Αρχαιοελληνικός πολιτισμός στο EXTRA3.

Reaction score
8
Μα αυτό ακριβώς επιζητούσε, να το πάνε στα δικαστήρια, μπας και βγεί σε
'κανα παράθυρο

Reaction score
5
Α γεια σου..."δώσε θάρρος στον χωριάτη..." που λέει και ο απλός λαός μας...:p

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.131
<Και όμως, οι Ελβετοί επέφεραν μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της τεχνικής του πολέμου: πώς να νικήσεις έναν στρατό από κατάφρακτους ιππότες.>

Hταν μια ανατροπη των στρατιωτικων τακτικων της εποχης
οπως η χρηση των μεγαλων τοξων απο τους Αγγλους κατα των
Γαλλων ιπποτων.

<Φαίνεται ότι η πρώτη γνωστή χρήση αναβολέων στην Ευρώπη μαρτυρείται την εποχή του Κάρολου Μαρτέλου, που νίκησε τους Άραβες της Ισπανίας στη μάχη της Τουρ.>

Ηταν μια πολυ κρισιμη μαχη και αν οι Αραβες ειχαν νικησει πιθανον
η Ευρωπη να ηταν πολυ διαφορετικη απο οτι την ξερουμε

Reaction score
298
Hταν μια ανατροπη των στρατιωτικων τακτικων της εποχης
οπως η χρηση των μεγαλων τοξων απο τους Αγγλους κατα των
Γαλλων ιπποτων.
Πάρα πολύ σωστά. Το Αγγλικό longbow (Ουαλικό, για την ακρίβεια) ήταν επίσης σπουδαία ανακάλυψη γιατί μπορούσε να σπάσει τους αλυσωτούς θώρακες (chainmail) και επίσης είχε τεράστιο βεληνεκές. Τα longbows έφταναν τα 2 μέτρα ύψος και χρειάζονταν πάνω από 50 κιλά δύναμη στη χορδή για να τεντώσουν:
http://en.wikipedia.org/wiki/English_longbow
Έκαναν σατανικά κόλπα τότε: έμπηγαν τα βέλη στο χώμα, κατά προτίμηση κατουρημένο, για να προκαλέσουν μόλυνση στον τραυματία, έδεναν την αιχμή με κερί για να ξεκολλήσει και να μείνει μέσα στο σώμα του εχθρού, ή χρησιμοποιούσαν κράματα χαλκού που ήταν τοξικά για το θύμα.

Reaction score
1
Ιστορικά, ήταν το ναυτικό της Καρχηδόνας που πρωτοστάτησε στην υιοθέτηση πρακτικών Βιολογικού Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια ναυμαχιών, εκτόξευαν κατά του αντιπάλου δέους (το ναυτικό της Ρώμης) πήλινα σκεύη γεμάτα ερπετά, προκαλώντας το "shock and awe" της εποχής...

Reaction score
298
Μια και το πήραμε σκοινί-γαϊτάνι :rolleyes: το υγρόν πυρ φαίνεται ότι ήταν ένα μίγμα νάφθας με φωσφορικό ασβέστιο ή οξείδιο του ασβεστίου (άσβηστο ασβέστη). Τα δύο τελευταία ζεσταίνονται πάρα πολύ όταν έρθουν σε επαφή με το νερό, προκαλώντας αυτανάφλεξη της νάφθας, η οποία επιπροσθέτως επιπλέει. Συνεπώς το υγρόν πυρ ήταν ασφαλές για το πλοίο που το μετέφερε και ταυτόχρονα έζωνε το αντίπαλο πλοίο με φωτιά ακόμα και αν προσθαλασσωνόταν κοντά του. Ενάντια σε έναν συγκεντρωμένο στόλο, το υγρόν πυρ είχε εγγυημένη 100% επιτυχία, ειδικά αν ο επιτιθέμενος είχε τον άνεμο πρίμα. Το ότι το φλεγόμενο υλικό ήταν υγρός υδρογονάνθρακας, το συμπεραίνουμε με ασφάλεια από την παρατήρηση των ιστορικών της εποχής, ότι τη φωτιά του υγρού πυρός το νερό δεν την έσβηνε, αλλά την εξάπλωνε. Ιδιοφυές!

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.131
όταν έρθουν σε επαφή με το νερό
Οπως τα συγχρονα χημικα οπλα με βαση τον φωσφορο που αναφλεγονται
οταν ερθουν σε επαφη με την υγρασια του δερματος..........

Reaction score
5
Η τεχνολογία λοιπόν έχει κρίνει ουσιαστικά την ανθρώπινη ιστορία. Ε, εντάξει, και λίγο η στρατηγική...:d

Reaction score
118
Απάντηση: Αρχαιοελληνικός πολιτισμός στο Extra3.

Λόγο των ημερών, δεν θα σχολιάσω τις γραικυλικες απόψεις ορισμένων οι οποίοι προτιμούν να πάρουν το μέρος των εβραίων και λοιπόν ανθελλήνων παρά των πατριωτών τους. (ο θεός να τους κάνει Έλληνες βέβαια)
Θα πω μόνο πως κατα την προσφιλή τους τακτική οι εβραίοι και ενώ σε κάθε εκπομπή, τους καλούσε να συζητήσουν στην εκπομπή του για όλα τα ζητήματα, αυτοί δόλια κατέφυγαν στα δικαστήρια. Θα έχει πλάκα λοιπόν να δούμε εναν συγγραφέα να φυλακίζετε εν έτη 2006 στην χώρα μας και ενώ όταν πρόκειται για κοπρονήματα που υβρίζουν ιερά και όσια, όπως είχε συγγράψει ο Ανδρουλάκης πχ, ξεσηκώνονται όλοι και εκεί θυμούνται την ελευθερία της έκφρασης.

Reaction score
0
file mou mia simfono apolita mazi sou gia afto panta tha iparhoun i 300.opios den esthanete iperifanos pou ine ellinas kapio provlima exi .an di kapios ti kanoun i ellines sto eksoteriko tha katalavi oti i istoria mas sinehizete arki kapia stigmi na vrethi o hgetis edo stin ellada pou na tous kani na epistrepsoun ke na ksanagini i ellada ops prepi na gini.

Reaction score
118

Ναι αλλά θα σου πουν οι δημοκράτες ψευτοέλληνες εδώ μέσα και έχουν δίκιο (μόνο) στο συγκεκριμένο θα μου επιτρέψεις, πως πατριωτισμός και greekenglish δεν πάνε μαζί. Κάνε καμιά προσπάθεια και εσύ βρε.:)

Reaction score
118

Γιατί εσένα εννοώ Νικολάκη;:)
Τελικά ορισμένοι οικιοποιήστε σκοπίμως κάποια λόγια μου και δεν ξέρω γιατι ακριβώς το κάνετε.
Για νά'χετε να λέτε πράγματα σαν τα παραπάνω για παράδειγμα;

Reaction score
8
Γειά σου Videomix, που λόγω των ημερών κρατάς χαμηλούς τόνους
και δε σχολιάζεις, ευτυχώς που είναι Χριστούγεννα δηλαδή, αλλιώς ποιός
ξέρει τι θα μας έσερνες.
Χρόνια Πολλά Videomix!!!

Reaction score
118
Απάντηση: Re: Αρχαιοελληνικός πολιτισμός στο EXTRA3.

Γειά σου Videomix, που λόγω των ημερών κρατάς χαμηλούς τόνους
και δε σχολιάζεις, ευτυχώς που είναι Χριστούγεννα δηλαδή, αλλιώς ποιός
ξέρει τι θα μας έσερνες.
Χρόνια Πολλά Videomix!!!
Θα σας έσερνα; Ποιοί είστε εσείς δηλαδή;
Θες να σου στείλω με pm την απάντηση που έχω ετοιμάσει αλλα λόγο των ημερών δεν δημοσιοποιώ;

Χρόνια πολλά.:)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Re: Απάντηση: Αρχαιοελληνικός πολιτισμός στο Extra3.

Γιατί εσένα εννοώ Νικολάκη;:)
Τελικά ορισμένοι οικιοποιήστε σκοπίμως κάποια λόγια μου και δεν ξέρω γιατι ακριβώς το κάνετε.
Για νά'χετε να λέτε πράγματα σαν τα παραπάνω για παράδειγμα;
Δεν οικειοποιουμαι τιποτα αλλα ......βριζεις!

Reaction score
118

Μπορείς να μου γράψεις μια βρισιά που είπα; Διοτι με λασπολογείς αυτή την στιγμή. Η μάλλον άσε Νίκο. Κατάλαβα που το πάς εσύ και οι γνωστοί άγνωστοι. Άσε, βαρέθηκα να απαντάω. Επι του θέματος όποιος θέλει ας γράψει λοιπόν. Εδώ και κάτι σελίδες περιμένω αποδείξεις βαρβάρων λαών περι φιλοσοφίας, αθλητισμού, θεάτρου, φυσικής, αστρολογίας κλπ απο την αρχαιότητα. Διοτι κάποιοι δημοκρατικοί μίλησαν για μασέλες, γέρους κλπ αντί για επιχειρήματα. Ασφαλώς και ξέρουμε το πότε το πάμε στις ύβρεις και τις ειρωνίες αντί για απάντηση σε ενα θέμα. Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα.

ΥΓ. Για το θέμα μιλάω, έτσι; Οχι για απαντήσεις μου στις επιθέσεις κάποιων εδώ μέσα. Αυτές έχουν την ποιότητα του διαλόγου που αυτοί επέλεξαν. Π.χ. το ψευτοέλληνες είναι η απλή κρίση μου για την συμπεριφορά γραικυλισμού ορισμένων ατόμων. Απο την στιγμή που φέρονται ανθελληνικά, ασφαλώς και δεν τους ενοχλεί ο εν λόγο χαρακτηρισμός μου διοτι έχουν κάνει την επιλογή τους. Η και εαν τους ενοχλεί, ας πρόσεχαν πως μιλάνε για την πατρίδα μας.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.076
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494