Γιατρέ μου, να ρωτήσω κάτι;

Reaction score
3
Υπαρχει καποιο ιατρικο ιστορικο,καποια γνωστη νοσος? Καρδια, νεφρα, σηκωτι?  Παιρνει καποια φαρμακα πχ αντιυπερτασικα, διουρητικα, ψυχιατρικα? Μαζι με το αλας, θελει να πινει και πολυ νερο? Εχει και πολυουρια ή οχι? Η πιεση του ειναι καλη ή χαμηλη?
Τιποτα αναλυσεις εχουν γινει? Βιοχημικα, ιδιαιτερα οι ηλεκτρολυτες? Οπωσδηποτε γενικος, καλος εργαστηριακος ελεγχος.  Μπορει να χρειαστει και συλλογη ουρων 24ωρου για ηλεκτρολυτες. Αν υπαρχουν στοιχεια , να γινουν και ορμονες. Μπορει να ειναι ενδοκρινολογικο το προβλημα , υποθυρεοειδισμος , φλοιοεπινεφριδιακη ανεπαρκεια, υποφυσιακη. Συνδρομο απροσφορης εκκρισης αντιδιουρητικης ορμονης?
Καρδιακη, νεφρικη, ηπατικη ανεπαρκεια?
Πρεπει πρωτα να παει σε ενα παθολογο, να τον εκτιμησει κλινικα, να του γραψει αναλυσεις, μπορει να πρεπει να γινει και καποια εργαστηριακη εξεταση - ερευνα , αναλογα. Και μετα αν βρεθει κατι να παραπεμφθει σε καποια αλλη ειδικοτητα.
Μπορει να μην υπαρχει τιποτα , να ειναι απο φαρμακα που παιρνει , ή να υπαρχει κατι σοβαρο που χρειαζεται θεραπεια.
Αυτα τα ολιγα, αλλα ιδιως αν υπαρχουν και αλλα στοιχεια απο τον ασθενη,   καποιος καλος γιατρος μπορει να σου βρει απλα και ευκολα την λυση.
Ελπιζω να μην σε τρομαξα :mrgreen:
Δεν πρόκειται για εμένα φυσικά,αλλά συμβαίνει σε κάποιον γνωστό μου και βλέποντας το καινούργιο θέμα είπα να κάνω την ερώτηση.
Απ'ότι καταλαβαίνω,καλό θα ήταν να κάνει μια επίσκεψη σε παθολόγο.

Γιώργο και Βάϊε,σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. :D

Reaction score
51
Δεν πρόκειται για εμένα φυσικά,αλλά συμβαίνει σε κάποιον γνωστό μου και βλέποντας το καινούργιο θέμα είπα να κάνω την ερώτηση.
Απ'ότι καταλαβαίνω,καλό θα ήταν να κάνει μια επίσκεψη σε παθολόγο.

Γιώργο και Βάϊε,σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. :D
Γιώργο οι απαντήσεις που σου έδωσα είναι πολύ γενικές.
Οπως και η ερώτηση είναι γενική.
Αν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες από το ιστορικό του γνωστού σου, θα είναι χρήσιμες για περαιτέρω βοήθεια.
Αλλοιώς καλό θα ήτο όπως λέει και ο συνάδελφος ΒάΙος να ξεκινήσει από παθολόγο!

Reaction score
51
Γιατρέ μου, γιατί τα αντιβιοτικά π.χ. Amoxil, Augmentin τα δίνουν σαν καραμελίτσες στα φαρμακεία εδώ, ενώ έξω τα παίρνεις μόνο με συνταγή γιατρού και μόνο την δόση που υποδυκνείεται (όχι 3-4 κουτιά); Μήπως έτσι αδυνατούμε τον οργανισμό μας, αυξάνουμε την πιθανότητα ανθεκτικότητας νέων μορφών ιών στα υπάρχοντα αντιβιοτικά και γενικά το μόνο καλό που γίνεται είναι στα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών;
Φίλε ak1s, πράγματι τα φαρμακεία τα δίνουν σαν καραμελίτσες και αυτά όπως και πολλά άλλα (και πιό επικίνδυνα) φάρμακα.
Αυτό πιθανώς οφείλεται σε:
-αδυναμία του κρατικού μηχανισμού και του ΕΟΦ να ελέγξει την κατάσταση!
-ιατρική συνταγογραφική "ασυδοσία" "κάποιων" που δίνουν φάρμακα (ιδίως αντιβοτικά), με ασαφείς και ανεπαρκείς ενδείξεις!
-παραπληροφόρηση του κοινού από λάθος πηγές, τις πιό πολλές φορές μη ιατρικές.

Και πολύ φυσικά όπως εκθέτεις, γινόμαστε πηγές καλλιέργειας ανθεκτικών στελεχών μικροβίων, πέφτει η άμυνα μας και πλουτίζουμε τις τσέπες "πολλών" (η αλυσίδα είναι μεγάλη)!

Reaction score
7
Αυριο πρωι, παω (παλι) για εξετασεις αιματος κλπ, επειδη τα τριγλυκεριδια χτυπησαν κοκκινο (269) ενω περσι τετοιο καιρο ηταν χαμηλα (87), και η χολιστερινη λιγο πανω απο το οριο (205. Περσυ στα 203).

Απλα λεω να παρω και μια αλλη αποψη μηπως και ετυχε, ή εφταιγε κατι που ειχα φαει.... γιατι ειναι μεγαλη διαφορα, και αν με +1 χρονο στην πλατη γινεται κατι τετοιο, χωρις αλλαγη διατροφικων συνηθειων, τι θα γινει αργοτερα....

Βεβαια αναρωτιεμαι για το που βρεθηκαν τα τριγλυκεριδια, που χωρεσαν, ειδικα οταν εχω χασει και 2 κιλα τους 2-3 τελευταιους μηνες....!!

Δεν πρεπει να εχεις φαει κατι "επικινδυνο" την προηγουμενη μερα της εξετασης ή και 2-3 μερες πριν, για να μην επηρεασει?
Ή καλο ειναι να συνεχισεις τον ιδιο τροπο διατροφης για να δεις που κινεισαι καθημερινα?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αυριο πρωι, παω (παλι) για εξετασεις αιματος κλπ, επειδη τα τριγλυκεριδια χτυπησαν κοκκινο (269) ενω περσι τετοιο καιρο ηταν χαμηλα (87), και η χολιστερινη λιγο πανω απο το οριο (205. Περσυ στα 203).

Απλα λεω να παρω και μια αλλη αποψη μηπως και ετυχε, ή εφταιγε κατι που ειχα φαει.... γιατι ειναι μεγαλη διαφορα, και αν με +1 χρονο στην πλατη γινεται κατι τετοιο, χωρις αλλαγη διατροφικων συνηθειων, τι θα γινει αργοτερα....

Βεβαια αναρωτιεμαι για το που βρεθηκαν τα τριγλυκεριδια, που χωρεσαν, ειδικα οταν εχω χασει και 2 κιλα τους 2-3 τελευταιους μηνες....!!

Δεν πρεπει να εχεις φαει κατι "επικινδυνο" την προηγουμενη μερα της εξετασης ή και 2-3 μερες πριν, για να μην επηρεασει?
Ή καλο ειναι να συνεχισεις τον ιδιο τροπο διατροφης για να δεις που κινεισαι καθημερινα?
Γιώργο 3 μέρες πριν την εξέταση δεν πρέπει να έχεις φάει ζωική τροφή και την προηγούμενη ούτε καν γαλακτοκομικά...

Reaction score
7
Γιώργο 3 μέρες πριν την εξέταση δεν πρέπει να έχεις φάει ζωική τροφή και την προηγούμενη ούτε καν γαλακτοκομικά...

Α, ενταξει...
Την κατσαμε τη βαρκα......

Σημερα ολη μερα...ενα γευμα... φασολια (καθολου κρεας, αλλα φετα και ψωμι ναι. και λιγο κρασι και 2 καφεδες+γαλα και ενα χυμο)
Και τις 2 μερες πριν, ενα γευμα παντα, μακαρονια με 2 κεφτεδακια τη φορα.... φετα, ψωμι, καφες+γαλα....

Αν ειναι ετσι... θα μου κανουν και εισαγωγη!!!

Reaction score
0
Και πρεπει να εισαι και νηστικος 12 ωρες τουλαχιστον πριν την δειγματοληψια. Ομως νερο πρεπει να πιεις 2 ποτηρια το πρωι. Οκ?
(παλι φαγαμε γκολ το τελευταιο πενταλεπτο :cry: Μα ειναι δυνατον !!!!)

Reaction score
51
Και πρεπει να εισαι και νηστικος 12 ωρες τουλαχιστον πριν την δειγματοληψια. Ομως νερο πρεπει να πιεις 2 ποτηρια το πρωι. Οκ?
(παλι φαγαμε γκολ το τελευταιο πενταλεπτο :cry: Μα ειναι δυνατον !!!!)
Δεν κατάλαβα την ερώτηση! Δειγματοληψία για ποιό πράγμα??

Reaction score
51
Γενικά για τις αιμοληψίες ισχύουν τα κάτωθι:
-Για γενική αίματος-ομάδα rhesus...πηκτολογικό έλεγχο δεν απαιτείται νηστεία!
-Για σάκχαρο, ουρία...και γενικά ηπατολογικό έλεγχο πλήν λιπιδιακό, απαιτείται νηστεία συνήθως 3ωρος και για τον λόγο αυτό καλύτερα λέμε πρωϊνή αιμοληψία νηστικός.
-Για λιπιδαιμικό έλεγχο (χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, LDL,HDL) απαιτείται Νηστεία 12ωρος-14ωρος!

Σε καμμία περίπτωση δεν απαγορεύεται η λήψη υδατος!!! :wink:

Reaction score
7
Γενικά για τις αιμοληψίες ισχύουν τα κάτωθι:
-Για γενική αίματος-ομάδα rhesus...πηκτολογικό έλεγχο δεν απαιτείται νηστεία!
-Για σάκχαρο, ουρία...και γενικά ηπατολογικό έλεγχο πλήν λιπιδιακό, απαιτείται νηστεία συνήθως 3ωρος και για τον λόγο αυτό καλύτερα λέμε πρωϊνή αιμοληψία νηστικός.
-Για λιπιδαιμικό έλεγχο (χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, LDL,HDL) απαιτείται Νηστεία 12ωρος-14ωρος!

Σε καμμία περίπτωση δεν απαγορεύεται η λήψη υδατος!!! :wink:
Για αυτο το λιπιδαιμικο που λες ειναι....
Αν υπολογισουμε οτι εφαγα στις 7-8 το βραδυ (μεσημεριανο) και μου πηραν αιμα κατα τις 9.30-10, μαλλον αυτο το πετυχαμε....

Αχ και να 'ξερα αυτο για το νερο!!! κορακιασα. Και το πρωι θελω να πινω 2-3 ποτηρια νερο με το που ξυπναω...

Δηλαδη πριν τις 12-14 ωρες νηστεια, μπορουμε να φαμε τα κερατα μας :roll: :) :?

Τελικαι πολλα πραγματα δεν ξερουμε ή δεν τα ξερουμε σωστα.
και εμενα αυτο για το νερο, παραξενο μου φαινετα. Τι θα βλαψει το νερο....;

Reaction score
0
Το νερο οχι μονο ειναι ελευθερο αλλα και επιβαλλεται. Δεν επιτρεπεται να αφυδατωθεις.

Ημουν σε μια ημεριδα για τον ολικο καρδιαγγειακο κινδυνο. Απο οτι φαινεται η αυξημενη ομοκυστινη στο αιμα ειναι σημαντικος παραγοντας κινδυνου για καρδιαγγειακη νοσο εξισου με το καπνισμα , τον διαβητη, την υπερταση κα την υπερλιπιδαιμια. Υπηρχαν και ορισμενες αντιρρησεις αν αξιζει να την μετραμε. Ισως να μην εχει δωθει αρκετη σημασια γιατι η αντιμετωπιση της (φυλλικο οξυ) ειναι παμθηνη και οι φαρμακευτικες εταιρειες δεν μπορουν να εχουν σημαντικα κερδη. Ενω με την χοληστερολη και τις στατινες..........
Να γραψω και κατι που ειναι χιλιοειπωμενο αλλα αξιζει γιατι αν με ακουσει εστω ενας, μπορει να σωθει μια ζωη. Το καπνισμα διπλασιαζει - τριπλασιαζει τον κινδυνο για στεφανιαια νοσο (δηλ εμφραγμα μυοκαρδιου , στηθαγχη) , ειναι παραγοντας κινδυνου γενικα για αγγειακη νοσο δηλαδη και εγκεφαλικα και περιφερικη αποφρακτικη αρτηριοπαθεια (ποδια κλπ) , προκαλει χρονια βρογχιτιδα και εμφυσημα των πνευμονων, αλλα και προκαλει καρκινο. Καρκινο των πνευμονων, της ουροδοχου κυστεως , του στοματοφαρυγγα (ο χειροτερος και πιο βασανιστικος) , του παγκρεατος και πολλους αλλους . Σε ορισμενους 25πλασιαζει την πιθανοτητα , επομενως μιλαμε βασικα για αιτια θανατου. Και για να τρομοκρατηθουν και ορισμενοι, το καπνισμα κλεινει τα αγγεια παντου στο σωμα και ξερετε τι θελει καλη αιματωση για να λειτουργησει. Επομενως οποιος δεν θελει στα 50 του να χρειαζεται βοηθεια....... :wink:

Reaction score
0
Kαι οι καπνιστες εχουν ευκαιρια ως τα 40 τους , αν κοψουν το καπνισμα "πιανουν" το μεσο ορο ζωης των μη καπνιστων. Αν το κοψουν σε μεταγενεστερη ηλικια δεν μπορουν να φτασουν το προσδοκιμο επιβιωσης των μη καπνιστων. Ομως οσο πιο νωρις το κοψουν τοσο πιο μικρο ειναι το κακο και τοσα περισσοτερα χρονια ζωης κερδιζουν.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Kαι οι καπνιστες εχουν ευκαιρια ως τα 40 τους , αν κοψουν το καπνισμα "πιανουν" το μεσο ορο ζωης των μη καπνιστων. Αν το κοψουν σε μεταγενεστερη ηλικια δεν μπορουν να φτασουν το προσδοκιμο επιβιωσης των μη καπνιστων. Ομως οσο πιο νωρις το κοψουν τοσο πιο μικρο ειναι το κακο και τοσα περισσοτερα χρονια ζωης κερδιζουν.
Προλαβαίνω δηλαδή...

Reaction score
7
Δεν ξερω αν εχω δικιο... αλλα...

Αλλο καπνισμα με 1-2-3-4-5 τσιγαρα την ημερα παρεα με τον καφε μονο ή μια στο τοσο αν κατσει με την παρεα
και
Αλλο 1-2-3 πακετα τη μερα... Αυτο δηλαδη το με το που ανοιγουν τα ματια στο ξυπνημα αναβεις τσιγαρο.... Αυτο ειναι αρρωστια....

Καλο ειναι το καθολου, το ξερω, αλλα δεν εχω και λιγο δικιο;
Ε, γιατροι μας; :?

Reaction score
0
Σιγουρα, αφου υπαρχει και η μοναδα μετρησης πακετα-ετη (ποσα πακετα την ημερα Χ ποσα χρονια) για το ιστορικο του αρρωστου. Βεβαιως η ζημια ειναι αναλογη με τον αριθμο των τσιγαρων ημερησιως , ομως υπαρχει και ειναι σημαντικη και για μικρο αριθμο τσιγαρων. Αφου οι παθητικοι καπνιστες και παθαινουν σοβαρη ζημια.
Να σας πω την αληθεια, εγω εκεινα που λυπαμαι πραγματικα ειναι τα μωρα - παιδια των καπνιστων. Ειναι φοβερα κριμα. Μεγαλωνουν μες τον καπνο, διαταρασσεται η αναπτυξη τους, παθαινουν ασθμα, πνευμονιες. Ασε που οταν μεγαλωσουν ειναι πιο πιθανο να γινουν και τα ιδια καπνιστες. Και εκεινες που ειναι εγκυες και δεν τις ενδιαφερει και καπνιζουν , εκεινες θελουν σκοτωμα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Να σας πω την αληθεια, εγω εκεινα που λυπαμαι πραγματικα ειναι τα μωρα - παιδια των καπνιστων. Ειναι φοβερα κριμα. Μεγαλωνουν μες τον καπνο, διαταρασσεται η αναπτυξη τους, παθαινουν ασθμα, πνευμονιες.
Γι' αυτό μας έχει φάει το κρύο να καπνίζουμε στα μπαλκόνια...

:D

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος