Βοήθεια / γνώμες για πικάπ

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.341
Ας πουμε οτι το πρωι με την δροσουλα ρυθμιζεις τελεια, μα τελεια ενα πλατω αναρτησης. Το μεσημερι με νταλα ηλιο και θερμοκρασια 10-15 βαθμους παραπανω πιστευει καποιος οτι τα υλικα της αναρτησης αντιδρουν το ιδιο, δηλαδη συντονιζονται στις ιδιες συχνοτητες;
Συμφωνώ μαζί σου αλλά με την ίδια λογική και τα πικάπ μάζας με τα διαφορετικά υλικά (λόγο του διαφορετικού βαθμού συστολής διαστολής) έχουν το ίδιο πρόβλημα από τη μεταβολή της θερμοκρασίας.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Συμφωνώ μαζί σου αλλά με την ίδια λογική και τα πικάπ μάζας με τα διαφορετικά υλικά (λόγο του διαφορετικού βαθμού συστολής διαστολής) έχουν το ίδιο πρόβλημα από τη μεταβολή της θερμοκρασίας.
Δηλαδή?

Reaction score
8
Πραγματι καμμια λυση δεν αποτελει πανακεια, ισως η σωστοτερη λυση κατ εμε που δυστυχως ειναι και η πιο ακριβη ειναι ενα πλατω μεγαλης μαζας και αναρτησης.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.341
Για να μη παρεξηγηθώ δε θεωρώ ότι τα πικάπ ανάρτησης είναι πανάκεια και ανώτερα από όλα τα μάζας αλλά σαφώς είναι φτιαγμένα <<by the book>> που λέμε. Έχω ακούσει εμπνευσμένα πικάπ όπως το Funky που το θεωρώ ότι καλύτερο στη κατηγορία του και όχι μόνο ή το πολύ ακριβότερο DPS που αποδίδουν θαυμάσια (το καθένα στη κατηγορία του). Και τα δύο σχεδιάστηκαν βάση των ιδιοτήτων των υλικών που τα αποτελούν. Αντίστοιχα έχω ακούσει ογκοδέστατα και πανάκριβα πικάπ με ήχο για κλάματα.:203:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Σας ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη.

Θα ήθελα παρ' όλα αυτά να μου πείτε και οι δυό σας περισσότερες λεπτομέρεις για αυτό: (αναφερθείτε παρακαλώ στον επηρεασμό του ΗΧΟΥ)

με την ίδια λογική και τα πικάπ μάζας με τα διαφορετικά υλικά (λόγο του διαφορετικού βαθμού συστολής διαστολής) έχουν το ίδιο πρόβλημα από τη μεταβολή της θερμοκρασίας.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.893
Όλα κι όλα αυτό είναι άλλο ερώτημα. Νομίζω το καλύπτει ο Μάζης. :137:

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.341
Σας ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη.

Θα ήθελα παρ' όλα αυτά να μου πείτε και οι δυό σας περισσότερες λεπτομέρεις για αυτό: (αναφερθείτε παρακαλώ στον επηρεασμό του ΗΧΟΥ)

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Να πάρουμε για παράδειγμα το πηγάδι του πικάπ... Από τι μέταλλα αποτελείται? Έχουν την ίδια θερμική συμπεριφορά? Τι σημαίνει αυτό στη πράξη?
Δηλ. τα πικάπ με ανάρτηση δεν έχουν πηγάδι?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.341
Έναν μεταφραστή παρακαλώ από ελληνικά σε... ελληνικά.:112:

Reaction score
3
stsalkit; Οπως φανάζομαι όλοι μας έχουμε ακούσει εξαιρετικά πλατώ ανάρτησης αλλά και μάζας.[/quote said:
Συμφωνώ και επαυξάνω.Αλλά να,είναι πού εύκολα μάς πιάνει η ...προαιώνια φαγούρα των αναλογικών(όχι ότι κάνει και κακό δηλαδή).
Γιά νά ξαναγυρίσουμε λοιπόν στο ερώτημα μήπως θα ήταν καλύτερο να μάς πείς πόσο συνηθισμένος,μολυσμένος:114:είσαι από το pink.Γιατί αν δεν θέλεις να ξεφύγεις από αυτό το στύλ ήχου ίσως να είναι και περιττό να ανεβάσεις τον προυπολγισμό σου.
Σε κάθε περίπτωση πάντως επιλογές υπάρχουν και μάλιστα πολλές και στις 2000e.Προσωπικά πιστεύω ότι διαφορετικά ακούγεται το Avid από το Michell και άς είναι καί τα δύο ανάρτησης η ένα Clearaudio από ένα VPI.
Βέβαια νά σημειώσω ότι δεν είμαι χαιεντάς και στόν δικό μου ματρακά δεν μπορώ να πιάσω τις διαφορές ανάμεσα στην πρωινή και την μεσημεριανή ακρόαση.
Τώρα πού το σκέφτομαι μήπως πρέπει να κλείνω το παράθυρο της κουζίνας,γιατί εντάξει μπορεί να είναι μακριά από το ρακ αλλά δεν μπορεί το ρευματάκι του θα το φέρνει και θα κουνάει τις...σούστες.:142::142::142:

Reaction score
0
Γιά νά ξαναγυρίσουμε λοιπόν στο ερώτημα μήπως θα ήταν καλύτερο να μάς πείς πόσο συνηθισμένος,μολυσμένος:114:είσαι από το pink.Γιατί αν δεν θέλεις να ξεφύγεις από αυτό το στύλ ήχου ίσως να είναι και περιττό να ανεβάσεις τον προυπολγισμό σου.
Σε κάθε περίπτωση πάντως επιλογές υπάρχουν και μάλιστα πολλές και στις 2000e.Προσωπικά πιστεύω ότι διαφορετικά ακούγεται το Avid από το Michell και άς είναι καί τα δύο ανάρτησης η ένα Clearaudio από ένα VPI.
.:142::142::142:
Κάπου με μπέρδεψες φίλε ethnikofron: από την μία δεν είσαι "χαιεντάς" και από την άλλη ξεχωρίζεις τον ήχο του πλατώ. Στα δικά μου τα βιβλία, από την στιγμή που κάποιος "ακούει" τις διαφορές (που πρέπει να ομολογήσουμε είναι σχετικά μικρές), πάει... το έχει το μικρόβιο.
Για να απαντήσω όμως το ερώτημά σου: όχι δεν είμαι εθισμένος στον ήχο του pink. Απλά, η δισκοθήκη μου δεν είναι τεράστια και ούτε σκοοεύω να την μεγαλώσω ιδιαίτερα (αγοράζω LP σε σχέση με CD 1 προς 10). Θέλω λοιπόν ένα πλατώ που να "στέκεται" ικανοποιητικά δίπλα στην ψηφιακή πηγή που έχω, ενώ θα μου επιτρέψει όπως έχω γράψει στην αρχή να χρησιμοποιήσω τον υπάρχοντα βραχίoνα (SME IV). Αν θέλω να περιγράψω τον ήχο που προτιμώ θα χρησιμοιοουσα φράσεις όπως: ουδέτερο, με γλυκιά μεσαία και σφιχτό μπάσο.

Reaction score
3
Τότε θαρρώ πώς το ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί από τις μέχρι τώρα προτάσεις.
Μπορεί να βολευτείς με λιγότερα από 2000e(του SME υπάρχοντος),και τα ρέστα να τα διαθέσεις σε κεφαλή.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.604
Members
38.469
Νεότερο μέλος
niktasoulas