ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Reaction score
0
Πιστεύω ότι θα επικρατήσει όποιο "σπασει" πρώτο. Κατα τ'άλλα δε με επιθουν ότι θα υπαρχει μεγάλη αγορά και διεισδυση όπως με το DVD. Μη γελιόμαστε. Η ορατή διαφορά γιά τον πολύ κόσμο είναι μικρή. Μιλάμε γιά τηλεοράσεις επι το πλείστον CRT και μέχρι 36" maximum εγκατεστημένες. Το DVD σε σχέση με το video έδινε ορατή διαφορά σε αυτές. ΤΟ HD-DVD και το BR δίνει? Αυτό θα είναι το κίνητρο γιά τον πολύ κόσμο να αλλάξει τηλεοράσεις και να μεγαλώσει σε ιντσες και ανάλυση. Φανταστείτε ότι χρειάζεται ένα τεράστιο συνολικά ποσό επένδυσης απο τους καταναλωτές γιά μικρή διαφορά εικόνας. Και όλα αυτά μόνο γιά ταινίες που νοικιάζεις (γιά τον πολύ κόσμο μιλάμε). Δεν περιλαμβάνεται τηλεόραση ούτε και 16:9 που τα τρως στη μάπα με τις νέες τηλεοράσεις. Εγώ δε το βλεπω σαν αναβάθμιση τύπου Video-DVD αλλά σαν Video-Laser Disc.
Αυτή είναι η αποψή μου καθαρά από την πλευρά του καταναλωτή και όχι του τρελλαμένου με την εικόνα. Εξάλλου έχω ήδη μπει σε σιρά αναμονής γιά το PS3. Αλλά βασικά πιστεύω ότι αν ειναι "άθραυστο" το οποιοδήποτε σύστημα τότε μέλλον δεν υπάρχει.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Georgema said:
Πιστεύω ότι θα επικρατήσει όποιο "σπασει" πρώτο.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...

Για αυτό έδωσα τόση σημασία στο ότι η Microsoft υποστηρίζει το ένα από τα δύο... Οι χρήστες του pc θα δώσουν τον νικητή!

Reaction score
1
Ειπε τετοιο πραγμα ο Billαρας?
"Σε μια πρόσφατη δήλωσή του από το Πανεπιστήμιο του Howard στην Washington, o συμπαθέστατος σε όλους Bill «μετράω Xbox 360 για να με πάρει ο ύπνος» Gates, ξάφνιασε τους πάντες λέγοντας πως τα DVD νέας γενιάς (HD-DVD και Blu-Ray) θα εκλείψουν πριν καλά-καλά εδραιωθούν στην παγκόσμια αγορά και θα αντικατασταθούν από τους σκληρούς δίσκους."

VG

Reaction score
0
Πριν απο κανα χρονο πιστευα οτι θα επικρατησει το HD-DVD,τωρα τεινω να συμφωνησω με τον Μπιλάρα,πιθανον μαλωνουν σε ξενο αχυρωνα τα δυο φορματ,και το μονο που θα μεινει ειναι τα εξοδα αναπτυξης που θα μας καλεσουν οι εταιρειες να πληρωσουμε,οχι με άμεσο τροπο βεβαια...

Reaction score
5
Εμένα η άποψη μου είναι άλλη, αν δεν συμφωνήσουν οι κινηματογραφικές εταιρείες συλλογικά ποιο από τα 2 format θα προωθήσουν δεν πρόκειται κανένα από τα δύο format να επικρατήσει τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Όταν τελειώσει αυτή η μάχη για επικράτηση τότε μπαίνουμε στην εποχή της υψηλής ευκρίνειας, αλλιώς τα 2 format θα έχουν την τύχη DVD Audio – SACD.

Reaction score
2
Σε προηγουμενο τευχος του ηχου διαβαζα ενα αρθρο του κυριου Φωτιαδη που ελεγε οτι :" Πολυ πιστευουν οτι η μαχη θα δωθει αναμεσα στα 2 φορμα για το πιο θα επικρατησει. Μου θυμιζει τη μαχη αναμεσα στο dvdaudio και sacd και σε αυτο ξερετε ποιος νικησε, το CD. Πιστευω οτι η μαχη των 2 φορμα ειναι να πεισει τον πολυ κοσμο να τα αποδεχθει εναντι των dvd και να καταφερουν να γινουν το ιδιο εμπορικα , παρα αναλωθουν μεταξυ τους ". Δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστη η αποψη του εν λογω κυριου και αν θα ειναι ετσι τελικα αλλα προσωπικα εμενα με βρισκει σχεδον συμφωνο . Κραταω μια πισινη γιατι εχουμε εδω μια διαφορετικη τεχνολογια που μπορει να καταλαβει πιο ευκολα τη διαφορα απο το dvd ο πολυς ο κοσμος απο οτι στα δυο του ηχου . Αλλα παλι, οι τιμες που παρουσιαζονται ειναι απαγορευτικες για τους περισσοτερους απο μας και αυτο πιστευω θα ειναι τροχοπεδη για αυτα τα 2 φορμα και οσο θα αργησουν να προσαρμοστουν σε αυτα που μπορουμε να δωσουμε σαν καταναλωτες τοσο πιο κοντα στην αποτυχια θα ερχονται .Ελπιζω να το καταλαβουν αυτο οι εταιριες και να προσπαθησουν να προσαρμοστουν αυτες (οσο το δυνατον) σε μας παρα εμεις σε αυτες.Αυτοι τη φορα η επενδυση τους ειναι πολυ μεγαλυτερη και για να την δουν να πετυχαινει πρεπει να ριξουν πολυ νερο στο κρασι τους.

Reaction score
298
Ψηφίζω HD-DVD. Έχει πιο προηγμένο codec και ένα κλείδωμα λιγότερο από το Blu-Ray 8)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
finder said:
Σε προηγουμενο τευχος του ηχου διαβαζα ενα αρθρο του κυριου Φωτιαδη που ελεγε οτι :" Πολυ πιστευουν οτι η μαχη θα δωθει αναμεσα στα 2 φορμα για το πιο θα επικρατησει. Μου θυμιζει τη μαχη αναμεσα στο dvdaudio και sacd και σε αυτο ξερετε ποιος νικησε, το CD. Πιστευω οτι η μαχη των 2 φορμα ειναι να πεισει τον πολυ κοσμο να τα αποδεχθει εναντι των dvd και να καταφερουν να γινουν το ιδιο εμπορικα , παρα αναλωθουν μεταξυ τους ". Δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστη η αποψη του εν λογω κυριου και αν θα ειναι ετσι τελικα αλλα προσωπικα εμενα με βρισκει σχεδον συμφωνο .
Πάντως κατά τον Boothroyd Stuart ιδρυτή της Meridian, και δημιουργού του dvd-audio, την μάχη μεταξύ SACD και dvd-audio, την κέρδισε το mp3!!!

Reaction score
298
Καλά, την έχει κάνει την πατάτα του και ο κυρ-Μπομπ: αν θυμάμαι καλά, όταν βγήκαν τα DVD στην αγορά, οι προδιαγραφές του DVD-A δεν είχαν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε είπαν "βάλτε ένα folder AUDIO και αφήστε το άδειο - και βλέπουμε". Τελικά άδειο έμεινε. :?

Reaction score
1
Μετα τις 17 του Νοεμβρη θα γινει το μεγαλο ΜΠΑΜ κυριοι! BIG BATA BOUM που ειπε και μια φιλη :D
Μετα τις 17 του Νοεμβρη δεκαδες, εκατονταδες, χιλιαδες, εκατομμυρια κοσμος θα εχει στο σπιτι του ενα blu ray player στην τιμη των 599 ευρωπουλακιων!
Μεγαλο αβανταζ για το blu ray :wink:

Reaction score
1
Μα προφανως υπερεβαλα :) αλλα πραγματικα πιστευω οτι με τον ερχομο του ps3 ισως αρχιζουν να ξεκαθαριζουν λιγο τα πραγματα. Και ναι οντως η sony εκανε και ειπε αρκετες μ@λ@κι3ς για την next gen κονσολα της, αλλα το ps δυσκολα να πεθανει! Το βλεπω ηδη μπροστα μου, ουρες να περιμενουν απ'τα μεσανυχτα τις 16 Νοεμβρη(προσφυλης σαχλαμαρα των ιαπωποαμερικανων) για να προμιθευτουν το μαγικο κουτι! (Κατι που δεν εγινε ουτε προκειται να γινει για hd-dvd)

Reaction score
1
Blu-ray: Can it Survive?

Evan Powell
July 14, 2006
ProjectorCentral.com

They say the outcome of a war is not determined on the battlefield, but rather in the strategy rooms long before the first shot is fired. And so it is with the great "format war" between the new high definition video disc rivals HD-DVD and Blu-ray. From our vantage point, it appears that HD-DVD has already won. It only remains for the various battlefield moves to be played out before it becomes obvious. The real question now is not whether Blu-ray will win, but whether it can survive to capture a reasonable share of the home theater market.
Για περισσοτερα http://www.projectorcentral.com/blu-ray_2.htm

Reaction score
164
smooth criminal said:
Μα προφανως υπερεβαλα :) αλλα πραγματικα πιστευω οτι με τον ερχομο του ps3 ισως αρχιζουν να ξεκαθαριζουν λιγο τα πραγματα. Και ναι οντως η sony εκανε και ειπε αρκετες μ@λ@κι3ς για την next gen κονσολα της, αλλα το ps δυσκολα να πεθανει! Το βλεπω ηδη μπροστα μου, ουρες να περιμενουν απ'τα μεσανυχτα τις 16 Νοεμβρη(προσφυλης σαχλαμαρα των ιαπωποαμερικανων) για να προμιθευτουν το μαγικο κουτι! (Κατι που δεν εγινε ουτε προκειται να γινει για hd-dvd)
Και οι ορδές, πιθανότατα, θα ανακαλύψουν ότι τα διαθέσιμα PS3 είναι δύο-τρία σε κάθε κατάστημα... :lol:
Η έλλειψη μηχανημάτων κατά το λανσάρισμα, είναι πολύ πιθανή, αν όχι σίγουρη.
Και αν παραδίπλα το XBOX έχει μια τιμή πχ 400€ μαζί με το HDDVD και πληθώρα ώριμων τίτλων, κάτι μου λέει ότι πολλοί θα το ξανασκεφτούν...

Reaction score
1
Η Sony ανακοίνωσε πως είναι θετική στην έναρξη συζητήσεων για τη δημιουργία ενός μόνο προτύπου για τα DVD επόμενης γενιάς. Μέχρι τώρα, η εταιρεία πρότεινε το format Blu-ray που ερχόταν αντιμέτωπο με το format HD-DVD. Δια στόματος Yukonori Kawauchi, γενικού διευθυντή του τομέα DVD στο Sony Video Group, ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε πως "ένα format είναι καλύτερο από δύο, αν επιδιώκουμε την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους καταναλωτές".

Ο Kawauchi δήλωσε επίσης ότι προς το παρόν δεν υφίστανται τέτοιες συζητήσεις αλλά η Sony είναι ανοιχτή στην έναρξή τους. Τον περασμένο μήνα η εταιρεία είχε δηλώσει σχετικά με το ίδιο θέμα ότι δεν είναι εντελώς αντίθετη στην προοπτική του ενός προτύπου, οπότε οι νέες δηλώσεις καταγράφονται ως μια κατά πολύ θετικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος. Φυσικά, οι δηλώσεις από μόνες τους δε σημαίνουν τίποτα, και θα πρέπει να δούμε την εφαρμογή τους στην πράξη.

Πηγή: Engadget

Reaction score
7
...Το κερατο μου μεσα.... ποια η διαφορα στα 2 αυτα μεσα;;;;
Οτι το ενα (BR) εχει μεγαλυτερη χωρητικοτητα. Αυτο και μονο...

Να ξαναπω ομως οτι το BR ειναι στην αγορα εδω και 2-3 χρονια στο επαγγελματικο χωρο;;;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef