Ας μιλήσουμε για ηχογραφήσεις

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.051
Reaction score
20.464
Απάντηση: Ας μιλήσουμε για ηχογραφήσεις

για να το πω απλά: ήχους ακούμε με τα αυτιά, μουσική με τον εγκέφαλο. (άμεσο συμπέρασμα αυτού είναι πως κάποιος που δεν ακούει καλά, λόγω προβλημάτων στην ακοή του, στα αυτιά του, μπορεί να ακούει άριστα μουσική, ή αλλιώς, από ένα κακό στέρεο μπορείς να ακούς άριστα τη μουσική σου - αντι-χαϊεντικό αυτό, ξέρω, ξέρω...:116:)

για να το πω πιο ...σωστά (αλλά και πιο πολύπλοκα): η αντίληψη των ήχων είναι μια διεργασία στην οποία εμπλέκονται πολλαπλά εγκεφαλικά κέντρα, τόσο στον μεσεγκέφαλο όσο και στον φλοιό (κροταφικά), ασχέτως αν η τελική απόληξη βρίσκεται στον κροταφικό λοβό, καθώς πολλές διεργασίες έχουν ήδη γίνει πολύ πριν την άφιξη των ερεθισμάτων κροταφικά.

...
Γιατρέ, επίτρεψέ μου να το τοποθετήσω λίγο πιο αναλυτικά. Ήχους συλλαμβάνουμε μέσα από δύο οδούς, τον αέρα και τα δομικά μας όργανα που έχουν πολύ χαμηλό Q, δηλαδή τα οστά, (ακουστική και οστεϊκή ακοή). Η μουσική είναι υποσύνολο των ήχων που ακούμε, διαφέροντας σε δύο βασικά χαρακτηριστικά: το ρυθμό και την αρμονία, αμφότερα των οποίων είναι συναρτήσεις χρόνου. Όλα, όμως, γίνονται αντιληπτά από τον εγκέφαλο, διαφορετική αντίληψη δε αυτή του ήχου από αυτήν της μουσικής, εξ ου και η εννοιολογική τους διαφοροποίηση με τις αντίστοιχες λέξεις.
 

Μηνύματα
3.618
Reaction score
6
Μια μικρη αποδειξη των οσων λεει ο "προφεσορας" ειναι η ερευνα του πανεπιστημιου UCLA. http://www.hear-it.org/Your-ears-differ-
Πιθανοτατα να μην μπορω να περιγραψω με τις υπεροχες φρασεολογιες σας αυτο που θελω να πω...δεν το΄χω, παντως οταν λεω κατι σιγουρα το εχω ακουσει η το εχω διαβασει απο πηγες οι οποιες δεν ειναι καθολου ευκαταφρονητες εστω και αν δεν θυμαμαι ποιες ειναι ( κανω προβα το αλτσχαιμερ). Οσο για το φιλαρακο μου το Νικο, θα ηταν καλιτερα να σταματησει να κατηγορει τους παντες και να ψευδεται με οποιονδοιποτε τροπο για να πεισει, διοτι μου φερνει στο μυαλο τις κατινουλες τις γειτονιας. Ουδεποτε εχουμε μιλησει προσωπικα εκτος απο μια τηλεφωνικη επικοινωνια για τον ψηφιακο και τον αναλογικο ηχο η οποια ειχε διαρκεια 10 λεπτων. Τι να αναπτυξεις πια μεσα σε 10 λεπτα.
 


Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.304
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top