Για προσεξτε λιγο...

Reaction score
7
Σχετικά με μάρκες UPS. Επειδή είχα Mustek στο γραφείο μου, το πήρε ο αδερφός μου λόγω καλής κριτικής απο το RAM, έχω να πω τα χειρότερα. Πρέπει να είναι το μόνο UPS που όταν πέφτει το ρεύμα ο υπολογιστής κάνει restart. Έχει συμβεί πολλές φορές και για αυτό αποφάσισα να περάσω στο άλλο άκρο. APC. Εταιρία με τεράστιο όνομα στα UPS και φυσικά κατα πολύ ακριβότερη. ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το Mustek. Έχουμε τρία 800 RS στο γραφείο και ένα εγώ στο σπίτι. Η διαφορά είναι χαώδης. Απο το πρόγραμμα του UPS και της πληροφορίες που σου δίνει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Εκεί που το APC σε κρατάει 20 λεπτά "όρθιο" το Mustek είσαι ευχαριστιμένος αν δεν κάνει restart o υπολογιστής ή δεν σου "παγώσει".

Ακόμα και απο τα site των δυο εταιριών βλέπεις την διαφορά. Η παραπάνω συμπεριφορά είναι σε PC. Σε projector δεν θέλω να το σκέφτομαι καν.

Συμπέρασμα πρώτο. Τα τεστ του RAM είναι απίστευτα διαπλεκώμενα ειδικά τα γενικά σχόλια που κάνουν. Δεύτερον. Ότι πληρώσεις παίρνεις. Και κάτι ειδικά για τα UPS. Το 650, 800 και 1000 ΔΕΝ λένε ΤΙΠΟΤΑ για ένα UPS. H ΠΟΙΟΤΗΤΑ στο UPS έρχεται ΠΡΩΤΗ...

Reaction score
5
φυσικα οτι πληρωσεις παιρνεις... αλλα εχω δοκιμασει μεχρι να κλεισω γενικο και ρελλε και το mustek δουλευει μια χαρα.
ποσο θα κρατησει δε ξερω... αλλα εγω το μονο που θελω ειναι να το παρω ειδηση και να κλεισω νορμαλ τον προτζεκτορα και το pc μου... δηλαδη μισο λεπτο τον προτζεκτορα και αντε 1 λεπτο το PC... και στην τελικη... τα ΧΡ με ntfs δε παθαινουν τιποτα σε διακοπη ρευματος... (εκτος αν κρασαρει ο σκληρος)...

σημερα παρελαβα τον προτζεκτορα, ελεγμενο, καθαρισμενο (γιατι η λαμπα εσκασε τελικα!!!) και με νεα λαμπα...

ενα Μπραβο στην EPSON και στην OKTABIT...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.244
Μάλλον το Mustek που έχεις είναι ελατωματικό. Εγώ έχω 2 των 800 VA το ένα στο PC αι το άλλο στον προβολέα.
Κανένα απολύτως πρόβλημα μέχρι σήμερα σχεδόν 2 χρόνια. Όσες φορές κόπηκε το ρεύμα με κάλυψαν απολύτως.
Σήμερα πήγα κι εγώ τον Έπσον μου στο σέρβις της Οκταμπίτ λόγω πτώσης φωτεινότητας της λάμπας. Έχω συμπληρώσει 580 ώρες στη λάμπα και πολύ πτώση φωτεινότητας ενοχλητική πλέον.
Θα έχω νέα την Τρίτη μου είπε ο τεχνικός και μάλλον θα με καλύψουν.
Θα δούμε τι θα γίνει.

Reaction score
7
Τι να σου πω, μπορεί να είναι απλα προβληματικό.

Εμένα πάντως το 800αρι που έχω με 194 Watt φορτίο με κρατάει 25 λεπτά "όρθιο" μετρημένα, χρόνος που είναι μακράν καλύτερος στην κατηγορία του...Δεν μιλάω για επίπεδο software και πληροφοριών που σου δίνει...

Βέβαια το Mustek κάνει 80€ +ΦΠΑ και το APC 177€ +ΦΠΑ, άλλα είπαμε οτι πληρώνεις παίρνεις...

To UPS κατα την γνώμη μου δεν είναι υλικό για οικονομίες...

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Ειμαι και εγω ενας απο αυτους που πανε γυρευοντας να την παθουν την ζημια καθως βλεπω χωρις ups.
Τι προτεινετε εσεις να παρω? Θελω να δωσω ρευμα σε περιπτωση διακοπης στο Ζ4 για να μπορει να ψυξει τη λαμπα.
Μηπως να βαλω πανω στο ups και τον pionner vsx 1015 s kαι το dvd η θελω πολλα λεφτα για ups μετα?
Μεχρι 150 ευρω παιρνω κατι καλο???

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.244
Έ όχι και να βάλεις ενισχυτή σε UPS !
Αυτό το βάζουμε για μηχανήματα που δεν πρέπει να κλείσουν από διακοπή ρεύματος όπως τα PC και φυσικά και οι προβολείς. Με 80 ευρώ παίρνεις καλό εργαλείο ικανό να κρατήσει τον προβολέα αναμένο για 15 λεπτά.
Εγώ έχω δύο Mustek 800VA ένα στο PC και ένα στον προβολέα.
Τώρα που θα πάρω και δεύτερο προβολέα για το μαγαζί, θα βάλω κι εκεί ένα ίδιο εννοείται.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Πολλα προσφερουν και σταθεροποιητη ρευματος. Για αυτο λεω να βαλω και το AV :p

GTX

Reaction score
39
Εγώ μετά την περιπέτεια του Energy την Παρασκευή αγόρασα αυτό παρακάτω για να συνδέσω προβολέα και HTPC
http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=835&Nav_Section_Id=11&Catalog_Id=1&Product_Id=259169&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Την Κυριακή βέβαια ενώ ακόμα το ups φόρτιζε και δεν είχε συνδεθεί με τον προβολέα την ώρα του τελικού με το που άρχισε το δεύτερο ημίχρονο να σου κόβεται το ρεύμα, τα γνωστά καντήλια και γω, αφού τόσα χρόνια δεν είχε συμβεί ποτέ αυτό, τώρα που το αγόρασα το ρημάδι το ups κόπηκε το ρεύμα την ώρα που το έχω στο δίπλα δωμάτιο να φορτίζει. Το ρεύμα κόπηκε για κανά 5λεπτο ευτυχώς και με το που ήρθε τον άνοιξα αμέσως να δω οτι παίζει η λάμπα και μετά απο λίγο τον έσβησα για να κρυώσει απο τον ανεμιστήρα (για να πω την αλήθεια δε είμαι σίγουρος οτι αυτό το άναψε σβήσε ήταν καλό ή κακό αλλά λέω ας το κάνω να κρύώσει απο το να κάθεται να ψήνεται). Ο προβολέας δεν έχει ανάψει ξανά απο τότε μέχρι να βρώ λίγο χρόνο να αγοράσω μια προέκταση για το καλώδιο του για να μπορέσει να συνδεθεί με το ups.

Reaction score
164
Φοβάμαι ότι έδρασες βιαστικά. Καλύτερα να τον άφηνες να κρυώσει με την ησυχία του παρά να τον ξαναανάψεις, να ζεσταθεί πάλι και να τον σβήσεις. Άλλωστε τα περισσότερα σκασίματα γίνονται κατά το άναμα.

V

VIDEOMIX

Guest
Εξού και η παροιμία... "Η περιέργεια σκότωσε την γάτα''. Δαγκώνω την γλώσσα μου φυσικά φίλε GTXTC.(Γιούπιιιι, έγραψα το nick σου δίχως να κάνω σκονάκι :lol:)

H

HomeCinema-Maniac

Guest
GTXTC (εγω το εκανα σκονακι) :p :p
Ποση ωρα αυτονομια εχει? Για ποση ωρα μπορει να τροφοδοτησει με ρευμα τον προβολεα μετα απο διακοπη ρευματος?

GTX

Reaction score
39
Το UPS μπήκε και όλα κυριλέ :D
Maniac έχε υπόψη σου οτι το συγκεκριμένο UPS κάνει έναν ελαφρύ θόρυβο γιατί απ'οτι κατάλαβα έχει ένα ανεμιστηράκι μέσα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.244
Προς ενημέρωση όσων τυχόν ενδιαφερομένων να πω ότι παρέλαβα τον Επσον από το σέρβις με καινούργια λάμπα και με πλήρη κάλυψη από την εγγύηση της εταιρίας Οκταμπίτ. Κι ας είχαν περάσει 7 μήνες ενώ για λάμπα είναι σύμφωνα με τα χαρτιά του 90 ημέρες.
Ούτε τι και πως και πότε και γιατί.
Άψογη και αυτή τη φορά η εταιρία. Και όλα μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες.
Αυτή είναι κύριοι υποστήριξη από εταιρία.
Χαίρομαι που έχω προϊόν EPSON.

Reaction score
185
Μελίδης Μιχάλης said:
Προς ενημέρωση όσων τυχόν ενδιαφερομένων να πω ότι παρέλαβα τον Επσον από το σέρβις με καινούργια λάμπα και με πλήρη κάλυψη από την εγγύηση της εταιρίας Οκταμπίτ. Κι ας είχαν περάσει 7 μήνες ενώ για λάμπα είναι σύμφωνα με τα χαρτιά του 90 ημέρες.
Ούτε τι και πως και πότε και γιατί.
Άψογη και αυτή τη φορά η εταιρία. Και όλα μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες.
Αυτή είναι κύριοι υποστήριξη από εταιρία.
Χαίρομαι που έχω προϊόν EPSON.
Άντε μπράβο, τώρα να μας καλέσεις για Α-Β σύγκριση με τον καινούριο που πήρες....

Reaction score
14
και η ΟΚΤΑΜΠΙΤ γίνεται μάγκας όταν εχει μια τόσο καλή πολιτική όπως της EPSON, έτσι δεν είναι?

Αρα δεν είναι μόνο η αντιπροσωπεία που κάνει να φαίνεται καλή η εταιρία αλλά και το ανάποδο!!!

Γενικώς απο Oktabit εχω καλές προσωπικές εντυπώσεις, και με χαροποιεί ότι σε 3 μέρες όλα πήγαν τέλεια.

Μπράβο

Reaction score
6
Τετοια να ακουω.
Σίγουρα νιωθεις πιο χαλαρός οταν ξερεις πως το προϊόν που αγόρασες εχει υποστήριξη πανω απο τα ψιλα γράμματα.
Αχρείαστη να ειναι η εγγύηση για τον Espon μου αλλα αν ποτε χρειαστεί, ξερω οτι θα εχω σοβαρή αντιμετώπιση.
Άλλωστε , αυτός ηταν ενας επιπλέον λογος που κατέληξα στην αγορά του.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.677
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts