Βοήθεια στον προβληματισμό μου.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.293
Απάντηση: Βοήθεια στον προβληματισμό μου.

το τακσαμ σαν transport είναι "όπλο". για να το πω και πιο "απόλυτα", δε θα βρεις καλύτερο transport, τον κ@λ@ σου να βαράς.

Επίσης, και σαν ολοκληρωμένο cd-player είναι πολύ καλό, καλύτερο από κάποια 10-πλάσιας σχεδόν τιμής. (...)
Δηλαδή, είναι high end; :114:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.751

επίσης, αφού κυκλοφορεί μπόλικο 24/96 και άνωθεν υλικό, το SACD δεν έχει πια καμιά αξία στο κυνήγι της δήθεν τελειότητας του ήχου, αλλά ταυτόχρονα, το απλό CD λόγω όγκου διαθέσιμου υλικού συνεχίζει να είναι το κυρίως μέσο.

προσωπικά ακούω CD. το υλικό υψηλής ανάλυσης έχει θέση στις ακροάσεις, σα τις μεγάλες γιορτές του έτους, σα το Πάσχα και τα Χριστούγεννα ένα πράμα, μια δυό φορές το χρόνο δηλαδή.

στο κάτω κάτω της γραφής μουσική ακούμε, τη μουσική που μας αρέσει, κι όχι ό,τι κυκλοφορεί σε HD γιατί είναι ...καλύτερο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.751

Δηλαδή, είναι high end; :114:
Δηλαδή τώρα εσύ τι θες; ξύνεσαι στη γκλίτσα? :143::135::143:

Reaction score
685

το τακσαμ σαν cd-transport είναι "όπλο". για να το πω και πιο "απόλυτα", δε θα βρεις καλύτερο transport, τον κ@λ@ σου να βαράς.

Επίσης, και σαν ολοκληρωμένο cd-player είναι πολύ καλό, καλύτερο από κάποια 10-πλάσιας σχεδόν τιμής.
μαλλον καi το Cambridge 840C ειναι καλυτερο απο καποια 10-πλασιας τιμης...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.293

μαλλον καi το Cambridge 840C ειναι καλυτερο απο καποια 10-πλασιας τιμης...
Σίγουρο; Το έχεις ακούσει στο σύστημά σου; :114:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.751

Σίγουρο; Το έχεις ακούσει στο σύστημά σου; :114:
είσ' αρχηγός ρε, πάει και τέλειωσε, είσ' αρχηγός! :143::135::143:

Reaction score
47
Re: Απάντηση: Βοήθεια στον προβληματισμό μου.

Κατ'αρχίν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Να σε ρωτήσω κάτι εγώ πρώτα?όχι μόνο εσένα αλλα όλους που ψάχνονται για αγορά...

Σκάτε που σκάτε ένα χιλιάρικο για παπα@#$%.Γιατί ρε παιδιά δέν τα ακούτε?Πώς είναι δυνατόν να σκάτε 1000 ευρώ σε ένα πράμα χωρίς να το δοκιμάσετε?

Στη θεωρία πάντα υπάρχουν διαφορές...μήν το ψάχνεις...το θέμα είναι όταν τα βάλεις δίπλα...θα καταλάβεις τις διαφορές?Αυτό μπορείς να το απαντήσεις μόνο δοκιμάζοντας τη συσκευή στο σύστημα σου.
Μια διευκρίνηση μόνο: οι παπα@#$% για τις οποίες σκάμε 1000 ευρώ ποιές είναι; Τα CD players; Ειλικρινά δλδ όλοι πρέπει να θάψουμε τις ΄εστω και μικρές συλλογές μας προς όφελος των φλακ; Αφού τουλάχιστον επίσημα όλη η μουσική αυτήν την στιγμή βγαίνει σε CDs τι να κάνουμε δλδ; Βέβαια θα μου πεις κι εσύ οτι σχεδόν όλα τα βρίσκεις και στο ιντερνετ, ενίοτε και δωρεάν.
Όσο για την δοκιμή έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά δεν είναι για όλους εύκολο να βρούμε CDplayers να τα δοκιμάζουμε σπίτι. Μένω Θεσ/νίκη οπότε ούτως ή άλλως αυτά που μ'ενδιαφέρουν δεν τα βρίσκω εύκολα στα εδώ καταστήματα αφενός, και αφετέρου δεν γνωρίζω πολύν κόσμο που ν'ασχολείται με το hifi ώστε ν'αρχίσω να δανείζομαι συσκευές και να προβώ σε δοκιμές. Θα το'θελα πολύ αλλά με βλέπω να κάνω 1 "τυφλή" επιλογή κι ότι κάτσει. Δυστυχώς δεν έχουμε όλοι παρέα hifiντελιστών.

Τωρα κατι αλλο, ακους με τ αυτια η με τα ματια? Γιατι τωρα να λες δεν ακουω φλακ γιατι θελεις να πιανεις στα χερια το σιντι, να το βαζεις στο πλαυερ και να απολαμβανεις την μουσικη ειναι φυσικα ενα καπριτσιο περισσοτερο των βινυλακιδων, και φυσικα μπορει ο οποιοσδηποτε να εχει τετοια βιτσια (κι εγω), αλλα πως να το κανουμε απαλαυση, ποιοτητα, πρακτικοτητα, οικονομια, ογκος περιεχομενων δεν παιζουν ρολο στις επιλογες μας?

Αν σου χαρισω 3.000 -4.000 αλμπουμ κλασικης μουσικης (σε φλακ και 24/96) και θα εχεις να ακους μια ζωη χωρις να τα σκας στις εταιριες ασχημα θα σου πεσει?
Φυσικά και δεν θα με χαλούσαν καθόλου τα 3-4000 άλμπουμ κλασικής(!!!) σε φλακ και θα σε υπερευχαριστούσα μάλιστα. Άλλωστε κι εγώ έχω αρκετά φλακ που τα ακούω όταν κάθομαι στο pc με τα fostex και απολαμβάνω την ευκολία και την ποιότητα. Καμμία αντίρηση. Αν μάλιστα είχα υπολογιστή στο σαλόνι θα έπαιζα και στο ηχοσύστημα πολύ περισσότερο φλακ. Σαφέστατα και είναι πρακτικότατο να έχει κανείς σε σκληρό δίσκο πολλές χιλιάδες ώρες μουσικής, απλά μου αρέσει να έχω στην κατοχή μου τα δισκάκια, αυτό είναι όλο. Τα flac-mp3 τα θεωρώ περισσότερο σαν ηλεκτρονική βάση δεδομένων και όχι συλλογή, άσχετα αν η ποιότητα των φλακ είναι εφάμιλλη του CD. Άλλωστε όταν κάτι που έχω σε φλακ το ακούω πολύ, προτιμώ να τα αγοράσω σε CD.
To menu του Egreat είναι απαράδεκτο στο οτι δεν μπορείς να κάνεις browse την ώρα που ακούς κάτι οπότε για μένα δεν αξίζει να ακούει κάποιος καθημερινά απο'κει. Το λαπτοπ-νετμπουκ είναι σίγουρα μια καλή πρόταση αλλά νομίζω οτι με μπλέκει αρκετά.

Γι'αυτό και καταλήγω σε CDP.
Οπότε ή πάω στο Tascam που το μόνο που του λείπει είναι το SACD, ή στο Pioneer που φαίνεται υπέροχο, ή στο Harman που είναι πιο οικονομικό και ταιριάζει αισθητικά με τον ενισχυτή, αλλά δεν παίζει και αυτό SACD. Το ιδανικό θα ήταν βέβαια να τα ακούσω στο σύστημά μου και να δω αν υπάρχουν διαφορές, όπως ειπώθηκε, αλλά δύσκολο το βλέπω.

Reaction score
777

Κατ'αρχίν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Μια διευκρίνηση μόνο: οι παπα@#$% για τις οποίες σκάμε 1000 ευρώ ποιές είναι; Τα CD players; Ειλικρινά δλδ όλοι πρέπει να θάψουμε τις ΄εστω και μικρές συλλογές μας προς όφελος των φλακ; Αφού τουλάχιστον επίσημα όλη η μουσική αυτήν την στιγμή βγαίνει σε CDs τι να κάνουμε δλδ; Βέβαια θα μου πεις κι εσύ οτι σχεδόν όλα τα βρίσκεις και στο ιντερνετ, ενίοτε και δωρεάν.
Όσο για την δοκιμή έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά δεν είναι για όλους εύκολο να βρούμε CDplayers να τα δοκιμάζουμε σπίτι. Μένω Θεσ/νίκη οπότε ούτως ή άλλως αυτά που μ'ενδιαφέρουν δεν τα βρίσκω εύκολα στα εδώ καταστήματα αφενός, και αφετέρου δεν γνωρίζω πολύν κόσμο που ν'ασχολείται με το hifi ώστε ν'αρχίσω να δανείζομαι συσκευές και να προβώ σε δοκιμές. Θα το'θελα πολύ αλλά με βλέπω να κάνω 1 "τυφλή" επιλογή κι ότι κάτσει. Δυστυχώς δεν έχουμε όλοι παρέα hifiντελιστών.
όχι βρε το παπ@#$% δέν το εννόησα με την έννοια την κακή.ξέρεις...το εννόησα και καλά οτι αφού είμαστε όλοι χαζεμένοι και αγοράζουμε που αγοράζουμε ας είμαστε και πιο προσεχτικοί...
δέν το είπα για να σε θίξω ή κάτι τέτοιο προς θεού...

Reaction score
28
με βλεπω ετοιμο για λαπι-τοπι δεν με σταματαει τπτ ,μονο πειτε μου εαν πρεπει να προσεξω κατι το ιδιαιτερο χαρακτηριστικο?

ΥΓ. ΜΠΑΤΖΕΤ εως 500-550 το πολυ .

Reaction score
7.119

για βοηθειστε με παλληκαρια μου στον πολυ σοβαρο προβληματισμο μου και μαλιστα εν οψη κρισεως ισως να ειναι και η τελευταια μου σοβαρη αγορα ,λοιπον χωρις να λαμβανεται υπ'οψιν το θεμα λειτουργεικοτητα και συγκρινωντας εντελως απο θεμα αποδοσης ,ποια ειναι η καλυτερη εκλογη πηγης για το συστημα μου.
1ον cd player yamaha cds2000 η 2ον αγορα lap top +m2tech+v-dac το οποιο ηδη υπαρχει στο συστημα+αρχεια flac?
Εγώ παρόλο που έχω στήσει pc εδώ και μία επταετία για χρήση
Music center με μία sound blaster audigy (κορυφαία κάρτα
για την εποχής της και ίσως ακόμα , οπτικές coaxial, αναλογικές, επιπλέον πάνελ μπροστά κ.α. καλούδια), εδώ και δέκα
μέρες που μου χάλασε το cd player έχω ψιλοξενερώσει.
Μπορεί το pc ηχητικά να είναι πολύ καλό, αλλά άλλο πατάμε ένα κουμπί και ακούμε και άλλο , πάτα , περίμενε να φορτώσω, βρες λίστες ,οθόνες, θόρυβος από ανεμιστηράκια κλπ.
(ευτυχώς που υπάρχει backup και το MKII:145:).
Θεωρώ ότι για καθημερινή χρήση ένα cd player είναι πολύ πιο
βολικό από ένα πισι και χώρια ότι αυτό που έχεις επιλέξει από ότι
διαβάζουμε είναι και κορυφαίο σε ήχο Player.
Ρίξε τα ευρώ εκεί, και αν έχεις ένα παλιό πισί σιγά σιγά
το στήνεις με ελάχιστο κόστος αποκλειστικά για τέτοια εργασία.

Reaction score
28

Εγώ παρόλο που έχω στήσει pc εδώ και μία επταετία για χρήση
Music center με μία sound blaster audigy (κορυφαία κάρτα
για την εποχής της και ίσως ακόμα , οπτικές coaxial, αναλογικές, επιπλέον πάνελ μπροστά κ.α. καλούδια), εδώ και δέκα
μέρες που μου χάλασε το cd player έχω ψιλοξενερώσει.
Μπορεί το pc ηχητικά να είναι πολύ καλό, αλλά άλλο πατάμε ένα κουμπί και ακούμε και άλλο , πάτα , περίμενε να φορτώσω, βρες λίστες ,οθόνες, θόρυβος από ανεμιστηράκια κλπ.
(ευτυχώς που υπάρχει backup και το MKII:145:).
Θεωρώ ότι για καθημερινή χρήση ένα cd player είναι πολύ πιο
βολικό από ένα πισι και χώρια ότι αυτό που έχεις επιλέξει από ότι
διαβάζουμε είναι και κορυφαίο σε ήχο Player.
Ρίξε τα ευρώ εκεί, και αν έχεις ένα παλιό πισί σιγά σιγά
το στήνεις με ελάχιστο κόστος αποκλειστικά για τέτοια εργασία.
δυστυχως δεν υπαρχει το ποσο τωρα οι καιροι το πηγαν αλλου γι'αυτο λεω να αρπαξω το λαπ-τοπ τωρα και αργοτερα εχει ο strauss kan τρομαρα μας ,εξ'αλλου τωρα υπαρχει το παλιο μεν αλλα ακομα αξιομαχο με διαφορες επεμβασεις marantz 52mkii συν το v-dac και οσο παει, επισης με εχει προσελκυσει η δυνατοτητα της πληθωρας υλικου στο διαδικτυο και στους σκληρους ,τωρα εαν τα φτυσει το marantz ε τοτε ? τι να κανουμε ισως κανενα tascam και βλεπουμε.!!!!

Reaction score
7.119
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια στον προβληματισμό μου.

δυστυχως δεν υπαρχει το ποσο τωρα οι καιροι το πηγαν αλλου γι'αυτο λεω να αρπαξω το λαπ-τοπ τωρα και αργοτερα εχει ο strauss kan τρομαρα μας ,εξ'αλλου τωρα υπαρχει το παλιο μεν αλλα ακομα αξιομαχο με διαφορες επεμβασεις marantz 52mkii συν το v-dac και οσο παει, επισης με εχει προσελκυσει η δυνατοτητα της πληθωρας υλικου στο διαδικτυο και στους σκληρους ,τωρα εαν τα φτυσει το marantz ε τοτε ? τι να κανουμε ισως κανενα tascam και βλεπουμε.!!!!
Αφού έχεις να κάνεις την δουλειά σου δεν το συζητάμε:126:
Η μόνη διαφωνία μου είναι το λαπτοπ.
Δεν θα το προτιμούσα, απαξιώνεται αμέσως και δεν χρίζει
μάλλον δεν αξίζει λόγω κόστους να αναβαθμιστεί.
Θα πήγαινα σε desktop με προσεκτική επιλογή όμως
στο θέμα θορύβου (τροφοδοτικό, blowers κλπ)
το οποίο το αναβαθμίζεις για πλάκα, με μικρό σχετικά
κόστος και αρκετά πιο εύκολα από ένα λαπιτόπι.
Όμως δε φάιναλ τσόις ις γιορς που λένε και οι άσπονδοι
φίλοι μας (βλέπε δ.ν.τ.)
Αυτά.
Καλό σου βράδυ:107:

Reaction score
28
παντως βλεπω μεγαλο ενδιαφερον το θεμα που ανοιξαμε!!!!!!

Reaction score
777
Λοιπόν θα σου πώ την άποψη μου ύστερα απο μερικές σκέψεις που έχω κάνει περι του θέματος "αγορά λάπτοπ".

Ο σταθερός υπολογιστής αποτελείται απο πολλά κομμάτια.Έτσι αν σου καεί η κάρτα γραφικών αυτομάτως την αλλάζεις με λογικό κόστος.

Το λάπτοπ έτσι και καεί κάτι κάηκε όλο.Μία πλακέτα είναι...Εγώ πήρα ένα vaio με 2000ευρώ πρίν 3 χρόνια και μου χάλασε η κάρτα γραφικών.Πάει για πέταμα!!!!!Τέλος!!!!αν το φτιάξω θα ακουμπήσω πάνω απο 3 κατοστάρικα.

Οπότε άποψη μου είναι να πάρεις κάτι που έχει αρκετή εγγύηση.Μία απο αυτές τις προτάσεις είναι της toshiba.Η toshiba δίνει 4 χρόνια εγγύηση ότι κ αν πάθει.Νομίζω εγώ θα έπαιρνα με κλειστά μάτια.

Επίσης θεωρώ οτι όλα τα transport είναι (σχεδόν) ίδια στο αυτί.Επομένως αυτό που έχεις το θεωρώ πολύ καλό.Μπορείς να συνδέσεις το transport στο vdac και το pc στην άλλη θύρα που έχει και να έχεις και τα δύο μαζί.Στο μέλλον κοιτάς και για ένα καλύτερο dac...Αν πάλι θές να αγοράσεις τώρα dac θα έχεις κάνει πάλι μία καλή αναβάθμιση.
Επίσης το λάπτοπ είναι λάπτοπ.Μήν πάρεις netbook.Πάρε ένα λάπτοπ να τα κάνεις όλα.
Τώρα μήν βιαστείς ντε και καλά.Ας πούμε το fujitsu που παρουσίασε ένα μέλος είναι εξαίρετη επιλογή σε εξαίρετη τιμή αλλα εξαντλήθηκε.Απο τη στιγμή που δέν βιάζεσαι ας το ψάξουμε λίγο για το τί μπορείς να πάρεις...

Ο δρόμος που ακολούθησες είναι σωστός κατ εμέ.Η ακρόαση απο υπολογιστή θα σου δώσει δωρεάν υλικό και πλέον ποιοτικό(όχι mp3 όπως κάποτε).Κρατάω μία αμφιβολία για την άνεση σου με τους υπολογιστές επειδή δέν σε ξέρω αλλα δέν είναι κάτι δύσκολο...

Reaction score
28
Λοιπόν θα σου πώ την άποψη μου ύστερα απο μερικές σκέψεις που έχω κάνει περι του θέματος "αγορά λάπτοπ".

Ο σταθερός υπολογιστής αποτελείται απο πολλά κομμάτια.Έτσι αν σου καεί η κάρτα γραφικών αυτομάτως την αλλάζεις με λογικό κόστος.

Το λάπτοπ έτσι και καεί κάτι κάηκε όλο.Μία πλακέτα είναι...Εγώ πήρα ένα vaio με 2000ευρώ πρίν 3 χρόνια και μου χάλασε η κάρτα γραφικών.Πάει για πέταμα!!!!!Τέλος!!!!αν το φτιάξω θα ακουμπήσω πάνω απο 3 κατοστάρικα.

Οπότε άποψη μου είναι να πάρεις κάτι που έχει αρκετή εγγύηση.Μία απο αυτές τις προτάσεις είναι της toshiba.Η toshiba δίνει 4 χρόνια εγγύηση ότι κ αν πάθει.Νομίζω εγώ θα έπαιρνα με κλειστά μάτια.

Επίσης θεωρώ οτι όλα τα transport είναι (σχεδόν) ίδια στο αυτί.Επομένως αυτό που έχεις το θεωρώ πολύ καλό.Μπορείς να συνδέσεις το transport στο vdac και το pc στην άλλη θύρα που έχει και να έχεις και τα δύο μαζί.Στο μέλλον κοιτάς και για ένα καλύτερο dac...Αν πάλι θές να αγοράσεις τώρα dac θα έχεις κάνει πάλι μία καλή αναβάθμιση.
Επίσης το λάπτοπ είναι λάπτοπ.Μήν πάρεις netbook.Πάρε ένα λάπτοπ να τα κάνεις όλα.
Τώρα μήν βιαστείς ντε και καλά.Ας πούμε το fujitsu που παρουσίασε ένα μέλος είναι εξαίρετη επιλογή σε εξαίρετη τιμή αλλα εξαντλήθηκε.Απο τη στιγμή που δέν βιάζεσαι ας το ψάξουμε λίγο για το τί μπορείς να πάρεις...

Ο δρόμος που ακολούθησες είναι σωστός κατ εμέ.Η ακρόαση απο υπολογιστή θα σου δώσει δωρεάν υλικό και πλέον ποιοτικό(όχι mp3 όπως κάποτε).Κρατάω μία αμφιβολία για την άνεση σου με τους υπολογιστές επειδή δέν σε ξέρω αλλα δέν είναι κάτι δύσκολο...
και εγω για toshiba παω με τα 4χρονια που δινει ειμαστε μεσα.!!οσον αφορα την ανεση μου με τους υπολογιστες τουλαχιστον σε οτι αφορα τα μουσικα δρωμενα ειμαι πολυ οκ.:123:

Reaction score
2

Δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από αυτό

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.751

... ν'αρχίσω να δανείζομαι συσκευές και να προβώ σε δοκιμές. Θα το'θελα πολύ αλλά με βλέπω να κάνω 1 "τυφλή" επιλογή κι ότι κάτσει. Δυστυχώς δεν έχουμε όλοι παρέα hifiντελιστών.
......Το ιδανικό θα ήταν βέβαια να τα ακούσω στο σύστημά μου και να δω αν υπάρχουν διαφορές, όπως ειπώθηκε, αλλά δύσκολο το βλέπω.
ΟΧΙ!

αυτή ρε συ είναι η δύναμη του φόρουμ μας, έχεις παρέα ...βλαμμένων!

κι εγώ σαλόνικα είμαι, το τάσκαμ στη διάθεσή σου. Έτσι κι αλλιώς, κάθεται και σκονίζεται, πάρτο να το ...ξεσκονίσεις!

Κι αμα ντρέπεσαι, στο νοικιάζω. 2 ευρώ το μήνα. αμ πως....

Δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από αυτό
σωστόςςςςςςς...

Reaction score
28

ΟΧΙ!

αυτή ρε συ είναι η δύναμη του φόρουμ μας, έχεις παρέα ...βλαμμένων!

κι εγώ σαλόνικα είμαι, το τάσκαμ στη διάθεσή σου. Έτσι κι αλλιώς, κάθεται και σκονίζεται, πάρτο να το ...ξεσκονίσεις!

Κι αμα ντρέπεσαι, στο νοικιάζω. 2 ευρώ το μήνα. αμ πως....

σωστόςςςςςςς...
ρε σεις χρειαζομαι καπως μεγαλυτερη οθονη ειμαι και στραβουλιακας
ε να μην ακουω και τιποτα απο youtube? ε να μην εχω και ενα οδηγο δισκου πες οτι θελω να ριπαρω κατι επι τοπου και οχι να τρεχω στο πι-σι .

ε και αμα θελω να ακουω και λιγο απο ιντερνετ? μηπως κολλαει το μικρο?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.560
Members
38.573
Νεότερο μέλος
Red