Βιβλία

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Μηνύματα
686
Reaction score
2.675
- ναι και τα τρία, μού άρεσε, το δεύτερο είναι κάπως άστοχα περίπλοκο αλλά το τρίτο είναι υπέροχα


- Τώρα είμαι εδώ,,,

View attachment 156377


,,, έφαγα τον κόσμο και το βρήκα μτχ,,, στην πρώτη του έκδοση,,,

View attachment 156379
Δυστυχώς οι εκδόσεις "Γνώση" μάς άφησαν χρόνους εδώ και αρκετό καιρό, με την εξαιρετική φιλοσοφική και πολιτική βιβλιοθήκη σε επιμέλεια του αείμνηστου Παναγιώτη Κονδύλη και άρτιες μεταφράσεις, ενώ αισθητικά βρίσκονταν σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Τώρα ο κατάλογός της έχει διασκορπισθεί δεξιά και αριστερά, κάτι πήρε και ο Ψυχογιός στην προσπάθειά του να αυξήσει το κύρος του και έτσι πλέον μπορεί να προσφέρει Ουμπέρτο Έκο δίπλα στη Λένα Μαντά! :tongue:
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.876
Reaction score
20.367
Εν μέσω εγκλεισμού, διάβασα το "Economix: how our economy works (and doesn't work)" (κυκλοφορεί και στα ελληνικά). Το είχα καιρό στη βιβλιοθήκη μου και δεν του είχα δώσει την ευκαιρία που - όπως αποδείχθηκε - άξιζε! Εξηγεί με απλά λόγια, βοηθούμενο κι από τις εικόνες, την πορεία της οικονομίας ανά τον κόσμο τον 16ο αιώνα μέχρι λίγο μετά την πρόσφατη οικονομική κρίση που ξέσπασε με την κατάρρευση της Lehman Brothers Holdings Inc. Από ένα σημείο και μετά, επικεντρώνεται στην εξέλιξη της οικονομίας στις Η.Π.Α. και στο πώς οι αποφάσεις των κυβερνώντων (και μη... :sneaky: ) επηρέαζαν/επηρέασαν το παγκόσμιο.

Για κάποιον ο οποίος δεν είχε επαφή με τα αντικείμενα της οικονομίας και των οικονομικών θεωριών και της μελέτης τους, αποτελεί ένα υπεραρκετό ανάγνωσμα, το οποίο θα καλύψει (σχεδόν) κάθε απορία που μπορεί να έχει. Για κάποιον ο οποίος είχε επαφή (π.χ. στις σπουδές του) ή έχει (π.χ. λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης), θα τους συστήσω το βιβλίο χρησιμοποιώντας ένα από τα σχόλια του David Bach: "Θα μπορούσατε να διαβάσετε δέκα βιβλία επί του θέματος και να μην καταφέρετε να σταχυολογήσετε τόσες πολλές πληροφορίες". :) Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το βιβλίο δεν έχει κάποια πολιτική χροιά ούτε δείχνει προτίμηση σε κάποιο πολιτικό σύστημα - αποστασιοποιείται επαρκέστατα και "τα χώνει" σε όλες τις πλευρές.

Ακολούθως, ξεκίνησα την τετραλογία του David Mack "Kabuki", είμαι στον δεύτερο τόμο και δηλώνω ενθουσιασμένος με την ιστορία και κυρίως με την τεχνοτροπία (art work)!
 
Last edited:

Μηνύματα
20.074
Reaction score
14.378
Post Mortem —Zeit der Asche — Εποχή της στάχτης είναι η συνέχεια του —Post mortem — Δάκρυα από αίμα του Boris von Smercek - που γράφει ως Tom Nestor, Tom Emerson και Mark Roderick.

Εχει ήδη γράψει 20 βιβλία σε 25 χρόνια, αγαπημένα στο κοινό έγιναν τα τελευταία πέντε θρίλερ.

Ο ίδιος ανήκει σε μια λογοτεχνική ομάδα με τον τίτλο « Το κλαμπ των χοντρων ποιητών .»

B7DADD9E-F2DD-4BFE-90AB-6CBC1411C7D1.jpeg


Δεν βλέπω να έχει μεταφραστει ακομα κάποιο βιβλιο του....
 

Μηνύματα
690
Reaction score
1.100
Patricia highsmith. Ο Ρίπλεϊ κάτω από το χώμα. Μετάφραση Ανδρέας Αποστολίδης. Εκδόσεις Άγρα
 

Μηνύματα
690
Reaction score
1.100
Patricia highsmith. Ο Ρίπλεϊ κάτω από το χώμα. Μετάφραση Ανδρέας Αποστολίδης. Εκδόσεις Άγρα
Παραθέτω συνημμένα απόσπασμα από το εν λόγω βιβλίο.
Φουντ φορ του.
Παραθέτω συνημμένα απόσπασμα από το εν λόγω βιβλίο.
Φουντ φορ του.
Συμφωνείτε;
 

Attachments



Μηνύματα
20.074
Reaction score
14.378


Αγγλία: Αύξηση στις πωλήσεις βιβλίων ΄που πρέπει να διαβάσεις πριν πεθάνεις’.


»Ορισμένοι συγγραφείς επίσης ανέφεραν πως θα αποπειρανθούν να διαβάσουν κλασικά μυθιστορήματα για πρώτη φορά. Ο Stephen King σχολίασε στο Twitter ότι ‘επιτέλους καταπιάστηκε’ με τον διαβόητα απαιτητικό Οδυσσέα του James Joyce.’ Το κατανοώ καλύτερα απ’όσο περίμενα, αλλά πρέπει να πω πως είναι εντελώς γ@μημέ@ Ιρλανδικό.’ σχολίασε ο King.»


The books to try if you're self-isolating

 



wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.876
Reaction score
20.367
Ακολούθως, ξεκίνησα την τετραλογία του David Mack "Kabuki", είμαι στον δεύτερο τόμο και δηλώνω ενθουσιασμένος με την ιστορία και κυρίως με την τεχνοτροπία (art work)!
Τελείωσα το "Kabuki". Ο δεύτερος κι ο τρίτος τόμος ήταν πολύ δύσκολοι στην ανάγνωση. Ενώ η ιστορία είχε λογική συνέχεια, με δυσκόλεψε η τεχνοτροπία που χρησιμοποίησε ο David Mack, η οποία σε πολλά σημεία θύμιζε art book/κολάζ φωτογραφιών ή/και εικόνων, το κείμενο της κάθε σελίδας ήταν γραμμένο σε κάθε πιθανή κατεύθυνση - με αποτέλεσμα να πρέπει να γυρίζω το comic γύρω γύρω στον "άξονά" του για να το διαβάσω - και με κούρασε, όσο εντυπωσιακό και να μου φάνηκε στην αρχή. Με κούρασε σε σημείο που ξεκινώντας τον τέταρτο τόμο σκεφτόμουν ότι εάν συνεχίσει στο μοτίβο των προηγούμενων δύο, ίσως να το παρατήσω.

Ευτυχώς, διαψεύστηκα. Ο τέταρτος τόμος επανήλθε στα standards του πρώτου με στρωτή/τυπική εικονογράφηση για comic, η ιστορία συνεχίστηκε με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Συνολικά, θα έλεγα ότι είναι μία πολύ αξιόλογη και πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά, η οποία απαιτεί από τον αναγνώστη αρκετό χρόνο κι αρκετή προσπάθεια για να φέρει εις πέρας την ανάγνωση και των τεσσάρων τόμων. Δεν θα το συνέστηνα "ελαφρά τη καρδία", αλλά θα έλεγα στον πιθανό αναγνώστη να οπλιστεί με υπομονή πριν να ξεκινήσει το "ταξίδι" στους τέσσερις τόμους του comic.

Αμέσως μετά, διάβασα το "Η μήτρα της βίας" του Clive Barker. Νουβέλα ήταν, μικρό (πολύ μικρό) σε μέγεθος βιβλίο κι η ιστορία ήταν ενδιαφέρουσα. Ούτε πολλή βία, ούτε πολύς τρόμος, λίγο "ψυχεδελικό" σε κάποια φάση, ωραία πέρασε η ώρα. Θα το συνέστηνα μόνο σε αναγνώστες που έχουν εμπειρία με έργα του Barker στο παρελθόν.

Σειρά έχει το "No Celebration", η επίσημη βιογραφία των Paradise Lost.
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.411
Reaction score
50.376
- Τώρα είμαι εδώ,,,

View attachment 156377

,,, έφαγα τον κόσμο και το βρήκα μτχ,,, στην πρώτη του έκδοση,,,

View attachment 156379

- με συντρόφευε στην καραντίνα μαζί με μισή ντουζίνα άλλα ( κλασική λογοτεχνία όλα ) . . . μου άρεσε αν και πολύ φλύαρο , πραγματεύεται τα περισσότερα εσωτερικά τάγματα με ειδικό βάρος στους Ναΐτες Ιππότες

- έχει τρελό χιούμορ στα όρια τις φάρσας που θα έλεγε και ο @Decembered . . . σε κάποια φάση πχ , παραλληλίζουν το σχεδιάγραμμα ενός fiat 131 με την Μυστική Καμπάλα . . . αλλού κατατάσσουν το πλυντήριο στην Αλχημεία ( παίρνει το μαύρο και το βγάζει άσπρο )

- επίκεντρο είναι & το μαγαζί κάποιου Πιλάδη όπου συχνάζουν εξτρεμιστές κόκκινοι αντάρτες , χίπις & αποκρυφιστές . . . μέχρι που γίνονται όλοι ένα

- αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως δεν μπορεί να είναι best seller ( που είναι ) , μιάς και . . . ok λογικά πούλησε αλλά αμφιβάλω εάν θα διαβάστηκε , μάλλον απλά κοσμεί βιβλιοθήκες . . . έχει πολύ συγκεκριμένη θεματολογία γιά ευρέως αποδοχής έργο






- πάμε γ΄άλλα . . .


1592224073707.png


1592224097475.png


. . . τα γνωρίζεται ;
- ευχαριστώ
 


Μηνύματα
20.074
Reaction score
14.378
D851A7CE-7CA5-4B6A-B17C-237C35563A46.jpeg



D2CD3151-F90B-4E75-AFFE-68B166596865.jpeg




In 1959, J. J. (Jack) Luna sold his outdoor advertising business in the Upper Midwest and moved with his wife and small children to Spain's Canary Islands. Outwardly, he was a professional writer and photographer. Secretly, he worked underground in an activity that was at that time illegal under the regime of Generalissimo Francisco Franco. Although many of his friends were jailed or deported, Luna was never apprehended.

In 1970 Franco moderated Spain's laws, leaving Luna free to come in from the cold. By that time, however, privacy and secrecy had become ingrained habits. In the years that followed he started up various low-profile one-person businesses, built them up, and then sold them. Since 1999 he's workedamong other thingsas an international consultant specializing in personal privacy and security.

Από το preface του βιβλίου: Το είχα 8 χρόνια στη βιβλιοθηκη μου αλλα ψάχνοντας το,δεν το εβρισκα ενώ ήταν «μπροστά στα μάτια μου»....Θα μπορούσε να πει κανείς πως «the Book lived up to his Title“ — ήταν αδιόρατο ανάμεσα στα αλλα εκατοντάδες βιβλία ...

Δεν το έχω διαβάσει ακόμη,διότι το „έχασα άμα τη αφιξει. „

BA2C5567-587F-4873-B838-CFA5EECD5217.jpeg
 

Μηνύματα
397
Reaction score
446
θαυμαστός καινούριος κόσμος .
Υπάρχει κάποια πρόταση για μετάφραση-έκδοση;
Υπάρχει από

1) Μέδουσα-Αποστολίδης Ανδρέας

2)Κάκτος - Κυπραίου Ελένη

3)Νησίδες-Τομανας Βασίλης
 



wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.876
Reaction score
20.367
θαυμαστός καινούριος κόσμος .
Υπάρχει κάποια πρόταση για μετάφραση-έκδοση;
[...]
Έχω διαβάσει την πρώτη από τις τρεις. Είχα διαβάσει και το αγγλικό κείμενο πρωτύτερα και βρήκα αυτή τη μετάφραση ικανοποιητική. Τα νοήματα αποδόθηκαν σωστά κι ακόμα και κάποιες, τρόπον τινά, "δύσκολες" φράσεις της αγγλικής γλώσσας - "δύσκολες" στο να αποδοθούν στα ελληνικά - μεταφράστηκαν διατηρώντας το νόημα κι όχι αυτολεξεί.
 


Μηνύματα
20.074
Reaction score
14.378
Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα της υποθεσης με το βιτριόλι,θυμήθηκα αυτό το βιβλίο του Bruckner P.



Οι κλέφτες της ομορφιάς 1998

Η ομορφιά συνιστά a priori έγκλημα. Ολα τα εκπάγλου κάλλους πλάσματα που επιβάλλουν εν αγνοία τους, σχεδόν φασιστικά, το επικίνδυνο θέαμα της τελειότητάς τους πρέπει να τιμωρούνται. Η ένοχη ομορφιά προσβάλλει τη θλιβερή ασημαντότητα της αθώας ασχήμιας. «Δεν είναι καλό να αναμετριέσαιμε την ομορφιά: πρέπει να την εξουδετερώσεις, αλλιώς σε αλέθει» γράφει ο Μπρυκνέρ στο βιβλίο του.


ΠΑΣΚΑΛ ΜΠΡΥΚΝΕΡ

www.tovima.gr


«Οι ήρωες του Μπρυκνέρ δεν παύουν να παλεύουν με τους ανικανοποίητους πόθους τους, την εκδικητική τους σεξουαλικότητα και το αμείλικτο κύλισμα του χρόνου. «Οι κλέφτες της ομορφιάς» είναι μια βίαιη ιστορία, με θέμα τη νεότητα, την ομορφιά, το σεξ, τον ερωτισμό και την τρέλα του μίσους...

www.politeianet.gr

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
Η Ματίλντ, η γοητευτική και ανασφαλής ψυχίατρος, η όμορφη Ελέν και η αβάσταχτη, ασυγχώρητη νεότητά της, η Φραντσέσκα με τα μαραμένα κάλλη, ο Ζερόμ, ο γερασμένος Δον Ζουάν, ο Μπενζαμέν, το παράσιτο, ο Ρεϊμόν, ο δύσμορφος νάνος. . .

www.politeianet.gr
www.politeianet.gr
 



Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.340
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top