Γιατί το πικάπ μου αρέσει πιο πολύ από τις υπόλοιπες πηγές μου?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.873
Reaction score
34.211
Εσύ ξέρεις τι απολαμβάνεις

Και εγω έχω μάθει να έχω γυμνόστηθη την κοπέλα μου να κάνει τον DJ όταν θέλω να χαλαρώσω με μουσική και παίζει με τα CDJ-100S.
Το απολαμβάνω.
μερακλης!!!
 

Μηνύματα
766
Reaction score
1.594
Ναι, αλλά όταν μιλάμε για υπεροχή, ότι δηλαδή κάτι παίζει καλύτερα, δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε ακουστικές εντυπώσεις ( που έχουν να κάνουν με το γούστο του καθενός, σεβαστό, αλλά όχι αντικειμενικό κριτήριο ). Άρα, όταν στη συζήτηση μπαίνει ο παράγοντας της σύγκρισης, εκεί μιλάνε μόνο οι μετρήσεις. Ή έτσι πρέπει.
Διάβασε τον τίτλο του θρεντ: "Γιατί το πικάπ μού αρέσει πιο πολύ από τις υπόλοιπες πηγές μου;"

Αφήνω τα τέλεια συστήματα στα τέλεια αυτιά. Χαίρομαι για όσους έχουν συστήματα που μετράνε τέλεια και τα ακούνε τέλεια. Δεν ανήκω σε αυτούς.
 

Μηνύματα
7.256
Reaction score
11.799
Διάβασε τον τίτλο του θρεντ: "Γιατί το πικάπ μού αρέσει πιο πολύ από τις υπόλοιπες πηγές μου;"

Αφήνω τα τέλεια συστήματα στα τέλεια αυτιά. Χαίρομαι για όσους έχουν συστήματα που μετράνε τέλεια και τα ακούνε τέλεια. Δεν ανήκω σε αυτούς.
Έχω διαβάσει τον τίτλο του thread. Γιατί αρέσει στον συντάκτη πιο πολύ το πικάπ. Υποκειμενική άποψη, θέμα γούστου. Σεβαστό. Δεν αναφέρει πουθενά ότι υπερέχει σαν μέσο αναπαραγωγής. Κι εμένα μου αρέσει να σβήνω το φως και να βλέπω τα λαμπάκια του pc και του dac μου, τη βρίσκω έτσι. Μου αρέσει και να μην ακούω χρατς χρουτς ή να μη σηκώνομαι για να αλλάξω πλευρά στο δίσκο. Εδώ μιλάμε για γούστο. Αν όμως εξετάζαμε την υπεροχή κάποιου εκ των δύο μέσων, τότε το λόγο θα είχαν μόνο οι μετρήσεις και οι προδιαγραφές ( άσχετα αν ακουστικά προτιμώ το ψηφιακό ).
 

gid

Μηνύματα
7.389
Reaction score
8.623
Και όμως... Σκέψου ότι σε μία εποχή "υψηλών ταχυτήτων", ένα cd έχει διάρκεια, τουλάχιστον, 40 λεπτών, για να το ακούσεις ολόκληρο πρέπει να αφιερώσεις αυτό το χρόνο, να απομακρύνεις άλλες σκέψεις, να προσηλωθείς στο άκουσμά του. Μπορείς να το κάνεις;
Αν δεν είναί κάποιος διατεθιμένος να κάτσει να ακούσει μουσική, ας μην ισχυρίζεται πως αγαπάει τη μουσική.... Τι να κάνουμε....

Μπορείς να μη χρησιμοποιήσεις το τηλεχειριστήριο για να προσπεράσεις το τραγούδι που θεωρείς ότι δε σου αρέσει στην 1η ακρόαση του δίσκου;
Είναι κακό αυτό ως δυνατότητα;

Σε συγκεκριμένο σιντί που μου αρέσει πάρα πολύ, το 2ο κομμάτι δε μου αρέσει καθόλου, ειδικά μετά τα υπέροχο 1ο. Κάθε φορά λοιπόν, προγραμματίζω αυτό να μην παιχτεί. Είναι κι αυτό κακό; Πρέπει να ακούσω το κομμάτι που με ξενερώνει; Σοβαρά τώρα;


Μπορείς να μη κοιτάξεις το κινητό σου, που ήδη στα πρώτα 11 λεπτά έχει ηχήσει 6 φορές για να ειδοποιήσει πως κάποιος έγραψε κάτι στο φόρουμ ως απάντηση στο νήμα σου ή κάποιος ανέβασε/απάντησε κάτι στο facebook/insta/tik tok κλπ;
Σ' αυτό τι φταίει το σιντί; Ό,τι κι μέσο αν ακούς, το κινητό θα κάνει τα δικά του.


Στο βινύλιο μπορείς, έτσι και αλλιώς σε 6 -7 λεπτά τελειώνει η πλευρά, θα σταματήσεις την ακρόαση για να αλλάξεις πλευρά, θα δεις τα μηνύματα, ίσως απαντήσεις κιόλας και στη συνέχεια θα απορροφηθείς για τα υπόλοιπα λεπτά στο άκουσμα της 2ης πλευράς.
Το ότι θέλω-δε-θέλω θα διακόψω την ακρόαση για να αλλάξω πλευρά, το βρίσκω απλά απαράδεκτο. Αν θέλω να σταματήσω για λίγο το σιντί, τίποτε δε με εμποδίζει. Πατώ ένα κουμπάκι κι αυτό ήταν.
 

Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
521
Reaction score
671
Εδώ συμφωνώ. Άλλο όμως το συναισθηματικό κομμάτι που περιγράφεις και άλλο το πως αποδίδει - πραγματικά - ένα μέσον. Να απαντήσω για την αφεντιά μου, σπάνια ακούω ολόκληρο κάποιο άλμπουμ και όσα ακούω τα έχω γνωρίσει απο βινύλια ( τα οποία έχω σε ένα ντουλάπι, όπως έχω και το πικάπ σε ένα ράφι του ρακ ).
Παραδείγματα: war - love is all around, warrant - dog eat dog, kraftwerk - man machine, όλα τα άλμπουμς της Βίκυ Λέανδρος, Cerrone - supernature, Bruce Dickinson - Tattoed millionaire.
Με τους warrant και Bruce Dickinson ανασύρω και μνήμες απο τα παιδικά μου χρόνια, με τους Kraftwerk δε, θυμάμαι ότι πάντα έτριζαν τζάμια και πόμολα στο σπίτι. Ωραίες εποχές!
Αν ακούσεις ένα "κορυφαίο" αναλογικό σύστημα και ένα "κορυφαίο¨ ψηφιακό σύστημα σύμπακτων δίσκων, τότε θα διαπιστώσεις ότι το ένα είναι πολύ κοντά στο άλλο ως αναπαραγωγή!
Δες το σαν το σχήμα μίας πυραμίδας που δε θα έχει "οροφή", θα είναι ανοιχτή στο τελευταίο μέρος της όσο ανεβαίνουμε προς την κορυφή. Οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των δύο τους είναι όσο κατεβαίνουμε προς τη βάση της πυραμίδας.
Δυστυχώς, οι περισσότεροι κινούμαστε κοντά στη βάση, άντε στη μέση κάποιοι άλλοι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οι τόσες διαφωνίες για την απόδοση των 2 μέσων αναπαραγωγής.

Αυτό που δέχομαι είναι ότι το βινύλιο έχει μεγαλύτερη φθορά από το cd, θέλει περισσότερη προσοχή, έχει περισσότερη ανάγκη παρελκόμενων στο χρόνο χρήσης.

Το κέρδος που υπάρχει από την ακουστική βελτίωση του χώρου, τις μετρήσεις και ό,τι άλλο αναφέρθηκε, θα είναι εξίσου και για τα 2!
 

Μηνύματα
172
Reaction score
74
Φυσικά θα παίζει καλύτερα το πικάπ. Ασυμπίεστος ήχος, αναλογικός , χωρίς τονισμένα άκρα.
Ακούς μποτιές και εκτός τον τρόμο (μιας και είναι και της μοδός) καταλαβαίνεις μέχρι και το δέρμα.
Μιλάμε για τη μέρα με τη νύχτα και για πάρα πολύ ξύλο σε όλο το φάσμα.
Εννοείται ότι απαραίτητες προϋποθέσεις είναι αξιοπρεπείς κεφαλές - phono συν συμβατότητες.
Ειλικρινά απορώ με τέτοιες απορίες. :)
Ποιος σου ειπε οτι στο πικ απ ειναι ασυμπιεστος ο ηχος.Αν ειναι ετσι τοτε γιατι θελει ειδικο προενισχυτη,μονο επειδη ειναι χαμηλο το σημα?
 


Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
521
Reaction score
671
α) Ο δίσκος μπρος-πίσω πόση διάρκεια έχει;



β) Όταν ακούς από πικάπ το κινητό σου βουβαίνεται;



γ) 20λεπτο είναι η πλευρά σε ένα 12ιντσο 33 στροφών.



δ) Σου επιστρέφω αυτό που είπες. Ακριβώς, μέσα είσαι.





ε) Αυτό είναι μια δικιά σου ερμηνεία.
α) Έμμεσα αναφέρεται (11 + 7 = 18)
β) Άμεσα αναφέρεται!
γ) Υπάρχουν και με 24 λεπτά, ο μέσος όρος είναι 18 λεπτά
δ) Αυτό δεν το κατάλαβα
ε) Δική μου;... Αφού μας αρέσει να αυτο-εξαπατόμαστε το δέχομαι :)

α) Αν δεν είναί κάποιος διατεθιμένος να κάτσει να ακούσει μουσική, ας μην ισχυρίζεται πως αγαπάει τη μουσική.... Τι να κάνουμε....



β) Είναι κακό αυτό ως δυνατότητα;

Σε συγκεκριμένο σιντί που μου αρέσει πάρα πολύ, το 2ο κομμάτι δε μου αρέσει καθόλου, ειδικά μετά τα υπέροχο 1ο. Κάθε φορά λοιπόν, προγραμματίζω αυτό να μην παιχτεί. Είναι κι αυτό κακό; Πρέπει να ακούσω το κομμάτι που με ξενερώνει; Σοβαρά τώρα;




γ) Σ' αυτό τι φταίει το σιντί; Ό,τι κι μέσο αν ακούς, το κινητό θα κάνει τα δικά του.




δ) Το ότι θέλω-δε-θέλω θα διακόψω την ακρόαση για να αλλάξω πλευρά, το βρίσκω απλά απαράδεκτο. Αν θέλω να σταματήσω για λίγο το σιντί, τίποτε δε με εμποδίζει. Πατώ ένα κουμπάκι κι αυτό ήταν.
α) Δεν είναι ότι δε θέλει, είναι ότι η διάρκεια χρόνου που απαιτείται για την ακρόαση, χωρίς διακοπή, ενός cd είναι μεγάλη. Ευκολότερα διαθέτεις για τον εαυτό σου, την ακρόαση, το να "είσαι εκεί" και "μόνο εκεί" 20 λεπτά (για να ακολουθήσω του χρόνους του Πέτρου) παρά 40 λεπτά,
β) Δε νομίζω κανείς να ισχυρίστηκε το αντίθετο! Αυτό που "ειπώθηκε" είναι ότι, σε αρχική εκτίμηση πολλών δίσκων όπου το υφιστάμενο δεν ήταν της αρεσκείας μου όσο το προηγούμενο ή το επόμενο, όταν του δόθηκε η ευκαιρία απέδειξε ότι ήταν το ιδανικό "δέσιμο" για να με προετοιμάσει για το επόμενο (τρόπος παιξίματος, συγχορδίες, στίχοι κ.λπ.)
γ) Άμεση σχέση με το α
δ) Στα 40 λεπτά, όλο και κάτι θα θυμηθείς... Οπότε, σου αρέσει, δε σου αρέσει, την παύση θα την πατήσεις. Ε, το βινύλιο το κάνει μόνο του, λες και σε... σκεφτεται για να μην αισθανθείς άσχημα που σταμάτησες αυτό που έκανες για εσένα εκείνη τη χρονική περίοδο :)

Κύριοι, για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, αν θέλουμε να λέμε για να λέμε, μπορούμε να γράφουμε ώρες!
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δε σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο, μπορούμε λοιπόν να βρεθούμε σε μία αέναη επιχειρηματολογία, με αρκετούς να συμφωνούν και άλλους τόσους να διαφωνούν.

Αναφέρθηκα στους λόγους που μου αρέσει η ακρόαση από τα βινύλια. Είναι καθαρά προσωπικό, δε θα προσπαθήσω να αλλάξω τη γνώμη κανενός και αφού αντιλήφθηκα (τελικά) τον εαυτό μου να το κάνει, σε μία προσπάθεια "δικαιολογίας" αυτών που αισθάνομαι, σταματώ εδώ.-
Καλή συνέχεια :)
 


Μηνύματα
3.088
Reaction score
8.862
Έχω δύο απορίες......
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το σαμτ όταν ακούω βινύλιο η θα με ενοχλούν οι πρώτες οκτάβες ?
Μπορώ άμα θελήσω να ακούσω σε πολυκάναλο στέρεο 7 καναλιών η θα αλλοιωθεί η ακουστική απόλαυση ?
Για να διχάσουμε πάλι !!!!
 

Μηνύματα
3.768
Reaction score
6.740
Έχω δύο απορίες......
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το σαμτ όταν ακούω βινύλιο η θα με ενοχλούν οι πρώτες οκτάβες ?
Μπορώ άμα θελήσω να ακούσω σε πολυκάναλο στέρεο 7 καναλιών η θα αλλοιωθεί η ακουστική απόλαυση ?
Για να διχάσουμε πάλι !!!!
Θανάση δοκίμασε αν δεν είσαι ικανοποιημένος από τα δύο main σου και βλέπεις.
Αν και έχω 2 sub svs 12'' συν immersive atmos με 11 μονάδες (χωρίς τα σαμπ) προτιμώ να ακούω μουσική μόνο με τα δύο main από stereo προ όμως με τον ίδιο τελικό του πολυκάναλου των main ηχείων.
Μοναδική εξαίρεση κάποιες dolby atmos παραγωγές από το τιντάλ που κάνει ωραία παιχνίδια ο ήχος από το ταβάνι.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.000
Reaction score
8.045
Λίγο πολύ τέθηκαν οι γνώμες, τα υπέρ και τα κατά.

Ναι έχει ξεπεραστεί για όλους τους παραπάνω λόγους που αναφέρθηκαν, όμως τα δυνατά του σημεία θα παραμένουν πάντα επίκαιρα: Αφοσίωση σε αυτό που μεταδίδεται, ευχαρίστηση κατά την ακρόαση και ας υπάρχουν τα ενοχλητικά πρόσθετα (σκρατσ κλπ) και το κυριότερο: Η αναμονή έλευσης του Σαββάτου για την επίσκεψη σε κάποιο δισκάδικο. Με το να είμαστε συνδρομητές πχ στο Spotify, έχομε στον χώρο μας όλη την δισκογραφία. Όμως, αυτό δεν μας ικανοποιεί όσο το ψαχούλεμα στο κατάστημα, την χαρά που κρατάμε την σακούλα με το νέο απόκτημα, και την πρώτη ακρόαση αμέσως μετά την έλευση μας στο σπίτι!

Αυτό ήθελα να τονίσω ξεκινώντας το παραπάνω θέμα!

Και κάτι άλλο, όταν παίζει το πικάπ, κάθομαι και το χαζεύω σαν μωρό! Γίνεται αυτό με καμμιά άλλη πηγή? Πχ htpc & spotify? :)
 
Last edited:

Μηνύματα
12.849
Reaction score
10.064
α) Δεν είναι ότι δε θέλει, είναι ότι η διάρκεια χρόνου που απαιτείται για την ακρόαση, χωρίς διακοπή, ενός cd είναι μεγάλη. Ευκολότερα διαθέτεις για τον εαυτό σου, την ακρόαση, το να "είσαι εκεί" και "μόνο εκεί" 20 λεπτά (για να ακολουθήσω του χρόνους του Πέτρου) παρά 40 λεπτά,
Κάτσε όμως τώρα γιατί λες ότι έτσι ακούς ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΔΙΣΚΟ. Τη μία πλευρά.

δ) Στα 40 λεπτά, όλο και κάτι θα θυμηθείς... Οπότε, σου αρέσει, δε σου αρέσει, την παύση θα την πατήσεις. Ε, το βινύλιο το κάνει μόνο του, λες και σε... σκεφτεται για να μην αισθανθείς άσχημα που σταμάτησες αυτό που έκανες για εσένα εκείνη τη χρονική περίοδο :)
Άρα το ίδιο λέμε. Δική σου ερμηνεία. Προσαρμόζεις το γεγονός της παύσης κατά πως σε βολεύει.
 

Μηνύματα
3.088
Reaction score
8.862
Θανάση δοκίμασε αν δεν είσαι ικανοποιημένος από τα δύο main σου και βλέπεις.
Αν και έχω 2 sub svs 12'' συν immersive atmos με 11 μονάδες (χωρίς τα σαμπ) προτιμώ να ακούω μουσική μόνο με τα δύο main από stereo προ όμως με τον ίδιο τελικό του πολυκάναλου των main ηχείων.
Μοναδική εξαίρεση κάποιες dolby atmos παραγωγές από το τιντάλ που κάνει ωραία παιχνίδια ο ήχος από το ταβάνι.
Φίλε @kanakiani και εγώ αυτής της άποψης είμαι ότι σε στέρεο άκουσμα μου αρέσει χωρίς σαμπ γιατί όταν παίζει χτυπάει δυνατά αλλά σου χαλάει τη εικόνα ακούς μπουμ-μπουμ, φυσικά αν έχεις δαπέδου ηχεία γιατί με βάσης τα χρειάζεσαι.
Υπάρχει όμως και η πλευρά που τους αρέσουν τα σαμπ σε δικάναλη ακρόαση....ΟΚ
Όσο για το πολυκάναλο το έγραψα όταν ακούς βινύλιο και όχι με άλλο μέσο, ίσως να είναι αρεστό για κάποιους.
 






Ultra Audio

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.799
Reaction score
2.222
50 ευρω υπερ Πασοκ. ευχαριστω.

αν έχεις τον ύμνο του ΠΑΣΟΚ σε βινύλιο, είναι συλλεκτικός θα πιάσεις παραπάνω από 50 ευρώ.....
εχουν ανεβει σε τιμη η σε πχιοτητα?

Τα dac σε ποιότητα.....ο χρόνος είναι με το μέρος των φηγιακών.......
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.594
Μηνύματα
2.865.250
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top