Ασχολείται κανείς με την ωρολογοποιία;

Reaction score
50
...και προφανώς δεν εννοώ επαγγελματικά (αν και γιατί όχι;), αλλά γενικότερα με ρολόγια. Πρόσφατα είχε και τη σχετική έκθεση υψηλής ωρολογοποιίας στο Intercontinental. Προσωπικά τα τελευταία χρόνια έχω αρχίσει ν' ασχολούμαι όλο και περισσότερο (άλλο ένα "φτηνό" hobby γμτ!!!). Για πέστε, αγαπημένες εταιρίες, μοντέλα κτλ. Εμένα από πιο "καθημερινά", αγαπημένα μου είναι τα Breitling, ενώ για πιο, ας πούμε, καλά μ' αρέσουν πάρα πολύ κάποια Zenith (όχι οι πολύ καινούριες σειρές, τα πιο κλασσικά κομμάτια) και συγκεκριμένα μοντέλα της IWC (γενικά όμως δεν μπορώ να πω ότι μ' ενθουσιάζει η συγκεκριμένη εταιρία). Τώρα βέβαια δεν αναφέρω κάτι Patek Philippe γιατί ξεφεύγουμε :) Για κάτι Tag Heuer κτλ. από διαφήμιση καλά πάνε, κατά τ' άλλα... (ΙΜΗΟ)

HV

Reaction score
0
Μια φορα εδωσα 660ε για ρολοι χρυσο με λουρακι απο δερμα φιδιου και αφου δεν το φορεσα ποτε μου σταματησα να ασχολουμαι με ρολογια...
Ωστοσο τα Tag και τα Rolex ειναι τα αγαπημενα μου.

Reaction score
25.571
μου αρεσει παααρα πολυ αυτο (επεισης και καποια IWC αλλα το φθηνοτερο εξαυτων εχει 7000)

αλλα γενικα αν κρινω απο ενα ωμεγα που εχω (που ενιοτε χανει 1 λεπτο τη βδομαδα η κερδιζει 2 στις 10 μερες ) μαλλον μας δουλευουν ψιλο γαζι.
για να βλεπουμε την ωρα μονο quartz. για να γουσταρουμε παιρνουμε αυτοματο

Reaction score
5
HV said:
Μια φορα εδωσα 660ε για ρολοι χρυσο με λουρακι απο δερμα φιδιου και αφου δεν το φορεσα ποτε μου σταματησα να ασχολουμαι με ρολογια...
Αυτό να το δω και να μην το...ξαναδώ...ευχαριστώ! :D

Φίλτατε RDoh, έχουμε παρόμοια γούστα. Δεν έχω αποφασίσει πιο Luminor ακόμα :D
Για βράδυ ένα Zenith με El Primero δεν θα με χαλούσε.
Προς το παρόν βολεύομαι με ένα Omega titanium. Φυσικά αυτόματο. Μέχρι τα 300μ βάθος δηλαδή...:mrgreen:
Πόσο ματαιόδοξοι είμαστε τελικά...

Παναγιώτη Κρόκο, είμαστε ομόσταυλοι; ;)

Πάνω αριστερά η βαλβίδα για το Ήλιον...:p

HV

Reaction score
0
??? Δεν σε επιασα εκει αλλα οκ....

Παντως πανω απο 1000ε δεν θα εδινα ΠΟΤΕ για ρολοι.

Reaction score
50
Το αυτόματο σίγουρα δεν το παίρνεις για να έχεις ακρίβεια. Παρόλαυτά δε νομίζω ότι δεν μπορείς να βλέπεις την ώρα, εξαρτάται απ' το μηχανισμό. Σε σχετικά φτηνό αυτόματο μηχανισμό δε θα πήγαινα, εκεί μπορεί να καταντήσει εκνευριστικός πράγματι. Αλλά με κάποιο καλό αυτόματο μηχανισμό πραγματικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Άσε που το αυτόματο ρολόι "προσαρμόζεται" στον κάθε άνθρωπο (αυτό έχω ακούσει, δεν το γνωρίζω ο ίδιος), οπότε και να χάνει κάποια στιγμή την άλλη κερδίζει και σπάνια εώς ποτέ δε χρειάζεται αναπροσαρμογή (εκτός αν θες απόλυτα ακριβή ώρα). Πάντως η τεχνική που κρύβει το αυτόματο ρολόι είναι και η ομορφιά του. Και μόνο το γεγονός ότι η κίνηση του καρπού αρκεί για να του δώσει ζωή και ανάλογα με την πολυπλοκότητα του μηχανισμού να υπάρχουν μηχανικά ρολόγια που αναγνωρίζουν μήνες, δίσεκτα έτη κτλ.... είναι τρομερό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι "σοβαρές" ωρολογοποιίες ασχολούνται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα (ή τουλάχιστον σίγουρα ασχολούνται) με αυτόματους μηχανισμούς. Τα παραλέω λίγο, αλλά τι να κάνω, τα ρολόγια μ' ενθουσιάζουν :)

Reaction score
5
Εννοώ, ότι δεν είμαι φαν των χρυσών ρολογιών, με φιδίσιο λουράκι, ίσως γιατί δεν είμαι κρεατέμπορας. Αν ήμουν μπορεί και να έπαιρνα κανα χρυσό Rolex. Όλοι οι μεγαλοκρεατέμπορες που ξέρω τέτοιο φορούν.
Δεν λέω ότι είναι απαραίτητα κακό. Απλά είναι σαν τις Mercedes. Πρέπει να είσαι ειδική κατηγορία Ελληνα για να κυκλοφορείς με μία.
Φίλε HV μάλλον ήσουν μικρός τότε, και έτσι...συγχωρεμένος...:lol:
Μια παρατήρηση: Τα πιο πολλά χρυσά ρολόγια τα έχω δει σε Άραβες. Και σε rappers. You know? Hippity-hop?
:lol: :lol:

Reaction score
50
Καλά κάτι ολόχρυσα ρολόγια είναι... μην εκφραστώ! Παρόλαυτά, κάποια που συνδυάζουν διακριτικό χρυσό με κάποιο άλλο χρώμα δεν είναι τόσο άσχημα, αλλά μάλλον ταιριάζουν σε μεγαλύτερες ηλικίες (εγώ δε θα τα φόραγα τουλάχιστον).

Reaction score
457
μόλις γύρισα από το κέντρο της Αθήνας...είχα πάει να αγοράσω το παρακάτω ρολόι (The Pilot’s Watch Chrono-Automatic in stainless steel with black crocodile leather strap), αλλά δυστυχώς έχουν ξεμείνει και το παρήγγειλα...:)

όπως πιθανώς καταλάβατε, είμαι και εγώ άλλος ένας που ασχολείται με το χόμπυ αυτό... 8)

Reaction score
1
τα panerai ειναι πολυ ομορφα και πριν λιγες μερες απεκτησε ενα το ετερον ημιση
εγω φοραω ενα rolex και συγκεκριμενα αυτο
νικο ειδες μηπως το IWC saint exypery??
εαν δεν το ειδες αξιζει να το δεις

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Tωρα πεσαμε στην περιπτωση!
Εμεις το "εχουμε" στην οικογενεια καθως ο πεθερος μου κατεχει υψηλοτατη θεση σε γνωστη εταιρεια κατασκευης ρολογιων(μην ακουσω περι προικοθηριας, ο ανθρωπος δεν ξερει τι εχει αλλα δεν δινει ουτε νερο στον διψασμενο :shock: )

Προσωπικο γουστο?
Κατι κλασσικο, σε Vacheron Constantin ας πουμε :wink:

Reaction score
14
Αυτή τη στιγμή 2

1. Omega Seamaster σαν αυτό του Άκη αλλά σε ατσάλι

2. Τag Heuer Monaco

Τελευταία είδα ένα πολύ όμορφο το Monaco V4

Πριν από κάποια χρόνια είχαμε με το Γιάννη κερδίσει ένα άλλο Tag σε διαγωνισμό των 4 τροχών περίπου το 1996. Έκανε τότε 300.000. Ακόμα στο κουτί του είναι. Αν κάποιος ενδιαφέρεται.....400€. :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλά το θέμα μου φαίνεται ψιλοπερίεργο γιατί σχεδόν ποτέ δεν φορούσα ρολόϊ, το κόλλησα εδώ και 2-3 χρόνια... 8)

Πραγματικά βρίσκω λίγο "αστείο" να φοράει κάποιος ένα ρολόι που θεωρητικά θα ήταν κατάλληλο μόνον για έναν αυτοδύτη και να σουλατσέρνει από το σπίτι στο γραφείο και από το γραφείο στο σπίτι μετρώντας το βάθος της μπανιέρας του και παίζοντας με την ειδοποίηση ταχείας ανάδυσης. Βέβαια επειδή κάθε μέρα βλέπω γνωστούς με καταδυτικά που μετράνε μέχρι το χάος και αυτοί βουτάνε max στα 7-8 μέτρα, δεν μου κάνει πλέον εντύπωση. Γελάω γιατί μου θυμίζουν αυτούς που κυκλοφορούν στα χιονοδρομικά με τα volki, τα atomic και τα salomon αγωνιστικών προδιαγραφών curving στο κεφάλι και δεν κάνουν σκi, δεν ξέρουν καν να τσουλάνε. Αρκεί που βάλαμε τις σχάρες στο αμάξι όμως… :lol: :lol:

Και λέω θεωρητικά γιατί κανένας αυτοδύτης ή ελεύθερος δεν φοράει τέτοιες... βλακείες. Το κατάλαβα κι εγώ όταν πριν από 5 ή 6 χρόνια έσπασα ένα ακριβό aqualand της citizen, (το οποίο φυσικά πολύ κακώς είχα αγοράσει εξ αρχής), αλλά ήταν αργά και ακόμη κλαίω τα φράγκα. Από τότε τα ρολόγια μου κυμαίνονται από 200 έως 300 ευρώ max και στην στεριά φοράω εναλλάξ 2 casio καταδυτικά γιατί το suunto D3, αν και το μοναδικό ρολόι που με έχει καλύψει ΑΠΟΛΥΤΑ στην ελεύθερη, είναι χονδροειδέστατο για να κυκλοφορώ με αυτό, οπότε το έχω αποκλειστικά για θάλασσα. Όχι ότι τα άλλα δεν είναι δηλαδή... :lol:

Γενικώς έκανα αμάν να συνηθίσω να κοιτάω την ώρα στο ρολόι και όχι στο κινητό. Μερικές φορές ακόμη ενώ φοράω ρολόι, κοιτάω το κινητό…

Σίγουρα πάντως δεν μπορώ να δω το ρολόι σαν αντρικό κόσμημα. Από την άλλη, όταν έρθω στην ηλικία του RDoherty και του Καφάτου, ίσως αλλάξω γνώμη και αρχίσω να ψάχνω για Vacheron Constantin για να… βλέπω την ώρα, αφού ούτως ή άλλως τότε δεν θα μπορώ να κάνω και τίποτε άλλο. 8) :lol: :lol: :lol:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Θελετε πλακιτσες? :lol:

Και οτι ημουν ετοιμος να γραψω πως-λογω πεθερου-εαν καποιος ηθελε ενα ακριβο-η και οχι τοσο ακριβο-τεμαχιο σε σχεδον ολες τις μαρκες θα μπορουσαμε να εχουμε ειδικες τιμες.

Αλλα μετα απο τις πλακιτσες, ξεχαστε το! :lol: :twisted:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.994
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos