Ασφαλή αυτοκίνητα- ριψοκίνδυνοι οδηγοί

Reaction score
14
Οι παρακάτω τριψήφιοι και τετραψήφιοι αριθμοί αντιστοιχούν σε τηλεφωνικές γραμμές που λειτουργούν σε 24ωρη βάση και στις οποίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες, παράπονα και καταγγελίες:

100: Τηλεφωνική επικοινωνία για άμεση αστυνομική επέμβαση σε κάθε νομό της χώρας.

109: Τηλεφωνική επικοινωνία με τις Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, για καταγγελίες σχετικές με ναρκωτικά.

171: Τηλεφωνική επικοινωνία στην ελληνική, αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ημεδαποί και αλλοδαποί τουρίστες.
Ευρετήριο Υπηρεσιών
Ελληνικής Αστυνομίας

170, 1964 και 1014: Επικοινωνία με την Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατική) για παροχή πληροφοριών για θέματα τρομοκρατίας. Διασφαλίζεται απόλυτα το απόρρητο της επικοινωνίας, καθώς και η ανωνυμία του ατόμου που τηλεφωνεί (δεν είναι δυνατή η αναγνώριση κλήσης).

1033: Δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με όλες τις Αστυνομικές υπηρεσίες των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Πιερίας και Πέλλας.

Ειδικότερα για το νομό Αχαίας:

ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
Πανεπιστημίου 138, T.K. 261 10
Τηλεφωνικό Κέντρο 2610 433181-2, 695085
Διοικητής 2610 436705, 695080
Υποδιοικητής 2610 433183, 695081
Γραφείο Τροχον. Αστυν. 2610 433853, 695082
Γραφείο Οδικ. Τροχ. Ατυχημάτων 2610 436335, 695083-8
Αξιωματικός Υπηρεσίας 2610 695086
Γραμματεία 2610 695084
Γραφείο Μηνύσεων 2610 695087
Fax 2610 433853

Για λοιπές πληροφορίες: http://www.ydt.gr/main/Section.jsp?SectionID=12336

Reaction score
7
Α, καλα.... αυτο με το αναποδο, μου εχει τυχει και σε εμενα πολλες φορες στο δρομο διπλα απο το σπιτι μου που καποιοι μπαινουν αναποδα. Δε μπορω να το καταλαβω γιατι δεν πανε απο το επομενο στενο 20μ πιο κατω που θα τους βγαλαι και παλαι στον πισω δρομο...
Φυσικα και δεν εχω κανει πισω, ακομα και αν εχω μολις στριψει στο στενο κανονικα και ο αλλος εχει κανει το μισο αναποδα...
Ενω εχουμε φτασει μουρη με μουρη με κοιταει με το βλεμμα προσμονης του "Αντε κανε πισω, τωρα εστριψες".
Εγω ανοιγω παραθυρο, βγαζω το κεφαλι και λεω "Πλακα κανεις!"... Και παρολο που παω για το γκαραζ μου, δεν του κανω τη χαρη να μπω στο γκαραζ αλλα τον παω μεχρι τη γωνια, να βγει και να παει κανονικα...

Reaction score
14
εγω εχω φτάσει σε τέτοια αηδία με έναν μερσεντεσάκια που πήγαινε ανάποδα που σταματάω τραβάω χειρόφρενο και αρχίζω να διαβάζω την εφημερίδα μου!!!

Ο αφθάδης τύπος που δεν εκανε πίσω και πήγαινε φυσικά ανάποδα με έβλεπε να τον αγνοώ και να διαβάζω που τρελάθηκε . Τελικά πήγε πίαω!!!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.940
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μόνο με αυστηρότητα των νόμων και πραγματική αστυνόμευση μπορεί να αλλάξει η νοοτροπία των ενθουσιωδών και επικίνδυνων οδηγών. Αλλιώς ο καθένας που αισθάνεται βασιλιάς της ασφάλτου με το αυτοκίνητό του θα εξακολουθεί να οδηγεί επικίνδυνα και να συνεχίσουμε να βλέπουμε αίμα στην άσφαλτο.
Η τροχαία είναι ανύπαρκτη. Βλέπω καθημερινά τι κυκλοφορεί και δεν δίνει σημασία κανένας.
Μόνο μπλόκα για τις μηχανές βλέπω τακτικά.
Τα σαράβαλα που κυκλοφορύν ανενόχλητα δεν τα βλέπει κανείς.
Τα μαυρισμένα τζάμια και φανάρια απαγορεύονται κι όμως κυκλοφορούν όλοι χωρίς πρόβλημα. Κανένας δεν τους σταματάει.
Κόντεψα να χτυπήσω πίσω από ένα μαύρο Saxo Vts επειδή είχε τα φανάρια του βαμμένα κατάμαυρα και δεν φαίνονταν καθόλου το στοπ.
Ο τύπιος το είχε όλο μαύρο, τζάμια, φανάρια, μάσκες. Τι όμορφο που ήταν. Μπράβο του.
Αν τον χτυπούσα ποιός θα έφταιγε άραγε;

Reaction score
51
Γιωργος Ανδρεαδης said:
Φυσικα και δεν εχω κανει πισω, ακομα και αν εχω μολις στριψει στο στενο κανονικα και ο αλλος εχει κανει το μισο αναποδα...
Ενω εχουμε φτασει μουρη με μουρη με κοιταει με το βλεμμα προσμονης του "Αντε κανε πισω, τωρα εστριψες".
Εγω ανοιγω παραθυρο, βγαζω το κεφαλι και λεω "Πλακα κανεις!"... Και παρολο που παω για το γκαραζ μου, δεν του κανω τη χαρη να μπω στο γκαραζ αλλα τον παω μεχρι τη γωνια, να βγει και να παει κανονικα...
Και μετά καρφώνεις την όπισθεν και φθάνεις στο γκαράζ σου....εεεε????
Κανονικά απαγορευέται να κάνεις οπισθοπορεία εκτός κι αν είναι ανάγκη.........
Αλλά υπήρχε ανάγκη....εεε???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
14
Γιωργος Ανδρεαδης said:
!!!!! Mια κληση για κινηση σε αντιθετο...
και αλλη μια για οπισθοπορεια!!!!
Αλήθεια αν μπείς με οπισθεν σε μονοδρομο και τον πάς ανάποδα (σωστά δηλαδή) τρώς κληση? Η επιτρέπεται για κάποια μέτρα?

Τι λεει ο ΚΟΚ??

Reaction score
1
Αυτό μου θυμίζει μια παλιά ελληνική ταινία με τον Χρήστο Ευθυμίου, (το κουτοΘωμά αν τον θυμάστε) που γυρίζοντας σπίτι του κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, αρχίζει ν' ανεβαίνει τα σκαλιά της εισόδου της πολυκατοικίας του ... με την όπισθεν. Σε κάποια στιγμή βγαίνει η γυναίκα του και του λέέιε ".. τί ώρα είναι αυτή που έρχεσαι σπίτι σου" και αυτός (κατεβαίνοντας πλέον τα σκαλιά) της λέει "μα τί είναι αυτά που λες χριστιανή μου, αφού φεύγω, δεν έρχομαι, προς τα έξω κοιτάω...."

Reaction score
14
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ said:
Η οπισθοπορεια απαγορευεται, εκτος και αν υπαρχει αναγκη! Οπως στην Μυκονο για παραδειγμα.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ο Γενικός για αυτό αργεί.. ερχεται με την όπισθεν οπότε και οποιος τον βλέπει στο νησί δεν του λέει ΓΕΙΑ αλλά ΚΑΛΩΣ ΤΩΝΕ!!!!

Που να φύγει έτσι!!!

Reaction score
14
Γιωργος Ανδρεαδης said:
Αν θες να σβησεις χιλιομετρα, πιανει αυτο ως αναγκη???
παλιά βάζαμε black & Decker με επιλογή αριστερόστροφου /δεξιόστροφου και το βάζαμε όλη νύχτα στην ντίζα του κοντέρ!!!!!

Το πουλάγαμε μετά βιτρίνας με 0χλμ στο κοντέρ, ή ακόμα καλίτερα με -12,000 χλμ!!!!

Reaction score
7
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Καλα, ετσι κι αλλιως ιδρωνεις και χωρις μπουφαν....

Πλακα πλακα με το μπουφαν τουλαχιστο δε σε καιει και ο ηλιος...
350€.
Clover.
Απο Δευτερα θα σας πω εντυπωσεις με τη ζεστη....
Παντως η αισθηση οδηγησης ειναι αλλο πραμα με ειδικο μπουφαν μηχανης, για το λιγο που το φορεσα σημερα....

Reaction score
7
Γιώργος Ανδρεάδης said:
350€.
Clover.
Απο Δευτερα θα σας πω εντυπωσεις με τη ζεστη....
Παντως η αισθηση οδηγησης ειναι αλλο πραμα με ειδικο μπουφαν μηχανης, για το λιγο που το φορεσα σημερα....
gordura, υποθετω ετσι?

Reaction score
7
Αυτα τα κρανη ειναι στην ουσια παρανομα, επειδη σιγουρα δε συμφωνουν με τις προγιαγραφες της ΕΕ.
Δε θα επρεπε να πωλουνται. (Εδω ειναι που φταιει το κρατος)
Αν το φορας ο αστυνομικος δε μπορει να σε γραψει...
με φιλο αστυνομικο συζητουσαμε για την πολιτικη σχετικα με το κρανος και οταν τον ρωτησα για αυτα τα απιθανα που κυκλοφορουν στην αγορα μου ειπε: εγω εχω σταματησει τυπο που φορουσε κρανος ποδηλατου :shock: τωρα για της μαρκες μου λεει ας μαθουν πρωτα να φορανε και μετα παμε σε αλλα. παντως εαν το κρανος δεν εχει σφραγιδα ΕΟΚ μπορει να σε γραψει, ασχετα οτι δεν το κοιταει ποτε κανεις ακομα και αν το κρατας δεν κανει τον κοπο να δει αν ειναι σου κοβει το
λογαργιασμο και ειμαστε οκ.Α, και κατι ακομα ποσοι στην ελλαδα ξερουν οτι αν το κρανος σου ακομα και απο τα χερια παυει πλεον να σου παρεχει ασφαλεια της ζωης σου? ομως να ξερετε οτι αν σε δει αστυνομικος να το φορας και να εχουν φυγει μερικα κοματακια απο πανω του δεν θα σε γραψει :shock: αφου εισαι νομιμος γιατι να το κανει ? :)

Reaction score
5
finder said:
Α, και κατι ακομα ποσοι στην ελλαδα ξερουν οτι αν το κρανος σου ακομα και απο τα χερια παυει πλεον να σου παρεχει ασφαλεια της ζωης σου?
Τι εννοείς; Δεν βγάζω νόημα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.860
Members
38.624
Νεότερο μέλος