Ασχολείται κανείς με την ωρολογοποιία;

HV

Reaction score
0
Ειδα ενα sector που μαρεσε και θα παω να το παρω αυριο...ΑΝ κανει κατω απο 1000ε :p ( Εδω οπως θα διαπιστωσατε κανω πλακα...Απο την αλλη δεν ξαναπαιρνω ρολοι...Τσαμπα λεφτα και μενουν σε ενα ντουλαπι. )

Επειδη ομως δεν κρατιεμαι παραθετω την "καλη" μου συλλογη απο ρολογια που δεν εχω φορεσει ποτε....
Δεν βαζω και τα Casio μεσα γιατι τα φοραω που και που και εχουν γρατζουνιες...
Οσοι ξερουν απο ρολογια θα διαπιστωσουν τι ειναι...
Οπως ο Αντρεας ετσι και εγω εχω κονε αλλα ελβετια..Βεβαια ο αντρεας δεν ξερω που το εχει :)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.281
Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά το ρολόι χειρός δεν έχει πρωταρχικό σκοπό την ένδειξη της ώρας, αλλιώς όλοι θα ήμασταν ικανοποιημένοι και με το παραπάνω με ένα CASIO των 50€.
Μικρότερος είχα μεγάλη μανία και άλλαζα πάνω από 3-4 ρολόγια το χρόνο(Panerai, IWC, Rolex, Bulgari, Cartier, Fran Muller, Tissot κλπ). Πουλώντας τα "παλιά" και αγοράζοντας όλο και ακριβότερα, μέχρι που έγινε αρρώστια και το σταμάτησα. Έχω μείνει για αρκετά χρόνια με ένα χρυσό ROLEX Daytona, γιατί και μου αρέσει και έχει πολύ καλή αξία μεταπώλησης. Επίσης έχω κι ένα πιο extreme Jacob & Co με πολλά "στολίδια", για κάποιες συγκεκριμένες εμφανίσεις. 8) Μην ξεχνάμε ότι σε αυτά τα επίπεδα, οι τιμές είναι ανάλογες ενός καλού αυτοκινήτου, οπότε η εμπορευσιμότητα, αν χρειαστεί να το πουλήσουμε, παίζει σημαντικό ρόλο. Και δεν είμαι από αυτούς που δένονται με κάποια πράγματα εφ' όρου ζωής. Βαριέμαι ότι αγοράζω πολύ γρήγορα.

HV

Reaction score
0
Εγω παλι οτι αγοραζω δεν το πουλαω...
Αγορασα αυτα τα ρολογια , εδωσα ενα πολυ σεβαστο ποσον και την επομενη αγορασα 5 Casio για να φοραω..Αυτα εμειναν στο ντουλαπι απο τοτε. ( Αν κοιταξετε τις ωρες θα το καταλαβετε ).
Μια φορα ΔΕΝ ξαναγοραζω ρολοι...Εκτος απο το Sector που ειδα και μαρεσε και ΙΣΩΣ παρω...

Reaction score
457
Αντρέα αν σου είναι εύκολο ρώτα για το IWC που έχω βάλει στην προηγούμενη σελίδα και πες μου...:)
Νίκο πάρε και το The Pilot’s Watch Chrono-Automatic Edition Antoine de Saint Exupéry in stainless steel with brown buffalo leather strap που σου αρέσει και είναι όντως πολύ καλό αλλά και πιο τσιμπημένο...

HV

Reaction score
0
Αγορασα περσυ το IWC της φωτογραφιας και τολμω να πω πως ειναι οτι πιο ανθεκτικο εχω δει...Σε εμφανηση ομως προτιμω το διπλανο Sector.

Reaction score
17.301
Σίγουρα πάντως δεν μπορώ να δω το ρολόι σαν αντρικό κόσμημα
Προσωπικα θεωρω ενα ωρολοι, που ταιριαζει στο μηκος του χεριου και στο ευρος του καρπου του ιδιοκτητη του, ως το μοναδικο κοσμημα που αρμοζει σ εναν κυριο.

Βραχιολια,σκουλαρικια,δαχτυλιδια - εκτος της βερας - και χρυσες αλυσιδες που κρεμονται στο λαιμο...... Ξεχασα τιποτα αλλο? :wink:

Αντε ν ανοιξουμε κι ενα θεμα για δερματινους χαρτοφυλακες και παπουτσια.... :lol:

Reaction score
14
KELLER XRISTINA said:
Προσωπικα θεωρω ενα ωρολοι, που ταιριαζει στο μηκος του χεριου και στο ευρος του καρπου του ιδιοκτητη του, ως το μοναδικο κοσμημα που αρμοζει σ εναν κυριο.

Βραχιολια,σκουλαρικια,δαχτυλιδια - εκτος της βερας - και χρυσες αλυσιδες που κρεμονται στο λαιμο...... Ξεχασα τιποτα αλλο? :wink:

Αντε ν ανοιξουμε κι ενα θεμα για δερματινους χαρτοφυλακες και παπουτσια.... :lol:
και το all-time classic τσαντάκι "poystiera"

αυτό και αν είναι "μαστ" αξεσουάρ!!!!!

Reaction score
7
KELLER XRISTINA said:

Υπάρχει άλλο ένα που το θεωρώ επιτρεπτό και το οποίο στο μέλλον θα υιοθετήσω........
.
.
.
.
.
.
.
Μανικετόκουμπα...

Reaction score
5
Νίκο Τσ, φυσικά είναι έτσι όπως τα λες, την ματαιοδοξία μας εκφράζουμε. Προσωπικά εκτιμώ και το engineering πίσω από το εργαλείο, γι'αυτό έχω ενδιαφέρον για τέτοια ρολόγια.

Π.χ., πώς μπορείς να μην εκτιμήσεις, να μην κάτσεις να δεις πώς δουλεύει αυτό:

Omega Seamaster Skeleton σε λευκόχρυσο

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
KELLER XRISTINA said:
Εγώ απλά θεωρώ ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ανδρικά κοσμήματα. :wink:

p.s. Φυσικά εκτιμώ ότι κάποιοι γουστάρουν να βλέπουν την ώρα... με άποψη.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ak1s said:
Νίκο Τσ, φυσικά είναι έτσι όπως τα λες, την ματαιοδοξία μας εκφράζουμε. Προσωπικά εκτιμώ και το engineering πίσω από το εργαλείο, γι'αυτό έχω ενδιαφέρον για τέτοια ρολόγια.
Sure no problem, απλά είναι λίγο αστείο ένα seamaster, να είναι ουσιαστικά ακατάλληλο έως και άχρηστο για τη θάλασσα. :wink:

- Εξάλλου, υπάρχει πολλών ειδών engineering...:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.591
Έχω ένα κινητό σαβουρλεμέ της Siemens που δείχνει την ώρα με κάτι ψηφία μεγάλα ...ΝΑ ..με το συμπάθειο.
Γι΄ αυτό δεν φοράω ρολόϊ τα τελευταία χρόνια. Πάντα υπάρχει η ώρα στο κινητό.
Παλιά όμως είχα πάντα ρολόϊ χειρός αναλογικό αλλά φτηνό γιατί εγώ είμαι καταστροφή σκέτη. Ότι έχω τα σπάω. Φταίει και η δουλειά μου βέβαια. Είχα προτίμηση στα καλά Casio με φωτισμό.
Έχω κάπου ένα καλό ρολόϊ που το φοράω σπάνια. Μοιάζει με χρυσό αλλά είναι επίχρυσο.

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Sure no problem, απλά είναι λίγο αστείο ένα seamaster, να είναι ουσιαστικά ακατάλληλο έως και άχρηστο για τη θάλασσα. :wink:

Νίκο πρόσεχε, θα αρχίσει πάλι η συζήτηση για τις ανάγκες και ποιές είναι πραγματικές κα (4x4) και άλλα.... :p :p :p

Reaction score
14
Μάριος Λαζάρου said:
Υπάρχει άλλο ένα που το θεωρώ επιτρεπτό και το οποίο στο μέλλον θα υιοθετήσω........
.
.
.
.
.
.
.
Μανικετόκουμπα...
Απλά σούπερ, αρκεί να ταιριάζει και με το υπόλοιπο στυλ. Όταν θα θέλεις, έχω πολλές προτάσεις... :wink:

Reaction score
50
Συμφωνώ ότι το ρολόι και τα μανικετόκουμπα είναι ίσως τα μοναδικά ανδρικά κοσμήματα. Και καθώς για την ώρα δεν ενδιαφέρομαι για μανικετόκουμπα, ασχολούμαι με τα ρολόγια (το κατά δύναμην γιατί είναι κι αυτό πολύ οικονομικό hobby πανάθεμά το!).

Ανδρέα μην ξεχνάς ότι εγώ δεν ειρωνεύτηκα κανένα για τα ρολόγια! :) Για πες για τα conne σου :) (καλά έτσι κι αλλιώς πάω να ρίξω μια ματιά σε κανένα Zenith, καλώς εχόντων των πραγμάτων!).

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.281
giotamike said:
Νίκο πρόσεχε, θα αρχίσει πάλι η συζήτηση για τις ανάγκες και ποιές είναι πραγματικές κα (4x4) και άλλα.... :p :p :p
Όταν κάποιος έχει τρέλα με κάποια υλικά αγαθά, η πραγματική ανάγκη γι' αυτά πάει περίπατο, γιατί δεν υπάρχει.
Στα είδη φετίχ οι προτεραιότητες είναι δύο, προσωπική ικανοποίηση και φιγούρα. Τις περισσότερες φορές είναι μόνο η φιγούρα.
Προσωπικά καταλαβαίνω και τους οπαδούς της ανάγκης και της φιγούρας. Δεν ξέρω βέβαια τι θα έκαναν οι πρώτοι αν είχαν την οικονομική ευχέρεια να αποκτήσουν κάτι που σνομπάρουν. Έχω αρκετά παραδείγματα ανθρώπων "λιτών" που μόλις "έπιασαν" λεφτά, αγόρασαν ότι ακριβώς κορόιδευαν...
Θέλω να πω ότι καμιά φορά η απέχθεια για κάτι είναι άμυνα. 8)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Μανο, θα σου πω μονο τουτο!
Οποτε ερχεται ο ακατονομαστος(φτου φτου) στην Ελλαδα επικρατει ενας χαμος.
Απο κοσμικες στηλες εφημεριδων και περιοδικων εως τους αντιπροσωπους που...ξαφνικα θυμουνται την συζυγο και μας καλουν ολοι εξω(βλεπετε στο χερι του ειναι να μεινουν η να αλλαξουν χερια)

Αααχ...παπουτσι απο τον τοπο σου... :lol:

Reaction score
5
Νίκος Τσαρουχάς said:
Μα και για τέτοια ρολόγια έχω ενδιαφέρον :mrgreen:
Πολύ ενδιαφέρον το Suunto D9.

Π.χ. έχω ένα φθηνό Casio Pro-Trek Solar Triple Sensor (thermometer, baro, alti, compass)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός