ΑV Receiver και τελικός ενισχυτής

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: ΑV Receiver και τελικός ενισχυτής

δεν ξερω αν αυτο το σετ σε καλυπτει σε σταθμες, κατα τα αλλα καθε τι οδηγει αυτο το σετακι.Τα σπεκς που δινει η τεου ειναι παραμυθενια.Αν σε ενδιαφερει η ισοσταθμιση παρε τον 20 , αλλιως παρε οτι θες

Reaction score
89
Η αλήθεια είναι ότι με τον ενισχυτή που έχω τώρα, Pioneer 814, πρέπει να ανοίξω πολύ το volume για να έχω δυνατές εντάσεις, σε αντίθεση με τα προηγούμενα ηχεία Cav που τα δύο μπροστά ήταν δαπέδου.
Με τα CAV (τα οποία τα έχω ευχαριστηθεί πολύ και χάρηκα που τα αγόρασα μια και με τα ίδια λεφτά δεν έπαιρνα ούτε σετάκι 5.1 της πλάκας) έτριζε ο καναπές (πολύ!!!) όταν είχε δυνατά εφέ πχ εκρήξεις, σεισμούς κ.λ.π. και έκαναν το sub περιττό αν και μπουμάριζαν κάπως στον χώρο μου γιατί δεν μπορούσα να τα βάλω πιο μπροστά από τους τοίχους.
Τα Teufel μάλλον θέλουν το κάτι παραπάνω για να δώσουν δύναμη (ευαισθησία δεν ξέρω και αν ξέρει κάποιος μπορεί να μου πει). Για τον χώρο μου όμως είναι καλά. Και δεν μπορούσα να δώσω κάτι παραπάνω σε λεφτά αλλά και έπρεπε να πάρω μικρά ηχεία...
Τώρα τα ηχεία αυτά δεν μπορώ και δεν θέλω να τα αλλάξω.
Ο ενισχυτής όμως θα αλλάξει σε λίγο και θα μείνει για πολλά χρόνια.
Ένα πράγμα που είδα ότι έχει ο Yamaha και ο Onkyo είναι ότι παίζουν και flac (+ του ότι έχουν και phono in που με ενδιαφέρει).
Άρα για εμένα τελικά παίζω ανάμεσα στους δύο.
Onkyo έχω ακούσει παλιότερο μοντέλο αλλά Yamaha ποτέ οπότε αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει λίγο.
Η όλη λογική μου μπορεί να είναι λάθος και αυτή τη στιγμή και ένα παλαιότερο μοντέλο πχ LX72 θα ήταν κορυφαία αγορά για εμένα αλλά κοιτάζω και το μέλλον όσο μπορώ. Έτσι φυσικά χάνω ίσως στοιχεία που θα έπρεπε πρώτα αυτά να κοιτάζω σε έναν ενισχυτή (πχ ισοστάθμιση ή καλύτερα ενισχυτικά) αλλά θεωρώ ότι όποιον ενισχυτή από τους παραπάνω επιλέξω θα είναι μια μεγάλη βελτίωση για εμένα.

Reaction score
89
Το γεγονός ότι τα ηχεία σε στέρεο ακρόαση είναι απόλαυση χωρίς να χρειάζεται να ανεβάσεις την ένταση πολύ ενώ σε 5.1 θέλει εντάσεις για να ζωντανέψουν είναι ένδειξη ότι θέλει πιο δυνατό ενισχυτή (ή πιο ευαίσθητα ηχεία);;;

Timaras

Reaction score
2.153
Το γεγονός ότι τα ηχεία σε στέρεο ακρόαση είναι απόλαυση χωρίς να χρειάζεται να ανεβάσεις την ένταση πολύ ενώ σε 5.1 θέλει εντάσεις για να ζωντανέψουν είναι ένδειξη ότι θέλει πιο δυνατό ενισχυτή (ή πιο ευαίσθητα ηχεία);;;
Ποιο δυνατό ενισχυτή.
Σε πολυκάναλη κατάσταση οι AV βγάζουν πολύ λιγότερη ισχύ
απ'ότι σε stereo mode

Reaction score
29.657

Oxi , λάθος , το οτι το ποτενσιόμετρο του av , θέλει πολλές στροφές για να βγάλει ικανοποιιτική στάθμη , είναι τελείως άλλο πράγμα.
Δεν σου λέιπουν βατς φίλε μου.αλλά διαδρομή ποτενσιομέτρου, δλδ υπομονή .

Reaction score
89
Re: Απάντηση: ΑV Receiver και τελικός ενισχυτής

Oxi , λάθος , το οτι το ποτενσιόμετρο του av , θέλει πολλές στροφές για να βγάλει ικανοποιιτική στάθμη , είναι τελείως άλλο πράγμα.
Δεν σου λέιπουν βατς φίλε μου.αλλά διαδρομή ποτενσιομέτρου, δλδ υπομονή .
Ναι αλλά με τα παλιά μου τα ηχεία έπαιζε πιο δυνατά σε λιγότερες στροφές του ποτενσιόμετρου...
και λέω μήπως επειδή στο στέρεο ο ήχος είναι πιο γεμάτος μήπως θα ήθελα κάποια βατ ακόμα.

Reaction score
29.657

Αν τα παλιά σου ηχεία είναι πιο ευαίσθητα , βέβαια έπαιζε πιο δυνατά.

Timaras

Reaction score
2.153

Ναι αλλά με τα παλιά μου τα ηχεία έπαιζε πιο δυνατά σε λιγότερες στροφές του ποτενσιόμετρου...
και λέω μήπως επειδή στο στέρεο ο ήχος είναι πιο γεμάτος μήπως θα ήθελα κάποια βατ ακόμα.
Με τα παλιά σου ηχεία άκουγες πιο δυνατά σε stereo mode ή με τα
καινούργια γιατί με μπέρδεψες τώρα

Reaction score
89
Με τα παλιά άκουγα πιο δυνατά σε όλα.
Με τα καινούρια έχω κερδίσει σε ποιότητα αλλά ακούω πιο σιγά σε σχέση με τα παλιά με την έννοια ότι για να ακούσω δυνατές εντάσεις σε 5.1 θέλω να ανεβάσω πολύ την ένταση.
Είναι φανερό ότι τα παλιά ήταν πιο ευαίσθητα. Στο στέρεο με τα καινούρια ακούγεται μια χαρά έτσι όπως θα ήθελα τον 5 κάναλο ήχο μου.
Καμιά πρόταση ανάμεσα σε Onkyo 808, Yamaha 1067 - 767;;;
Σε σχέση με τον Pioneer vsx-814 που έχω θα κερδίσω αυτό που θέλω σε ισχύ;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

oταν ενα τροφοδοτικο ειναι κοινο για ολα τα καναλια βγαζει αλλη ισχυη οταν ταιζει 2 ηχεια και πολυ χαμηλοτερη οταν ταιζει πολλα.Διαβαστε κανα μανουαλι τα γραφει ολα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Φιλε havanapd, αφου (οπως καταλαβα) μαλλον ενδιαφερεσαι περισσοτερο για μουσικη (οχι; ε, μη διαβαζεις παρακατω:135:) μην κανεις το λαθος που εκανα εγω. Ητοι, μη δινεις πολλα λεφτα στο χοουμ σινεμα! Καλυψου οριακα για θεαση ταινιων (νομιζω οτι κι ενα ολοκληρωμενο συστηματακι των 700€ θα καλυψει επαρκως τα μπουμπουνητα και τις εκρηξει των ταινιων:138:), και στρεψε την προσοχη σου στο audiophille κομματι. Εαν κανεις το αντιθετο σε λιγο (οταν σου φυγει το μερακι!) θα ...ψαχνεσαι!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

oταν ενα τροφοδοτικο ειναι κοινο για ολα τα καναλια βγαζει αλλη ισχυη οταν ταιζει 2 ηχεια και πολυ χαμηλοτερη οταν ταιζει πολλα.Διαβαστε κανα μανουαλι τα γραφει ολα.
Eδώ και χρόνια υπάρχουν ενισχυτές A/V που έχουν ξεχωριστά τροφοδοτικά για τα εμπρός και πίσω κανάλια.
Ο πολύς κόσμος δεν τούς προτιμά όμως, για πολλούς λόγους.
Είναι ακριβοί, δεν ανακοινώνουν ''φούμαρα'' στήν ισχύ για να τσιμπάει ο κόσμος και δεν έχουν την τελευταία version στο equalization.

Reaction score
89
Για 2 HDMI out ξεκίνησα βασικά (Προβολέας και τηλεόραση) αλλά προσπαθώ να βολέψω και άλλα πράγματα τώρα. Θέλω και Phono.(Από βδομάδα θα έχω ένα Technics 1200MKII). Θέλω και περισσότερα watt από αυτά που έχω για να ζωντανέψουν και λίγο παραπάνω τα ηχεία κυρίως σε 5.1.
Θέλω Network-DLNA και αν παίζει και flac θα είναι καλό.
Άρα αν δεν κάνω λάθος Onkyo 808, Yamaha 1067.(phono+dlna+flac)
O Pioneer 2020 δεν έχει phono και DLNA και δεν παίζει flac. Βέβαια έχω μια αδυναμία στους Pioneer...Θα μου πει κάποιος ότι έτσι και αλλιώς πιο σωστό είναι να βάλω έναν προενισχυτή phono και σιγά το DLNA. Αν πίστευα ότι ο Pioneer ήταν με διαφορά καλύτερος από τους άλλους τότε θα τον έπαιρνα.
Για τον Onkyo διάβασα ότι έχει προβληματάκια με το δίκτυο τα οποία ίσως λυθούν με καινούριο firmware.
Για τον Yamaha διάβασα καλά πράγματα αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ Yamaha.

Timaras

Reaction score
2.153

Eδώ και χρόνια υπάρχουν ενισχυτές A/V που έχουν ξεχωριστά τροφοδοτικά για τα εμπρός και πίσω κανάλια.
Ο πολύς κόσμος δεν τούς προτιμά όμως, για πολλούς λόγους.
Είναι ακριβοί, δεν ανακοινώνουν ''φούμαρα'' στήν ισχύ για να τσιμπάει ο κόσμος και δεν έχουν την τελευταία version στο equalization.
Νίκο μιλάς για Harman?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Προσωπικα δεν γνωριζω κανενα av -πλην ενος προ της rotel
να εχει 2 τροφοδοτικα.Και εκει ηταν ενα εικονα ενα ηχο.

Reaction score
2

ο pioneer 2020 δεν έχει dlna, τότε τι την θέλει την rj-45

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas