Γιατί δεν έχουμε πλέον πολύ μεγάλα ονόματα στη σύγχρονη μουσική

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Γιατί δεν έχουμε πλέον πολύ μεγάλα ονόματα στη σύγχρονη μουσική

Έχουμε...
Radiohead(δεν νομίζω να δεινοσαύριασαν..),sold out για πλάκα όπου εμφανίζονται.Όσο για την καλλιτεχνική τους αξία,τα λόγια περιτεύουν.
Gorillaz(το ως άνω,μέχρι στιγμής)
Robbie Williams
(να και ένας pop).Show man απ τους λίγους και με εκπληκτικά τραγούδια.

Θα μου έρθουν κι άλλοι που θα πάει.

Εντάξει δεν υπάρχει η ''πρωτοτυπία'' που υπήρχε πριν κάποιες δεκαετίες,τα εξήγησε και η Fedra.Δεν παύουν όμως να υπάρχου, τρομεροί καλλιτέχνες σε διάφορα είδη.Π.χ. η dance σκηνή έχει διαμάντια αλλά όχι πολύ μεγάλη προώθηση στην Ελλάδα,οπότε είναι δύσκολο να τα δούμε.Για λόγους που πιθανόν αφορούν τις δισκογραφικές,στα ελληνικά μέσα(είτε tv,είτε ράδιο)δεν πολυακούγονται,εν αντιθέση με άλλες χώρες.
& και μόνο που αναφέρεις 3 μόνο συγκροτήματα Γιώργο....εμένα κάτι μου λέει:126:
Σκέψου μόνο πόσα συγκροτήματα την δεκαετία του 60-70 ακούγονται και σήμερα με ευχαρίστηση και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Ονόματα? Σε αφθονία.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Γιατί δεν έχουμε πλέον πολύ μεγάλα ονόματα στη σύγχρονη μουσική

Οι Gorillaz δεν είναι η μπάντα που τα βίντεοκλιπς τους συνήθως είναι μίκι-μάου :135: και τους ακούνε κάτι άπλυτοι μαλλιάρηδες, σκουλαρικάκηδες, αληταμπουραίοι; :137:

Reaction score
40

Οι Gorillaz δεν είναι η μπάντα που τα βίντεοκλιπς τους συνήθως είναι μίκι-μάου :135: και τους ακούνε κάτι άπλυτοι μαλλιάρηδες, σκουλαρικάκηδες, αληταμπουραίοι; :137:
:142: Θα σε μαλώσω.
Στο Γιώργο μπορεί να αρέσουν όπως και σε αρκετό κόσμο αλλά συμφωνώ πως δεν είναι συγκρότημα αναφοράς που θα μπορεί να περάσει στην ιστορία της ροκ μουσικής ως θρύλος

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Re: Γιατί δεν έχουμε πλέον πολύ μεγάλα ονόματα στη σύγχρονη μουσική

Σκέψου μόνο πόσα συγκροτήματα την δεκαετία του 60-70 ακούγονται και σήμερα με ευχαρίστηση και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Ονόματα? Σε αφθονία.
Το ξέρω.Αλλά και σήμερα υπάρχουν ΜΕΓΑΛΟΙ καλλιτέχνες/ονόματα.

Εντάξει κυριαρχούν τα μεγάλα ονόματα(απλώς) αλλά να θυμήσω ότι τα μεγαθήρια του χθες για τους γηραιότερους του τότε ήταν πολλά απ' αυτά που είπε ο anemelos:126:

Σήμερα όμως τους νοσταλγούμε...

Reaction score
1.844

1. Είπα ροκ, δεν είπα. :601:
  2. Απ' όσα είπα, το μαλλιάς σε πείραξε; :414:

Πάντως δεν με τρελαίνουν κιόλας, σε σύγκριση με μπάντες του παρελθόντος. :203: Ότι λέει και η Fedra δηλαδή.
Η Amy Winehouse μου αρέσει πολύ από τα φρέσκα ονόματα, αλλά ... αλλά ...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
http://www.djmag.com/top100

Kοιτάχτε τους πρώτους 5.Όπου εμφανίζονται γίνεται στην κυριολεξία χαμός.Και δεν μιξάρουν απλώς.Γράφουν κι' όλας τραγούδια.Ε,αυτοί είναι μεγάλοι άσχετα αν μας αρέσουν ή όχι!
Ή να πούμε για Μassive Attack?Δεν νομίζω να είναι του χθες.Faithless?Moby?

Reaction score
40

1ον δεν είναι rock:126:
2oν,ποιον είπες μαλλιά ορε?
1)Είναι και παρά είναι ροκ :126:
Britpop
Trip rock
Alternative rock
Alternative hip hop

Στα θρανία σας γρήγορα..:142:

2) Δεν με ενδιαφέρουν τα μαλλιά αρκεί να μην είναι μακριά και τα φέρνουν σβούρα:136:αλλά μάλλον δεν έχουν..

Gorillaz is an English virtual band created in 1998 by Damon Albarn of Britpop band Blur, and Jamie Hewlett, co-creator of the comic book Tank Girl. The band is composed of four animated band members: 2D (vocals, keyboard), Murdoc (bass guitar), Noodle (lead guitar and occasional vocals) and Russel (drums and percussion). The band's music is a collaboration between various musicians; Albarn being the only permanent musical contributor. Their style is broadly alternative rock, but with a large number of other influences including: britpop, dub, hip-hop, and pop music.[2][3]

Reaction score
40

1. Είπα ροκ, δεν είπα. :601:
  2. Απ' όσα είπα, το μαλλιάς σε πείραξε; :414:

Πάντως δεν με τρελαίνουν κιόλας, σε σύγκριση με μπάντες του παρελθόντος. :203: Ότι λέει και η Fedra δηλαδή.
Η Amy Winehouse μου αρέσει πολύ από τα φρέσκα ονόματα, αλλά ... αλλά ...
Κακώς έπρεπε να πεις και ροκ:126:

Reaction score
1.844

Ναι όντως είμαι rock:142:
[RELIOPS="Κι αν είμαι ροκ, μη με φοβάσαι"][YOUTUBE]P-kzeisyMbw[/YOUTUBE][/RELIOPS]
:602:

Reaction score
40

[RELIOPS="Κι αν είμαι ροκ, μη με φοβάσαι"][YOUTUBE]P-kzeisyMbw[/YOUTUBE][/RELIOPS]
:602:
:142:

αυτό μου αρέσει.....ροκ και μερικά τζαζοπεράσματα!!!!
Gorillaz - Every Planet We Reach Is Dead
[YOUTUBE]5UYLUndC2K4&feature=related[/YOUTUBE]

Reaction score
1.187
Απάντηση: γιατι δεν εχουμε πλεον< πολυ μεγαλα ονοματα> στην συγχρονη μουσικη

Σήμερα αν και υπάρχουν όλα τα μέσα που μπορεί να αναδειχτεί η δουλειά των νέων συγκροτημάτων έρχονται αντιμέτωποι με το χρόνο και την εποχή που θέλει ακόμα και τη μουσική να τρέχει με μεγάλες ταχύτητες λόγω οικονομικών σκοπιμοτήτων.
Δηλαδή χιτάκια easy listening διαφήμιση τύπου fast food.
Έχω την εντύπωση πως ζούμε σε μια εποχή που το χρήμα καθορίζει την ποιότητα (ποσότητα χωρίς ποιότητα) με σκοπό την γρήγορη κατανάλωση.
Να θέσω και μία άλλη παράμετρο; Οι υπολογιστές έφεραν μεγάλη καταστροφή στην μουσική!!!

Και εξηγούμαι, δεν αναφέρομαι στο παράνομο downloading τραγουδιών.

Αναφέρομαι στους δημιουργούς. Τις προηγούμενες 10ετίες για να γράψει κάποιος ένα κομμάτι, όσο ατάλαντος και να ήταν, 7 νότες έπρεπε να τις ξέρει. Κάποιο μουσικό όργανο έπρεπε να ξέρει, κάποια έστω ελάχιστη μουσική παιδεία έπρεπε να την έχει.

Σήμερα που οι Η/Υ έχουν μπει παντού (στα studios εννοώ) και υπάρχουν χιλιάδες προγράμματα για "σύνθεση" μουσικής, samplers κλπ. ο κάθε άσχετος μπορεί μέσα σε 10 λεπτά να "γράψει" τραγούδι. Και εγώ που δεν έχω καμμία σχέση με πεντάγραμμο όταν έπεσε κάποια στιγμή ένα τέτοιο επαγγελματικό πρόγραμμα στα χέρια μου, μέσα σε 10 λεπτά σέρνοντας εικονίδια, βάζοντας bit, tempo, effects (που δεν ήξερα τι έκαναν) έφτιαξα ένα σκουπίδι παρόμοιο με αυτά που μάς βομβαρδίζει καθημερινά πλέον το MTV. Τι νομίζετε ότι κάνουν δηλαδή παραπάνω οι διάφοροι DJs, μαύροι MC κλπ. που χοροπηδάνε σαν τα πιθήκια στα videoclips του MTV; Εχουν καμμία σχέση με νότες και πεντάγραμμο. ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Ούτε καν πόσες είναι οι νότες δεν ξέρουν.

Εγώ εκεί εντοπίζω την μεγάλη διαφορά της σήμερα με το χθες.
Χθες την μουσική την έγραφαν άνθρωποι παίζοντας μουσικά όργανα. Σήμερα την "μουσική" την "γράφουν" υπολογιστές με το κατάλληλο software που το χειρίζεται κάποιος που έχει τις προσβάσεις σε MTV και ραδιοφωνικούς σταθμούς για να προωθήσουν το σκουπίδι που τα του βγάλει το software του Η/Υ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.003

Για να αναδειχθεί ένα μεγάλο όνομα, χρειάζονται κάποια βασικά πράγματα: Μια εμπνευσμένη σύνθεση με ανάλογους στίχους, μια ικανή φωνή, ένας παραγωγός που να έχει τις γνώσεις και εκείνη την ευρύτητα σκέψης, ώστε να στήσει ένα άκουσμα με τρόπο αριστοτεχνικό, και ένα ακροατήριο που να ψάχνει, και που όλα αυτά να το αγγίξουν ψυχικά. Ένα τέτοιο ακροατήριο είναι αδύνατο να έχει ηλικία πάνω από 25 - άντε 30. Όλα αυτά μαζί είναι δύσκολο να συμβούν συγχρόνως. Προχτές ήταν ο Phil Spector, χτες ήταν ο Quincy Jones, αύριο θα είναι κάποιος άλλος.

Και μη με πείτε τώρα ότι αυτοί που αναφέρω ως παραδείγματα είχαν την έξωθεν καλή μαρτυρία στον καιρό τους, γιατί θα τραβήξω τις κοτσίδες μου. Σιγά μην ίδρωσε το αυτί του σκληροπυρηνικού ροκά με το Thriller, ή του γραβατοφορεμένου αμερικανού με τα τραγούδια των Ronettes. Αυτός γουστάριζε να ακούει "Hey Paula, I wanna marry you". Όταν όμως το ακροατήριό τους από 25 έγινε 50, λόγω της ηλικίας αναρωτιέται, "μα γιατί δεν έχουμε σήμερα μεγάλα ονόματα όπως τότε"; Ενώ οι σύγχρονοι 25άρηδες, βεβαίως φυσικά, δεν ασχολούνται (τόσο πολύ πια) με τα ονόματα του τότε. Έχουν τους δικούς τους.

Άμα νομίζετε πως η Shakira, ή ο Robbie Williams, ή ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ή οι Massive Attack, δεν είναι μεγάλα ονόματα, μην έρθετε στη συναυλία. Να μην έρθετε! Καθίστε σπίτι και βάλτε ένα CD των Pink Floyd ή του Νταλάρα, να έρθετε στα ίσα σας.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Γιατί δεν έχουμε πλέον πολύ μεγάλα ονόματα στη σύγχρονη μουσική

Για να αναδειχθεί ένα μεγάλο όνομα, χρειάζονται κάποια βασικά πράγματα: Μια εμπνευσμένη σύνθεση με ανάλογους στίχους, μια ικανή φωνή, ένας παραγωγός που να έχει τις γνώσεις και εκείνη την ευρύτητα σκέψης, ώστε να στήσει ένα άκουσμα με τρόπο αριστοτεχνικό, και ένα ακροατήριο που να ψάχνει, και που όλα αυτά να το αγγίξουν ψυχικά. Ένα τέτοιο ακροατήριο είναι αδύνατο να έχει ηλικία πάνω από 25 - άντε 30. Όλα αυτά μαζί είναι δύσκολο να συμβούν συγχρόνως. Προχτές ήταν ο Phil Spector, χτες ήταν ο Quincy Jones, αύριο θα είναι κάποιος άλλος.

Και μη με πείτε τώρα ότι αυτοί που αναφέρω ως παραδείγματα είχαν την έξωθεν καλή μαρτυρία στον καιρό τους, γιατί θα τραβήξω τις κοτσίδες μου. Σιγά μην ίδρωσε το αυτί του σκληροπυρηνικού ροκά με το Thriller, ή του γραβατοφορεμένου αμερικανού με τα τραγούδια των Ronettes. Αυτός γουστάριζε να ακούει "Hey Paula, I wanna marry you". Όταν όμως το ακροατήριό τους από 25 έγινε 50, λόγω της ηλικίας αναρωτιέται, "μα γιατί δεν έχουμε σήμερα μεγάλα ονόματα όπως τότε"; Ενώ οι σύγχρονοι 25άρηδες, βεβαίως φυσικά, δεν ασχολούνται (τόσο πολύ πια) με τα ονόματα του τότε. Έχουν τους δικούς τους.

Άμα νομίζετε πως η Shakira, ή ο Robbie Williams, ή ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ή οι Massive Attack, δεν είναι μεγάλα ονόματα, μην έρθετε στη συναυλία. Να μην έρθετε! Καθίστε σπίτι και βάλτε ένα CD των Pink Floyd ή του Νταλάρα, να έρθετε στα ίσα σας.
κωστα εσυ θα πας στην συναυλια??

Reaction score
40
Απάντηση: γιατι δεν εχουμε πλεον< πολυ μεγαλα ονοματα> στην συγχρονη μουσικη

Να θέσω και μία άλλη παράμετρο; Οι υπολογιστές έφεραν μεγάλη καταστροφή στην μουσική!!!

Και εξηγούμαι, δεν αναφέρομαι στο παράνομο downloading τραγουδιών.

Αναφέρομαι στους δημιουργούς. Τις προηγούμενες 10ετίες για να γράψει κάποιος ένα κομμάτι, όσο ατάλαντος και να ήταν, 7 νότες έπρεπε να τις ξέρει. Κάποιο μουσικό όργανο έπρεπε να ξέρει, κάποια έστω ελάχιστη μουσική παιδεία έπρεπε να την έχει.

Σήμερα που οι Η/Υ έχουν μπει παντού (στα studios εννοώ) και υπάρχουν χιλιάδες προγράμματα για "σύνθεση" μουσικής, samplers κλπ. ο κάθε άσχετος μπορεί μέσα σε 10 λεπτά να "γράψει" τραγούδι. Και εγώ που δεν έχω καμμία σχέση με πεντάγραμμο όταν έπεσε κάποια στιγμή ένα τέτοιο επαγγελματικό πρόγραμμα στα χέρια μου, μέσα σε 10 λεπτά σέρνοντας εικονίδια, βάζοντας bit, tempo, effects (που δεν ήξερα τι έκαναν) έφτιαξα ένα σκουπίδι παρόμοιο με αυτά που μάς βομβαρδίζει καθημερινά πλέον το MTV. Τι νομίζετε ότι κάνουν δηλαδή παραπάνω οι διάφοροι DJs, μαύροι MC κλπ. που χοροπηδάνε σαν τα πιθήκια στα videoclips του MTV; Εχουν καμμία σχέση με νότες και πεντάγραμμο. ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Ούτε καν πόσες είναι οι νότες δεν ξέρουν.

Εγώ εκεί εντοπίζω την μεγάλη διαφορά της σήμερα με το χθες.
Χθες την μουσική την έγραφαν άνθρωποι παίζοντας μουσικά όργανα. Σήμερα την "μουσική" την "γράφουν" υπολογιστές με το κατάλληλο software που το χειρίζεται κάποιος που έχει τις προσβάσεις σε MTV και ραδιοφωνικούς σταθμούς για να προωθήσουν το σκουπίδι που τα του βγάλει το software του Η/Υ.
Έτσσιιι όλοι έγιναν ξαφνικά συνθέτες...:108:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis