Βοήθεια για αγορά projector

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.464
Πολύ σωστά....ο IN83(που με ενδιαφέρει)π.χ στον δικό μου χώρο και με την συγκεκριμένη διάσταση οθόνης(136')πρέπει ο φακός να είναι 27 πόντους πάνω από το άκρο της οθόνης και ακριβώς στη μέση.
Όλοι οι προβολείς που έχω αλλάξει είχαν lens shift. :(

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.787
Πολύ σωστά....ο IN83(που με ενδιαφέρει)π.χ στον δικό μου χώρο και με την συγκεκριμένη διάσταση οθόνης(136')πρέπει ο φακός να είναι 27 πόντους πάνω από το άκρο της οθόνης και ακριβώς στη μέση.
Ακριβώς έτσι. Με χαντάκωσε αυτός ο περιορισμός όταν άλλαξα οθόνες.

Reaction score
1
Παιδιά δώστε τα φώτα σας για να είμαστε έτοιμη όταν έρθει. Ο προβολέας θα μπει κολλητά στο ταβάνι και η απόσταση θα είναι 4 μέτρα από το πανί . το πανί θα ξεκινήσει 20 εκατοστά ποιο κάτω . ο προβολέας πρέπει να μπει στο κέντρο δλδ 2,40 / 2=1,20 στο 1,20 να σημαδεύει το μάτι ? από ρυθμίσεις θα πρέπει να πειράξω τίποτα ?ευχαριστω προκαταβολικά.

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
αν 240 είναι το πλάτος της εικόνας που θέλεις,ναι στην μέση της,στο 120!
για τον hd25e μιλάμε ε?
η εικόνα θα είναι 20cm πιο κάτω,οπότε αν πάρεις οθόνη τύπου ρολερ,σου αφήνει περιθώριο από πάνω για την κάσα της!
από ρυθμίσεις δεν ξέρω αλλά σε τέτοιο χώρο κ για αγώνες δεν νομίζω να χρειαστεί να κάνεις τίποτα ιδιαίτερο,φαντάζομαι απλά να τον βάλεις στην πιο φωτεινή του επιλογή!

Reaction score
1
Σήμερα παρέλαβα τον προβολέα με μια πρώτη δοκιμή που έκανα είμαι πολύ ικανοποιούμενος . η δοκιμή έγινε από τραπέζι. Τώρα Πίτε μου για αύριο τι πρέπει να κάνω . το πανί μπήκε από ταβάνι 33 πόντους κάτω από το ταβάνι . πόσο πρέπει να είναι η βάσει του προβολέα από το ταβάνι ?και η εικόνα πως γυρνά εάν τον βάλω ανάποδα?

Reaction score
48
Δεν γυρνάει η εικόνα :) ο optoma εχει στο μενού μέσα δε θυμάμαι ακριβώς αλλα εχει οριζόντια πλάι μη και ανάποδη προβολή. Μερικοί έχουν ενσωματωμένο κατι σαν γυροσκόπια που σερφάρει αμέσως την ανάποδη προβολή. Βαση εχεις πάρει; Γύρω στους 20 πόντους κατω θες .καλοριζικος και άντε και Α εθνική :)

Reaction score
48
δεν μπορω να βρω βιδακια για να τον βαλω στην βαση αναποδα.
Δεν ειχε μεσα η βαση?Ποια βαση εχεις παρει ?Στο setup->projection ειναι παρεπιπτωντος το σεταρισμα για αναποδη προβολη.

Νομιζω Μ3 θες αν μπορεις να το ψαξεις.Δες εδω να δεις αν ειναι οντως αυτο

http://icrank.com/cgi-bin/data/metric_screw/screw_metric_beta.cgi

διαλεξε Μ3 να το δεις
http://icrank.com/cgi-bin/pageman/pageout.cgi?path=/data/screw/metric/screw_metric_source.htm&t=2

Last edited:

Reaction score
1
ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια, το αποτελεσμα ειναι πολυ ικανοποιητικο.θα ανεβασω και φωτο συντομα .γυαλια 3d σε χαμηλω κοστος μπορω να παρω η πρεπει να ειναι συνβατα?

Reaction score
2.001
Είναι δοκιμασμένα αυτά τα γυαλιά φίλε μου με τον συγκεκριμένο προβολέα;
Φαντάζομαι ότι πρέπει πρώτα να αγοράσουμε ένα αυθεντικό ζευγάρι μαζί με τον αναμεταδότη που κουμπώνει στο προβολικό.....σωστά;

Reaction score
2.944
Τα παραπάνω δεν χρειάζονται αναμεταδότη διότι είναι Dlp-Link , βάζεις τον hd25 σε αυτή την λειτουργία και βλέπεις . Εάν θέλεις την λειτουργία Vesa 3d (που για εμένα είναι καλύτερη ) τότε θες αυτά .
Εάν τα επιλέξεις διαβάζοντας αυτό το νήμα , τότε πες μου να σου στείλω διεύθυνση να τα παραγγείλεις με κόστος για δύο ζευγάρια 94 ευρώ .

Reaction score
2.001
Αν θες φίλε μου στείλε μου την διεύθυνση....με ενδιαφέρει το θέμα μιας και είμαι στο ψάξιμο για 3d γενικα....
Εσυ αγόρασες μόνο τα γυαλιά....τον RF πομπό τον έχεις αγοράσει απο τον Οptoma...αν κατάλαβα σωστα....

Reaction score
1
Κάνεις λάθος. Ο φακός μπορεί να μπει μέχρι και 22 εκ. ψηλότερα. Ιδανική είναι η τοποθέτηση του φακού ακριβώς απέναντι από το κέντρο της οθόνης.
Καλημέρα να κάνω κι εγώ μια ερώτηση εν όψη αγορών,θα είμαι ακριβώς στο παράδειγμα με τον optoma με 110" πανί,βλέπω στο distance calculator απόσταση από το ταβάνι 22 η μικρότερη όχι η καλύτερη? όσο πιο κάτω και στο κεντρο δεν είναι το απόλυτο ?

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
στην περίπτωση του optοma αν τον βάλεις σε τραπέζι η εικόνα θα ξεκινάει 20cm πάνω από το φακό,αν τον βάλεις ανάποδα στο ταβάνι η εικόνα θα ξεκινάει 20 κάτω από τον φακό,αυτό σου δείχνει το projector central κ εκεί πρέπει να είναι!
αν τον βάλεις πχ σε ράφι στα 2m από το πάτωμα,η εικόνα θα είναι στο ταβάνι!
αν του δώσεις κλίση προς τα κάτω κ διορθώσεις το τραπέζιο με keystone παραμορφώνεις την εικόνα!
άλλοι προβολείς μετατοπίζουν την εικόνα πάνω κάτω δεξιά αριστερά χωρίς παραμορφώσεις!
άλλοι προβάλουν ευθεία μπροστά τους!κτλ κτλ...
διάβασε την σελίδα 4 του συγκεκριμένου νήματος ή καλύτερα το manual όποιου προβολέα αποφασίσεις να πάρεις,πρίν τον πάρεις φυσικά!(όλοι εδώ το ίδιο κάνουμε ή κάναμε κάποια στιγμή για να σου δώσουμε μια σίγουρη απάντηση)

Reaction score
1
στην περίπτωση του optοma......................
Ευχαριστώ για την απάντηση,τελικά ήθελε καλύτερο διάβασμα,δεν το χα πιάσει ότι η αρχική θέση είναι με κλίση και δεν προβάλλει κέντρο.Εντάξει δεν έχω τρελά θέματα με τα ταβάνια,απλά εχω μια βάση η οποία αρχίζει από 50 εκ.,μάλλον θα γίνει πατέντα.Βλέπω να φεύγει και το πολύφωτο από τη μέση απ' ότι το κόβω, θα δούμε,σήμερα πέσαν κι οι παραγγελιές (Το τελευταίο βράδυ μου,επιστροφές καταστροφές κτλ).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.128
Members
38.656
Νεότερο μέλος
VKartalidis