ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Βlu-ray Vs Hd-dvd! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Game Over!

Κάποιοι υποτίμησαν τον Βασίλη...

"Διαβάζοντας σωστά το παρελθόν, έχεις μεγάλες πιθανότητες να προβλέψεις το μέλλον"...

Υ.Γ. Pc Rulez!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Ο πόλεμος των 2 φορμά μπορεί να κριθεί κατά την άποψή μου σε 4 επίπεδα:

1. Consumer συσκευές δηλαδή ως η επόμενη γενιά των dvd players.

2. Παιχνιδομηχανές xbox vs ps3.

3. PC. συσκευές αναπαραγωγής και εγγραφής.

4. Software δηλαδή ταινίες στα 2 αυτά φορμά.

Μέχρι σήμερα φαίνεται τι στρατηγική ακολουθούν τα 2 στρατόπεδα:

1. Το blu-ray βάσισε την στρατηγική του στο PS3.
2. Το hd-dvd δεν έχει δείξει ακόμα τις προθέσεις του.

Το blu-ray πιστεύω ότι κάνει λάθος στην στρατηγική του. Προσπαθεί να το πουλήσει "πακέτο" με το ps3 με αποτέλεσμα το ένα προιόν (γιατί είναι 2...) να κανιβαλίζει το άλλο... και το ps3 να βγαίνει πολύ ακριβό αλλά και από την άλλη το blu-ray να φαίνεται ως αποκλειστικό προιόν της Sony κάτι που είναι λάθος στο marketing...

Από την άλλη το hd-dvd και η Microsoft έχουν σαφέστατα διαχωρίσει τα 2 προιόντα (x-box και hd-dvd) με αποτέλεσμα να έχουν πραγματικές πωλήσεις 92.000 κομμάτια hd-dvd μέσα στις γιορτές. 92.000 που αγόρασαν συνειδητά και χωρίς υποχρέωση το player.

Νομίζω ότι η πραγματική επίθεση του hd-dvd θα αρχίσει στους pc-users και με τα τελευταία νέα ένα hd-dvd writer σε χαμηλή τιμή θα αποτελέσει το μεγάλο όπλο του στρατοπέδου.

Από την άλλη φαίνεται ότι τελικά και το Hollywood θα παίξει μεγάλο ρόλο. Από την μία θα αυξηθεί η ζήτηση για hd-dvd αλλά από την άλλη τα studio δεν θέλουν οι ταινίες τους να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Ιστορικά το vhs κέρδισε γιατί ήταν απλό στην χρήση και πολύ ευέλικτο. Το dvd-audio και το sacd καταστράφηκαν γιατί ο κόσμος που δημιουργεί "μόδες" (δηλ. οι νέοι, οι χρήστες του διαδικτύου) δεν ενδιαφερόντουσαν για hi-end ήχο αλλά για ήχο που θα μπορούσαν να τον "μοιραστούν" εύκολα. Θα προτιμήσουν λοιπόν το φορμά που θα είναι πιο ευέλικτο... και η Microsoft αυτόν τον κόσμο τον γνωρίζει πολύ καλά...

Reaction score
0
Re: ΒLU-RAY iS THE ONLY WAY

To kalytero meros tis ypothesis htan oti otan dokimasa na ksiso tin kato epifaneia tou diskou Blue-rae me ta kleidia tou aytokinitou mou, ekane mia emfani gratzounia!!!! Eimai kakos? oxi. Ena test dokimis ekana!! Omos me ena skoupisma me ti boitheia tou xeriou mou h gratzounia eksafanistike.
Είναι αρκετά εντυπωσιακό ότι δεν γρατζουνίζονται καθόλου τα δισκάκια, αλλά εντυπωσιακότερο ότι το ps3 διαβάζει τα πάντα... δείτε τι κάνανε, και υποτίθεται ότι δουλεύει !!!
(sorry αν έχει ξαναμπεί)

http://www.qj.net/Blu-Ray-disk-test-kids-don-t-try-this-at-home/pg/49/aid/79863

Και ένα άλλο σε video
http://www.youtube.com/watch?v=o5jEbZt6AIQ&eurl=

Reaction score
0
Η NPD λέει ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου είχαν πουληθεί τόσα BR stand-alone players όσα HD-DVD !!!!
(είναι αξιόπιστη μεν, αλλά με την διαφορά τιμής είναι πολύ περίεργο και αλλάζει εντελώς τα δεδομένα)

High-def player sales even, says NPD Group

Between April and December, 48% of high-def stand-alones sold were Blu-ray and the remaining 52% were HD DVD. Blu-ray stand-alones, including models by Sony, Samsung, Philips and Pioneer, are priced at about $1,000 and up. In contrast, certain Toshiba HD DVD models can be found for about $500.

One possible contributing factor to the results is that retailers have noted tight Toshiba inventory relative to the flusher availability of stand-alone Blu-ray players.

NPD’s data excludes sales of high-def gaming devices, the Blu-ray-compatible PlayStation 3 and Xbox 360’s HD DVD drive. NPD plans to update this information on a quarterly basis.

Reaction score
14
Στην Ελλάδα υπάρχει κανένας με bd player?
Τουλάχιστον εμείς με τα hd-dvd εμφανιστήκαμε (και δεν είμαστε λίγοι)
Blu-ray κανείς να ανταλλάξουμε καμιά άποψη??
(εκτός του ps3 εννοώ...βέβαια και όσοι έχουν ταινίες σε ps3 καλοδεχούμενοι!!...)

Reaction score
2
Μου φαίνεται οτι το Blu-ray έχει πάρει φόρα και πάει όλο και καλύτερα. Οι επόμενοι μήνες θα έχουν πολύ ενδιαφέρον!!!

Όσοι έχετε HD-DVD (και αν βρεθεί κανείς με Blu-ray) θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να κανονίζατε μια συνάντηση για απευθείας συγκρίσεις...

Reaction score
14
Μου φαίνεται οτι το Blu-ray έχει πάρει φόρα και πάει όλο και καλύτερα. Οι επόμενοι μήνες θα έχουν πολύ ενδιαφέρον!!!

Όσοι έχετε HD-DVD (και αν βρεθεί κανείς με Blu-ray) θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να κανονίζατε μια συνάντηση για απευθείας συγκρίσεις...
Πάντως Χρυσόστομε απο 6-7 sites με reviews hd-dvd blu-ray ,στους τίτλους που υπάρχουν και στα δύο format δεν υπάρχει ούτε ένας τίτλος bd που να κερδίζει την απόλυτη επίδοση...
Και μιλάμε για 200 τίτλους το καθένα ( με κάποιους κοινούς..)

Εχει πιάσει κορυφαία επίπεδα και το bd αλλά πάντα (έστω και με ελάχιστη διαφορά ξεχωρίζει το hd-dvd)

Εάν πάντως η κίνηση στο blu-ray ( hardware / software δεν ξέρω τι φταίει..)παραμείνει έτσι δεν το βλέπω να βγάζει το Πάσχα...

Απορώ πως δεν έχει γίνει θέμα αυτή η αδυναμία...(δεν βλέπεται...)

Reaction score
2
Μην ξεχνάς ότι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος (αν και το Blu-ray είναι ανώτερο στα χαρτιά. Μάλλον είναι λίγο πίσω στην πράξη λόγω κακών transfer και χρήση mpeg2).

Η τάση που φαίνεται από τα τελευταία νέα είναι ότι το Blu-ray βρίσκεται σε ανοδική πορεία και κλείνει την ψαλίδα που είχε δημιουργηθεί λόγω της νωρίτερης κυκλοφορίας του HD-DVD. Αν αυτή η τάση συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για το HD-DVD (που μάλλον θα στηριχτεί σε φτηνά κινέζικα players για να επανέλθει).

Για το θέμα τις κίνησης δεν ξέρω τι παίζει, αλλά είναι σίγουρο ότι όσο περνάει ο καιρός και τα δυο format θα ξεπεράσουν τις παιδικές ασθένειες και θα μας δίνουν όλο και καλύτερους τίτλους. Μην ξεχνάτε ότι και το dvd χρειάστηκε αρκετό καιρό για να φτάσει στα επίπεδα που είναι σήμερα.

Reaction score
14
Μην ξεχνάς ότι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος (αν και το Blu-ray είναι ανώτερο στα χαρτιά. Μάλλον είναι λίγο πίσω στην πράξη λόγω κακών transfer και χρήση mpeg2).

Η τάση που φαίνεται από τα τελευταία νέα είναι ότι το Blu-ray βρίσκεται σε ανοδική πορεία και κλείνει την ψαλίδα που είχε δημιουργηθεί λόγω της νωρίτερης κυκλοφορίας του HD-DVD. Αν αυτή η τάση συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για το HD-DVD (που μάλλον θα στηριχτεί σε φτηνά κινέζικα players για να επανέλθει).

Για το θέμα τις κίνησης δεν ξέρω τι παίζει, αλλά είναι σίγουρο ότι όσο περνάει ο καιρός και τα δυο format θα ξεπεράσουν τις παιδικές ασθένειες και θα μας δίνουν όλο και καλύτερους τίτλους. Μην ξεχνάτε ότι και το dvd χρειάστηκε αρκετό καιρό για να φτάσει στα επίπεδα που είναι σήμερα.
Όσο αφορά την κακή κίνηση στο bd η εκτίμησή μου είναι ότι το πρόβλημα είναι πάρα πολύ έντονο για να χαρακτηρισθεί παιδική ασθένεια...
Εάν είχατε όλοι οι φίλοι του hd την δυνατότητα να δείτε απο κοντά ταινία με το πολύ καλύτερο Panasonic player (σε σχέση με το samsung) στο κατάστημα Fnac στo mall , θα καταλαβαίνατε αυτό που περιγράφω..
Και υπήρχε το ίδιο πρόβλημα στο τεστ που έγινε στην Ηχοέκφραση...
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κανένα κατάστημα που έχει στημένο ps3 δεν το έχει βάλει να παίζει ταινίες...
Λογικά είναι το φτηνότερο και καλύτερο player...
Έχω εκφράσει βεβαίως και την δυσπιστία μου απέναντι σε όλες τις έρευνες και τις "τάσεις" της αγοράς...
Ειδικότερα με την διαμάχη αυτή σε όλα τα forums οι χρήστες που έχουν άποψη είναι σε αναλογία 10 προς 1 κάτοχοι hd dvd..
Δηλαδή όλοι αυτοί που έχουν αγοράσει ταινίες bd που είναι?
Γιατί δεν συμμετέχουν στις συζητήσεις...
Μιλάνε πάρα πολλά άτομα θετικά για το bd (ειδικά στην αμερική!!) αλλά κανείς τους δεν έχει δει...
Γι ΄ αυτό με κάνουν να είμαι επιφυλακτικός κάτι τέτοια "νέα"...
Κάτι επίσης πολύ σημαντικό που αγνοούσα είναι ότι η Paramount και η Warner βγάζουν και στα δύο format...Οπότε το κάθε format έχει απο δύο "γίγαντες"
αποκλειστικούς..
FOX / DISNEY το blu ray UNIVERSAL/NEW LINE το hd dvd..
Πολύ ισορροπημένο το βλέπω για να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστοριάς...

Reaction score
2
Όσο αφορά την κακή κίνηση στο bd η εκτίμησή μου είναι ότι το πρόβλημα είναι πάρα πολύ έντονο για να χαρακτηρισθεί παιδική ασθένεια...
Αν είναι όντως έτσι είναι περίεργο που δεν έχει γίνει μεγαλύτερο θέμα.

Ειδικότερα με την διαμάχη αυτή σε όλα τα forums οι χρήστες που έχουν άποψη είναι σε αναλογία 10 προς 1 κάτοχοι hd dvd..
Καλά τα forum δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα για τέτοια θέματα.

Όπως και να 'χει οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ σημαντικοί για την εξέλιξη αυτού του πολέμου. ότι και να γίνει πάντως ελπίζω να τελειώσει σύντομα και να μείνει ένα φορματ (όποιο κι αν είναι). Θέλω να αρχίσω να φτιάχνω την HD ταινιοθήκη μου! :happy_6:

Reaction score
14
Αν είναι όντως έτσι είναι περίεργο που δεν έχει γίνει μεγαλύτερο θέμα.

Καλά τα forum δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα για τέτοια θέματα.

Όπως και να 'χει οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ σημαντικοί για την εξέλιξη αυτού του πολέμου. ότι και να γίνει πάντως ελπίζω να τελειώσει σύντομα και να μείνει ένα φορματ (όποιο κι αν είναι). Θέλω να αρχίσω να φτιάχνω την HD ταινιοθήκη μου! :happy_6:
Μωρέ αν δεν είχε αυτό το πρόβλημα το bd θα είχα χτυπήσει ήδη ps3 μεταχειρισμένο με 300 δολλάρια και θα είχα πάρει καμιά 15ρια ταινίες αλλά το φοβήθηκα...
Και λείπει και αυτός ο φίλος μου με το αμερικάνικο ps3 για να δοκιμάσω τις 3 ταινίες που έχω στα χέρια μου...
Δεν το έχω δεί σαν player παραπάνω απο 5'... και ήταν και σε τηλεόραση 32' που δεν βγάζεις άκρη...

Reaction score
2
To προβλημα οφειλεται στο τροπο εγγραφης της ταινιας, που επελεξαν τα studio παραγωγης.
H eikona ειναι γραμμενη σε 1080p, 24 fps.
H εξοδος των player ειναι 1080ι (σε μερικα 1080π) αλλα 60 Ηz (στην Ευρωπη 50).
Ετσι μεχρι να βγουν Player που θα εχουν εξοδο 1080p + 24fps KAI συστηματα προβολης (τηλεορασεις και προβολεις) με αντιστοιχη εισοδο , δεν θα εχουμε σωστη κινηση.
Δυστυχως ολες οι συσκευς μεχρι σημερα ΔΕΝ υποστηριζουν τετοια format εικονας.

Reaction score
2
To προβλημα οφειλεται στο τροπο εγγραφης της ταινιας, που επελεξαν τα studio παραγωγης.
H eikona ειναι γραμμενη σε 1080p, 24 fps.
H εξοδος των player ειναι 1080ι (σε μερικα 1080π) αλλα 60 Ηz (στην Ευρωπη 50).
Ετσι μεχρι να βγουν Player που θα εχουν εξοδο 1080p + 24fps KAI συστηματα προβολης (τηλεορασεις και προβολεις) με αντιστοιχη εισοδο , δεν θα εχουμε σωστη κινηση.
Δυστυχως ολες οι συσκευς μεχρι σημερα ΔΕΝ υποστηριζουν τετοια format εικονας.
Καλύτερα όμως τα 24fps αφού αυτό είναι το κινηματογραφικό frame rate. :prof:

Reaction score
1

Αυτο που θελω να πω, χωρις να εχω δει ουτε hd-dvd ουτε bluray, ειναι η διαφορα mpeg2 με mpeg4.

Ειναι μερα με τη νυχτα να παρακολουθεις το ενα με το αλλο. Υπαρχει πολυ μεγαλη διαφορα, στα καναλια που βλεπω δορυφορικα. Τα hd καναλια σε mpeg4 ειναι σχεδον τελεια, φοβερη ευκρινεια, καταπληκτικα χρωματα και πολυ καλη κινηση, ενω στα hd καναλια σε mpeg2 δεν υπαρχει τοσο καλη ευκρινεια, τα χρωματα δεν ειναι τοσο εντονα και φυσικα ας μην μιλησω για την κινηση.

Ας περιμενουμε λιγο ακομα το bluray να περασει στο mpeg4(αφου δεν μπορει να κανει και αλλιως) στο συνολο των ταινιων, ας περιμενουμε και ακομα λιγους μηνες και για τα δυο(hd-dvd/bluray) για "διορθωτικες κινησεις" και μετα βγαζουμε το φτυαρι.:smoking:

Reaction score
14
Σωστό ακούγεται...Και ευτυχώς που τα δισκάκια δεν θα έχουν το πρόβλημα...
Πάντως αυτό που δεν εξηγείται είναι το ότi στα hd-dvd ( toshiba, 360xbox) το
πρόβλημα με την κίνηση είναι εώς και αμελητέο κάποιες φορές ,ενώ στο bd ( samsung, panasonic) δεν το αντέχεις...
Τι παίζει ?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef