Βοήθεια στον προβληματισμό μου.

Reaction score
0
εαν μου ελεγες και τι ειναι το ap και που το βρισκουμε θα σου ημουν ευγνωμων ,σορρυ γιατι κολλησε το μυαλο μου ομως βρηκα και καποια λαθη στην μεταφραση του πρεσπεκτους και μαλλον κατι παω να κανω αλλα θα χρειαστω μαλλον και καποιο αλλο καλωδιο για την συνδεση μου στο δiκτυο(μια πλευρα εθερνετ και η αλλη απλο μικρο τηλεφ.) γιατι οπως εγραψα και πιο πανω και τα δυο πι-σι μου (το δικο μου και της κορης μου )ειναι σε δικτυο και εχουν μονον εθερνετ εισοδους οποτε για να εχω ταυτοχρονως και το λαπ τοπ στο δικτυο πρεπει να εχω καλωδιο πατεντα οποτε τωρα το σκ δυσκολο παντως θα τσεκαρω αυτο που μου ειπες .
Συγνωμη, δικο μου λαθος. AP=Access Point σε συντομια.
Αυτο που ουσιαστικα χρειαζεσαι ειναι ενα καλωδιο ethernet μονο.
Θελεις απλα να ρυθμισεις πρωτα το access point να παιρνει IP απο μια ethernet πορτα του, ή ακομα καλυτερα να του ορισεις μια σταθερη IP στο access point αφου πρωτα συνδεθεις με αυτο, οπως σου λεω παραπανω.
Λεγοντας τωρα σταθερη IP δεν εννοω μια τυχαια. Το ηδη υπαρχον ADSL modem που εχεις λειτουργει ηδη σαν DHCP (δοτης IP) σε οποιον το ζητησει (π.χ. το PC σου). Βρισκοντας την IP που εχει το PC σου λ.χ. 10.0.0.ΧΧ ή 192.168.1.ΧΧ ή 192.168.100.ΧΧ κλπ, βαζεις μια παρομοια σταθερη.
Αν δλδ για παραδειγμα το δικτυο σου ειναι της μορφης 10.0.0.ΧΧ (οπου ΧΧ απο 1-->254) μπορεις να χρησιμοποιησεις μια απλη π.χ. 10.0.0.10 για να την θυμασαι κιολας.
κουμπωνοντας τωρα το access point σε μια πορτα του ADSL modem σου θα μπορεις χτυπωντας σε εναν explorer 10.0.0.10 να το διαχειριζεσαι.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια στον προβληματισμό μου.

Λοιπόν φίλε μου η ΚΑΛΥΤΕΡΗ λύση είναι να πας σε Pioneer αλλά όχι CD player, σε DVD player και συγκεκριμένα σε αυτό:

Το θες σε μαύρο;
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/84/222/DV-610AV-K/index.html
Το θες σε ασημί;
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/84/222/DV-610AV-S/index.html

Και σου εξηγώ το γιατί είναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ λύση:
Με μόλις γύρω στα 160€~170€
http://www.skroutz.gr/s/49570/Pioneer-DV-610.html?keyphrase=dv-610
παίρνεις ένα από τα καλύτερα transport που κυκλοφούν αυτή την στιγμή, με μεγάλη αξιοπιστία και δυνατότητα να διαβάζει ακόμα και τα πιο κακομεταχειρισμένα δισκάκια.
Εχεις την δυνατότητα να ακούς τα CD και τα SACD που μπορεί να πέσουν στα χέρια σου.
Η δυνατότητά του να παίζει DVD-Audio ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ διότι με ένα προγραμματάκι σαν το DVD-Audio Solo http://cirlinca.com/ μπορείς να κάνεις burn τα 96/24 flac που τυχόν να έχεις στο PC σου σε δισκάκια DVD-Audio και να απολαμβάνεις την μέγιστη δυνατή ψηφιακή ποιότητα ήχου.
Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Τα έχεις όλα CD, SACD, DVD-Audio.
Και όλα αυτά χωρίς κανένα σοβαρό αντίτιμο. Με μόλις 160€~170€
υπαρχει ακουστκη εμπειρια απο αυτο? το εχει ακουσει κανεις και σε σχεση με αλλα ακριβοτερα?

Reaction score
28
εαν καποιος εχει βγαλει ακρη με αυτο το access point της assus το wl-330ge :141::141:και εχει καταφερει να το ρυθμισει ας μου γραψει και μενα μπας και γινει κατι γιατι αλλοιως ?!!! ουτε με τον κωδικο γινεται τιποτα ουτε με το cd ουτε με αυτοσχεδιασμους !!!!!!!

Reaction score
28
εαν καποιος εχει βγαλει ακρη με αυτο το access point της assus το wl-330ge :141::141:και εχει καταφερει να το ρυθμισει ας μου γραψει και μενα μπας και γινει κατι γιατι αλλοιως ?!!! ουτε με τον κωδικο γινεται τιποτα ουτε με το cd ουτε με αυτοσχεδιασμους !!!!!!!
οκ ευρηκα!!!!!

Reaction score
47
Άκουσα διαφορές, έστω και δυσδιάκριτες!

Επαναφέρω το θέμα αν και το'χει ανοίξει ο φίλος χαραλάς, αλλά είχα εμπλακεί κι εγώ στις σελίδες 8-10.

Θα τολμήσω να εκφέρω κι εγώ τις ακουστικές μου εντυπώσεις στο θέμα "πηγή" μιας και είναι αρκετά επίκαιρο σε παρακείμενα θρεντς. Εδώ οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον φίλο costaEar που τελικά μου δάνεισε το Tascam player ώστε να μπορέσω να το ακούσω σπίτι στο σύστημά μου και να εξάγω τα όποια συμπεράσματά μου.

Να υπενθυμήσω οτι η απορία μου ήταν αν αντικαταστήσω το DVD Pioneer 10ετίας που έχω με ένα καλύτερο CDP, θα έβλεπα διαφορά που να αξίζει τον κόπο; Το DVD συνδέεται με coaxial στον ενισχυτή HK990 και απο'κει και πέρα χρησιμοποιώ και το room correction του Χαρμαν. Τα ηχεία μου είναι BW683. Έτσι δοκίμασα το Tascam με την toslink στον Harman. Μάλιστα δοκίμασα και κάποια CDs που τα έχω διπλά και τα ξέρω καλά και έκανα άμεση σύγκριση χωρίς να χάνω χρόνο για την αλλαγή δίσκου από το ένα player στο άλλο (στην τελευταία αυτήν περίπτωση αλλαγής δεν έβγαινε άκρη). Ειδικά για την δοκιμή απενεργοποίησα το room correction και τα ΕQ ώστε να μην μπερδέψω το αποτέλεσμα. Τελικά και στις 2 περιπτώσεις άκουγα το DAC του Harman με διαφορετική όμως ψηφιακή είσοδο (toslink για Τασκαμ - coaxial για Pioneer).

Tα συμπεράσματά μου:
Πραγματικά ζορίστηκα πολύ να ακούσω διαφορές. Διαφορά στην στάθμη καμμία. Σε κομμάτια με αρκετό μπάσο φαίνεται οτι το μπάσο ήταν πιο έντονο στο Pioneer, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε από πολλά CDs. Αυτό βέβαια μπορεί να ερμηνευθεί σαν πιο καλα ελεγχόμενο χαμηλό από μέρους του Τάσκαμ. Απο'κει και πέρα αρχίζει μάλλον η χαϊενδική παραφιλολογία και παπαρολογία από μέρους μου :135: (και ίσως τα Placebo): το Tascam έδινε την αίσθηση της σαφέστερης διάκρισης των οργάνων μεταξύ τους, σαν σαφέστερη εντόπιση στον χώρο να το πω.
Επιπλέον μου έβγαζε μια "ψηφιακίλα". Θα τολμήσω να χρησιμοποιήσω τον όρο γιατί όταν άκουσα το Τασκαμ μου έβγαλε ασυνείδητα αυτό, ίσως για πρώτη φορά από τότε που ακούω μουσική γενικότερα. Μια αίσθηση δηλαδή οτι η μουσική παίζεται από μηχανές και όχι από ανθρώπους και φυσικά όργανα, πολύ ακαθόριστη όμως. Ίσως να έφταιγε το στουντιακό design του Τάσκαμ, ενώ στο ρακ μας έχουμε συνήθως μηχανήματα άλλης "οικιακής" αισθητικής.

Συμπερασματικά αυτό που μου έμεινε είναι οτι οι διαφορές ήταν δυσδιάκριτες, με πιο εμφανή το πιο έντονο χαμηλό του Pioneer, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ μ'αυτές και οπωσδήποτε να πληρώσω κάποιες εκατοντάδες Ευρώ για να τις αποκτήσω. Βέβαια, το τεστ δεν ήταν της προκοπής, απλά μια εμπειρική δοκιμασία ενός σχετικά ανίδεου από τεχνικά χρήστη και τίποτε παραπάνω. Ίσως θα ήταν πιο αξιόπιστα τα συμπεράσματα αν είχα συνδέσει την AES/EBU έξοδο του Tascam αλλά ο Χαρμαν δεν διαθέτει τέτοια είσοδο. Επίσης, δεν ασχολήθηκα με τις RCA εξόδους αν και θα είχε ενδιαφέρον - ίσως σε μια μελλοντική δοκιμή. Βέβαια αντιλαμβανόμενος το κλίμα που επικρατεί, οι περισσότεροι ίσως σκεφτούν: "με το συστηματάκι σου ήθελες να αντιληφθείς διαφορές σε τρανσπορτ καημένε; Δεν είναι αρκετά αναλυτικό κλπ κλπ." Εμένα προσωπικά μου έχει προσφέρει πολλές ώρες μουσικής απόλαυσης και φιλοδοξώ να μου προσφέρει ακόμα περισσότερες στο μέλλον.

Οπότε δεν έχει και τόσο νοημα να αγχωθώ για την αγορά CDPlayer. Κάποια στιγμή θα γίνει, αλλά με την ησυχία μου και με την βεβαιότητα οτι η αναβάθμιση στον ήχο θα είναι ελάχιστη (θα υπάρχει όμως η ψυχολογική αναβάθμιση:126:)

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω εκτός από τον Κώστα (που άλλωστε η συμβολή του στο site είναι κάτι παραπάνω από γνωστή) και τον Βασίλη Χουρμουζιάδη από την Τηλεοπτική για την βοήθειά του σε πλήθος τεχνικών θεμάτων που με απασχόλησαν σχετικά με το σύστημά μου και όχι μόνο και που είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλός "υπεύθυνος πωλήσεων" στην εταιρία που εργάζεται.
Όπως και να'χει το site αυτό με βοήθησε στο να λύσω πολλές απορίες πανω στο θέμα ήχος και να δημιουργήσω πολλές περισσότερες. Άντε καλές ακροάσεις και καλά μπάνια!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.751
Απάντηση: Άκουσα διαφορές, έστω και δυσδιάκριτες!

Εδώ οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον φίλο costaEar που τελικά μου δάνεισε το Tascam player ώστε να μπορέσω να το ακούσω σπίτι στο σύστημά μου και να εξάγω τα όποια συμπεράσματά μου.
σιγά το θέμα, σιγά τα ωά βρε! :143::138::135:

άντε, γουέλκαμ του δι κλπάμπ των βλαμμένων!:126:

Reaction score
28
φιλοι sos προσπαθωντας να κατεβασω το asio4AII για να το σεταρω στο foobar2000 αντιμετωπισα το εξης προβλημα στο μεν desktop που τρεχει xp κατεβασα το αρχειο το αποσυμπιεσα και το εριξα στον φακελο του foobar components και ok ,στο λαπ-τοπ ομως που τρεχει windows 7 πως στην ευχη αποσυμπιεζεται ενα αρχειο ? αφου παταω δεξι κλικ ! και τιποτα δεν υπαρχει εκει που να εξηγει το πως? μηπως αποσυμπιεζεται μονο του ? δοκιμασα και ετσι αλλα τιποτα η μηπως στο λαπ-τοπ επειδη παιζει το m2tech?

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Βοήθεια στον προβληματισμό μου.

Αυτό κατέβασες;
οχι γιατι? αυτο επρεπε? για να ειμαι ειλικρινης μαλλον ακολουθησα αυτη την φορα τα γραφομενα στον <ηχο> βεβαια οπως γραφω και πιο πανω στο desk-top pc ειναι οκ !

Reaction score
28
εγινε μη με ρωτησετε ομως πως αλλα εγινε και παιζει και με διαφορα μαλιστα!!!

Reaction score
28
εγινε μη με ρωτησετε ομως πως αλλα εγινε και παιζει και με διαφορα μαλιστα!!!
eureka!!!!!:107: τα συγκεκριμενα αρχεια dll κατεβηκαν ασυμπιεστα !οποτε ματαιος ο κοπος !!!!!!:117:
τζαμπα το ψαξιμο!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.560
Members
38.573
Νεότερο μέλος
Red