουμ το σύστημα σου και επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί αντικειμενική η τοποθέτηση σου.
Δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να το έχει ακούσει πριν και μετά που να το πιστοποιεί!
Αλλά μπορείς να μας καλέσεις να τ ακούσουμε στην ίδια θέση με τις ίδιες ρυθμίσεις πως παίζουν τα μεν και πως τα δε!
Ωπ, λάθος. Όχι στην ίδια θέση... Σε αυτή τη θέση να ακουστούν τα "απλά" και στη παλιά θέση τα "καλά".
 

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
Ωπ, λάθος. Όχι στην ίδια θέση... Σε αυτή τη θέση να ακουστούν τα "απλά" και στη παλιά θέση τα "καλά".
Η σύγκριση γίνεται πάντα με τους ίδιους όρους!
Τι συγκριτικό θα είναι αυτό?
δικής σου έμπνευσης και υλοποίησης??
αλλιώς δε συγκρίνεις κάνεις απλά πανηγυράκι για τα κολλητάρια!!
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.865.107
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top