Βοήθεια !!! Ενισχυτής AV για Roister Status 8.2

Reaction score
1.187
Απάντηση: Βοήθεια !!! Ενισχυτής AV για Roister Status 8.2

Λοιπόν η συνέχεια.
1. Περιμένω τα Roister (υπενθυμίζω 180W στα 6Ω).
Αριστη επιλογή!!!

2. Πάω να δώ τα KEF KHT 2005.3 ( 4 x 100W, 1 x 100W, στα 8Ω & SUB 1 x 200W). Θα τα έχει από Παρασκευή στο Media Markt του Αλίμου που είναι πολύ κοντά στη δουλειά μου.
Εστω οτι με ικανοποιούν και τα αγοράζω. (~ 670 Euro).
Τα κινέζικα καλαμπουράκια; Χλωμό το βλέπω να σε ικανοποιούν...

Να σού προτείνω κάτι πολύ καλύτερο;

Με 280€ παίρνεις το κεντρικό της Roister το οποίο αφ' ενός θα δέσει πολύ σωστά με τα κύρια, αφ' εταίρου είναι κλάσεις ανώτερο από το κινέζικο δορυφοράκι της KEF Καμμία σύγκριση. Ημέρα με την νύχτα.

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=589

Δίνεις 150€ και παίρνεις για surround τα ηχεία βιβλιοθήκης της Infinity Primus 150 τα οποία θα παίξουν και πολύ καλή μουσική όταν το θελήσεις π.χ. Dolby Pro-Logic II Music στον Yami...

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?27852

Εάν θες και subwoofer (πού μπορεί και να μην θες γιατί τα 8.2 κατεβαίνουν πολύ χαμηλά!) τότε δίνεις άλλα 290€ και παίρνεις το Yamaha YST-SW515 για το οποίο μόνο διθυραμβικά σχόλια έχουν γραφτεί! Ενα subwoofer από τα λίγα που κάνουν όχι μόνο για τον κινηματογράφο (εύκολη δουλειά) αλλά και για την μουσική! (δύσκολη δουλειά)

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=206

Ετσι με μόλις 50€ παραπάνω (έχεις δώσει συνολικά 720€ αντί των 670€ για τα KEF) έχεις πάρει ένα πολύ ανώτερο κεντρικό ηχείο (από πραγματικό ξύλο), ένα από τα καλύτερα subwoofers που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στην αγορά (ΣΙΓΟΥΡΑ ότι πιο value for money υπάρχει) και ένα ζευγάρι surround που ΜΠΟΡΕΙ να παίξει ΚΑΙ μουσική όποτε του ζητηθεί! (Dolby Pro-logic II music, DTS neo 6 music)
Γιατί κακά τα ψέμματα με τα δορυφοράκια της KEF ξεχνάς την πολυκάναλη μουσική. Μόνο για surround effects σε ταινίες κάνουν αυτά και τίποτα άλλο...

Οπότε για σκέψου το λίγο... Αξίζει η διαφορά των 50€ για ένα σύστημα ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερο.

Βάζω τον YAM (7 x 105W στα 8Ω) σε ρύθμιση "min 6 Ω"
Ερώτηση 1 : Θα τα κάψω τα κακόμοιρα ?
Αν μου πείτε οχι,
Όχι δεν θα τα κάψεις. Τον Yamaha κινδυνεύεις να κάψεις αν τον έχεις σε ρύθμιση άνω των 6Ωhms και του βάλεις ηχεία των 4Ωhms.
Με τα Roister 8.2 θα βάλεις min 6Ωhms και είσαι εντάξει!

3. Ψάχνω για τελικό για να ακούω την μουσική μου έτσι οπως την φαντάζομαι. Ελπίζω να μην είναι ακριβή λύση και πιθανά να σκεφτώ και τον μεταχειρισμένο που μου πρότεινε ο margamanos.
Ακουσε πρώτα λίγο με το Yamaha και τα Status μουσική και μάλλον δεν θα σε απογοητεύσει. Σε δεύτερη φάση σκέφτεσαι έναν τελικό για τα κύρια.
Το λέω αυτό γιατί έχω ακούσει τα Status σε ένα σαλόνι 65τ.μ. να τα οδηγεί ένας μικρότερος Yamaha ο RX-N600 χωρίς sub, και όχι μόνο δεν υπήρχε ανάγκη για τελικό, αλλά περίσσευε η ισχύς! Και αυτό γιατί τα Status είναι και ευαίσθητα και εύκολα φορτία.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Hχητικά είναι το 1ο θέμα.Για αυτό και τουλάχιστον τα 3 μπροστά πρέπει να είναι,αν όχι ίδια,τουλάχιστον της ίδιας σειράς του κατασκευαστή.
Όσον αφορά τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά και εδώ είναι πρέπον να έχουν όσον το δυνατόν ίδια συμπεριφορά τα ηχεία,για να δουλεύει πιο σωστά ο ενισχυτής.
Όσον αφορά το να καεί κάποιο ηχείο είναι κυρίως τι χρήση ή τι απαιτήσεις έχουμε απο αυτό και ποιός ενισχυτής καλείται να τα οδηγήσει.Μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργήσει ένας μικρός ενισχυτής(μιας και όταν κληθεί να παίξει πολύ δυνατά το πιθανότερο είναι να βγεί εκτός ορίων παραδίδοντας μεγάλη παραμόρφωση,άρα και ''κακή'' ισχύ πρός τα ηχεία οδηγόντας και αυτά εκτός προδιαγραφών) παρά ένας μεγάλος.
Πάντως και με τον συνδιασμό που σκέφτεστε δεν νομίζω να αντιμετωπίσετε πρόβλημα ''καψίματος''(με φυσιολογική χρήση).

Reaction score
0

komhst Ευχαριστώ ΠΟΛΥ.
Κατάλαβα και γιατί ο gstriftos μου είπε για το κεντρικό να είναι της ίδιας εταιρείας.
Για το κεντρικό και το sub θα προχωρήσω άμεσα.
Μόνο για τα surround θα συνεχίσω λίγο να ψάξω μήπως βρώ μικρότερα για τοίχο.
Εχεις τίποτα υπ'όψιν σου γιατί τελικά αυτά μόνο για τα εφφε θα τα χρειαστώ.

Για το θέμα του να περιμένω πρώτα να ακούσω τον συνδιασμό, θα περιμένω γιατί μου το είχες ξαναπεί για τον φίλο σου .

Με διαφώτισες πλήρως

Reaction score
0

Gstrifte :107: το'πιασα το θέμα.
Είσαστε πρώτοι.

Reaction score
1.187

komhst Ευχαριστώ ΠΟΛΥ.
Κατάλαβα και γιατί ο gstriftos μου είπε για το κεντρικό να είναι της ίδιας εταιρείας.
Για το κεντρικό και το sub θα προχωρήσω άμεσα.
Και πολύ καλά θα κάνεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να το μετανοιώσεις.

Μόνο για τα surround θα συνεχίσω λίγο να ψάξω μήπως βρώ μικρότερα για τοίχο.
Εχεις τίποτα υπ'όψιν σου γιατί τελικά αυτά μόνο για τα εφφε θα τα χρειαστώ.

Για το θέμα του να περιμένω πρώτα να ακούσω τον συνδιασμό, θα περιμένω γιατί μου το είχες ξαναπεί για τον φίλο σου .

Με διαφώτισες πλήρως
Surround εφόσον τα θες μόνο για εφφέ θα βρεις διάφορες επιλογές... Τα Infinity από ότι βλέπω είναι 32cm σε ύψος. Θες πιο μικρά; Πόσο περίπου;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Τα περιφεριακά καλό είναι να μην είναι σαν ψείρες.:137:
Χάνουν πολύ σε αίσθηση και εντάσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει ανομοιομορφία στην ηχητικό πεδίο υπέρ των μπροστινών.Η πιό απαιτητική σκηνή σε πολυκάναλό πρόγραμμα,όταν θέλουμε να ελέγξουμε το πόσο καλά μας περιτυλίγει το ηχητικό πεδίο, είναι η βροχή.Εδώ το μυστικό είναι να κάνουμε το ταβάνι να ''βρέχει''.δλδ όπως αισθανόμαστε την πραγματική βροχή(πέραν την υγρασίας-μη γίνουμε και μούσκεμα:116:)

Για να έχεις και μιά εικόνα τί είναι σωστά φτιαγμένο σετ για home-cinema:

3 ίδια μπροστινά και πίσω δίπολα ή ίδια με τα μπροστινά(αυτο εξαρτάται απ την θέση που μπορούν να μπούν τα ηχεία και την απόσταση απ την θέση ακρόασης)

Reaction score
0

Λοιπόν για να με καταλάβετε και λίγο.
Είμαι σχεδόν πενηντάρης. Η μουσική, ο κινηματογράφος και τα σπόρ είναι η ζωή μου.
Η οικογένειά μου βέβαια προηγείται όλων.
Η γυναίκα μου θα στραβώσει αν γεμίσω ολο το σαλόνι με ηχεία.
Τα παιδιά μου, 2 αγόρια 13 και 16 ευτυχώς τα έχω μάθει να μπορούν να διαλέγουν καλή μουσική και προτίστως να μην κολλάνε σε συγκεκριμένα κωλοπρότυπα.
Αλλά αμα βάλω λίγο δυνατά το στερεο αρχίζουν να φωνάζουν. Που να το φανταζόμουνα οτι τα παιδιά μου θα μου βάζουν χέρι αμα τσιτώνω τον ενισχυτή !!!
Λοιπόν δεν μπορώ να πάω σε ηχεία surround άλλα παρά μόνο μικρά και designατα.

Το design θα χρυσώσει το χάπι για την σύζυγο γιατί εκτιμά το καλόγουστο και σε καμμία περίπτωση το ηχητικό αποτέλεσμα. Οπότε πρέπει να κάνω και εγώ κάποιο συμβιβασμό.

Ευχαριστώ για την κατανόηση

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Βοήθεια !!! Ενισχυτής AV για Roister Status 8.2

http://www.net-electric.gr/catalog/yamaha-nspf7-50-p-1770.html

Κάτι σαν και αυτό ? Τα βρίσκω στον Νάκα-Στοκ με 150 Ευρω το ένα.
Αλλά είναι μόνο 50W στα 6Ω.
Είναι ομως πανέμορφα εεε !!!
Πανέμορφα είναι αλλά και μουγκά(τουλάχιστον για περιφερειακά).
Καλύτερα τα kef.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Όσον αφορά την αισθητική κατανοητή και δεκτή.Εμείς απλώς σας δείξαμε το πώς οφείλει να είναι κάτι στημένο για καλύτερη απόδοση.
Εδώ υπάρχει ζευγος των kef στα 350 ε.Ακριβά για το είδος των ηχείων αλλά αν σας κάνουν αισθητικά..

Reaction score
0

Το μόνο που μπορώ να πώ είναι ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Εννοείται οτι έτσι το εξέλαβα και εγώ σαν πρόταση για καλύτερη απόδοση. Σας είπα όμως και τις λεπτομέρειες για να με καταλάβετε.

Δεν θέλω να σας ζαλίσω άλλο. Οταν θα τα βάλω να παίξουν θα σας ενημερώσω.
Πιθανά να αλλάξω και την διαρύθμιση του χώρου οπότε θα ξέρω και τα μεγέθη των surround που μπορώ να φτάσω.
Απ' οτι είδα στο skroutz που τα έχει μαζεμένα, υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία.

Χαιρετώ προς το παρόν.

Reaction score
1.187

Το design θα χρυσώσει το χάπι για την σύζυγο γιατί εκτιμά το καλόγουστο και σε καμμία περίπτωση το ηχητικό αποτέλεσμα. Οπότε πρέπει να κάνω και εγώ κάποιο συμβιβασμό.

Ευχαριστώ για την κατανόηση
Οπως πάντα η σύζυγος είναι το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις. Οπότε τι κάνεις; Τα αγοράζεις χωρίς να ρωτήσεις και χωρίς να δείξεις φωτογραφία, και όταν τα φέρεις στο σπίτι λες αυτά είναι και τέρμα! Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ούτε να τα αλλάξουμε, ούτε τα λεφτά μας πίσω να πάρουμε... Τίποτα. Αυτά είναι και τέρμα! :137:

Reaction score
0

Γεια σας και πάλι :105:

Το Σάββατο ΚΑΘΑΡΙΣΑ !!!
Τελικά για να μην περιμένω μέχρι σήμερα που θα τα έπαιρνα συσκευασμένα, πήγα από την ROISTER και τα πήρα ΧΥΜΑ το Σάββατο.

Πηρα λοιπον τα Status 8.2 και το κεντρικό c.2
Εκεί είδα και ένα παλιό μοντέλο surround (1-2 κομμάτια που τους έχουν μείνει απο παλιά) 80wrms στα 8Ω και είναι flat, οτι πρέπει για κρέμασμα στον τοίχο. Τα πήρα και αυτά. Μάλλον τα λέγανε Surround Flat.

Αφού έφαγα ολο το Σάββατο απόγευμα και την Κυριακή το πρωί σε αλλαγές (μέχρι και τα έπιπλα άλλαξαν θέση) επιτέλους χθες το απόγευμα ΑΚΟΥΣΑ !!! χωρις να έχω συνδέσει τα surround.

Εβαλα Chuck Mangione, Bowie & Prokofiev. Παιδιά μπορώ να πώ οτι έμεινα ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ. Εμεινα σε χαμηλες μέχρι μέτριες εντάσεις (στρώσιμο γαρ) και δοκίμασα και καθαρό stereo οπως και enchanced με μονο επιπλέον το κεντρικό.
Ο Yamaha λοιπόν πράγματι τα οδηγησε ικανοποιητικά αν και στο Phono έχω πολύ μικρή ένταση.
Δεν νομιζω οτι θα χρειστεί να πάω σε Τελικό και προς το παρόν δεν θα προχωρήσω και σε sub.

Komhst είχες απόλυτο δίκιο, ευχαριστώ.

Αυριο θα πάρω διάφορα καλώδια που μου λείπουν και θα συνδέσω και τα surround και ολες τις πηγές σωστά.
Θα βάλω και το θαυματουργό μικροφωνάκι και θα δοκιμάσω επιτέλους το όλο σύστημα με όλες τις πηγές AV.

Για τα sur. αν δεν είναι της προκοπής ή θα τα επιστρέψω ή θα δώσω άλλο ένα 150αρι για άλλα.
Παρεπιπτόντως, πήρα τηλ. τον Νάκα για να ρωτήσω αν ο YAMI παίρνει "μπανάνες" γιατί έχω βαρεθεί να σφίγγω.
Απάντηση : Παίρνει το μικρό μέγεθος που ομως δεν υπάρχει πουθενά !!! ΓΚΛΟΥΠ :139:

Παιδιά Ευχαριστώ και πάλι

Reaction score
1.187

Πηρα λοιπον τα Status 8.2 και το κεντρικό c.2
Εκεί είδα και ένα παλιό μοντέλο surround (1-2 κομμάτια που τους έχουν μείνει απο παλιά) 80wrms στα 8Ω και είναι flat, οτι πρέπει για κρέμασμα στον τοίχο. Τα πήρα και αυτά. Μάλλον τα λέγανε Surround Flat.
Πολύ καλή επιλογή!!!

Ο Yamaha λοιπόν πράγματι τα οδηγησε ικανοποιητικά αν και στο Phono έχω πολύ μικρή ένταση.
Δεν νομιζω οτι θα χρειστεί να πάω σε Τελικό και προς το παρόν δεν θα προχωρήσω και σε sub.

Komhst είχες απόλυτο δίκιο, ευχαριστώ.
Αυτό συμβαίνει γιατί αφ' ενός ο Yamaha έχει αρκετή ισχύ και αφ' εταίρου τα Roister είναι ιδανικά φορτία και παίζουν άψογα χωρίς να ζητάνε πολλά amperes και να γονατίζουν τον ενισχυτή. Αριστος συνδυασμός δηλαδή.

Χαίρομαι που σε βοήθησα.

Reaction score
1.187

Γιατί έχεις πολύ μικρή ένταση; Τι κεφαλή χρησιμοποιείς στο πικάπ σου; Κινητού πηνίου;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Βοήθεια !!! Ενισχυτής AV για Roister Status 8.2

Αρχικό μήνυμα απο gstriftos ''Η πιό απαιτητική σκηνή σε πολυκάναλό πρόγραμμα,όταν θέλουμε να ελέγξουμε το πόσο καλά μας περιτυλίγει το ηχητικό πεδίο, είναι η βροχή.Εδώ το μυστικό είναι να κάνουμε το ταβάνι να ''βρέχει''.δλδ όπως αισθανόμαστε την πραγματική βροχή''

Ωραιο αυτο με την αισθηση της βροχης ,τελικα οσο διαβαζω το site τοσο μου ανοιγετε την ορεξη για περισσοτερη γνωση.
Εχω ακομη παρα πολλα πραγματα να μαθω για τον ηχο και αυτο κανει ακομη πιο συναρπαστικη την ενασχοληση μου.:123:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Μάριε πίστεψε με υπάρχουν πάρα πολλοί που,επειδή όταν σκάει μια βομβα τραντάζεται το σκρίνιο,νομίζουν ότι έχουν καλοστημένο σύστημα..
Το κακό δεν είναι αυτό,είναι το πως πιστεύουν ότι το h-c τους γ@μει και δέρνει..
Όποια πλάνη.

Reaction score
0

Γιατί έχεις πολύ μικρή ένταση; Τι κεφαλή χρησιμοποιείς στο πικάπ σου; Κινητού πηνίου;
Komhst <-- Μάλλον :140:. Οτι είχε εξ' αρχής το Sony.
Το "πρόβλημα" με τον προηγούμενο stereo Amp. υπήρχε αλλά δεν ήταν πολύ έντονο. Τώρα είναι.

Το μηχάνημά μου : http://www.audiosurvivors.nl/p...../popup.htm
και μια φωτο της κεφαλής χωρίς την βελόνα :

Ευκαιρία για αναβάθμιση. Θα ψαχτώ για κεφαλή ΜΜ με ελλειπτική βελόνα. Δεν θελω να πάω πολύ ακριβά, μεχρι 150 ισως , θα δώ.
Αν έχετε κάποιες προτάσεις, δεκτές. (δεν ξέρω αν πρέπει να ανοίξω άλλο θέμα)

Για τον Yamaha τώρα και το set με τα roister surround.
Αφου έτρεξα και το "YPAO" τα surround έπαιξαν μιά χαρά. Τα μπροστινά χαμήλωσαν λίγο ένταση αλλά δεν με ενδιαφέρει και τόσο γιατί θα τα ρυθμίσω τελικά οπως θέλω.
Οι ρυθμίσεις του YAMI είναι πολλές και όρεξη να έχεις να ασχολείσαι. Πιστεύω οτι σε κανα μήνα από τώρα αφού θα έχω στρώσει και τα ηχεία θα έχω εκμεταλευτεί πλήρως τις δυνατότητές του.

Αρχίζει λοιπόν η περίοδος των νέων ακουσμάτων και προβολών.
Καλά μου ακούσματα.

Υ.Γ Με την σύζυγο ολα καλά. Εκτίμησε τα "Κάδρα" και με έπρηξε μόνο γιατι είχα το σαλόνι μπουρδ.λο για καμια βδομάδα.:142::142::142:

Reaction score
1.187

Δεν μπορώ να δω τα links ούτε την φωτογραφία που έβαλες.
Anyway...

Αν κοιτάξεις την σελίδα 127 στο manual του Yamaha σου λέει:
Input sensitivity / input impedance phono (MM) 3.5mV / 47kΩ

MM: κεφαλή κινητού μαγνήτη. Δεν έχει δυνατότητα να πάρει κεφαλή κινητού πηνίου.
47kΩ είναι η standard αντίσταση που πρέπει να έχουν όλα τα ΜΜ phono stages, άρα τίποτα το ασυνήθιστο.
Η ευαισθησία των 3.5mV λέει ότι αν η κεφαλή σου βγάζει π.χ. 2.5mV (που είναι συνηθισμένο) τότε θα παίζει κάπως πιο σιγά, οπότε θα χρειάζεται να ανοίξεις το volume λίγο παραπάνω.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης