Γιατί φοράτε ρολόι;

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Αλήθεια, θα κάνω μια ερώτηση από καθαρή περιέργεια, γιατί φοράτε ρολόι; (καλό, φθηνό, οποιοδήποτε);

Η απορία μου αφορά όχι το χθες, δηλαδή την εποχή που καθιερώθηκαν τα ρολόγια χειρός, αλλά το σήμερα, όπου η ώρα εμφανίζεται σχεδόν συνεχώς μπροστά μας (κινητό που το έχουμε πάντα πρόχειρο, υπολογιστής, αυτοκίνητο, γραφεία, κάθε δωμάτιο του σπιτιού, διάφορες συσκευές);

Είναι λειτουργικά απαραίτητο; Είναι κάτι σαν κόσμημα; Συνήθεια;

Reaction score
1.213
Αλήθεια, θα κάνω μια ερώτηση από καθαρή περιέργεια, γιατί φοράτε ρολόι; (καλό, φθηνό, οποιοδήποτε);

Η απορία μου αφορά όχι το χθες, δηλαδή την εποχή που καθιερώθηκαν τα ρολόγια χειρός, αλλά το σήμερα, όπου η ώρα εμφανίζεται σχεδόν συνεχώς μπροστά μας (κινητό που το έχουμε πάντα πρόχειρο, υπολογιστής, αυτοκίνητο, γραφεία, κάθε δωμάτιο του σπιτιού, διάφορες συσκευές);

Είναι λειτουργικά απαραίτητο; Είναι κάτι σαν κόσμημα; Συνήθεια;

Κοσμημα ,κοινωνικο status κλπ κλπ.

Εγω παντως δεν φοραω ποτε..:137:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Γιατί φοράτε ρολόι;

Εδώ και 2-3 χρόνια πλέον δεν φοράω ρολόι. Από την στιγμή που έχω το κινητό πάντα μαζί μου το θεωρώ ανώφελο...

Reaction score
62
Λοιπόν:
Για μένα το ρολόι, έχει γίνει status. Πρωτίστως δείχνει τη "δύναμη" του ιδιοκτήτη του και την οικονομική του κατάσταση και σε δεύτερο ρόλο την ώρα. Αλλιώς βλέπεις έναν με ένα casio ή έναν που φοράει αυτό που αναφοσβήνει το ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΟΣΦΠ, ΠΑΟ (τα θυμάται κανείς αυτά τα ρολόγια???) κι αλλιώς ένα rolex ή ένα Omega κλπ.
Το ρολόι επιπλέον θεωρείται και κόσμημα, όπως το βραχιόλι, το κολιέ κλπ και αυτό ισχύει και για τους άνδρες και για τις γυναίκες.

Reaction score
1.213
off topic :137:

Oριστε για να εχεις το μεσο...αυτος ο κυριος εχει μεριδιο ευθυνης !!:137:

Ο Ντουμόντ και το ρολόι χειρός

Το ρολόι χειρός είχε ήδη εφευρεθεί από τον Πατέκ Φιλίπ (Patek Philippe), μερικές δεκαετίες νωρίτερα αλλά ο Ντουμόντ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καθιέρωση του. Πριν από αυτόν μόνο οι γυναίκες το φορούσαν στο χέρι και οι άντρες προτιμούσαν τα ρολόγια τσέπης.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, το 1904 ο Ντουμόντ παραπονέθηκε στο φίλο του Λουί Καρτιέ (Louis Cartier) ότι τα ρολόγια τσέπης δεν ήταν βολικά στις πτήσεις και του ζήτησε να βρει μια εναλλακτική. Έτσι ο Καρτιέ σχεδίασε το πρώτο ρολόι χειρός για άντρες με δερμάτινο λουρί και πόρπη. Από τότε ο Ντουμόντ δεν ξαναπέταξε χωρίς το προσωπικό του ρολόι και η εταιρεία Καρτιέ, μέχρι και σήμερα διατηρεί μια τιμητική συλλογή με τον τίτλο "Santos de Cartier".

http://www.men24.gr/html/ent/046/ent.6046.asp

Reaction score
4
Απλα μου αρεσουν τα ρολογια.
Παντα μου αρεσε ενα ρολοι βαρυ στο χερι μου απο μικρος.
Αν τυχει και το βγαλω κατι μου λειπει.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.150

Είναι κάτι σαν κόσμημα;
Κάπου εκεί είμαι εγώ...
Συν ότι είχα μια λόξα με τα ακριβά ρολόγια που μου "έφυγε" πριν 4-5 χρόνια. Πούλησα όσα είχα και κράτησα ένα που φοράω μέχρι τώρα.
Σπάνια βλέπω την ώρα στο ρολόι, το κινητό είναι πιο ακριβές.
Μερικές φορές έχει σταματήσει (αυτόματο γαρ) και δεν το έχω πάρει είδηση για 2-3 μέρες. :137:

Reaction score
0
Mέχρι να παντρευτώ δεν μπορούσα να ανεχτώ ρολόι στο χέρι μου. Όταν όμως μου πήρε το δώρο ο πεθερός το φόρεσα (με δυσκολία αρχικά). Με τον καιρό το συνήθησα και όταν το βγάζω νιώθω κάτι να μου λείπει.

Reaction score
1

Προσωπικα φοραω ρολοι απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου.
Εχω την αισθηση οτι προσθετει κυρος πολυ περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο κοσμημα.

Irene_K

Τάγμας
Reaction score
0

Απλα μου αρεσουν τα ρολογια.
Παντα μου αρεσε ενα ρολοι βαρυ στο χερι μου απο μικρος.
Αν τυχει και το βγαλω κατι μου λειπει.
Προσωπικα φοραω ρολοι απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου.
Εχω την αισθηση οτι προσθετει κυρος πολυ περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο κοσμημα.
Με καλυψατε απόλυτα και οι δύο. Έχω μεγάλη συλλογή απο ρολόγια και ειδικά απο αντρικά (τα γυναικεία δεν μου αρέουν)

Reaction score
14

Δεν νομίζω ότι μπορω να φανταστώ τον ευατό μου χωρίς ρολόι.

Reaction score
8
Είναι λειτουργικά απαραίτητο;
Σε μενα ναι, γιατι η γυναικα μου δεν φοραει ποτε ρολοι γιατι αγχωνεται και καθε 5 λεπτα με ρωταει τι ωρα ειναι.

Reaction score
25.288
καλως η κακως ενα αξιοπρεπες (=ονομαστο) ρολοι ενα καλο αυτοκινητο και πλεον ενα κομψο/ακριβο κινητο σε καποιες δουλειες παιζουν ρολο (εως και σοβαρο)
ο μονος λογος που το ξαναφορεσα (μια χαρα ειμαι χωρις ουτε σημαδι ουτε βαρος) και μολις γυρισω σπιτι το βγαζω αμεσως

Reaction score
4
Το ρολοι ειναι ενα Must.
Παρολο που εχω το κινητο παντα μαζι μου, απο συνηθεια ποτε δεν κοιταω την ωρα εκει, αλλα παντα στο ρολοι.

Το ρολοι συμφωνω οτι ειναι κοσμημα. Υπαρχουν και ανδρες που φορανε καδενες και βραχιολια. Ποτε μου δεν τα συμπαθησα ολα αυτα.
Ενα ρολογακι ομως το θελω. Εχω συνηθησει να φοραω ρολοι και λιγες φορες που ξεχναω να το φορεσω, πραγματικα οπως το ειπε και καποιος αλλος νιωθω γυμνος.
Οτι κατι λειπει. Ειναι και το βαρος βλεπεις που συνηθιζεις και φαινεται αν λειπει απο το χερι.

Reaction score
1.072
ασχετο, αλλα... οταν αλλαζει η ωρα, αντεχετε να ρυθμιζετε ολα αυτα τα ρολογια που σας/μας περιβαλλουν; (αυτοκινητα, κινητα, ραδιοφωνα, χρονοδιακοπτες, θερμοστατες καλοριφερ, κλιματιστικα, ρολογια τοιχου, κτλ). Προσωπικα το απεχθανομε.

Ευτυχως δεν χρειαζεται να ρυθμιζω και τους υπολογιστες (το κανουν μονοι τους).
Επιπλεον βρηκα λυση για αυτοματη αλλαγη και για τον συναγερμο, το αυτοματο ποτισμα, τους θερμοστατες οροφων. Αν μπορουσα να βρω λυση και για το αυτοκινητο και τα ρολογια τοιχου, χεριου θα ημουν πιο happy :107:

Αν εχεις ενα ρολοι στο χερι (και ας ειναι και φολεξ), ολα τα αλλα (ρολογια) τα εχεις γραμμενα.

Reaction score
1
Ρολόι;;;
Παντού βλέπεις τον χρόνο να περνά δίπλα σου, να τον έχω και πάνω μου;
Με τίποτα!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Ενδιαφέρουσες όλες οι απόψεις...

Αν ρώτησα είναι, όπως είπα και στην αρχή από περιέργεια, γιατί προσωπικά, ακολουθώντας μια άτυπη και ατεκμηρίωτη "οικογενειακή παράδοση", δεν φορώ ποτέ ρολόι... το ίδιο ισχύει και για τα άρρενα μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και παππούδων. Αν μας ρωτήσετε, δεν ξέρουμε γιατί. Αλλά και κανένα ρολόι (π.χ. δώρο) δεν έχει αντέξει στο χέρι μας πάνω από 1-2 μέρες...
καλως η κακως ενα αξιοπρεπες (=ονομαστο) ρολοι ενα καλο αυτοκινητο και πλεον ενα κομψο/ακριβο κινητο σε καποιες δουλειες παιζουν ρολο (εως και σοβαρο)
ο μονος λογος που το ξαναφορεσα (μια χαρα ειμαι χωρις ουτε σημαδι ουτε βαρος) και μολις γυρισω σπιτι το βγαζω αμεσως
Ενδιαφέρον... χωρίς καμία διάθεση να το αντικρούσω, όπως προανέφερα (γιατί, άλλωστε;), αν θέλεις πες μου - το να μην φοράει κανείς ρολόι είναι έλλειψη και όχι άποψη, εφόσον μπορεί να εξυπηρετηθεί για την ώρα από αλλού και εφόσον τα υπόλοιπα status symbols (με τα οποία συμφωνώ) είναι... εντάξει;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.150
Απάντηση: Re: Γιατί φοράτε ρολόι;

Ενδιαφέρον... χωρίς καμία διάθεση να το αντικρούσω, όπως προανέφερα (γιατί, άλλωστε;), αν θέλεις πες μου - το να μην φοράει κανείς ρολόι είναι έλλειψη και όχι άποψη, εφόσον μπορεί να εξυπηρετηθεί για την ώρα από αλλού και εφόσον τα υπόλοιπα status symbols (με τα οποία συμφωνώ) είναι... εντάξει;
Στο παραπάνω παράδειγμα, μπορεί να σε "κερδίσει" κάποιος άλλος που έχει και το ρολόι στο πακέτο.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Re: Απάντηση: Re: Γιατί φοράτε ρολόι;

Στο παραπάνω παράδειγμα, μπορεί να σε "κερδίσει" κάποιος άλλος που έχει και το ρολόι στο πακέτο.
Σωστό κι αυτό! :114:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας