ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Reaction score
6
Απάντηση: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Τελικα οι blurayακιδες είναι πολύ πωρωμένοι .
Χτες στο youtube ειδα απειρα τέτοια κλιπακια που δεν είναι απλώς διαφημιστικά αλλα εχουν σκοπό να ειρωνευτούν και χλευάσουν το αντίπαλο δεος.
Κλιπακια σαν και αυτά που παραθέτει παραπανω ο Δημήτρης , τύποι που κάθονται μπροστα στην καμερα και μονολογούν για την ανωτερότητα του Bd , αλλοι που παιρνουν μαχαιρια και ψαλίδια για να αποδείξουν την ανθεκτικότητα του δίσκου κ.α.
Κατι παρόμοιο οσο και αν έψαξα δεν βρηκα σε hddvd.
Φυσικα υπάρχουν και εκει διαφημιστικά κλιπακια αλλα σε κανένα δεν ειδα να αναφέρονται στο τελος στο BD με την ιδια πώρωση και τον ιδιο χλευαστικό τροπο.
Και η πλακα είναι πως αυτά τα κλιπακια δεν προέρχονται από την sony αλλα από οπαδούς που φυσικα δεν εχουν κανενα συμφέρον από την Sony

Reaction score
5
Τα μαχαίρια και τα ψαλίδια τα έκανα πριν καιρό...

Νομίζω οτι θυμόμαστε το αποτέλεσμα :lol:

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Και σύγχιση δεν προκαλούν σε εσένα αλλά στο ευρύ κοινό που δεν ασχολείται τόσο με τον πόλεμό τους αλλά περιμένει μια πλήρη λύση που θα αντικαταστήσει το DVD.
Το ευρύ κοινό θα ασχοληθεί με το νέο(α) φορματ όταν υπάρξουν στην αγορα πληθώρα τίτλων , τίτλοι με υπότιτλους ( οσον αφορά την χωρας μας) και όταν πεισθούν πως οι διάφορες με το dvd αξίζουν τον κοπο για αυτήν την μετάβαση σε HD ( που είναι και το πιο δύσκολο από όλα τα παραπανω).
Η ύπαρξη μονο ενός φορματ δεν εγγυάται τιποτα από τα παραπάνω.
Συνεπώς δεν λύνει καμιά λυση στην υποτιθέμενη σύγχυση.
Σύγχυση που προκαλείτε και καλα από έναν πόλεμο που αγνοεί η πλειοψηφία των καταναλωτών.

Κανείς δεν εξοντώνεται οικονομικά, απλά μετακυλούν το κόστος στους καταναλωτές..
Με το ps3 να πωλείτε κατω του κοστος παραγωγής και με δωρο ταινίες σε BR , με το Toshiba να πωλείτε στα 100$ με δωρο από 3-5 τιτλοι επίσης free , επέτρεψε μου να εχω διαφορετική γνώμη για το αν ζημιώνονται οικονομικά η όχι από αυτην την κόντρα.

Και είναι λογικό γιατί όσο τα δύο φορμά δεν καταφέρνουν να προσεγγίσουν τη μεγάλη μάζα των καταναλωτών το κόστος παραγωγής παραμένει υψηλό.
.
Και όταν λες μετακινείτε το κοστος στους καταναλωτές και παραμένει το κοστος παραγωγής υψηλό , που το ειδες να συμβαίνει μεχρι τωτα αυτό;

Όταν πριν από χρονια με την έλευση του dvd αποφασισα να αγοράσω player , στα video clubs με εληνικους υπότιτλους υπήρχαν περιπου 100-150 τιτλοι.
Το μοναδικο τοτε φορματ για να μπορέσω να το απολαύσω επρεπε να δώσω ( όπως και εδωσα) 235 χιλιάδες δραχμες για να αγοράσω το πρωτο μου player.

Σημερα με μονο 30 τιτλους με ελληνικούς υπότιτλους ( από ένα μονο studio ) αγοραζω player ( ή παιχνιδομηχανη που γινετε player) από 350ευρω για HDDVD (δηλαδη 119 χιλιάδες δραχμές ) εως 450 ευρω για BD (δηλαδή 153 χιλιάδες δραχμές).

Με την παρουσα κατάσταση η καθοδος των τιμων συνεχίζεται παρασύροντας και το Universal player της Samsung που έρχεται συντομα ( πιθανον μεσα στον μηνα) που ενώ πριν λιγο καιρο ειχε ανακοινωθεί η τιμη του στα 1000$ , τωρα θα βγει στα 799 $

Reaction score
62
Εγώ είμαι υπέρ του να βγούν universal players. Και τότε ο πόλεμος τελειώνει και με τους δύο ευτυχισμένους και μ΄εμάς!!!

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Πολυ καλα τα λες Ανδρεα αλλα πιο πολυ απ`ολα μου αρεσε αυτο
Με την παρουσα κατάσταση η καθοδος των τιμων συνεχίζεται παρασύροντας και το Universal player της Samsung που έρχεται συντομα ( πιθανον μεσα στον μηνα) που ενώ πριν λιγο καιρο ειχε ανακοινωθεί η τιμη του στα 1000$ , τωρα θα βγει στα 799 $
:bravo:

Reaction score
19
Εγώ για μία ακόμα φορά θα πω πως η μάζα μεταβένει σε κάτι καινούργιο όταν κυρίως είναι βολικό.
Παραδείγματα:

VHS -> DVD
Τεράστιο βόλεμα. Το φυσικό του μέγεθος ήταν επαναστατικό μπροστά στη γκουμούτσα. Επίσης ούτε rewind (μεγάλο βήμα), ούτε αλλοιωμένα χρώματα με το πέρας του χρόνου. Για διαφορά ανάλυσης και 720x576 και άλλα τέτοια εξωγήινα, ρωτήστε 10 τυχαίους στο δρόμο να σας πουν αν κατάλαβαν τίποτα.

CRT -> TFT
Νομίζετε ότι τον κόσμο τον έπιασε καούρα για 720 και 1080p(ράσινα άλογα)? Αγοράζουν όμως γιατί βόλεψε. Όλοι ξεφορτώνονται τα μπαούλα τους! Τυφλά αγοράζει ο κόσμος, αρκεί να πηγαίνει με το σαλόνι.

Τα DVDAudio και SACD όπως βλέπετε έχουν πάει ήδη άπατα. Και τι να τα κάνει ο κόσμος; Αφού είναι ίδια με το cd, δεν προσφέρουν τίποτα πιο βολικό. Όσα υπάρχουν εξυπηρέτουν πολύ συγκεκριμένη ομάδα.

Κατά τη γνώμη μου, τα νέα φορμάτ θα περάσουν στη συνείδηση της μάζας μόνο αν τα σπρώξουν πολύ τα βίντεο κλαμπ. Γιατί η μάζα που πάει στο βίντεο κλαμπ δεν ψάχνει κόκκινες και μπλε ετικέτες, ταινία ψάχνει σε δισκάκι και ούτε που την ενδιαφέρει τι αναλύσεις κουβαλάει μέσα.

Αλλιώς θα αργήσει πολύ γιατί... δεν υπάρχει λόγος. :cool_4:

Reaction score
0
Οσον αφορα το τελευταιο, με τι εικονα συμβιβαζεται πολυς κοσμος ειναι αξιοπεριεργο. Φιλος μου που εχει βιντεοκλαμπ μου λεει οτι με το γρηγορο ιντερνετ εχει χασει πολλους πελατες. Εχουνε δει τις περισσοτερες ταινιες πολυ πριν κυκλοφορησουν σε Dvd και φυσικα δεν τα ξαναβλεπουν. Δεν νομιζω κανεις απο αυτους να κατεβαζει high definition αρχεια. Το πιο πιθανο να ειναι εκεινα τα divx των 700 mb και αφου ειναι πριν να βγουν σε dvd, προκειται για εκεινα τα πειρατικα με καμερα στο σινεμα. Η οποια ποιοτητα εικονας ειναι χειροτερη απο τις βιντεοκασετες. Εγω αυτο το πραγμα δεν μπορω να το παρακολουθησω ουτε δυο λεπτα. Πριν καιρο αυτες τις πειρατικες κοπιες τις πουλουσαν μαλιστα στα περιπτερα καμια δεκαρια ευρω. Δεν ξερω αν εξακολουθουν. Αλλα δεν μπορω να το καταλαβω. Ακομα και να μην εχουνε δει ποτε ταινια απο τα καινουρια δισκακια, δεν εχουνε δει ενα καλο dvd ή ακομα και μια ταινια απο τηλεοπτικο σταθμο με καλο σημα? Πως ειναι δυνατο να ικανοποιουνται και να λενε οτι εχουνε δει την ταινια, με εικονα χειροτερης ποιοτητας? Νομιζω οτι ειναι και το θεμα του τζαμπα. Και αρχειο για κινητο τηλεφωνο να ηταν, αμα ειναι τζαμπα θα καθονταν να το δουν. Και δεν μπορουν να περιμενουν λιγους μηνες , να δωσουν ενα ευρω να το νοικιασουν σε dvd. Μαλλον η πειρατεια εχει κανει πολυ κακο και στα καινουρια format. Ακομα και η υπαρξη των βιντεοκλαμπ τα καθυστερει να αφομοιωθουν απο τον κοσμο. Αν θεωρητικα δεν υπηρχαν τα βιντεοκλαμπ και επρεπε να αγοραστει μια ταινια, δεν θα ζητουσαν ολοι blu ray και HD DVD , αν φυσικα δεν υπηρχε και μεγαλη διαφορα στην τιμη απο το dvd ?

Reaction score
7
Τα μαχαίρια και τα ψαλίδια τα έκανα πριν καιρό...

Νομίζω οτι θυμόμαστε το αποτέλεσμα :lol:
Ναι για πλάκα και να πενάει η ώρα βλέποντας τέτοια βίντεο μια χαρά...Δεν χρειάζεται βίντεο δοκιμασίας με χαράκωμα και γδάρσιμο ενός οπτικού δίσκου, οποιουδήποτε format για να καταλάβουμε το αυτονόητο οτι πολύ απλά δεν θα παίζει. Το αν ένα οπτικό μέσο είναι πιο ανθεκτικό σε φυσικές φθορές από την καθημερινή χρήση (αυτό υποστηίζει το στρατόπεδο του Blu-ray και όχι ότι αντέχει σε πυρηνική βόμβα), θα το δείξει ο χρόνος και όχι κάποιο χαριτωμένο βιντεάκι που δείχνει κάποιον να πετάει τα λεφτά του...εξαιρούνται βέβαια περιπτώσεις Video-response σε blizzards :happy_9:

Reaction score
0
Ας τοποθετηθω και εγω επι του θεματος

Καταρχην συμφωνουμε ολοι (πιστευω) οτι στην Ελληνικη αγορα επικρατει το blu ray
Οπως επισης πρεπει να συμφωνησουμε οτι η ελληνικη αγορα δεν καθοριζει κατ'ελαχιστο τις παγκοσμιες εξελίξεις

Προσωπικα ειμαι της αποψης οτι γενικα στην αγορα μακροπροθεσμα επικρατει η πιο φτηνη λυση , η οποια βεβαια δεν σημαινει οτι ειναι και φτηνιαρικη σε καμμια περιπτωση

Προσφατο παραδειγμα το Wii που μερικοι το ειχαν σαν την ταφοπλακα της Nintendo και τους εχει αλλαξει τον αδοξαστο σε πωλησεις!!

Εχοντας αυτο στα υποψην , επελεξα το hd dvd (με την αγορα του hd dvd για το 360 και pc).Επισης ελαβα υποψην λατρεμενες ταινιες (V for Vendetta) αλλα και σειρες (Heroes) που εβγαιναν σε hd dvd.Τελος πατησα και στο προτερω κακιστο βιο της Sony στην επικρατηση δικων της φορμα .

Σε καμμια περιπτωση δεν ειμαι fanboy του format , αλλα της hd εικονας
Δεν θα με χαλασει ιδιατερα αν επικρατησει πχ το blu ray , μιας και τις hd dvd ταινιες παλι θα μπορω να τις δω.Χαμενα δεν πανε τα λεφτα μου.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Re: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Εγώ για μία ακόμα φορά θα πω πως η μάζα μεταβένει σε κάτι καινούργιο όταν κυρίως είναι βολικό.
Παραδείγματα:

VHS -> DVD
Τεράστιο βόλεμα. Το φυσικό του μέγεθος ήταν επαναστατικό μπροστά στη γκουμούτσα. Επίσης ούτε rewind (μεγάλο βήμα), ούτε αλλοιωμένα χρώματα με το πέρας του χρόνου. Για διαφορά ανάλυσης και 720x576 και άλλα τέτοια εξωγήινα, ρωτήστε 10 τυχαίους στο δρόμο να σας πουν αν κατάλαβαν τίποτα.

CRT -> TFT
Νομίζετε ότι τον κόσμο τον έπιασε καούρα για 720 και 1080p(ράσινα άλογα)? Αγοράζουν όμως γιατί βόλεψε. Όλοι ξεφορτώνονται τα μπαούλα τους! Τυφλά αγοράζει ο κόσμος, αρκεί να πηγαίνει με το σαλόνι.

Τα DVDAudio και SACD όπως βλέπετε έχουν πάει ήδη άπατα. Και τι να τα κάνει ο κόσμος; Αφού είναι ίδια με το cd, δεν προσφέρουν τίποτα πιο βολικό. Όσα υπάρχουν εξυπηρέτουν πολύ συγκεκριμένη ομάδα.

Κατά τη γνώμη μου, τα νέα φορμάτ θα περάσουν στη συνείδηση της μάζας μόνο αν τα σπρώξουν πολύ τα βίντεο κλαμπ. Γιατί η μάζα που πάει στο βίντεο κλαμπ δεν ψάχνει κόκκινες και μπλε ετικέτες, ταινία ψάχνει σε δισκάκι και ούτε που την ενδιαφέρει τι αναλύσεις κουβαλάει μέσα.

Αλλιώς θα αργήσει πολύ γιατί... δεν υπάρχει λόγος. :cool_4:[/QUOTE

Το αυτό!!!!!+++++

Reaction score
62
Συμφωνώ εν μέρει κι εγώ με τον MAD. Το κακό είναι πως αυτά που λέει ισχύουν για την Ελλάδα, γιατί στο εξωτερικό και 80χρονο να ρωτήσεις, θα έχει ακούσει έστω κάπου για HD. Το καλό είναι ότι στα ηλεκρομάγαζα που πάω κυρίως για χάζεμα (βλέπε mediamarkt), βλέπω όλο και πιό πολύ κόσμο να ενδιαφέρεται για τις επιδόσεις της φλάτ τηλεόρσης που θέλουν να αγοράσουν. Αλλά και το ραφάκι με τα Blu Ray, έχει πολύ κίνηση τον τελευταίο καιρό!!!

Reaction score
0

Πάει και ο τελευταίος ουδέτερος...
Χωρισμένα 4-2 τα studios λοιπόν και αναμένουμε τη συνέχεια.

Reaction score
5
Απάντηση: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Τον "πινουν" λιγο με την αλλαγη του χρονου και τα νεα γεγονοτα των εταιριων...

http://www.electronichouse.com/article/blu_ray_sales_are_up_a_lot/C175

Αντε αφου το αποφασισαν... ας ξεσκαρταρουν το 1.0 να μας δωσουν το 1.1 και συντομα (2009) το 2.0... μπραβο!... κερδισε ο καλυτερος...αλλα αν δειτε player ή ταινια με οτι εκανε το HD-DVD εδω και μηνες να με...!!! :crazy_1:

Reaction score
73
Σαν απλός χρηστης της τεχνολογιας δεν μπορω να κανω κατι για την επικρατηση του ενός η του αλλου φορματ....
Ομως σαν αναγνωστης περιοδικων τεχνολογίας ... ΔΕΝ θα ηθελα να βλέπω πικρόχολα σχόλια στα Ελληνικά περιοδικά
έστω και αν αν εχουν καβαλικεψει το αρμα του ενός φορματ...

Τι εννοώ... Το παρακάτω σχόλιο του HITECH στη σελίδα 15 τευχους 134 (ΦΕΒ 2008 ) υπερβαινει τα όρια ευγενους συμπεριφοράς
και δειχνει μια εκδικητικότητα ενευ προηγουμένου..... ΓΙΑΤΙ αραγε...?

"Sorry, αλλα εσεις οι θιασωτες του HD-DVD,που περιμενατε πως και πως την τριλογια του Lord of the Rings, δεν θα τη δειτε
ποτε στο φορματ που εχετε επιλεξει. Βεβαια ποτε δεν ειναι αργά να αλλαξοπιστησετε και να ασπαστειτε και εσεις
τη μια και μοναδικη θρησκεια Hi-Def: BLU-RAY.
..."

Aπλά αποδεικνυεται πολυ λιγο το περιοδικό... οταν απευθυνεται με αυτον τον απαραδεκτο τρόπο σε χρηστες μιας αλλης
τεχνολογιας εστω και ανταγωνιστικης απο αυτην που προωθει το ιδιο.

Ξερω τι θα απαντησουν ... κανουμε ΧΙΟΥΜΟΡ.... αλλα αγαπητοι μου ειναι πολυ ΦΤΗΝΟ...και το μονο που τους αξιζει ειναι...)(

αααα και να σημειωσουμε εδω.. οτι ο δημοσιογραφος μαλλον πρεπει να εκθετει τα γεγονότα... και οχι
να παθιαζεται και να συμμετεχει με αυτον τον τροπο στη μια πλευρα των γεγονοτων...

Reaction score
6
Απάντηση: Re: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Σαν απλός χρηστης της τεχνολογιας δεν μπορω να κανω κατι για την επικρατηση του ενός η του αλλου φορματ....
Ομως σαν αναγνωστης περιοδικων τεχνολογίας ... ΔΕΝ θα ηθελα να βλέπω πικρόχολα σχόλια στα Ελληνικά περιοδικά
έστω και αν αν εχουν καβαλικεψει το αρμα του ενός φορματ...

Τι εννοώ... Το παρακάτω σχόλιο του HITECH στη σελίδα 15 τευχους 134 (ΦΕΒ 2008 ) υπερβαινει τα όρια ευγενους συμπεριφοράς
και δειχνει μια εκδικητικότητα ενευ προηγουμένου..... ΓΙΑΤΙ αραγε...?

"Sorry, αλλα εσεις οι θιασωτες του HD-DVD,που περιμενατε πως και πως την τριλογια του Lord of the Rings, δεν θα τη δειτε
ποτε στο φορματ που εχετε επιλεξει. Βεβαια ποτε δεν ειναι αργά να αλλαξοπιστησετε και να ασπαστειτε και εσεις
τη μια και μοναδικη θρησκεια Hi-Def: BLU-RAY.
..."

Aπλά αποδεικνυεται πολυ λιγο το περιοδικό... οταν απευθυνεται με αυτον τον απαραδεκτο τρόπο σε χρηστες μιας αλλης
τεχνολογιας εστω και ανταγωνιστικης απο αυτην που προωθει το ιδιο.

Ξερω τι θα απαντησουν ... κανουμε ΧΙΟΥΜΟΡ.... αλλα αγαπητοι μου ειναι πολυ ΦΤΗΝΟ...και το μονο που τους αξιζει ειναι...)(

αααα και να σημειωσουμε εδω.. οτι ο δημοσιογραφος μαλλον πρεπει να εκθετει τα γεγονότα... και οχι
να παθιαζεται και να συμμετεχει με αυτον τον τροπο στη μια πλευρα των γεγονοτων...

Ειναι κατι που σχολιαστικέ απο κοινου απο πολλα ελληνικά φορουμς και αναφερθήκαμε αναλυτικά το σαββατοκύριακο σε αυτό το τοπικ ( που δυστυχώς παραστράτησε)

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef