- Reaction score
- 0
Συγνωμη, δικο μου λαθος. AP=Access Point σε συντομια.εαν μου ελεγες και τι ειναι το ap και που το βρισκουμε θα σου ημουν ευγνωμων ,σορρυ γιατι κολλησε το μυαλο μου ομως βρηκα και καποια λαθη στην μεταφραση του πρεσπεκτους και μαλλον κατι παω να κανω αλλα θα χρειαστω μαλλον και καποιο αλλο καλωδιο για την συνδεση μου στο δiκτυο(μια πλευρα εθερνετ και η αλλη απλο μικρο τηλεφ.) γιατι οπως εγραψα και πιο πανω και τα δυο πι-σι μου (το δικο μου και της κορης μου )ειναι σε δικτυο και εχουν μονον εθερνετ εισοδους οποτε για να εχω ταυτοχρονως και το λαπ τοπ στο δικτυο πρεπει να εχω καλωδιο πατεντα οποτε τωρα το σκ δυσκολο παντως θα τσεκαρω αυτο που μου ειπες .
Αυτο που ουσιαστικα χρειαζεσαι ειναι ενα καλωδιο ethernet μονο.
Θελεις απλα να ρυθμισεις πρωτα το access point να παιρνει IP απο μια ethernet πορτα του, ή ακομα καλυτερα να του ορισεις μια σταθερη IP στο access point αφου πρωτα συνδεθεις με αυτο, οπως σου λεω παραπανω.
Λεγοντας τωρα σταθερη IP δεν εννοω μια τυχαια. Το ηδη υπαρχον ADSL modem που εχεις λειτουργει ηδη σαν DHCP (δοτης IP) σε οποιον το ζητησει (π.χ. το PC σου). Βρισκοντας την IP που εχει το PC σου λ.χ. 10.0.0.ΧΧ ή 192.168.1.ΧΧ ή 192.168.100.ΧΧ κλπ, βαζεις μια παρομοια σταθερη.
Αν δλδ για παραδειγμα το δικτυο σου ειναι της μορφης 10.0.0.ΧΧ (οπου ΧΧ απο 1-->254) μπορεις να χρησιμοποιησεις μια απλη π.χ. 10.0.0.10 για να την θυμασαι κιολας.
κουμπωνοντας τωρα το access point σε μια πορτα του ADSL modem σου θα μπορεις χτυπωντας σε εναν explorer 10.0.0.10 να το διαχειριζεσαι.