Βιβλία

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Μηνύματα
646
Reaction score
2.368
- ναι και τα τρία, μού άρεσε, το δεύτερο είναι κάπως άστοχα περίπλοκο αλλά το τρίτο είναι υπέροχα


- Τώρα είμαι εδώ,,,

View attachment 156377


,,, έφαγα τον κόσμο και το βρήκα μτχ,,, στην πρώτη του έκδοση,,,

View attachment 156379
Δυστυχώς οι εκδόσεις "Γνώση" μάς άφησαν χρόνους εδώ και αρκετό καιρό, με την εξαιρετική φιλοσοφική και πολιτική βιβλιοθήκη σε επιμέλεια του αείμνηστου Παναγιώτη Κονδύλη και άρτιες μεταφράσεις, ενώ αισθητικά βρίσκονταν σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Τώρα ο κατάλογός της έχει διασκορπισθεί δεξιά και αριστερά, κάτι πήρε και ο Ψυχογιός στην προσπάθειά του να αυξήσει το κύρος του και έτσι πλέον μπορεί να προσφέρει Ουμπέρτο Έκο δίπλα στη Λένα Μαντά! :tongue:
 

wizzy

Music is our friend!
Μηνύματα
8.327
Reaction score
10.055
Εν μέσω εγκλεισμού, διάβασα το "Economix: how our economy works (and doesn't work)" (κυκλοφορεί και στα ελληνικά). Το είχα καιρό στη βιβλιοθήκη μου και δεν του είχα δώσει την ευκαιρία που - όπως αποδείχθηκε - άξιζε! Εξηγεί με απλά λόγια, βοηθούμενο κι από τις εικόνες, την πορεία της οικονομίας ανά τον κόσμο τον 16ο αιώνα μέχρι λίγο μετά την πρόσφατη οικονομική κρίση που ξέσπασε με την κατάρρευση της Lehman Brothers Holdings Inc. Από ένα σημείο και μετά, επικεντρώνεται στην εξέλιξη της οικονομίας στις Η.Π.Α. και στο πώς οι αποφάσεις των κυβερνώντων (και μη... :sneaky: ) επηρέαζαν/επηρέασαν το παγκόσμιο.

Για κάποιον ο οποίος δεν είχε επαφή με τα αντικείμενα της οικονομίας και των οικονομικών θεωριών και της μελέτης τους, αποτελεί ένα υπεραρκετό ανάγνωσμα, το οποίο θα καλύψει (σχεδόν) κάθε απορία που μπορεί να έχει. Για κάποιον ο οποίος είχε επαφή (π.χ. στις σπουδές του) ή έχει (π.χ. λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης), θα τους συστήσω το βιβλίο χρησιμοποιώντας ένα από τα σχόλια του David Bach: "Θα μπορούσατε να διαβάσετε δέκα βιβλία επί του θέματος και να μην καταφέρετε να σταχυολογήσετε τόσες πολλές πληροφορίες". :) Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το βιβλίο δεν έχει κάποια πολιτική χροιά ούτε δείχνει προτίμηση σε κάποιο πολιτικό σύστημα - αποστασιοποιείται επαρκέστατα και "τα χώνει" σε όλες τις πλευρές.

Ακολούθως, ξεκίνησα την τετραλογία του David Mack "Kabuki", είμαι στον δεύτερο τόμο και δηλώνω ενθουσιασμένος με την ιστορία και κυρίως με την τεχνοτροπία (art work)!
 
Last edited:

Μηνύματα
17.206
Reaction score
7.562
Post Mortem —Zeit der Asche — Εποχή της στάχτης είναι η συνέχεια του —Post mortem — Δάκρυα από αίμα του Boris von Smercek - που γράφει ως Tom Nestor, Tom Emerson και Mark Roderick.

Εχει ήδη γράψει 20 βιβλία σε 25 χρόνια, αγαπημένα στο κοινό έγιναν τα τελευταία πέντε θρίλερ.

Ο ίδιος ανήκει σε μια λογοτεχνική ομάδα με τον τίτλο « Το κλαμπ των χοντρων ποιητών .»

B7DADD9E-F2DD-4BFE-90AB-6CBC1411C7D1.jpeg


Δεν βλέπω να έχει μεταφραστει ακομα κάποιο βιβλιο του....
 

Μηνύματα
342
Reaction score
498
Patricia highsmith. Ο Ρίπλεϊ κάτω από το χώμα. Μετάφραση Ανδρέας Αποστολίδης. Εκδόσεις Άγρα
 

Μηνύματα
342
Reaction score
498
Patricia highsmith. Ο Ρίπλεϊ κάτω από το χώμα. Μετάφραση Ανδρέας Αποστολίδης. Εκδόσεις Άγρα
Παραθέτω συνημμένα απόσπασμα από το εν λόγω βιβλίο.
Φουντ φορ του.
Παραθέτω συνημμένα απόσπασμα από το εν λόγω βιβλίο.
Φουντ φορ του.
Συμφωνείτε;
 

AttachmentsΜηνύματα
17.206
Reaction score
7.562


Αγγλία: Αύξηση στις πωλήσεις βιβλίων ΄που πρέπει να διαβάσεις πριν πεθάνεις’.


»Ορισμένοι συγγραφείς επίσης ανέφεραν πως θα αποπειρανθούν να διαβάσουν κλασικά μυθιστορήματα για πρώτη φορά. Ο Stephen King σχολίασε στο Twitter ότι ‘επιτέλους καταπιάστηκε’ με τον διαβόητα απαιτητικό Οδυσσέα του James Joyce.’ Το κατανοώ καλύτερα απ’όσο περίμενα, αλλά πρέπει να πω πως είναι εντελώς γ@μημέ@ Ιρλανδικό.’ σχολίασε ο King.»


The books to try if you're self-isolating

 wizzy

Music is our friend!
Μηνύματα
8.327
Reaction score
10.055
Ακολούθως, ξεκίνησα την τετραλογία του David Mack "Kabuki", είμαι στον δεύτερο τόμο και δηλώνω ενθουσιασμένος με την ιστορία και κυρίως με την τεχνοτροπία (art work)!
Τελείωσα το "Kabuki". Ο δεύτερος κι ο τρίτος τόμος ήταν πολύ δύσκολοι στην ανάγνωση. Ενώ η ιστορία είχε λογική συνέχεια, με δυσκόλεψε η τεχνοτροπία που χρησιμοποίησε ο David Mack, η οποία σε πολλά σημεία θύμιζε art book/κολάζ φωτογραφιών ή/και εικόνων, το κείμενο της κάθε σελίδας ήταν γραμμένο σε κάθε πιθανή κατεύθυνση - με αποτέλεσμα να πρέπει να γυρίζω το comic γύρω γύρω στον "άξονά" του για να το διαβάσω - και με κούρασε, όσο εντυπωσιακό και να μου φάνηκε στην αρχή. Με κούρασε σε σημείο που ξεκινώντας τον τέταρτο τόμο σκεφτόμουν ότι εάν συνεχίσει στο μοτίβο των προηγούμενων δύο, ίσως να το παρατήσω.

Ευτυχώς, διαψεύστηκα. Ο τέταρτος τόμος επανήλθε στα standards του πρώτου με στρωτή/τυπική εικονογράφηση για comic, η ιστορία συνεχίστηκε με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Συνολικά, θα έλεγα ότι είναι μία πολύ αξιόλογη και πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά, η οποία απαιτεί από τον αναγνώστη αρκετό χρόνο κι αρκετή προσπάθεια για να φέρει εις πέρας την ανάγνωση και των τεσσάρων τόμων. Δεν θα το συνέστηνα "ελαφρά τη καρδία", αλλά θα έλεγα στον πιθανό αναγνώστη να οπλιστεί με υπομονή πριν να ξεκινήσει το "ταξίδι" στους τέσσερις τόμους του comic.

Αμέσως μετά, διάβασα το "Η μήτρα της βίας" του Clive Barker. Νουβέλα ήταν, μικρό (πολύ μικρό) σε μέγεθος βιβλίο κι η ιστορία ήταν ενδιαφέρουσα. Ούτε πολλή βία, ούτε πολύς τρόμος, λίγο "ψυχεδελικό" σε κάποια φάση, ωραία πέρασε η ώρα. Θα το συνέστηνα μόνο σε αναγνώστες που έχουν εμπειρία με έργα του Barker στο παρελθόν.

Σειρά έχει το "No Celebration", η επίσημη βιογραφία των Paradise Lost.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής
  • Zizik
    Luv Dah 4 melina
  • spylab
    Wile E. Coyote Συντονιστής Θρησκευτικών

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
154.309
Μηνύματα
2.348.926
Members
35.079
Νεότερο μέλος
voliotis
Top