Γείωση Onkyo 875: πώς γίνεται?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.617
Ανοίγω καινούριο topic για το θέμα που αφορά το πρόβλημα βόμβου που έχω στα ηχεία μου, μια και έχει πάψει πλέον να αφορά την επιλογή ηχείων (Kef, Klipsch ή Teufel) που κατέληξε στην ευτυχή επιλογή των....Jbl!!

O συνδυασμός: Onkyo 875 σε λειτουργία προενισχυτή και 5κάναλος Parasound.
To αποτέλεσμα: βόμβος από τα ηχεία με την ένταση στο 0.

Ο Θέμης Ζαφειρόπουλος είχε την ευγενή καλωσύνη να μου δώσει για ακρόαση στο χώρο μου τον τελικό ΧΤΖ ΑΡ-100 μήπως λυνόταν το πρόβλημα. Δυστυχώς όμως... δεν. Πράγμα που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι του Onkyo. Κι αυτό ακόμα και αφαιρώντας όλες τις πηγές από πάνω του.

Σχεδόν όλοι είπαν ότι είναι θέμα γείωσης. Βλέποντας την πίσω πλευρά του Onkyo διαπίστωσα ότι τελικά δεν έχει γείωση (λείπει το τρίτο βύσμα από την υποδοχή ρεύματος).

Το ερώτημα: μπορεί κάποιος να μου προτείνει - σαν έσχατη λύση, μια και φαίνεται να δοκίμασα όλα τα άλλα - πώς θα μπορούσα να γειώσω τον Onkyo?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.692
Απάντηση: Γείωση Onkyo 875: πώς γίνεται?

Δεν ξέρω αν είναι σωστό για τον ήχο, αλλά μπορείς από μια βίδα στο σασί να τραβήξεις καλώδιο στη γείωση της πρίζας.

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Γείωση Onkyo 875: πώς γίνεται?

Δεν ξέρω αν είναι σωστό για τον ήχο, αλλά μπορείς από μια βίδα στο σασί να τραβήξεις καλώδιο στη γείωση της πρίζας.

Αυτό που περιγράφεις είναι μία γείωση ασφαλείας, η οποία όμως δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα του βόμβου.

Οι περισσότεροι A/V receivers του εμπορίου δεν έχουν τρίτο ποδαράκι στην τροφοδοσία.

Reaction score
20

Μήπως να ελεγχθεί εσωτερικά από service :118: :112:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

βρογχογειωση το εχουμε ξαναδει το εργο.Βγαλε τις συσκευες που ειναι συνδεδεμενες με τον ονκιο μια μια, καποια θα σταματησει τον θορυβο, μετα σε αυτη αφαιρεις την γειωση,αν δεν καποιο πυκνωτακι μαλλον τα φτυνει και αφηνει να περνα βομβος, αλλα μαλλον δυσκολο.

Reaction score
460

Τωρα ειδα οτι το προβλημα του Γιαννη δεν λυθηκε.
Πιστευω οτι δεν ειναι ευκολο να λυθει το θεμα,το ειχα αντιμετωπισει και εγω.
Μην καταπιανεσαι με τις γειωσεις και τα φιλτρα,τα εκανα και εγω και τιποτα.
Ειναι να σου κατσει το μηχανημα,εαν οχι τοτε.......καλα ξεμπερδεματα γ@μωτο.
Γιαννη εφοσων εχεις αποφασισει να κρατησεις τον ονκυο,κανε συνεχεις εναλλαγες με τελικους και οποιος σου κατσει χτυπατον.
Οι περισσοτεροι ολοκληρωμενοι ενισχυτες av δεν εχουν 3ο ποδαρακι (γειωση) ουτε ο γιαμαχα ειχε ουτε ο ντενον μου εχει.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σχεδον ολοι οι av δεν εχουν ποδαρακι, τι να το κανουν αλλωστε?
γειωνονται απο την γειωση των ιντερκονεκτ που εχουν, προσφατα αντιμετωπισα το ιδιο προβλημα(με τον δευτερο τελικο) για τα σαμπ, μονωσα την γειωση του φις (σουκο) και καθαρισα.και το κουλο ηταν οτι ειχα βομβο μονο στα lr.αλλα το τελειωαα ευκολα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.617
Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα κι αν αφαιρέσω όλες τις πηγές από τον Onkyo, ο βόμβος παραμένει.

Δεν είναι τόσο δυνατός, αλλά δεν θέλω να υπάρχει καθόλου.Γίνεται?:141::141:

Πάντως σας ευχαριστώ όλους. Θα δοκιμάσω τη λύση που πρότεινε ο acoustics. Γνωρίζετε αν υπάρχει προμηθευτής κάτι αντίστοιχου στην Ελλάδα?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.617

σχεδον ολοι οι av δεν εχουν ποδαρακι, τι να το κανουν αλλωστε?
γειωνονται απο την γειωση των ιντερκονεκτ που εχουν, προσφατα αντιμετωπισα το ιδιο προβλημα(με τον δευτερο τελικο) για τα σαμπ, μονωσα την γειωση του φις (σουκο) και καθαρισα.και το κουλο ηταν οτι ειχα βομβο μονο στα lr.αλλα το τελειωαα ευκολα.
Πάντως Αργύρη στον Parasound που αφαίρεσα τη γείωση το πρόβλημα δεν λύθηκε. Δεν δοκίμασα κάτι αντίστοιχο με τον ΧΤΖ, μια και δεν ήθελα να προξενήσω τυχόν πρόβλημα σε μηχάνημα που ευγενώς μου προσφέρθηκε για δοκιμή.

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Γείωση Onkyo 875: πώς γίνεται?

Πάντως Αργύρη στον Parasound που αφαίρεσα τη γείωση το πρόβλημα δεν λύθηκε. Δεν δοκίμασα κάτι αντίστοιχο με τον ΧΤΖ, μια και δεν ήθελα να προξενήσω τυχόν πρόβλημα σε μηχάνημα που ευγενώς μου προσφέρθηκε για δοκιμή.
Γιαννη καλημερα,δοκιμασες να βαλεις λιγο μονωτικη ταινια στο φις του καλωδιου του xtz?ωστε να του απομονωσεις την γειωση.
Εαν εχεις ραδιοφωνο συνδεδεμενο με κεντρικη κεραια δοκιμασε να βγαλεις την κεραια απο πανω.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.617
Επειδή ο ΧΤΖ συσκευάστηκε για να επιστραφεί, αλλά ο Παρα υπάρχει ακόμα, να διευκρινήσω τί έχω κάνει ως τώρα:

Ο ΟΝΚΥΟ όταν οδηγεί τα ηχεία μόνος του δεν παράγει βόμβο.
Όταν συνδέεται κάποιος τελικός με τον ΟΝΚΥΟ σαν προ ξεκινάει το πρόβλημα σε όλα τα κανάλια.
Ακόμα και αφαιρώντας όλες τις πηγές από τον Ονκυο το πρόβλημα παραμένει.
Αφαιρώντας τη γείωση του τελικού τα ίδια σκ@τ@.
Και ντεν έχω ραντιόφωνο καρντιά μου:142: (thanks Αντώνη, το ξέρω ότι στενοχωριέσαι)

Τί δεν έχω κάνει ακόμα:

Να γειώσω τον Ονκυο (δεν ξέρω και πώς γίνεται).
Να προσθέσω ground loop isolators (τους παρήγγειλα όμως και βλέπουμε).
Να αλλάξω interconects που δίνουν σήμα στον τελικό.
Να πετάξω τον Ονκυο απ' το παράθυρο (εύκολο):141:
Και τελικά να δοκιμάσω άλλον προ (μάλλον η πιο ενδεδειγμένη λύση).

Αυτάάάάά!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

θες μια λυση δια τηλεφωνου ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δεν με πριζεις ,

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μας λες τι σου ειπε

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.617

μας λες τι σου ειπε
Κατ' αρχάς να σε ευχαριστήσω που ακόμα και την ημέρα της γιορτής σου ασχολείσαι με τις δικές μου μ@λ@κίες:622:

Τώρα, αυτό που μου είπε, και αφού διαπίστωσε ότι είχα αφαιρέσει σωστά τη γείωση του τελικού, ήταν να δοκιμάσω τα ground loop isolators. Αν δεν, τότε να του πάω τον Onkyo για έλεγχο της πλακέτας που δίνει μέσω rca σήμα στον τελικό.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

να εισαι καλα, πιστευω με τον κωστα θα βρεις λυση, εχει ξεφτυλισει αμερικανους μηχανικους μεγαλης αμερικανικης εταιριας οταν παρουσιαζαν προιοντα σε εκθεση τους.Το οτι ειναι καθηγητης λεει κατι, το οτι οσοι τον ξερουν τον χαρακτηριζουν μαγο λεει πολλα.

Reaction score
29.579

Γιάννη , να πω και εγω κάτι?
Οι θέσεις των μηχανημάτων είναι fixed? η μπορούν να αλλάξουν?
Ο ονκυο , είναι κοντά με τον τελικό? Αν ναι , για δοκίμασε λίγο μεγλύτερη απόσταση , η ακόμα αν είναι πάνω κάτω, βάλτους τούμπα, τον πάνω κάτω και τον κάτω πάνω.
Επίσης , καλά άστο , τώρα το είδα. Απο καλώδια φαντάζομαι είσαι εντάξει. Rca εννοώ.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.617
Σήμερα που ήρθε ο Γιώργος, δοκιμάσαμε και με τον Pioneer. Το πρόβλημα ήταν και πάλι υπαρκτό.
Βγάζοντας όμως τον Para πάνω από το sub και βάζοντάς τον στο πάτωμα, ο βόμβος μειώθηκε αισθητά. Θα δοκιμάσω λοιπόν τώρα να αφαιρέσω τελείως το sub, και να αλλάξω καλώδια rca.
Παρ΄ επιπτόντως, προσθέτοντας τα ground loop isolators δεν διορθώθηκε το παραμικρό.:203:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster