Βελτίωση ακουστικής χώρου




Μηνύματα
1.406
Reaction score
2.527
Read the .... manual, οπωσδήποτε !
Σωστός...!!!
Μια ερώτηση τώρα: το manual λέει πριν το calibration να απενεργοποιήσεις τα φίλτρα του sub. Στο δικό μου όμως το φίλτρο αποκοπής (low pass filter) δεν απενεργοποιείται, απλά το ελάχιστο είναι 50 Hz και το μέγιστο 150 Hz.
Μέχρι τώρα το είχα στο max (150 Hz) και όριζα τη συχνότητα αποκοπής μέσω του ενισχυτή (80 Hz). Πριν το καλιμπράρισμα με το antimode τι κάνω, το βάζω στο ελάχιστο (50 Hz) και μετά το πηγαίνω πάλι στο τέρμα ή δεν πειράζει αν το αφήσω στο τέρμα κατά τη διάρκεια του καλιμπραρίσματος ?
 



Μηνύματα
1.406
Reaction score
2.527
Επανέρχομαι με τις πρώτες εντυπώσεις:

Σύνδεσα το Anti-mode στο sub και έκανα το καλιμπράρισμα, το οποίο σημειωτέον διήρκεσε αρκετά, επιβεβαιώνοντας το δύσκολο του χώρου. Επέλεξα την default επιλογή (subsonic filter only) καταρχήν, αφού σύμφωνα με το εγχειρίδιο της συσκευής, δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα στη μουσική.
Στη συνέχεια έτρεξα ξανά το σύστημα αυτόματης ισοστάθμισης του ενισχυτή (MCAA Advanced), έθεσα σαν σημείο αποκοπής τα 80 Hz και όλα τα ηχεία small όπως και πριν.

Κατόπιν, ξεκίνησα τις ακροάσεις με μερικά δισκάκια "αναφοράς" όσον φορά τις χαμηλές συχνότητες, τα οποία έχω ακούσει πολλές φορές και μπορώ να καταλάβω τη διαφορά. Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα, α) Eagles - Hotel California (DVD-Audio 5.1 PCM 96KHz), β) Pink Floyd - Dark Side of the Moon (SACD 5.1 DSD), γ) Tchaikovsky - 1812 (SACD 5.1 DSD) και δ) το κομμάτι The Vikings (Arthur Wills) από το CD Pomp & Pipes.

Το μπάσο στην εισαγωγή του Hotel California "καθάρισε" σχεδόν ολοκληρωτικά από την "ουρά" και την αισθητή έως πολύ μεγάλη αντήχηση (μπουμάρισμα) που είχε, η οποία ήταν ευθέως ανάλογη της θέσης του sub κάθε φορά, ενώ η μπότα έγινε "ξερή" με γρηγορο σβήσιμο, όπως ακριβώς πρέπει.
Το ίδιο αποτέλεσμα παρατήρησα και στο Dark Side of the Moon, το οποίο "καθάρισε" από το ενοχλητικό βουητό της μπότας, ειδικά στην εισαγωγή του δίσκου και όχι μόνο.
Στο The Vikings, για πρώτη φορά άκουσα τόσο καθαρά και χωρίς βουητό το εκκλησιαστικό όργανο, πραγματικά εντυπωσιάστηκα...
Τέλος, στο 1812 Overture, οι - από αληθινά κανόνια - κανονιές προς το τέλος του έργου έγιναν ακόμα πιο τρομακτικές και αληθοφανείς, σε σημείο που σηκώθηκα με ελέγξω τους κώνους του sub μήπως πεταχτούν έξω από τη θέση τους (φυσικά ούτε καν "ίδρωσαν", θα μπορούσαν να παίξουν και στη διπλάσια ένταση χωρίς πρόβλημα, είναι πραγματικά θηρία) !!
Εν κατακλείδι, έμεινα ενθουσιασμένος από το πόσο πολύ - και κυρίως πόσο εύκολα - βελτιώθηκαν οι χαμηλές συχνότητες σε έναν δύσκολο χώρο όπως ο δικός μου και δε μετάνιωσα ούτε στιγμή για την αγορά του Anti-Mode. Πολλά ευχαριστώ στον φίλο Dimifoot για την πολύτιμη συμβολή του, να 'σαι καλά...:)
Τελειώνοντας, να σημειώσω ότι το φωτάκι του bypass άναβε λίγο στις μποτιές του Hotel California και φυσικά στις κανονιές του 1812 Overture, ενώ δεν αναβόσβησαν καθόλου τα άλλα δύο (25 & 35 lift), άρα θεωρώ ότι είμαι καλά από άποψης έντασης.

ΥΓ. Αύριο θα επανέλθω με μερικά σχόλια και ερωτήσεις σχετικά με την ισοστάθμιση του Pioneer...:D
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Σημαντικές εφευρέσεις του ανθρώπινου είδους μετα των μεσαίωνα
  1. Air condition
  2. Anti mode 8033
  3. Merenda
  4. Mayonnaise

Χαίρομαι που σου άρεσε!

Καταπληκτικό value for money.

Θα είχε πραγματικό ενδιαφέρον να δούμε μετρήσεις, και σχόλια φίλων με θεωρητικές γνώσεις επι των μετρήσεων. Και εγώ πάντως "με το αυτί" είχα ταυτόσημη εμπειρία.
 

Μηνύματα
1.406
Reaction score
2.527
Όντως καταπληκτικό value for money. Κι εγώ θα ήθελα να δούμε μετρήσεις και σχόλια από γνωρίζοντες, ίσως κάποια στιγμή γίνει κι αυτό, που ξέρεις...
Σε κάποια φάση ίσως πάρω μικρόφωνο και ξεκινήσω να πάιζω με το REW μπας και μπορέσω και καταλάβω τι γίνεται, να προσπαθήσω τέλος πάντων να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με το "άθλημα", ίδωμεν...
 

Μηνύματα
1.406
Reaction score
2.527
Ψάχνοντας λίγο στο διαδίκτυο για το πριν & μετά που λέγαμε, βρήκα αυτό το νήμα http://www.avsforum.com/forum/113-subwoofers-bass-transducers/1028464-best-sub-eq-under-400-a-3.html όπου ο χρήστης TEL79 έχει παραθέσει τους καταράκτες πριν & μετά το anti-mode, το ίδιο και εδώ http://www.avsforum.com/forum/113-subwoofers-bass-transducers/1028464-best-sub-eq-under-400-a-8.html
Σταμάτησα το διάβασμα στη σελίδα 16 (από τις 60 συνολικά !!), οπότε δεν ξέρω αν έχει (αν και είμαι σίγουρος ότι θα έχουν βάλει) και άλλα γραφήματα με πριν & μετά...
Γενικά, αυτό που συγκράτησα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών είχε να κάνει μόνο θετικά σχόλια για το μηχάνημα...:)
 

Μηνύματα
1.406
Reaction score
2.527
Η ίδια, πολύ θετική, εντύπωση παραμένει και κατά τη θέαση ταινιών. Όταν βλέπω ταινίες, ανεβάζω το ρυθμιστικό της έντασης του sub λίγο, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκρηκτικά εφέ, απαλαγμένα από το άσκοπο και ενοχλητικό βουητό που συνήθως τα συνοδεύει και θολώνει το ηχητικό αποτέλεσμα...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.039
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top