Για όλα φταίνε αυτοί οι άτιμοι reviewers... αλλά και ο Κόγιας!!!

Status
Not open for further replies.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Και ένα θέμα στο οποίο θέλω τις απόψεις σας...

Υποψήφιος αγοραστής CD PLAYER διαβάζει τις μετρήσεις του.
Θα καταλάβει τίποτα νομίζεται?

Παίρνει τον <<ειδικό τύπο>> και τα βλέπει όλα καλά και άγια.

Βλέπεται οι δουλειά του δοκιμαστή εξαρτάται από τα μηχανάκια.

Αν γράψει κακά λόγια για ένα μηχανάκι και ο αντιπρόσωπος δε του

ξαναδώσει μηχάνημα τότε σε τι θα κάνει τεστ, σε τρενάκια?

Πάει και στο δωμάτιο της αντιπροσωπείας να το ακούσει.

Θα ακούσει το CD?

Θα ακούσει το χώρο?

Θα ακούσει τον ενισχυτή και τα ηχεία?

Πως θα αποφασίσει αυτός ο άνθρωπος?

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Για όλα φταίνε αυτοί οι άτιμοι reviewers... αλλά και ο Κόγιας

Ιλαροτραγικες γραφικες ανοησιες
Γενικά, δεν "νοείς" και πολλά . . . :126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αν γράψει κακά λόγια για ένα μηχανάκι και ο αντιπρόσωπος δε του ξαναδώσει μηχάνημα τότε σε τι θα κάνει τεστ, σε τρενάκια?
Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Σαφώς, κανείς μας δεν έχει διαβάσει ποτέ ένα κακό review. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επισημαίνονται οι αδυναμίες. Ίσως όχι με τον πιο έντονο τρόπο, αλλά επισημαίνονται (συνήθως).

Διάβαζα για παράδειγμα το review του Παναγόπουλου για τα Quad ESL2905 στο High Fidelity. Είναι σαφές ότι παρά την μπόλικη σάλτσα, ξεκαθαρίζει ότι το ηχείο είναι ειδικών αποστολών. Ούτε τις εντάσεις μπορεί να δώσει, ούτε τα δυναμικά που χρειάζεται "γενικώς" ένα απαιτητικό μουσικό πρόγραμμα. Δεν το κρύβει δηλαδή ο συντάκτης, παρά την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της υλοποίησης σε κάποιους τομείς. Αυτό που πρέπει να γίνεται σε κάθε περίπτωση, είναι να αναδεικνύονται και οι εκάστοτε συμβιβασμοί των συσκευών (γιατί τελικά όλες έχουν).

...

Reaction score
10
Παιδια το εγραψε ξεκαθαρα ο Κορακακης. Ειναι βαρυ το φορτιο να πεις οτι μια συσκευη ΔΕΝ παιζει. Ποιος απο εσας θα το εκανε? Και αν απλα η συσκευη δεν επαιζε στο συγκεκριμενο συστημα? Αν σε ενα αλλο επαιζε πολυ καλυτερα? Μπορεις να θαψεις ετσι απλα κατι?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μπορεις να θαψεις ετσι απλα κατι?
Αυτό φιλαράκι μπορείς να το κάνεις μόνον αν είσαι εντελώς αποδεσμευμένος από το κύκλωμα. Εγώ δεν το θεωρώ κακό. Αν μια συσκευή δεν παίξει, ή παίξει χειρότερα από κάποια άλλη, αυτό πρέπει να ειπωθεί. Απλά αυτό δεν το περιμένω από ένα περιοδικό. Αν παρατηρήσει κανείς τα συγκριτικά test που έχουν κατά καιρούς γίνει ειδικά στους προβολείς, τα πράγματα είναι πάντα ξεκάθαρα, με την έννοια ότι πάντα βγαίνει νικητής. :126:

...

Reaction score
5
Παιδια το εγραψε ξεκαθαρα ο Κορακακης. Ειναι βαρυ το φορτιο να πεις οτι μια συσκευη ΔΕΝ παιζει. Ποιος απο εσας θα το εκανε? Και αν απλα η συσκευη δεν επαιζε στο συγκεκριμενο συστημα? Αν σε ενα αλλο επαιζε πολυ καλυτερα? Μπορεις να θαψεις ετσι απλα κατι?
Δηλαδή βρε Μιχάλη, τι μας λέει; Ότι επειδή είναι βαρύ το φορτίο δεν θα πει την αλήθεια για μία συσκευή; Αν άκουσε κάτι (όχι μόνο ο Κορακάκης, αλλά οποιοσδήποτε. δεν μιλάμε για τον συγκεκριμενο ανθρωπο) και δεν του άρεσε βρε αδερφέ, αυτός θα πρέπει να γράψει καλά λόγια; Αυτό δεν είναι ψέμα; Δεν είναι παραπληροφόρηση; Εκτός αν έχω καταλάβει κάτι λάθος

Reaction score
4
Απάντηση: Για όλα φταίνε αυτοί οι άτιμοι reviewers... αλλά και ο Κόγιας!!!

Παντως ρε παιδια στο δικο μου μαγαζι μιας κι εχω την εμπειρια ζητημα να ειναι ενα 3% αυτοι οι οποιοι επελεξαν κατι βασιζομενοι περισσοτερο στις μετρησεις ή εστω ρωτησαν επιμονοι γι'αυτες. Δηλαδη ολοι αυτοι οι συνανθρωποι μας τι ειναι? Σε ποια κατηγορια ακροατων - αγοραστων - χομπιστων να τους τοποθετησουμε? ...
...
....
Το σημαντικοτερο ολων ειναι η νοημοσυνη του χομπιστα, η αλλιως ο τροπος που αντιλαμβανεται το μυαλο του την ζωντανη μουσικη και το πως θα επρεπε να ηχει κατα το βελτιστο τελικα το συστημα του.
....
Η βοήθεια σας, ως σύμβουλοι, για την την απόκτηση ενός σωστού συστήματος, φαίνεται από τα μεταχειρισμένα που πουλάτε στα καταστήματα σας.
Νομίζω ότι λέγεται "Τράμπα" στο Hi-End !
Σε αυτό το κομμάτι σας αξίζουν συγχαρητήρια :137:

Reaction score
10
Σιγουρα πρεπει να γραψει καποια πραγματα. Οπως κανουν οι περισσοτεροι. Παραδειγμα ανεφερε ο Νικος παραπανω. Αλλα ΔΕΝ γινεται να πει "Παιδια το μηχανημα εινα μουφα, γελαγα οταν το ακουγα, υπαρχουν μηχανηματα 5 φορες φτηνοτερα που παιζουν καλυτερα".

Γιατι στο κακο αποτελεσμα μπορει να φταινε χιλια πραγματα, δεν φταιει παντα το μηχανημα. Αποψη μου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Για όλα φταίνε αυτοί οι άτιμοι reviewers... αλλά και ο Κόγιας!!!

Σε αυτό το κομμάτι σας αξίζουν συγχαρητήρια
Πρόσεξε να δεις τώρα σφάξιμο που κάνει (σε κάποιους) ο Κόρακας :
...Μήπως να φέρναμε και εμείς καμιά εταιρία Σούξου Μούξου Audio μπας και τα κονομάγαμε;;; Ή μήπως πρόκειται για φούσκα και η αγορά High End έχει προσβληθεί από τον ίδιο ιό που είχε προσβληθεί παλαιότερα η αγορά με τα Video Clubs, τις ΕΛΔΕ, τα φρουτάκια και τα αεροπλανάκια;;; Από την άλλη... τι έχουμε να χάσουμε, αφού ούτε εταιρική υπόσταση χρειάζεται να έχουμε, ούτε stock, ούτε service, αλλά ούτε και demo room, καθώς όλα μπορούν να γίνουν από την κουζίνα του σπιτιού μας. Αρκεί να κάνουμε trambes!!!
Γι αυτό τονε πάω ετούτονε, γιατί που και που τα χώνει και λίγο, έως καμπόσο. Στο τέλος θα γίνει ο Κόγιας του ειδικού τύπου. :109:

...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Για όλα φταίνε αυτοί οι άτιμοι reviewers... αλλά και ο Κόγιας!!!

Σιγουρα πρεπει να γραψει καποια πραγματα. Οπως κανουν οι περισσοτεροι. Παραδειγμα ανεφερε ο Νικος παραπανω. Αλλα ΔΕΝ γινεται να πει "Παιδια το μηχανημα εινα μουφα, γελαγα οταν το ακουγα, υπαρχουν μηχανηματα 5 φορες φτηνοτερα που παιζουν καλυτερα".
...
Μιχάλη, θέλεις να ψάξω να σου βρω μια παρόμοια περιγραφή από έμπορο για προϊόν που δεν πουλάει ο ίδιος ?

Reaction score
10
Ειμαι σιγουρος οτι μπορεις.

Εδω αλλαζοντας ενας καλωδιο παιζει ενα συστημα απο κει που ξυριζε, πως ειναι δυνατον ενας reviewer να πει για μια συσκευη οτι ειναι μουφα?

Να τονισω οτι δεν μιλαω για προφανη πραγματα οπως "Δεν παιζει σε μεγαλες εντασεις, δεν εχει το ογκωδες χαμηλο", αλλα για αλλα χαρακτηριστικα της συσκευης που ειναι πιο αμφιλεγομενα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Σαφώς, κανείς μας δεν έχει διαβάσει ποτέ ένα κακό review. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επισημαίνονται οι αδυναμίες. Ίσως όχι με τον πιο έντονο τρόπο, αλλά επισημαίνονται (συνήθως).

Διάβαζα για παράδειγμα το review του Παναγόπουλου για τα Quad ESL2905 στο High Fidelity. Είναι σαφές ότι παρά την μπόλικη σάλτσα, ξεκαθαρίζει ότι το ηχείο είναι ειδικών αποστολών. Ούτε τις εντάσεις μπορεί να δώσει, ούτε τα δυναμικά που χρειάζεται "γενικώς" ένα απαιτητικό μουσικό πρόγραμμα. Δεν το κρύβει δηλαδή ο συντάκτης, παρά την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της υλοποίησης σε κάποιους τομείς. Αυτό που πρέπει να γίνεται σε κάθε περίπτωση, είναι να αναδεικνύονται και οι εκάστοτε συμβιβασμοί των συσκευών (γιατί τελικά όλες έχουν).

...
Νίκο η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια αλλά και να φαίνεται...
Δεν το κρύβω ότι είμαι κατσαβιδάκιας.
Υπάρχουν φορές που πρώτα ανοίγω μια συσκευή και μετά την ακούω...

Όταν λοιπόν δοκιμάζεται μια συσκευή, που απαρτίζεται από

εξαρτήματα των οποίον η αξία σε λιανική τιμή δε ξεπερνάει τα

180 ευρώ, ενώ αυτή κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ, το θεωρώ

ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ να μη παρουσιάζεται σαν η ευκαιρία του αιώνα.

Ζητάω πολλά???

Αυτό δείχνει ή άγνοια του δοκιμαστή ή... τα γνωστά

χιλιοειπωμένα παρατράγουδα...

Reaction score
2

Η βοήθεια σας, ως σύμβουλοι, για την την απόκτηση ενός σωστού συστήματος, φαίνεται από τα μεταχειρισμένα που πουλάτε στα καταστήματα σας.
Σε αυτό το κομμάτι σας αξίζουν συγχαρητήρια :137:
Ευχαριστουμε θερμα κυριε!

Reaction score
2
Λοιπόν, αγαπητοί μου συνοδοιπόροι, κι εσείς που με αγαπάτε κι εσείς που με αποστρέφεστε, από το να βλέπω τον Καφάτο να κάνει την κορόιδα απλώς με ένα «παρών», ας ξεκαθαρίσω τη θέση μου, να τελειώνουμε. Προφανώς, ο κ. Ιδρυτής αποφάσισε πως η τρέχουσα κινητικότητα της κατηγορίας τελεί κάτωθεν του προσδοκωμένου, κι έτσι έφερε τον Μιχάλη ως διαχειριστή –και καλά έκανε, τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου αντίληψη. Και γνώσεις έχει το παιδί, και γνωριμίες, και «ρεύμα». Όμως, έχω βαρεθεί να βλέπω τους επανακάμπτοντες να αποχωρούν εκ νέου μετά φανών και λαμπάδων, σαν κακομαθημένες γεροντοκόρες που τους είπαν πως το «βιδωτό» δίνει μεγάλη ικανοποίηση, εν αντιθέσει με αυτά με τα οποία τους έχει κάνει πλύση εγκεφάλου ο παπάς της ενορίας. Βαρέθηκα πια.

Αν είναι να αποκτήσει η κατηγορία την προσήκουσα κινητικότητα, και το μαγαζί του κ. Ιδρυτού να δουλέψει και λίγο πιο πολύ τα συγκεκριμένα προϊόντα, και τέλος πάντωνε, να γίνεται ντόρος για τα προϊόντα που κινούνται στην αγορά, μιας κι εγώ όλα αυτά τα εμποδίζω –αυτήν την αίσθηση έχω, τότε χαλάλι. Να επανέλθουν όλοι αυτοί που είναι απόντες, είτε επειδή με φοβούνται είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, και μεριάζω εγώ. Δεν γίνεται κι αλλιώς, και εδώ που τα λέμε, με τον g.kar, το Θεοφιλάκο και τον Lemarchand και τον Μιχαηλό να φέρνουν βόλτα εδώ γύρω, το επίπεδο είναι πλέον χαμηλό, πολύ χαμηλό.

Αν κάποιος θέλει τη γνώμη μου, ας μου στείλει κανένα pm. Αν έχω κατιτίς ζουμερό να γράψω για να βγάζουμε άκρη και να μαθαίνουμε για το αντικείμενο, θα το ποστάρω, κι όποιος θέλει να ξεστραβωθεί, ας το κάνει. Οι υπόλοιποι έτσι κι αλλιώς με παραμύθι γεννηθήκατε και με αυτό θα πεθάνετε. Ούτε να αναρωτηθείτε ξανά τι «κουδουνίστρες» έχω σπίτι μου, ούτε τι κάνω, ούτε αν είμαι καλά, ούτε την εύνοιά σας θέλω, ούτε την καλημέρα σας. Και ούτε καν τη ματιά σας, κυκλοφορώ με πλυμένα ρούχα.

Άι σιχτίρ πια...
Οχι ρε γαμωτο ριξαμε το υψηλο επιπεδο της κατηγοριας. Κατσε ρε Κωστα μη φευγεις εισαι πολυτιμος εδω. Φωτιζεις την κατηγορια με τις γνωσεις σου.Θα την κανουμε πρωτοι εμεις, μην σου την σπαμε κιολας. Αλλωστε σε ολα δικιο εχεις και εμεις ειμαστε οι πλεον ασχετοι και προπαντος κουφοι...

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185
Απάντηση: Για όλα φταίνε αυτοί οι άτιμοι reviewers... αλλά και ο Κόγιας!!!

Δυστυχώς,
και να θες δεν σε αφήνουν να αγιάσεις. Σήμερα το είδα.

Lemarchand (post 373)
"Ακούμε Lamm, κιθάρα και φωνές μέσα από τον παράδεισο. Μόλις μπει rock κομμάτι κλαίμε όλοι μαζί με μαύρο δάκρυ.."

Από συγκίνηση φυσικά εννοείς. (ότι έκλαιγες/ κλαίγατε)
Γιατί έτσι θυμάμαι ότι έλεγες/λέγατε και έγραφες/γράφατε, στο -παλιό- avforum.

Γιατί εάν εννοείς 'πρόβλημα' σε θέματα οδήγησης …
Σου προτείνω το εξής απλό:

Με ηχεία ATC 20 και 50 και B&W 801 και 802 και με τα πιο σκληρά rock κομμάτια που γνωρίζεις
ή έχεις στην κατοχή σου, να κάνεις μια ακρόαση.

Δεν θέλω να προκαλέσω … αλλά,
αν θέλεις και μια Α-Β σύγκριση του Lamm M2.2 με οποιονδήποτε ενισχυτή ισχύος, είναι δεκτή!

Το πάνελ των ακροατών και στις δυο περιπτώσει είναι ανοικτό για όλους.

Υ.Γ. 1.
Εάν διάβαζες με λίγη προσοχή τα, αναλυτικά, specifications των Lamm στο site της εταιρείας,
και ρώταγες ανθρώπους που πραγματικά καταλαβαίνουν, πιθανόν να μην έγραφες αυτά που έγραψες.
Υ.Γ. 2.
Εάν αρνηθείς, χωρίς να επανορθώσεις, θα θεωρήσω αυτό που είπες κακόβουλο και θα απαντήσω,
με λύπη μου, σκληρά. (τώρα το θεωρώ απλώς άγνοια. που θα έπρεπε όμως να σκεφθείς … -Υ.Γ.1)

Μιχάλης Φουάσης.

_

Reaction score
3

Εδω μέσα, ελάχιστοι διαθέτουν συστήματα ήχου κορυφαίας απόδοσης. Το παράλογο στα φορουμς είναι ότι αυτοί που συνήθως “φαίνονται” στους ανυποψίαστους αναγνώστες σαν γνώστες του αντικειμένου τελικώς ακούνε σπίτι τους με κουδουνίστρες. Αυτοί οι τύποι είναι και οι πιο επικίνδυνοι.

Μην με αναγκάσετε όμως να παραθέσω παραδείγματα γιατί θα αναγκαστώ να σας πω ότι οι παρόντες εξαιρούνται.
Μεγάλα ψεύδη!
Και εγώ παρών είμαι! :143:

Υ.Γ. 2.
Εάν αρνηθείς, χωρίς να επανορθώσεις, θα θεωρήσω αυτό που είπες κακόβουλο και θα απαντήσω, με λύπη μου, σκληρά.
Υποθέτω ότι ήταν απλά ένα παράδειγμα. Δεν νομίζω ότι προσπάθησε να μειώσει κάποιο σύστημα ούτε ότι μιλάει κακόβουλα... Πως μπορεί κάποιος να πει για τα B&W ότι είναι καλά μόνο για beatάδικη μουσική ή ότι τα magnepan θέλουν ηλεκτροσυγκόλληση για να παίξουν;

(Lemarchand θα σε σφάξω που έχεις να πεις κάτι για τα ATC μου!)

Reaction score
23
Επειδή έχουμε γίνει μπάχαλο, ας γράψω και εγώ δυο κουβέντες.

Ο diabolical έγγραψε, αν και μικρότερος από τους γράφοντες, στο συγκεκριμένο θέμα το σωστό: Όλοι χωράνε σε ένα χώρο.

Όσο για το θέμα του επιπέδου και τα ονόματα που αναφέρθηκαν, δεν το συζητάμε καθόλου. Η άποψη του καθένα είναι

σεβαστή και το μέτρο ας το βάζει ο καθένας μόνος του. Όποιος έχει αντίθετη άποψη ας την καταθέτει.

Δεν μπορούμε στο τέλος της γραφής να καταλάβουμε, ότι σε ένα χομπιστικο φόρουμ δεν μπαίνουν μόνο οι γνώστες, αλλά και

αυτοί που θέλουν να διαβάσουν πέντε «αρλούμπες», για να κατανοήσουν μερικά πράγματα. Ειδικά άνθρωποι που δεν έχουν

πρόσβαση

Σε ένα φόρουμ, που μοιάζει με φωτορομάντζο, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω μέρος.

Όσο για το αν έχω «ρεύμα», δεν το γνωρίζω. Μάλιστα, δεν είμαι από τα καλυτέρα παιδιά της πιάτσας, γιατί δεν υπάρχει

περίπτωση να μην πω την άποψη μου. Και αυτό καμιά φορά ενοχλεί.

Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι μόλις τα «χώσω», μου βγαίνουν οι μπουκμεμέδες με ψευδώνυμα, νομίζοντας ότι θα κάνω

πίσω.

Υ.Γ. Εγώ το είπα ότι χρειάζεται λίγο νερό στο κρασί μας, αλλά καμιά φορά δεν γίνομαι κατανοητός.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Υ.Γ. 1.
Εάν διάβαζες με λίγη προσοχή τα, αναλυτικά, specifications των Lamm στο site της εταιρείας,
και ρώταγες ανθρώπους που πραγματικά καταλαβαίνουν, πιθανόν να μην έγραφες αυτά που έγραψες.
Ξεφεύγω λίγο από την ουσία, μιας και είναι δικαίωμα του καθενός να λέει αν του άρεσε ηχητικά κάτι ή όχι, για να ρωτήσω:
- Αυτοί που πραγματικά καταλαβαίνουν, με ποιό κριτήριο κυρίως καταλαβαίνουν; Με αυτό της απλής ακρόασης (που μπορεί όπως είδες, καμιά φορά να οδηγήσει σε λανθασμένα ή έστω συγκεχυμένα συμπεράσματα), ή με αυτό της γνώσης πέντε δέκα (όχι πολλών) παραπάνω θεμάτων, επί του τεχνικού μέρους της υπόθεσης; Κατά την άποψή σου, αυτό το κομμάτι (το ολίγον τεχνικό), αφορά το χόμπι ή όλα είναι ατμός (που λέει κι ο Θρασύβουλας);

p.s. Συγνώμη για τον ενικό, το κάνω γιατί νιώθω ότι είμαστε μια παρέα. Αν υπάρχει πρόβλημα να επανορθώσω.

...

Reaction score
10
Nικο τα LAMM, 15 χρονια τωρα εχουν σαρωσει οτι βραβειο-διακριση-review υπαρχει και δεν υπαρχει παγκοσμιως.
Δεν νομιζω οτι θελει και ιδιαιτερη εμπειρια για να "καταλαβεις". Aπλα εχουν τον πιο φυσικο και απαραμορφωτο ηχο που "παιζει" στην αγορα.

Status
Not open for further replies.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.002
Members
38.525