Βοήθεια για αγορά projector

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
μάλιστα,φαντάστηκα οτι έχουν ένα "fixed shift" έτσι όπως το έδειχνε το projectror central μιας κ οι περισσότεροι καταναλωτές θα θέλουν να είναι στο ταβάνι ή σε κανένα γραφείο...anyway you fixed it! :)

για το δεξιά αριστερά στη μέση σίγουρα,για το πάνω κάτω όπως κ εγώ έμαθα τώρα ιδανικά στη μέση,αλλιώς το πολύ 22 πιο ψηλά από το πάνω μέρος της οθόνης ( μέχρι πόσο keystone είναι ανεκτό σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ξέρω περίμενε απάντηση )

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.469
μέχρι πόσο keystone είναι ανεκτό σε τέτοιες περιπτώσεις
Όσο μπορείς να κρύψεις στο μαύρο πλαίσιο της οθόνης. :p Αν έχει...

Reaction score
209
Με 15% fixed offset, ο φακός δεν πρέπει να είναι απέναντι από το κέντρο της οθόνης, εκτός κι αν αρχίσουμε τα Keystone και τις τεθλασμένες ευθείες... .

Reaction score
209

Αν με 15% offset (που είναι fixed) βάλεις το κέντρο του φακού στο κέντρο της οθόνης, τότε θα δείχνει την εικόνα στο ταβάνι, ή στο πάτωμα.

Φαντάσου πόσο Keystone correction θα θέλεις αν κάνεις κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω κι αν φτάνει η ρύθμιση. Ο δε προβολέας θα πρέπει να είναι τοποθετημένος σε μεγάλη γωνία.
Τέλος, στην υποθετική περίπτωση που χρησιμοποιηθεί τόσο correction, η μετατόπιση της εικόνας στα διπλανά pixel θα είναι τέτοια, που στο μέγεθος της εικόνας που θες, τα κάθετα δοκάρια σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα θα δείχνουν να έχουν "σκαλοπάτια".

Αυτά είναι τα θέματα με τους οικονομικούς DLP που δεν έχουν lens shift δυστυχώς.

Reaction score
1
Έχω μπερδευτεί τορα?θα κάνω δουλειά η τζάμπα λεφτά θα δώσω ? δεν κατάλαβα αυτό με το lens shiftθα έχω πρόβλημα ? Πίτε μου γιατί δευτέρα είναι να τον πάρω?

Reaction score
209
Μην μπερδεύεσαι. Αυτό που είπε ο φίλος profi είναι σωστό. Άλλωστε και στον υπολογιστή του projector central, αναφέρει πόση διαφορά έχει το κέντρο του φακού από το πάνω ή κάτω άκρο της οθόνης.
Δεν μετακινείται ο φακός στον HD25, έχει και offset, εννοείται ότι οποιαδήποτε μετακίνηση ηλεκτρονικά της εικόνας "κόβει pixel" σε πλήρες κάδρο και το Keystone έχει τα γνωστά θέματα.

Reaction score
209
Όταν προβάλει την εικόνα στο κέντρο, τότε ιδανικά είναι στο κέντρο. Όταν δεν προβάλει, όπως στην περίπτωση του HD25, όχι μόνο δεν πρέπει να είναι στο κέντρο, αλλά πρέπει να υπολογιστεί το offset και πόσο εκτός άκρου οθόνης πάνω ή κάτω πρέπει να είναι ο φακός. Ποιο κέντρο;

Reaction score
6.661
επειδη και εγω ειμαι ασχετος , και επισης μπερδευτικα, αν καταλαβα τωρα ελπιζω, ολοι οι προβολεις δεν προβαλουν στο κεντρο και ενας απο αυτους ειναι και ο hd25 , οπως επισης και οτι ο ιδιος δεν ειναι και ρυθμισιμος οπως καποιοι αλλοι , αρα βασικο στην τοποθετηση ποσο μπορει το πανω κατω να ελιχθει(αρα ειναι ιδανικος για ταβανι?)παντα μιας και κοβει με 15% offset?

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.469
Ταβάνι ή τραπέζι.

Με σοβαρή διαφορά φωτεινότητας πάνω με κάτω υποθέτω, σωστά;

Reaction score
209
επειδη και εγω ειμαι ασχετος , και επισης μπερδευτικα, αν καταλαβα τωρα ελπιζω, ολοι οι προβολεις δεν προβαλουν στο κεντρο και ενας απο αυτους ειναι και ο hd25 , οπως επισης και οτι ο ιδιος δεν ειναι και ρυθμισιμος οπως καποιοι αλλοι , αρα βασικο στην τοποθετηση ποσο μπορει το πανω κατω να ελιχθει(αρα ειναι ιδανικος για ταβανι?)παντα μιας και κοβει με 15% offset?
Όχι, υπάρχουν και προβολείς που προβάλουν κέντρο, υπάρχουν και εκείνοι που δεν προβάλλουν κέντρο αλλά δεν έχουν offset, γενικώς υπάρχουν παραλλαγές. Συνήθως προβάλουν κέντρο εκείνοι που έχουν lens shift.

Reaction score
209
Τι ωχ; Βασικό δεν είναι; Έχει δει ή όχι τέτοιους προβολείς; Ακόμα και φωτό ενός HD25 να δεις, φαίνεται σε τι γωνία βγαίνει το φως από το φακό.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Όταν δεν προβάλει, όπως στην περίπτωση του HD25, όχι μόνο δεν πρέπει να είναι στο κέντρο, αλλά πρέπει να υπολογιστεί το offset και πόσο εκτός άκρου οθόνης πάνω ή κάτω πρέπει να είναι ο φακός. Ποιο κέντρο;
Πολύ σωστά....ο IN83(που με ενδιαφέρει)π.χ στον δικό μου χώρο και με την συγκεκριμένη διάσταση οθόνης(136')πρέπει ο φακός να είναι 27 πόντους πάνω από το άκρο της οθόνης και ακριβώς στη μέση.

Reaction score
6.661
α)αρα ακομη και εαν εχουν ρυθμιση lens shift αυτο ειναι συμβιβασμος?

Last edited:

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
από το manuali του 25e αν τον βάλει κάποιος σε τραπέζι πχ να προβάλει 100" η εικόνα θα ξεκινάει 20 πόντους πάνω από το κέντρο του φακού!( έχει έναν πίνακα κ σχεδιάκι εκεί αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το κάνω crop paste κτλ)
οπότε ο αεκτζής 18 θα τον βάλει ανάποδα κολλητά στο ταβάνι αναγκαστικά όχι σε ραφάκι που λέει κ να κοιτάει κ λίγο ταβάνι?!?!
(απο το επίσημο usa site το manual...σε περίπτωση που δεν είναι ίδια η ονομασία των μοντέλων σε ευρώπη αμερική)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.169
Members
38.666
Νεότερο μέλος
Andreas G