Γιγάντιο πλοίο διέκοψε τη διέλευση του Σουέζ


Μηνύματα
509
Reaction score
805
είσαι σίγουρος;
εδώ το δείχνει να κάνει κανονική διέλευση με 10κόμβους
Ακυρο.
Αλλο προβλημα ειχαν τελικα. Ετσι μουβτο μετεδωσαν τα ειδησεογραφικα των εταιρειων.
 Μηνύματα
10.528
Reaction score
7.191

έχει κανείς ψηλά;
Αυτό είναι σωστή αντιμετώπιση. Έλληνες θα το έκαναν σε αντίστοιχη περίπτωση;
 

Μηνύματα
9.376
Reaction score
9.718
αυτό δεν απαντιέται εύκολα.
δεν υπάρχει αντιστοιχία οικονομικών μεγεθών σε κάτι που διαχειριζόμαστε για να κρίνεις από το παρελθόν.

αλλά αν είχαμε την διαχείριση της όδευσης του σημαντικότερου περάσματος που εξυπηρετεί το ευρω/ασιατικό εμπόριο 99% ναι (μπορεί και χειρότερα)
 
gid

Μηνύματα
3.961
Reaction score
4.519
Αν όντως δεν επιτρέπουν στο πλήρωμα να κατέβει και να πάρει κάποιο άλλο μεταφορικό μέσο και να πάει όπου θέλει τότε ξεκάθαρα μιλάμε για ομηρία ανθρώπων, πράγμα εντελώς απαράδεκτο.

Και βέβαια το θέμα δεν είναι πώς (επιλέγεις να) το βλέπεις, αλλά πώς είναι.
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
10.036
Reaction score
19.571
δε λες παλι καλα που δεν σκοτωνουν εναν την μερα, το εχω δει σε ταινια, δεν θυμαμαι ποια. 🐒
 

Μηνύματα
812
Reaction score
2.355
Στο παρελθον :

 

Μηνύματα
9.376
Reaction score
9.718
δεν είναι ομηρία , κατηγορούνται για μια μορφή παρακώλυσης συγκοινωνιών.
όσοι έχουν ευθύνη της διακυβέρνσης (πλοίαρχος) , όσοι βρίσκονται στη γέφυρα , αν υπάρχει θέμα μηχανικής βλάβης όσοι έχουν ευθύνη/χειρισμό των μηχανημάτων κλπ είναι εμπλεκόμενοι.

το πλήρωμα καταρχήν έχει σύμβαση με την διαχειρίστρια εταιρία και βρίσκεται στο πλοίο μέχρι την λήξη του συμβολαίου ασχέτως αν το πλοίο ταξιδεύει ή όχι οπότε ουσιαστικά βρίσκονται εκεί που πρέπει. Παρενέργεια είναι οτι ενδεχομένως να έχουν ανακριθεί 5 και 6 φορές από διαφόρους , ρωτώντας τα ίδια και τα ίδια και τους σπάνε τα νεύρα.
αν στην πολυήμερη κράτηση του πλοίου προκύψει τερματισμός συμβολαίου ή ζητήσουν οι ναυτικοί επαναπατρισμό αν δεν είναι εμπλεκόμενοι πιθανότατα θα πάνε σπίτι τους.

ο πλοίαρχος βέβαια δεν θα πάει πουθενά.

πριν 10 χρόνια ένα πλοίο μας που ήταν μόλις 9 μηνών κρατήθηκε στην αμερική μετά απο καταγγελία για ρύπανση.
έφτασε στο λιμάνι και με το που πέφτει η σκάλα ανέβηκαν καμιά 20αριά λιμενικοί/fbi κλπ οπλισμένοι.
κράτησαν το πλοίο 6 μέρες (δεν βρήκαν τίποτα*) ανακρίνανε όλο το πλήρωμα καμιά 200αριά φορές κρατήθηκαν τελικά πλοίαρχος, α' μηχανικός , β' μηχανικός , αντικαταστάθηκαν και αναχώρησε το πλοίο. αυτό έγινε αύγουστο και ο πλοίαρχος αφέθηκε μετά τα χριστούγεννα (περιορισμένος σε ξενοδοχείο)

*η ιστορία ήταν οτι ο β' μηχανικός (βούλγαρος) τα έχωνε χοντρά στους φιλιππίνους λαδάδες. οι τελευταίοι σε ένα λιμάνι της ιαπωνίας απευθύνθηκαν σε κάποιον σε ένα seamans club , που τους συμβούλεψε (; ) να καταγγείλουν τον β' μηχανικό για θαλάσσια ρύπανση , ότι απορρίπτει τα σεντινόνερα απευθείας στη θάλασσα παρακάμπτοντας τον ελαιοδιαχωριστήρα (σε πλοίο 9 μηνών - έλεος). αυτοί ένα βράδυ απλώσανε ένα λάστιχο στο μηχανοστάσιο και κάτι σωλήνες που θεωρητικά θα κουμπώνανε στα σημεία που θα γινόταν η παράκαμψη ,βγάλανε φωτογραφίες και καλά κατασκοπευτικές και τις στέιλανε στις αρχές.
όλα αυτά βέβαια κατέρρευσαν σε σημείο να κληθεί να πληρώσει το λιμενικό αποζημίωση στον πλοιοκτήτη (δεν υλοποιήθηκε ποτέ για πολιτικούς λόγους) αλλά ο πλοίαρχος έμεινε υπό περιορισμό μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση ( να πληρώσει δηλαδή τις μλκς του β' μηχανικού που την είδε άρειος)
 Staff online

  • spylab
    Wile E. Coyote Συντονιστής Θρησκευτικών

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
159.639
Μηνύματα
2.503.003
Members
35.986
Νεότερο μέλος
LuiXVI
Top