ΓΝΩΡΙΜΙΑ με το ΠΙΚΑΠ

Reaction score
3
Λίγο η καλοκαιρινή άδεια 8) , λίγο η ηλικία :) ,και έχοντας τον χρόνο να σκεφθώ,κατάλαβα  με αυτά που έχω διαβάσει εδω μέσα αλλά και με αυτά που γράφονται αλλού,ότι οι νέοι που ξεκινούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της μουσικής αναπαραγωγής,η πλειοψηφία αυτών,ΔΕΝ γνωρίζει τι είναι το πικάπ,και ο μαύρος δίσκος (βινύλιο).
Αλλοι απο πραγματική άγνοια και άλλοι οι οποίοι πιστεύουν μόνον στην ψηφιακή τεχνολογία και όλα τα άλλα τα θεωρούν απλώς ξεπερασμένα. :!:  :?:
Είναι σίγουρα άλλη φιλοσοφία,η οποία δεν μετράει με ψηφία,αλλά με απλούς νόμους της φυσικής.
Το άκουσμα,για άλλους είναι καλό,για άλλους φανταστικό και αξεπέραστο,κανένας όμως μέχρι σήμερα δεν το θεώρησε κακό.

Με αυτές λοιπόν τις σκέψεις,αλλά και με παρότρυνση του αγαπητού συνδιαχειριστή,σκέφθηκα πως είναι καιρός να γνωρίσουν και οι παλαιοί αλλά περισσότερο οι καινούργοι σε ηλικία αλλά και στο άθλημα,τι είναι αυτό το πράγμα.

Επικοινώνησα λοιπόν με τον απο παλιά γνωστό μου,αλλά και έναν απο τους μεγαλύτερους γνώστες του αναλογικού ήχου,τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΖΑΡΟΥ,με σκοπό να κάνω πράξη,αυτά που σκέφθηκα.

Ο Βαγγέλης αν και πολυάσχολος αυτόν τον καιρό,εν τούτοις μας έκανε το χατήρι και προσφέρθηκε να μας στήσει απο την αρχή ένα πικάπ με όλα τα παρελκόμενά του.
Αλλά όμως δεν σταματήσαμε εκεί. :lol:
Εκτός απο την ακρόαση,θα γίνετε ταυτόχρονα και ένα μίνι σεμινάριο με σκοπό να γνωρίσουν αλλά και να κατανοήσουν οι φίλοι μέλη το τι είναι αυτό το μηχάνημα,απο τι αποτελείται,τους νόμους που το διέπουν κλπ. :D

Πιστεύω ότι είναι χρήσιμο για όλους μας.
Η ημερομηνία θα είναι στις  24-9-05, ημέρα Σάββατο.

Το σημείο συνάντησης θα ανακοινωθεί σύντομα.
Δηλώστε το ενδιαφέρον σας άμεσα,γιατί οι θέσεις ΔΕΝ είναι απεριόριστες. :cry:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Δωσατε ρεστα!

Περιμενουμε το καλυτερο δυνατον :wink:

Σε αυτη την εκδηλωση δεν πρεπει να ειναι παροντες μονο οι ηδη γνωστες αλλα και κυριως τα νεα παιδια που δεν κατεχουν το αθλημα του αναλογικου ηχου.

Ενα σεμιναριο για ανοικτα αυτια... :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καταπληκτικόν!! Εύγε!!

Θεωρώ σκόπιμο, σε χρόνο που μπορεί να είναι πριν ή μετά την παρουσίαση, να γραφτούν και 5 κουβέντες για το τι ακριβώς σημαίνει το στήσιμο ενός αναλογικού συστήματος, όχι με τραγικές λεπτομέρειες αλλά επιγραμματικά. Ευχής έργο θα ήταν να γράψει ο Βαγγέλης Λαζάρου για το θέμα, εφόσον του το επιτρέπει ο διαθέσιμος χρόνος του. Αλλά νομίζω ότι και ο Γιώργος (MAC) μας μπορεί άνετα.

Έτσι για να μην πέσουν κάποιοι φίλοι απ' ευθείας στα βαθιά.

Reaction score
1.379
Φυσικα και ειμαι μεσα.

Ευκαιρια να δω τον Βαγγελη αλλα και να μαθω χρησιμα πραγματα.

Reaction score
3
Μια μικρή ΑΛΛΑΓΗ στην ημερομηνία.
Ισως κάποιοι να είδαν ότι η ημερομηνία άλλαξε.
Πήγε μια εβδομάδα μετά,δηλαδη στις  24-09-05 ημέρα Σάββατο και αυτήν την ημέρα γιορτάζει η Παναγία η Μυρτιδιώττισα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εννοείται ότι οι Βόριοι θα συννενοηθούμε για να κάνουμε την κάθοδο παρέα όπως πάντα :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αργεί αργεί ο ΟΣΕ!
Εγώ ρε με συνοδηγό τον Μπλάτσιο, ερχόμαστε κάτω σε 3 1/2 ώρες :mrgreen:

Reaction score
3.468
Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα γίνει ένα τέτοιο event.
Προτείνω να φέρουμε και μερικά δείγματα από το παρελθόν.
Θα πρέπει στον πάγκο να υπάρχουν χαρακτηριστικά δείγματα από διαφορετικές σχολές.

1. Belt driven με ανάρτηση
2. Belt driven χωρίς ανάρτηση
3. Direct motor driven
4. Παράλληλης μετατόπισης βραχίονα

κλπ

Ετσι θα μπορέσουμε να τα δούμε από κοντα και να τα ακούσουμε.

Εγώ πάντως είμαι μέσα.

Πολύ καλή η σκέψη του Γιώργου να παρευρεθεί και ο Βαγγέλης Λαζάρου

Reaction score
2.584
Μπράβο Γιώργο.
Σίγουρα χρειαζόταν κάτι τέτοιο ειδικά για τους νεώτερους που δεν έχουν ασχοληθεί με τις "μαύρες πίτσες". :lol:
Αν χωράμε εγώ και ένας ακόμα φίλος, είμαστε μέσα.

Reaction score
0
Παιδιά με ενδιαφέρει, αποτελούσε πάντα μυστήριο η σωστή ρύθμιση του πικάπ μου, και ο Βαγγέλης είναι ο άνθρωπος που μπορεί να βοηθήσει.
Κοινώς αιτούμαι θέσεως...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λευτέρη φυσικά και είσαι μέσα.
- Μέχρι στιγμής, με εξαίρεση τους συντονιστές :

1. kostas
2. g.kar
3. Βασίλης Πέτρης
4. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΣΟ

Reaction score