- Reaction score
- 22.476
Απάντηση: Ας μιλήσουμε για ηχογραφήσεις
Γιατρέ, επίτρεψέ μου να το τοποθετήσω λίγο πιο αναλυτικά. Ήχους συλλαμβάνουμε μέσα από δύο οδούς, τον αέρα και τα δομικά μας όργανα που έχουν πολύ χαμηλό Q, δηλαδή τα οστά, (ακουστική και οστεϊκή ακοή). Η μουσική είναι υποσύνολο των ήχων που ακούμε, διαφέροντας σε δύο βασικά χαρακτηριστικά: το ρυθμό και την αρμονία, αμφότερα των οποίων είναι συναρτήσεις χρόνου. Όλα, όμως, γίνονται αντιληπτά από τον εγκέφαλο, διαφορετική αντίληψη δε αυτή του ήχου από αυτήν της μουσικής, εξ ου και η εννοιολογική τους διαφοροποίηση με τις αντίστοιχες λέξεις.για να το πω απλά: ήχους ακούμε με τα αυτιά, μουσική με τον εγκέφαλο. (άμεσο συμπέρασμα αυτού είναι πως κάποιος που δεν ακούει καλά, λόγω προβλημάτων στην ακοή του, στα αυτιά του, μπορεί να ακούει άριστα μουσική, ή αλλιώς, από ένα κακό στέρεο μπορείς να ακούς άριστα τη μουσική σου - αντι-χαϊεντικό αυτό, ξέρω, ξέρω...:116
για να το πω πιο ...σωστά (αλλά και πιο πολύπλοκα): η αντίληψη των ήχων είναι μια διεργασία στην οποία εμπλέκονται πολλαπλά εγκεφαλικά κέντρα, τόσο στον μεσεγκέφαλο όσο και στον φλοιό (κροταφικά), ασχέτως αν η τελική απόληξη βρίσκεται στον κροταφικό λοβό, καθώς πολλές διεργασίες έχουν ήδη γίνει πολύ πριν την άφιξη των ερεθισμάτων κροταφικά.
...