Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Kαλά οι κουφιοκέφαλοι της ακαδημίας δεν έχουν προτείνει ούτε μια ταινία του Miyazaki,οπότε δεν τους έχω και σε μεγάλη υπόληψη.

Reaction score
2

αφού το πήρε το Spirited Away (όσκαρ καλύτερης ταινίας animation).

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Για καλύτερη,όχι απλά για animation.

Reaction score
1

Η Πεντάμορφη και το τέρας είναι η μόνη ταινία animation που έχει προταθεί ποτε στην ιστορία του κινηματογράφου για Όσκαρ καλύτερης ταινίας (όταν δεν υπήρχε ακόμα ξεχωριστή κατηγορία για animation) στην 5δα παρακαλώ! (ούτε καν σε 10δα που είναι τώρα).
Αυτό από μόνο του λέει πολλά..
Mη με παρεξηγήσεις, καλοπροαίρετα μιλάω πάντα, αλλά εμένα δεν μου λέει τίποτα...Oscar είχε πάρει και το Ρόκυ :142: Τα animation τα γουστάρω για τη διασκέδαση που προσφέρουν και μόνο...

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Εντάξει, εγώ θέλω να έχω τη βερσιόν όπως την πρωτοείδα και την αγάπησα.
Δε μπορώ δυστυχώς να αγνοήσω τα χρώματα γιατί είμαι ευαίσθητος σε τέτοια θεματα, και εξάλλου τα χρώματα είναι και αυτά μέρος της ταινίας..
και εντάξει, δε λέω σε ταινίες που λίγο αλλάζουν τα χρώματα και τα κάνουν πιο ζωντανά, εκεί δε με πειράζει. Αλλα στο animation φαίνεται πολύ και είναι ριζικές οι αλλαγές.
Η συγκεκριμένη όπως τη βλέπω, από μια σκοτεινή ατμοσφαιρική ταινία έγινε λίγο καρναβάλι, σαν μια παραμακιγιαρισμένη γυναίκα πχ..

Tα φερόμενα ως χρώματα του DVD/BluRay στην ανωτέρω φωτό, είναι λάθος. Όποιος έκανε το screencapture, τα έκανε λίγο μαντάρα με τις μετατροπές colorspace...

Reaction score
2

Οκ. Μην κοιτάς το screenshot.
Δες τα βίντεο από το bluray στο youtube.
To γεγονός παραμένει ότι οι δημιουργοί άλλαξαν ριζικά τα χρώματα και ανακοίνωσαν και οι ίδιοι ότι το έκαναν..

ορίστε πάντως πιό official screenshots:

Reaction score
2

και εδώ έχουμε άλλη μια σύγκριση (δυστυχώς δεν είναι ακριβώς το ίδιο screenshot)
Πάνω: screenshot από το bluray
κάτω: screenshot με "φτιαγμένα" τα χρώματα από έναν φαν όπως θα έπρεπε να είναι σύμφωνα με το theatrical version:

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Οκ. Μην κοιτάς το screenshot.
Δες τα βίντεο από το bluray στο youtube.
To γεγονός παραμένει ότι οι δημιουργοί άλλαξαν ριζικά τα χρώματα και ανακοίνωσαν και οι ίδιοι ότι το έκαναν..
Δε χρειάζεται να δω το βίντεο από το youtube, που έχει τα ίδια λάθη με τα screenshots, βλέπω απευθείας το DVD ή το BluRay... :116:

Σαφώς τα χρώματα είναι πιο έντονα και ζωντανά από τις παλαιότερες βιντεο-εκδόσεις, αλλά αυτή η πρασινίλα στα καφέ και η ροζίλα των λευκών που κουβαλάει το youtube και τα screencaps του, απλά δεν υπάρχει.

Από εκεί και πέρα, η περιορισμένη χρωματική απόκριση τόσο του VHS όσο και του LD, είναι ένας αξιόπιστος δείκτης πως εκείνα τα χρώματα, σίγουρα δεν ήταν σωστά. Αν δε, λάβουμε υπόψη μας και τυπωμένο κατευθείαν από το φιλμ, διαφημιστικό υλικό της εποχής, θα έλεγα πως μάλλον δεν θα έπρεπε να εγείρονται αμφιβολίες ως προς την πιστότητα των τελευταίων εκδόσεων...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

theatrical version
Aν εννοείς την ταινία όπως παίχτηκε στο σινεμά τότε πως είναι σίγουρος ότι αυτά είναι τα σωστά χρώματα;

Reaction score
2

Ναι. Είμαι σίγουρος γιατί την είχα δει στο σινεμά. ένας βαθμός απόχρωσης πάνω ή κάτω πια, δεν παίζει ρόλο.
Πάντως σε καμία περίπτωαση δεν είναι αυτά που βγήκαν μετά στο DVD (2002) και στο Bluray πέρυσι. (πχ το καφε-μπορντώ της στολής του Γκαστόν να είναι κόκκινο της φωτιάς)
ακόμα και στα ντοκυμαντέρ αν προσέξετε για το πως γυρίστηκε φαίνεται πώς ήταν τα αρχικά χρώματα. (ε, δε μπορούσαν να τα αλλάξουν και κει :116:)

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Δε χρειάζεται να δω το βίντεο από το youtube, που έχει τα ίδια λάθη με τα screenshots, βλέπω απευθείας το DVD ή το BluRay... :116:

Σαφώς τα χρώματα είναι πιο έντονα και ζωντανά από τις παλαιότερες βιντεο-εκδόσεις, αλλά αυτή η πρασινίλα στα καφέ και η ροζίλα των λευκών που κουβαλάει το youtube και τα screencaps του, απλά δεν υπάρχει.
οκ, δες τα screenshots που σου έβαλα κατευθείαν από το bluray.

Από εκεί και πέρα, η περιορισμένη χρωματική απόκριση τόσο του VHS όσο και του LD, είναι ένας αξιόπιστος δείκτης πως εκείνα τα χρώματα, σίγουρα δεν ήταν σωστά. Αν δε, λάβουμε υπόψη μας και τυπωμένο κατευθείαν από το φιλμ, διαφημιστικό υλικό της εποχής, θα έλεγα πως μάλλον δεν θα έπρεπε να εγείρονται αμφιβολίες ως προς την πιστότητα των τελευταίων εκδόσεων...
αυτό δεν ισχύει γιατί σου λέω ότι οι ίδιοι οι δημιουργοί ανακοίνωσαν ότι άλλαξαν τα χρώματα.
Δηλαδή δεν ισχύει ότι το bluray είναι όπως αρχικά βγήκε στο σινεμά, και μετά το VHS και LD δε μπόρεσαν να τα αποδώσουν καλά τα χρώματα.
Η αλλαγή έγινε. Είναι δεδομένο..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Ναι. Είμαι σίγουρος γιατί την είχα δει στο σινεμά.
Kαι θυμάσαι ακριβώς πως ήταν τα χρώματα;

Πάντως ακόμα και έτσι oi ταινίες που βλέπουμε στο σινεμά έχουν διαφορετικό χρωματικό εύρος απ ότι όταν περαστούν σε blu-ray.

Reaction score
2

Δηλαδή δεν έχω καταλάβει ακόμα.. Δε δέχεσαι ότι έχει γίνει κάποια αλλαγή, αλλά η αλλαγή στα χρώματα οφείλεται στο εκάστοτε μέσο που χρησιμοποιείται; (Bluray, dvd, σινεμά)
Αφού εξηγώ, κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί οι δημιουργοί είπαν ότι όντως τα άλλαξαν τα χρώματα γιατί δεν τους άρεσαν..

επιπλέον, επαναλαμβάνω, ότι μόνο στο Beauty and the Beast έχει γίνει αυτό.
Σε καμία άλλη ταινία Disney.
Αλλιώς τότε και οι υπόλοιπες (lion king, aladdin κτλ) θα είχαν εντελώς διαφορετικά χρώματα στο DVD και στο σινεμά, πράγμα που δε συμβαίνει..

και επιπλέον, στο ντοκυμανταίρ στο bluray για το πως γυρίστηκε, οι σκηνές από την ταινία, είναι με τα αρχικά χρώματά τους.
Αν "έφταιγε" το bluray (το μέσο δηλαδή), τότε θα είχαν αλλάξει και αυτά..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.688
Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

όντως τα άλλαξαν τα χρώματα γιατί δεν τους άρεσαν..
Τότε, τι συζητάμε? Αφού έτσι τα ήθελαν.

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Οκ, δε συζητάω αυτό. Εγώ συζητάω το πως το είχα δει, πως το αγάπησα, και πως μου αρέσει και θεωρώ ότι είναι καλύτερο.
Αν πχ εσύ δέχεσαι να αλλάξουν το χρώμα στολής του Darth Vader από μαύρο σε γκρι, επειδή του George Lukas δεν του άρεσε, τότε δεν έχω και γω κανένα πρόβλημα.. ;-)
Απλώς λέω πως μου αρέσει εμένα..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.688
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί..

Οκ, δε συζητάω αυτό. Εγώ συζητάω το πως το είχα δει, πως το αγάπησα, και πως μου αρέσει και θεωρώ ότι είναι καλύτερο.
Αν πχ εσύ δέχεσαι να αλλάξουν το χρώμα στολής του Darth Vader από μαύρο σε γκρι, επειδή του George Lukas δεν του άρεσε, τότε δεν έχω και γω κανένα πρόβλημα.. ;-)
Απλώς λέω πως μου αρέσει εμένα..
Έβαλες πολύ σωστό παράδειγμα, και με αποστόμωσες! Από την άλλη, δεν είναι όλοι καραγκιόζηδες σαν τον Lucas, ειδικά η Disney.

Reaction score
2

Ναι. Τουλάχιστον ως προς όλα τα άλλα η Disney είναι εντάξει.
Μόνο στο Beauty and the Beast μου τα χάλασε και με ενόχλησε πολύ επειδή είναι η αγαπημένη μου ταινία ever!
(αν πχ το έκανε αυτό σε κανά Black Cauldron, δε θα καθόμουν να το συζητάω :103:)
λίγο βέβαια τα χαλάει και σε κάτι aspect ratios που ενώ κανονικά στο σινεμά βγήκαν 4:3 (πχ Jungle Book, Robin Hood) , στα DVD τα κάνει 1:85:1 για να ταιριάζουν καλύτερα στις widescreen οθόνες, οπότε χάνουμε πληροφορίες εικόνας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.992
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas