Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Reaction score
2
Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Σε όλα αυτά που έβαλες συμφωνώ.
Υπάρχει μια συνέπεια στα χρώματα και δεν άλλαξε το feel της ταινίας.

αλλά πχ στο παράδειγμα της Φαντασίας φαίνεται καθαρά ότι το αρχικό είναι το κάτω!
αν υποθέσουμε ότι το αρχικό ειναι το πάνω (όπως βλέπουμε στο bluray), τότε κατά την "κακή" μεταφορά στο DVd δε θα είχε σκοτεινιάσει μόνο το background αλλά όλη η εικόνα.
Εδώ αντίθετα βλέπουμε να έχει σκοτεινιάσει το background και οι κύκλοι να είναι και στα δυο το ίδιο σχεδόν χρώμα.
Άρα είναι εμφανές ότι "πείραξαν" μόνο το background γιατί δεν τους άρεσε το σκοτεινό και το έκαναν γαλάζιο.
Όμως έτσι άλλαξε και η αισθητική της ταινίας γιατί εκεί ακριβώς ο σκοπό ήταν αυτός:
να είναι όλα σκοτεινά πίσω, και να εμφανίζονται μπροστά διάφορα πραγματάκια (κύκλοι, χορδές, λάμψεις) σα φωτεινές αχτίδες..
Τώρα με το restoration το δικό τους, αυτό χάθηκε εντελώς!

ομοίως στο beauty and the beast όταν η αρχική σκηνή φαίνεται σαν ηλιοβασίλεμα ενώ είναι πρωινό, ή όταν εξαφανίζονται πλήρως όλες οι σκιές και έχει γίνει όλο φωτεινό.
Αλλάζει το feel της ταινίας.
Στα παραδείγματα που έβαλες, ναι, είναι restored, αλλά δεν άλλαξε η αισθητική τους. Απλώς βελτιώθηκε κατά πολύ!

Reaction score
2

και παίρνω το τελευταίο παράδειγμα που έβαλες για να σου δείξω τι εννοώ τόση ώρα.
Οι υπέυθυνοι της Disney είναι σα να έκαναν αυτό ακριβώς:

το οποίο και δεν είναι πιστό στο αρχικό.
Αλλά το δεύτερο που έχεις από κάτω, είναι πράγματι πιστό!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Intermission!

Μερικά Disney LDs, πριν τα πάρει η ανακύκλωση... :121:

Fantasia box set. Με βιβλίο, λιθογραφίες.

Lion King box set με λιθογραφίες. Snow White box set με βιβλίο, λιθογραφίες.

EDIT: Αχχχ, η ομορφιά του αναλογικού. Κατάλοιπα από άλλες εποχές, πιό όμορφες, πιό αγνές. Με πολύ καλύτερη εικόνα (αφού είναι αναλογικό, χωρίς ψηφιακίλα).
Αν ποτε αποφασίσεις να τα δώσεις τα θέλω όλα! Αν φυσικά δεν στα έχει ζητήσει άλλος

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρνούμαι να πάρω το Bluray αγαπημένων μου ταινιών γιατί...

Αν όντως θυμάσαι την ταινία στο σινεμά πριν 20 χρόνια ε τι να πω ρε φίλε, είσαι άρχοντας!! :D

Επειδη το animation είναι το πάθος μου, να σου πω ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του "προβλήματος" είναι ένας: ξεχνα το. Το πιο σύνηθες "λάθος" στο animation είναι η αλλαγή των χρωμάτων. Το μόνο καλο στην όλη υπόθεση είναι ότι οι συντελεστές της ταινίας έκαναν της αλλαγές στα χρώματα (color timing) για να τα κάνουν όπως είπαν και οι ίδιοι "όπως τα θέλανε εξαρχής". Γενικά τα χρώματα δεν είναι διαφορετικά, έχουν παραπάνω κόκκινο, αλλα όχι ότι είναι λάθος. Σκέφτηκες ποτε ότι τώρα είναι πιο κοντά τα χρώματα στο original απ'οτι πριν;

Οκ. Μην κοιτάς το screenshot.
Δες τα βίντεο από το bluray στο youtube.
To γεγονός παραμένει ότι οι δημιουργοί άλλαξαν ριζικά τα χρώματα και ανακοίνωσαν και οι ίδιοι ότι το έκαναν..

ορίστε πάντως πιό official screenshots:
Σοβαρά προτιμας τα παλιά χρώματα;; Είναι απαίσια! Απορώ πως μπορει κάποιος να τα θεωρεί "ακριβή". Προφανώς δεν είναι τα κανονικα χρώματα αλλα ο,τι καλύτερο μπορούσαν να δώσουν τότε σε home video. Οι αλλαγές που έγιναν το 2001 στο dvd δεν είναι επειδη αποφάσισαν να το αλλάξουν. Είναι είδη η ταινία για πρώτη φορά πέρασε απο το ψηφιακό αρχείο στο δισκακι. Το ότι τα χρώματα είναι γενικά πιο ακριβή στο παλιό ξεχνά το.

και εδώ έχουμε άλλη μια σύγκριση (δυστυχώς δεν είναι ακριβώς το ίδιο screenshot)
Πάνω: screenshot από το bluray
κάτω: screenshot με "φτιαγμένα" τα χρώματα από έναν φαν όπως θα έπρεπε να είναι σύμφωνα με το theatrical version:

Συγγνώμη αλλΑ αυτο είναι άθλιο. Φαντάσου όλη την ταινία έτσι, θα σ άρεσε;

Ναι. Τουλάχιστον ως προς όλα τα άλλα η Disney είναι εντάξει.
Μόνο στο Beauty and the Beast μου τα χάλασε και με ενόχλησε πολύ επειδή είναι η αγαπημένη μου ταινία ever!
(αν πχ το έκανε αυτό σε κανά Black Cauldron, δε θα καθόμουν να το συζητάω :103:)
λίγο βέβαια τα χαλάει και σε κάτι aspect ratios που ενώ κανονικά στο σινεμά βγήκαν 4:3 (πχ Jungle Book, Robin Hood) , στα DVD τα κάνει 1:85:1 για να ταιριάζουν καλύτερα στις widescreen οθόνες, οπότε χάνουμε πληροφορίες εικόνας.
Το κατα πόσο είναι εντάξει σε όλα τα αλλα ασ'το..
Και οι αλλαγές που λες δεν έχουν γίνει μόνο στην Πενταμορφη. Έχουν γίνει και στο Lion King αντίστοιχες και είμαι σίγουρος ότι στα παλιότερα που δεν είναι ψηφιακά θα μπορούσε κανείς να δει σημεία και τέρατα. Απλα μετα το Rescuers Down Under είναι όλα ψηφιακά και αλλάζουν σχετικά λίγο.

http://www.youtube.com/watch?v=osU_T8HB-9U

φανταζομαι οτι αυτο ειναι κατι πιο κοντα σε αυτο που θα σου αρεσε. ειναι το trailer της ταινιας για την 3D επανεκδοση του ιανουαριου και δεν περιεχει τοσο κοκκινο στην εικονα (δες προς το τελος ειδικα στο χωριο και θα καταλαβεις σιγουρα διαφορα).

Reaction score
169

To να συγκρίνεις χρώμα σε pc από screenshots από 2 διαφορετικά μέσα είναι τρομερά περίεργο αφού δεν έχουμε ιδέα πως αντιμετωπίζει το pc, η οθόνη, το λειτουργικό, το πρόγραμμα, οι codecs ακόμα και ο browser τα διαφορετικά formats και τα χρώματα... Tα πορτοκαλο-ροζουλί λευκά είναι κλασσικό παράδειγμα προγράμματος που λειτουργεί σε λάθος color space...

Ασφαλείς συγκρίσεις, μόνο σε καλορυθμισμένα και καλιμπραρισμένα μηχανήματα...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas