Γελοία ερώτηση για τους γνώστες του είδους...

NLS

Reaction score
1
...λοιπόν να ένα (ακόμα) θέμα που είναι μεν πολύ κοινό, αλλά ΕΓΩ δεν έχω ασχοληθεί μαζί του...

Θέλω να περάσω μερικά DVD στο PC, δεν υπάρχει θέμα CSS κλπ. (anyDVD γαρ), αλλά ΔΕΝ θέλω να πιάνω 4.5 ή 9GB για κάθε low-res απλή DVD ταινία που με ενδιαφέρει!

Η ερώτηση έχει ως εξής και είναι διπλής φύσης...

1) Μπορώ (και ΠΩΣ, εννοείται), να περάσω το DVD ΜΑΖΙ με τα extra features ΚΑΙ το menu του (κόβοντας ίσως μόνο audio/subtitle streams που δεν θέλω), (και για επιπλέον δισκολία) χωρίς να κάνω μόνιμο render τους υπότιτλους (ΜΠΛΙΑΧ!) και φυσικά ΣΥΜΠΙΕΖΟΝΤΑΣ τα video streams σε βαθμό που να μην χάνω (ορατά) ποιότητα σε σχέση με το original mpeg αλλά φυσικά κερδίζοντας (αρκετά, κατά το δυνατό) χώρο;

Φυσικά μιλάμε για ένα "κατασκεύασμα" που θα παίζει στο HTPC αλλά δεν με ενδιαφέρει να ξαναγίνεται DVD or whatever.

2) Στο πιο απλό version (το άριστο είναι να γίνει το #1 όχι αυτό)... πως μπορώ να φτιάξω (δηλ. τι σύγχρονα προγράμματα να χρησιμοποιήσω) έστω μια σειρά από 4-5 (ή όσα χρειαστεί) αρχεία με τα features που θέλω, με τον ήχο που θέλω, φυσικά συμπιεσμένα σε σχέση με το αρχικό mpeg και πάλι χωρίς pre-rendered υπότιτλους (γιατί είπαμε μπλιαχ, μόνο str και αντίστοιχα files δεκτά);

Με άλλα λόγια κάτι τέτοιο:

Doctor Zivago/
Doctor Zivago.mpg (ή ότι πείτε να βγει)
Doctor Zivago.srt
Doctor Zivago - Making of.mpg
Doctor Zivago - Extra Scenes.mpg
Doctor Zivago - Extra Scenes.srt

(το έργο το έβαλα τυχαία, αλλά όχι και τόσο τυχαία γιατί είναι ένα καλό παράδειγμα ταινίας που κάποιος μεν πρέπει να έχει, δεν χρειάζεται όμως να τρώει 4.5GB για αυτή όμως και που μάλλον λόγο όχι τέλειας αρχικής ποιότητας, ίσως συμπιέζεται ΠΟΛΥ καλά χωρίς να χάσεις ορατά)

ακούω... στην καλύτερη το #1, αλλά σίγουρα οδηγίες για το #2

Reaction score
7
Re: Γελοία ερώτηση για τους γνώστες του είδους...

DVD Shrink....
Δοκιμασμενο....
Επιλεγεις απο τα περιεχομενα που βλεπεις αυτα που θες, μετα κανει re-author ολο το DVD και το κανεις και ενα .iso και μετα ή το γραφεις σε DVD ή το φορτωνεις σε ενα εικονικο drive...

Ισως καποια μενου να μη λειτουργησουν σωστα μετα, απο τη στιγμη που θα εχεις "διαγραψει" (επιλεξει) κατι...
Το τελικο αποτελεσμα θα ειναι ενα DVD-Video με τη δομη του DVD-Video, οποτε ουτε .mpg ουτε .srt θα εχεις...

Reaction score
7
Συμφωνω, dvdshrink κανεις οτι θες αυτοματα ή χειροκινητα , απο τη στιγμη βεβαια που περναει η ταινια στο σκληρο, και αν ειναι παλιο dvd θα περασει. Τωρα αν ενα, δεν περναει χρειαζεσαι κατι σαν το dvdfab.Αν ομως θες να δεις περισοτερα,τα παιδια εδω:
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=12356.0 , το χουν καλυψει γενικα το θεμα. :)

Reaction score
298
Τώρα ξαναδιάβασα την απαίτηση 2 και ίσως δεν κατάλαβα αρχικά τι θέλει ο NLS. Εάν τα αρχεία video θέλει να τα έχει συμπιεσμένα στο σκληρό, τότε μπορεί να τα κωδικοποιήσει με DivX/Xvid (--> .avi), Nero Recode (--> .mp4) κλπ.

Η αναφορά μου στο VSO ConvertXtoDVD έχει να κάνει με πρόγραμμα που φτιάχνει αρχεία .ISO με δομή DVD (.vob, .bup, .ifo) με πηγή κοινά αρχεία video (avi, mpg κλπ), ενσωματώνοντας ή όχι υποτίτλους και με απλή DIY δημιουργία menu, chapters κλπ.

Aυτό το .ISO μπορεί να καεί σε DVDR και από το ίδιο το ConvertX κατευθείαν, εάν υπάρχει στο PC κάποιο άλλο καυτήρι (π.χ. Nero). Εάν μάλιστα υποστηρίζεται bit-setting, το DVDR έχει σχεδόν εξασφαλισμένη συμβατότητα με επιτραπέζια DVD player.

NLS

Reaction score
1
ωραία παιδιά ευχαριστώ πολύ

υποθέτοντας ότι βάζω το DVDShrink τώρα...

τι ρυθμίσεις θα μου δώσουν κάτι που οπτικά να μη χάσει; (αλλά να κερδίσω σε χώρο)
έχει βρει κανείς τις κατάλληλες;

Reaction score
5
Πρόσεξε...
Με κάτι προγράμματα του τύπου DVDShrink, απλά χαμηλώνεις το bitrate του MPEG2 που υπάρχει στο DVD, με εμφανή αποτελέσματα στην ποιότητα εικόνας, αν διαλέξεις μικρό μέγεθος αρχείου.
Αντίθετα, διαλέγοντας να κωδικοποιήσεις το περιεχόμενο του DVD με MPEG4, που είναι πιο efficient αλγόριθμος, μπορείς να έχεις οπτικά ίδιο αποτέλεσμα στο μισό του αρχικού χώρου, ή και παρακάτω. Αν δε συμπιέσεις το DD 5.1 stream σε mp3 καλού bitrate, και αφαιρέσεις τις διακοσμητικές χαζομάρες, μπορείς να χωρέσεις μια ταινία σε ένα CD με DivX/XviD/Nero Digital με ικανοποιητική εικόνα και ήχο. Απλά για να σου δώσω μια τάξη μεγέθους.

Reaction score
298
Aπό όσο θυμάμαι, το DVD Shrink έχει ένα "ποτενσιόμετρο" πού, όσο αυξάνεις τη συμπίεση, σου δείχνει πόσο μικρότερο θα βγεί το αρχείο. Γενικά μιλώντας, αν θες να χωρέσεις ένα DVD-9 σε DVD-5, αφού αφαιρέσεις τις περιττές ηχητικές μπάντες (γαλλικά, γερμανικά κλπ) και τους περιττούς υπότιτλους, μετά χρειάζεται να συμπιέσεις το αρχείο βίντεο στο 60% του αρχικού του μεγέθους, μέσες-άκρες. Συνήθως αυτό έχει αμελητέα επίδραση στην ποιότητα της εικόνας.

GTX

Reaction score
39
Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη λύση αν σου φαίνονται πολλά τα 4.5GB είναι αυτό που προτείνει ο Άκης. Η συμπίεση που προσφέρει το DVD Shrink είναι βολική για να κάνεις τα DVD-9 σε DVD-5. Άμα πας να κάνεις ομως το DVD-5 ακόμα μικρότερο δε θα βλέπετε!

Το θέμα είναι ομως γιατί σου φαίνονται πολλά τα 4.5GB? Το γράφεις σε ένα δισκάκι που είναι τσάμπα πλέον το πετάς μέσα σε ένα case logic και τελειώνει το θέμα εκεί. Τώρα αν θες να τα έχεις μέσα σε σκληρό αλλάζει αλλά γιατί να τα έχεις στο σκληρό για μια φορά στο τόσο που θα πας να το δείς?

NLS

Reaction score
1
γιατί θέλω να έχω ένα μεγάλο δίσκο (ή virtual δίσκο) με όλα τα AV

ωραίο το DVD shrink, αλλά μάλλον το Nero recode θα κάνει τη δουλειά - ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έχει την ευκολία του DVD shrink (αν μπορούσα να κάνω μια μίξη τον δυο... τέσπα)

Reaction score
0
Η "κοβεις" την ταινια σε DVD-5 με μικρο κοστος (αξια ενος DVD+-R) και λιγο χρονο με Shrink ,Νero και εχεις τα μενου
η "συμπιεζεις" την ταινια , "συμπιεζεις" τα xtras "συμπιεζεις" οτι αλλο θελεις (DivX,Xvid) με μεγαλο κοστος ΧΡΟΝΟΥ.
Εκτος αν θελεις να εχεις μονο τις ταινιες οποτε συμπιεζεις 2 στα 2GB (π.χ με AutoGK) και χωρανε σε ενα DVD .
Kαι χωρις συμπιεση Ηχου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.691
Members
38.599
Νεότερο μέλος
TMantΖ@13