Βοήθεια !!! Ενισχυτής AV για Roister Status 8.2

Reaction score
1.187
Απάντηση: Βοήθεια !!! Ενισχυτής AV για Roister Status 8.2

Ευκαιρία για αναβάθμιση. Θα ψαχτώ για κεφαλή ΜΜ με ελλειπτική βελόνα. Δεν θελω να πάω πολύ ακριβά, μεχρι 150 ισως , θα δώ.
Αν έχετε κάποιες προτάσεις, δεκτές. (δεν ξέρω αν πρέπει να ανοίξω άλλο θέμα)
Ναι υποχρεωτικά ελλειπτική βελόνα. Στην πυρά οι σφαιρικές. :141:
Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις να μην είναι χαμηλοέξοδη. Να βγάζει 3~3.5 mV έξοδο. Ενώ υπάρχουν και κάποιες που βγάζουν έως και 5 mV. Αυτές απευθύνονται σε dj's και συνήθως είναι απαράδεκτες σαν ποιότητα ήχου. Πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα να παίξουν και αυτές στο phono του Yamaha απλώς θα ακούγονται κάπως δυνατότερα.

Για τον Yamaha τώρα και το set με τα roister surround.
Αφου έτρεξα και το "YPAO" τα surround έπαιξαν μιά χαρά. Τα μπροστινά χαμήλωσαν λίγο ένταση αλλά δεν με ενδιαφέρει και τόσο γιατί θα τα ρυθμίσω τελικά οπως θέλω.
Εάν έχουν κατέβει π.χ. στο -1dB μπορείς να τα φέρεις manually πάλι στο 0dB ανεβάζοντας και τα υπόλοιπα (κεντρικό και surrund) τόσα dB όσο ανέβασες και τα κύρια διατηρώντας έτσι σταθερή την μεταξύ του διαφορά.

Οι ρυθμίσεις του YAMI είναι πολλές και όρεξη να έχεις να ασχολείσαι. Πιστεύω οτι σε κανα μήνα από τώρα αφού θα έχω στρώσει και τα ηχεία θα έχω εκμεταλευτεί πλήρως τις δυνατότητές του.
Όντως...

Αρχίζει λοιπόν η περίοδος των νέων ακουσμάτων και προβολών.
Καλά μου ακούσματα.
Καλά ακούσματα!

Υ.Γ Με την σύζυγο ολα καλά. Εκτίμησε τα "Κάδρα" και με έπρηξε μόνο γιατι είχα το σαλόνι μπουρδ.λο για καμια βδομάδα.:142::142::142:
Ε, μα αυτή είναι η χαρά! Να κάνεις μπουρ...λο το σαλόνι με καλώδια, μηχανήματα, CDιά, χαρτόκουτα κλπ.

Reaction score
0

Το σωστό link¨http://www.audiosurvivors.nl/popups/Draaitafels/Sony/PS-11/popup.htm
Η photo δεν ήξερα οτι πρεπει να είναι web και πήγα να την κάνω insert απο το lap. Με ενημέρωσε ο gstriftos και ετσι νάτη και αυτή.

Παντως στην προεπισκόπηση δεν την βλέπω οπότε μπορει να μην έχω την δυνατότητα.

Αρχικό μηνυμα από Komhst
Ε, μα αυτή είναι η χαρά! Να κάνεις μπουρ...λο το σαλόνι με καλώδια, μηχανήματα, CDιά, χαρτόκουτα κλπ.
Μια βδομαδα (είχα και 2 μέρες άδεια) ένιωσα πάλι εργένης :125:

Reaction score
0

Ε Νααααααατη

Καθε πρωτη φορά και δύσκολη :138:

Reaction score
0

gstrifte, OXI
Αυτη είναι από site που βρήκα photos το πικαπ.
Η δικιά μου είναι της "μάνας της" (στην κυριολεξία) SONY

Reaction score
1.187

Τι στοιχεία γράφει επάνω; Μάρκα; Μοντέλο;

Reaction score
1.187

Καλά... Πέτα την τότε στα σκουπίδια, την κεφαλή, όχι το κέλυφος, ούτε τις βιδούλες, ούτε τα χρωματιστά καλωδιάκια που την συνδέουν, και πάρε μια άλλη.

Reaction score
0

Αυτο θα κάνω.

Ευχαριστώ για όλα.

Reaction score
0

Αυτο θα κάνω.

Ευχαριστώ για όλα.
Χαρικα πολυ που τελικα τα εφτιαξες και σου αρεσουν!

Εχω και εγω τον RXV 863 και στην αρχη πηρα φτηνα ηχεια σετ 7.1.

αργοτερα πηρα 2 Yamaha NS - 333 και τωρα σκευτομαι να

παρω και δυο κολονες, σκευτομαι τα Roister status 8.2 η τα

Roister emphasis 25.

Ας μας πει καποιος που ξερει Πιο απο τα δυο ειναι πιο καταλληλο για τον Υιαμι?

Ποσα DB δουλευεις τον Υαμι σου για να ακους ικανοποιητικα δυνατα με τα Roister 8.2?

Ευχαριστω πολυ, καλη ακροαση!!:123:

Reaction score
0

Γειά σας.

Αρχικό μήνυμα από Philip_1
Ποσα DB δουλευεις τον Υαμι σου για να ακους ικανοποιητικα δυνατα με τα Roister 8.2?
Philip, μένω σε μονοκατοικία με ~80cm πετρινους τοίχους, οπότε όταν ακούω δυνατά μόνο στον δρόμο μπορεί να ενοχλώ. :141:
Λοιπόν, από -15db εως -10db ακούω από CD ΔΥΝΑΤΑ, παραπάνω πρέπει να πάω σε άλλο δωμάτιο. Από phono, για να φύγω πρέπει να πάω στα +db. Απλά πρόσεξε και εσύ το θέμα του κεντρικού αν τα θέλεις και για home cinema. O komhst και ο gstriftos τα εξηγούν παραπάνω αναλυτικά.
Αν θέλεις να τα ακούσεις πήγαινε κατ' ευθείαν στη Roister.

Αρχικό μήνυμα από Komhst
Καλά... Πέτα την τότε στα σκουπίδια, την κεφαλή, όχι το κέλυφος, ούτε τις βιδούλες, ούτε τα χρωματιστά καλωδιάκια που την συνδέουν, και πάρε μια άλλη.
Πήρα !!! την Ortofon OM 20 Super, και σίγουρα έχω πολύ καλύτερο αποτέλεσμα ως προς την ποιότητα. Οπου νάναι αρχίζω να πλένω σιγά σιγά και τους δίσκους μου. Ως προς την ένταση όπως κατάλαβες και από παραπάνω εξακολουθώ να έχω διαφορά αλλά τελικά δεν είναι και τρομερό. Απλά θέλει προσοχή να μην γυρίσω κατα λάθος σε καμμιά αλλη πηγή και σπάσω τα αυτιά μου.
Η παλιά κεφαλή ήταν τελικά η : SONY VM 26G η οποία είναι τύπου "Induced Magnet"

The principle is similar to that of the moving-magnet except that a stationary magnet induces a field into an armature which is moved by the cantilever. It was a useful alternative when a magnet could add appreciable mass to the cantilever. Lightweight magnetic materials have now overcome this snag, so the induced magnet is less attractive.
Απλά για να μαθαίνουμε όσοι δεν το ξέραμε (είμαι σίγουρος οτι εσύ το ήξερες το θέμα).

Reaction score
0

Γειά σας.

Philip, μένω σε μονοκατοικία με ~80cm πετρινους τοίχους, οπότε όταν ακούω δυνατά μόνο στον δρόμο μπορεί να ενοχλώ. :141:
Λοιπόν, από -15db εως -10db ακούω από CD ΔΥΝΑΤΑ, παραπάνω πρέπει να πάω σε άλλο δωμάτιο. Από phono, για να φύγω πρέπει να πάω στα +db. Απλά πρόσεξε και εσύ το θέμα του κεντρικού αν τα θέλεις και για home cinema. O komhst και ο gstriftos τα εξηγούν παραπάνω αναλυτικά.
Αν θέλεις να τα ακούσεις πήγαινε κατ' ευθείαν στη Roister.

Πήρα !!! την Ortofon OM 20 Super, και σίγουρα έχω πολύ καλύτερο αποτέλεσμα ως προς την ποιότητα. Οπου νάναι αρχίζω να πλένω σιγά σιγά και τους δίσκους μου. Ως προς την ένταση όπως κατάλαβες και από παραπάνω εξακολουθώ να έχω διαφορά αλλά τελικά δεν είναι και τρομερό. Απλά θέλει προσοχή να μην γυρίσω κατα λάθος σε καμμιά αλλη πηγή και σπάσω τα αυτιά μου.
Η παλιά κεφαλή ήταν τελικά η : SONY VM 26G η οποία είναι τύπου "Induced Magnet"

Απλά για να μαθαίνουμε όσοι δεν το ξέραμε (είμαι σίγουρος οτι εσύ το ήξερες το θέμα).
Σε ευχαριστω πολυ chrisjazz , το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω θεση για για να βαλω τα Roister "front" speakers γιατι η βιβλιοθηκη μου πιανει ολο τον τοιχο:141:,
οποτε και πηρα δυο Yamaha ns- 333 για μποστινα, και για cinema εχω τα NS P 276 τα οποια θα αντικαθιστω
σιγα σιγα με καλη ποιοτητας ηχεια.
Το θεμα ειναι οτι αν παρω τα Roister θα αναγκαστω να τα βαλω "Front B" ή "Surround Back" και φυσικα να κρατισω και τα μικρα yamaha( NS P 276 )για να συνεχισω να εχω το 7.1.
Μετα οπως λες θα παρω και center αντιστοιχο.

Θα τα "αδικισω" αραγε αν παρω τα statuς 8.2 για Surround?
Οποσδηποτε θα ακουω και μουσικη "7Ch stereo".

Ευχαριστω πολυ!:123:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης