Βοήθεια για δύσκολο χώρο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951
Βρε Κώστ'Αυτιά (με το συμπάθειο :D), πας καλά ???
Μια χαρά, φχαριστώ! :D:p

Βδομήντα τετραγωνικά μέτρα και απόσταση ακρόασης 4 μέτρα. Με πορδες, αβγά δε βάφονται (μόνο σε καφέ αν σου ξεφύγει καμιά ψιλή):p

Υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής δεν παίζει, τουλάχιστον ας βγάλει γούστα, γκάζια και ροκιές, φτηνά μάλιστα. Εγώ αυτό λέω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Και μάλιστα αν τοποθετήσει τα ηχεία συμμετρικά ως προς τον καναπέ, η απόσταση θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 40 εκατοστά.
Τα 80 watts του Yamaha μια χαρά φτάνουν... για τα tweeters και κάποιο μεσαίο 95 db!
Αν και πολλές φορές υπερβολικός, εδώ ένα δίκιο το έχει ο Κώστας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951
Σε τέτοια απόσταση ακρόασης, τα όποια μπρονζέ με εξιμισάρια θα είναι σαν ακουστικά που απέχουν 10-15cm από το κεφάλι σου. Δεν..:D

Λάθος απόσταση ακρόασης, δεν μπορεί να παίξει έτσι το εξιμισάρι, δε βγαίνει μέχρι εκεί ο λοβός, εξαρτάται το μέγεθος του μεγαφώνου από την απόσταση ακρόασης, τα έχουμε ξαναπεί, με ζωγραφιές και σχεδιαγράμματα και απ' όλα τα βοηθήματα κατανόησης.8-)

Σε πολλαπλά μικρά ηχεία, αλλάζει το πράγμα, κλάνεις την άμεση ακτινοβολία εντελώς κι έχεις μια σχετικά ομοιόμορφη δευτερογενή από όλο το χώρο που παίζει μουσική, όπως θα έχει παρατηρήσει ο καθένας μας σε μπαράκια και κλάμπ με ανάλογο εξοπλισμό. Μια χαρά λύση είναι, και στάθμες ανεβάζει και απ'όλα. Τραβάς και μια συνολική ισοστάθμιση μονοφωνικά, κι ας τους όλους να κουρεύονται με τον χαζοδικάναλο ήχο...:p

Ειδάλλως, βάζεις ένα τιβολι σε μια γωνιά, ή ένα στέρεο ηχειακι σαν αυτό που λέει ο ντιμιφουτ, κι ας το να παίζει σα ραδιόφωνο..:)

Reaction score
6.236
παρε μια βαση τηλεορασης και βαλτη απανω στο τζακι. Βαζεις το δεξι ηχειο εκει που εχεις την τηλεοραση τωρα και οσο το δυνατο πιο κοντα στο τζακι. Περνεις τον καναπε και τον πλησιαζεις στο τζακι να ακους και να βλεπεις περιπου στα 2.5 με 3 μετρα (οχι οτι στα 2.5 μετρα τα 6.5 σκοτώνουν αλλα δινω μια μεση λυση). Αν εχεις σκοπο να αλλάξεις χωρο μην χαλασεις χρηματα για ηχεια τωρα. Δεν ξερεις πως θα ειναι ακριβως ο χωρος που θα πας και μπορει να χρειαστει να αλλαξεις ξανα ηχεια σε ενα χρονο. Οταν με το καλο ερθει η ωρα να αγορασεις ηχεια στο καινουργιο χωρο το συζηταμε.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.335
Ουπς, πατάτα λόγω βιασύνης !
Νόμιζα οτι τα Bronze και ο Yamaha υπήρχαν - γι' αυτό είπα οτι όταν είναι να μετακομίσουμε μένουμε με ο,τι μηχανήματα έχουμε.
Α, τώρα τα δεδομένα αλλάζουν. Ναι, μία λύση θα μπορούσε να είναι κάτι τέτοιο:
Αστο
Πάρε ενα τέτοιο και χαλάρωσε
https://www.ebay.com/i/232541572105?rt=nc
(βέβαια λέει "Manufacturer refurbished" - αν πρέπει να το φοβηθούμε αυτό, η τιμή θα είναι άλλη και ίσως ξαναμπαίνει στο παιχνίδι ο Yamaha)

Reaction score
1
Σας ευχαριστώ όλους για τις ιδεες και το χρονο σας.
η tv ειναι 60 αρα και δεν χωραει πουθενα αλλου δυστυχως .
Η σκεψη μου ειναι να μπουν τα ηχεια στο αρχικο σχεδιο για να μην ειναι μεσα στη μεση και πεσει κανενας πανω τους και να παιζουν απο εκει οταν θα εχω κοσμο για φαγητο η πολλα ατομα στον καναπε ..οπου δεν ενδιαφερει η ποιοτητα του ηχου ουτως η αλλως .
οταν θα ημαστε δυο ατομα η μονος μου που θα αναζητω λεπτομερεστερη ακροαση θα μετακινω τα ηχεια σε προκαθορισμενες θεσεις εκατεροθεν της τηλεορασης δημιουργοντας ισοπλευρο τριγωνο στα 2.8.2.9 μέτρα.Aνδενφτανει το μπασο μελλοντικοη αναβαθμιση σαμπ της ιδιας σειρας.

ερωτησεις
1)μπορει καποιος να εξηγησει τι ειναι το γωνιακο mode
2)μηπως θα ειναι καλυτερα να παρω ενισχυτη 5.1 φτηνοτερο της yamaha και να δωσω τα υπολοιπα για κεντρικο και σαμπ της ιδιας σειρας - πισω ασυρματα ..... ξερω οτι ο ενισχυτης ειναι πολυ σημαντικος αλλα μηπως λογω της ιδιομορφιας του χωρου εχω καλυτερο αποτελεσμα ετσι?υπενθυμιζω 80% μουσικη...

δεν ξερω ποτε θα μετακομισω αλλα οχι σε λιγοτερο απο δυο χρονια και θα φτιαξω σιγουρα δωματιο για μουσικη αρα κουμπονει οτι θελω...

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.335
... Υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής δεν παίζει, τουλάχιστον ας βγάλει γούστα, γκάζια και ροκιές, φτηνά μάλιστα. Εγώ αυτό λέω.
Ναι, με αποδοχή αυτού του σκεπτικού δεν έχεις άδικο ( καλά πας, καλά πας μην ανησυχείς :) )
Βέβαια ένα μόνο μπασερό ηχείο μεσα σε γωνία, είναι θέμα... ( πως του είπς' αφτού του μαντζαφλάρ' ; Ντιράκι ; )

Ομως πρέπει πριν να ερωτηθεί: ακούει, ή του επιτρέπουν να ακούει στις στάθμες που'χεις στο μυαλό σου; (Tefal, πρόσεχε! δεν είναι κανονικοί άνθρωποι αυτοί). Γιατί αν ακούει στα 70dB τα δυό 6μισάρια αρκούν και περισσεύουν

Last edited:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.335
...Σε πολλαπλά μικρά ηχεία, αλλάζει το πράγμα, κλάνεις την άμεση ακτινοβολία εντελώς κι έχεις μια σχετικά ομοιόμορφη δευτερογενή από όλο το χώρο που παίζει μουσική, όπως θα έχει παρατηρήσει ο καθένας μας σε μπαράκια και κλάμπ με ανάλογο εξοπλισμό. Μια χαρά λύση είναι, και στάθμες ανεβάζει και απ'όλα. Τραβάς και μια συνολική ισοστάθμιση μονοφωνικά, κι ας τους όλους να κουρεύονται με τον χαζοδικάναλο ήχο...
Ο γιες... και ακούνε και όλοι όπου κι' αν βρίσκονται στο δωμάτιο. Παραλλαγή (με λιγότερες στάθμες), η πρότασή μου για τοποθέτηση υπαρχόντων ηχείων στη διαγώνιο. Αν γυρίσεις σε μόνο μάλιστα, δεν χάνεται η αίσθηση του χώρου, μη σου πω οτι μεγαλώνει κι' όλας. Αλλα ο κόσμος δεν πείθεται εύκολα, προτιμά κακοτοποθετημένα στερεοφονικά (το όμικρον ηθελημένο)

Ειδάλλως, βάζεις ένα τιβολι σε μια γωνιά, ή ένα στέρεο ηχειακι σαν αυτό που λέει ο ντιμιφουτ, κι ας το να παίζει σα ραδιόφωνο..:)
Αν είναι έτσι, προσωπικά θα προτιμούσα τον Yamaha-πολυεργαλείο με μεταχείρω ηχεία βάσης συν φτηνο-σαμπ. Πιο ευέλικτο σχήμα σε δύσκολο χώρο

TGD

Reaction score
10.514
Δεν σώζεται η κατάσταση. Κανένας δεν ανέφερε και την σκάλα προς τον όροφο που θα έχει αντηχήσεις...

Πάρε μια μεγάλη ηχομπάρα με δυνατό σαμπ, βάλτα κάτω από την τηλεόραση και χαλάρωσε. Η προσωπική μου συμπάθεια πάει στους "ψηφιακούς προβολείς ήχου" της Yamaha (σειρά YSP) που είναι οι μόνες ηχομπάρες που έχω ακούσει να στήνουν κάποιο surround πεδίο. Και η τοποθέτησή της στη γωνία θα είναι ιδανική για αυτό τον σκοπό.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7