Βάλε πρίμα, χασάπη!

Reaction score
2.238
Πως μου ξέφυγε αυτό? 9 σελίδες και ακόμη δεν κατάλαβα περί τίνος πρόκειται... Αν κατάλαβα καλά, μια μερίδα κόσμου, ειδικά αυτοί οι οποίοι ξοδεύουν περιουσίες για να ακούν τη μουσική τους όσο το δυνατόν σωστότερα (αυτός δεν είναι ο σκοπός του HiFi? Ή λάθος τα έμαθα?), προσαρμόζουν τη μουσική που ακούν στις δυνατότητες του στερεοφωνικού τους? Και όχι το αντίθετο?

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Πως μου ξέφυγε αυτό? 9 σελίδες και ακόμη δεν κατάλαβα περί τίνος πρόκειται... Αν κατάλαβα καλά, μια μερίδα κόσμου, ειδικά αυτοί οι οποίοι ξοδεύουν περιουσίες για να ακούν τη μουσική τους όσο το δυνατόν σωστότερα (αυτός δεν είναι ο σκοπός του HiFi? Ή λάθος τα έμαθα?), προσαρμόζουν τη μουσική που ακούν στις δυνατότητες του στερεοφωνικού τους? Και όχι το αντίθετο?
Μπα, απλά μιλογαβγίζουμε,να περνάει η ώρα::141:

Reaction score
10

Από όλα αυτά που γράφτηκαν αν κατάλαβες αυτό, σημαίνει ότι αυτό ήθελες να καταλάβεις έτσι και αλλιώς οπότε τσάμπα διάβασμα έκανες. Πήγαινε το άλλη μία. :126:

D

Deleted member 23222

Guest

Από όλα αυτά που γράφτηκαν αν κατάλαβες αυτό, σημαίνει ότι αυτό ήθελες να καταλάβεις έτσι και αλλιώς οπότε τσάμπα διάβασμα έκανες. Πήγαινε το άλλη μία. :126:
Μην χολοσκας δεν πειράζει...ίσως πρέπει να μιλάμε λίγο περισσότερο για καλή μουσική...καλό το hi end αλλά η μουσική είναι τέχνη δεν είναι για όλους, ούτε "αγοράζεται" για αυτό κάνε και πλακίτσα να περνάμε καλά

Reaction score
28
ε δεν απεχει και πολυ απο την πραγματικοτητα αυτο που λες ,εχω τυχει σε σπιτι φιλου να μου βαζει συνεχως καποια κομματια-εγγραφες με καλη αποδοση και να αποφευγει κατι αλλο που του ζητουσα με την δικαιολογια της πολυ κακης εγγραφης ενω εγω ηθελα απλως να ακουσω το συγκεκριμενο κομματι.!

D

Deleted member 23222

Guest

ε δεν απεχει και πολυ απο την πραγματικοτητα αυτο που λες ,εχω τυχει σε σπιτι φιλου να μου βαζει συνεχως καποια κομματια-εγγραφες με καλη αποδοση και να αποφευγει κατι αλλο που του ζητουσα με την δικαιολογια της πολυ κακης εγγραφης ενω εγω ηθελα απλως να ακουσω το συγκεκριμενο κομματι.!
Κλασσική περίπτωση άμουσου μηχανηματάκια.
Στη κλασσική μουσική δεν μπορείς να αγνοείς εκτελέσεις παρελθόντων δεκαετιών,πολλές μέτριες ηχογραφήσεις λατρεύτηκαν λόγω της εκτελεστικής δεινότητας των εκτελεστών,τελεία και παύλα.
Φυσικά ορισμένα rock bootlegs επίσης έχουν καλλιτεχνική αξία

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.354
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάλε πρίμα, χασάπη!

...και για να μάθετε κάποτε πως ακούγεται ο moby σωστά, χρειάζεται να κάνετε μια ακρόαση με πολύ προσοχή, με καθαρά αυτιά και ψυχική ηρεμία, στα μεγάλα επαγγελματικά ηχεία της JBL, όπως αυτό με μια τετράδα από αυτά ή αυτά, η ακόμα και αυτό, ή ρε παιδί μου ένα τέτοιο κι ένα τέτοιο σε κάθε κανάλι....
Μπρε θείο... έχει και κερκίδες το σαλόνι σου ;;;

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.354
Απάντηση: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Α, και που είστε... ΟΛΑ τα σφάζω ΟΛΑ τα μαχαιρώνω από μουσικές, αλλά σε λίγο μεγαλύτερο ποσοστό ακούω και αγαπώ τζαζζζζ (την αληθινή, όχι αυτήν που έχουν στο μυαλό τους μερικοί μερικοί εξυπνοασχετούληδες).

Παρ' όλα αυτά, με ιδιαίτερη διστακτικότητα την χρησιμοποιώ για δοκιμές, ιδίως το σχήμα του τζαζ-τρίο. Αν δεν προσέξεις, είναι η πιο κατάλληλη μουσική για να κάνεις λάθος εκτιμήσεις και να μην πάρεις καν πρέφα τα ηχητικά ελαττώματα!
Γιατί; Επειδή το συναισθηματικό της περιεχόμενο - όχι μόνιμα, αλλά αρκετά συχνά - είναι επικεντρωμένο έντονα μόνο "στα άκρα και στη μέση": ένα όρθιο μπάσο που χρησιμοποιεί κατά κόρον την κάτω οκτάβα σαν βάση, πιατίνια συν φούτσμπελ ψηλά, φωνή ή σαξόφωνο στη μέση. Και στην περίπτωση του τρίο μόνο ένα όργανο ανά περιοχή.

Καμία σχέση με την δια πυρός και σιδήρου δοκιμασία της συμφωνικής ορχήστρας μετά χορωδίας σε δυναμικά έργα. Όλες οι βασικές συχνότητες μαζί, όλες οι αρμονικές μαζί, με την απαίτηση να ξεχωρίζουν και να περιγράφονται με σαφήνεια οι χιλιάδες ηχητικές πηγές.
Τα παίζουν οι ενισχυτές που πρέπει να δώσουν ισχύ παντού χωρίς να "στερεύει" καμία περιοχή, τα παίζουν τα μεγάφωνα, ξεμπροστιάζονται τα κροσσόβερς, τα παίζουν και οι πηγές.
Σιγά μη σας τα παίξουν όλα αυτά οι αντιπρόσωποι στις εκθέσεις...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Να σας το θυμήσω πώς ξεκίνησε η κουβέντα:

Σε συζητήσεις με κανα-δυο συνφουρμιτες - ευτυχώς μόνο - ακούω να μου
λένε, ότι εφόσον ασχολείσαι με τον ήχο
θα πρέπει να ακούς ΑΛΛΗ μουσική!!!
Προσοχή όχι να κυνηγάω Καλές ηχογραφήσεις
της μουσικής που μου αρέσει, ενώ ακούω σχεδόν
όλα τα είδη της μουσικής...
Και ότι ειδικότερα θα Πρέπει να ακούω κλασική και
τζαζ ειδικότερα!!!
Άρα το θέμα μας δεν είναι τι ακούμε και τι δεν ακούμε (και πόσο ανώτεροι αισθανόμαστε από τους γύρω που δεν ακούν αυτά που ακούμε εμείς οι ψαγμένοι).

Πρέπει να ακούμε απαραίτητα τζαζζζζ και κλασσική για να έχει νόημα να επενδύσουμε σε ένα καλό ηχοσύστημα;

Μήπως πρέπει να γνωρίζουμε και γαλλικά και πιάνο;
Από πιάνο ΟΚ αλλά γαλλικά έχω να κάνω από το Λύκειο.

Reaction score
2.238
Re: Απάντηση: Re: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Μην χολοσκας δεν πειράζει...ίσως πρέπει να μιλάμε λίγο περισσότερο για καλή μουσική...καλό το hi end αλλά η μουσική είναι τέχνη δεν είναι για όλους, ούτε "αγοράζεται" για αυτό κάνε και πλακίτσα να περνάμε καλά

Όντως η μουσική είναι η τέχνη και όχι το hiend, και για αυτό το λόγο είναι και αυτό που προέχει, ο προορισμός και όχι το μέσο για να ακούσουμε που παίζει καλά το παιχνίδι που αγοράσαμε. Επίσης επειδή ακριβώς είναι τέχνη, είναι για όλους και όχι μόνο για όσους μπορούν να την αγοράσουν. Και αυτός που αγαπά τη μουσική πάνω από όλα, μπορεί και να την απολαύσει σε τρανζιστοράκια, ηχεία λάπτοπ ή φτηνά στερεοφωνικά, και να μην περιμένει να ξοδέψει μια περιουσία, ώστε να μπορεί να αναπαράγει τη μουσική που του αρέσει. Αντίθετα εγώ διάβασα στο νήμα αυτό για ανθρώπους που δεν ακούν κλασική μουσική επειδή δεν την αναπαράγει σωστά το σύστημά τους, και άλλους που άρχισαν να ακούν κλασική μουσική επειδή την αναπαράγει σωστά το σύστημά τους. Η για ανθρώπους που σνόμπαραν είδη μουσικής επειδή οι ηχογραφήσεις δεν είναι στο επίπεδο που θεωρείται καλό. Αν αυτές οι περιπτώσεις παραπάνω υπαγορεύουν την αγάπη στη μουσική και όχι στο σύστημα I rest my case.

Reaction score
10
Μήπως λοιπόν θα ήταν καλύτερα να "ακούγαμε" μουσική και όχι μηχανήματα ή ηχεία?
Μήπως να επαναπροσδιοριστεί από ορισμένους το "χρέος" απέναντι στη μουσική? (είπα και τη μαγική λέξη έτσι για σασπενς!!!:138:)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Μήπως να επαναπροσδιοριστεί από ορισμένους το "χρέος" απέναντι στη μουσική? (είπα και τη μαγική λέξη έτσι για σασπενς!!!:138:)
Πρόσεξε μονάχα μην υποβάλει ένσταση η...Φιλαρμονική του Βερολίνου(ή/και η Munchner Philharmoniker βεβαίως βεβαίως):612:

Reaction score
28
+11111111
εγω προσωπικα πολλες φορες εχω πιασει τον εαυτο μου να νιωθει εκστασιασμενος ακουγοντας καποιο κομματι στο πι σι μου απο τα logitech z4,:119: το οποιο δεν εχω σε καποιο φορμα για το μεγαλο συστημα στο σαλονι , τελικα η μουσικη ειναι το ζητουμενο και οχι τα μηχανηματα.

D

deleted user 10898

Guest
καλα οσο γραφεις εδω να ξερεις οτι κοροιδευεις τον εαυτο σου λεγοντας οτι η μουσικη ειναι πανω απο τα μηχανηματα κλπ κλπ κλπ

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

καλα οσο γραφεις εδω να ξερεις οτι κοροιδευεις τον εαυτο σου λεγοντας οτι η μουσικη ειναι πανω απο τα μηχανηματα κλπ κλπ κλπ
Είναι ανάλογο του να λέμε ότι ΄΄νηστεύουμε΄΄,τρώγοντας βέβαια ΄΄νηστίσιμα εδέσματα΄΄ μέχρι...σκασμού:612:

Reaction score
28
προσεξε ειπα το ζητουμενο και οχι οτι γινεται πραγματικα . και εγω δυστυχως στην καθημερινοτητα μου ειμαι 90% ψαξιμο μηχανηματων και 10% μουσικη ,ομως πως τα καταφερνω στο γραφειο στην δουλεια απολαμβανω το ιντερνετικο ραδιοφωνο και οτι αλλο απο το πι σι χωρις <τυψεις> .

D

deleted user 10898

Guest
προσεξε ειπα το ζητουμενο και οχι οτι γινεται πραγματικα . και εγω δυστυχως στην καθημερινοτητα μου ειμαι 90% ψαξιμο μηχανηματων και 10% μουσικη ,ομως πως τα καταφερνω στο γραφειο στην δουλεια απολαμβανω το ιντερνετικο ραδιοφωνο και οτι αλλο απο το πι σι χωρις <τυψεις> .
εισ ωραιος.......

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Είναι ανάλογο του να λέμε ότι ΄΄νηστεύουμε΄΄,τρώγοντας βέβαια ΄΄νηστίσιμα εδέσματα΄΄ μέχρι...σκασμού:612:
μπουαχααα εχω ενα φιλο που καθε νηστια με τραβαει στα νηστισιμα των mcdonalds μεχρι σκασμου...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.126
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON