Γνωμες για CARY cad 805ae και Audio Research Ref 110

Reaction score
10
Eγώ απλά θα σου πω ότι τα Cary είναι κλασσικά "λαμπάτα" μηχανήματα με τον ανάλογο ήχο ενώ τα Audio Research "τρανζιστορίζουν" λίγο... (Αν και η 805 είναι από τις λάμπες που δεν χρωματίζουν πολύ!)
Αποψή μου...

Στην ουσία μιλάμε για δυο τελείως διαφορετικές φιλοσοφίες.

Η απόφαση, όπως πάντα, εξαρτάται από το γούστο σου και το υπόλοιπο σύστημα!

Εγώ θα έπαιρνα Audio Research.

Reaction score
1
καταρχας τι ηχεια θα οδηγησουν;

Τωρα εχω :
Audio research REF2MK2 ,
CARY cad 805ae
Spendor SP100
weiss minerva
macbook pro
Λεω να παω σε martin logan summit ,και σε τελικο Audio Research Ref 110 εσυ τι λες να δωσω τον CARY cad 805ae η να παρω αλλα ηχεια να ματσαρουν με τον CARY cad 805ae ?

Reaction score
8
σαφως τα 110 βατς των Audio research, ειναι προτιμωτερα απο τα 50 βατς των CARY, αλλα και ο ηχος των πους πουλ 6550, υπολειπεται ηχητικα απο αυτον των SE της CARY. Ενα αλλο που πρεπει να προσεξεις με τα συγκεκριμενα ηχεια, ειναι η ηλεκτρικη συνεργια του οποιοδηποτε ενισχυτη μαζι τους ανεξαρτητου ισχυος. Δηλαδη δεν συνεργαζονται με οποιονδηποτε ενισχυτη αρμονικα.
Απο την αλλη ο κυριωτερος κρικος του συστηματος ειναι τα ηχεια και γυρω τους πρεπει να στεινεται το συστημα και τα Μαρτιν λογκαν SUMMIT ειναι εξαιρετικα ηχεια.
Επισης αν ημουν στην θεση σου θα κραταγα τους CARY και θα κυτταγα να τους συνδυασω με καποια κορνα οπως του Κωνσταντινου, τις ACAPELLA, τις AVANTGARDE, τις ZINGALLI κ.λπ.
Παντως σε προσωπικο επιπεδο θα ακουγα οπωσδηποτε με τους CARY και τα DUEVEL BELLA LUNA και αν αντεχα οικονομικα το καινουργιο DUEVEL SIRIUS.

Reaction score
10
Eμένα μου φαίνεσαι πολύ μπερδεμένος. Προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς ψάχνεις και βλέπεις...:107:

Reaction score
1
Eμένα μου φαίνεσαι πολύ μπερδεμένος. Προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς ψάχνεις και βλέπεις...:107:
Εχεις δικιο φιλε εχω μπερδευτει ,γιατι θελω να κρατησω τους CARY cad 805ae αλλα θελω κai τα τα martin logan summit . Τι θα λεγατε εαν επερνα τα summit και με εναν τρατζιστορατο επαιζα τα γουφερ και με τους CARY επαιζα τις μεμβρανες , να μην τραβουν ισχυ τα γουφερ απο τους CARY . Γνωμη μου ειναι οτι οι ενισχυτες SINGLE END ειναι πολυ ψηλα , Πριν ειχα τα SL3 ,το αυτι μου εχει συνιθησει στον ηχο της μεμβρανης (ωραια μεσαια περιοχη ) κατι που δεν μπορουν να το κανουν τα κουτια.

Reaction score
10
Aπαπαπα...Όχι! Θα χαθεί η μπάλα! Bi-amping πάντα με ίδιους ενισχυτές!

1) Παίρνεις τους ενισχυτές σου μαζί και πας και ακούς τα summit!

2) Αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα, υπάρχουν τόσα άλλα καλά ηχεία, δεν χρειάζεται να περιορίζεις τόσο πολύ τις επιλογές σου...;)

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Γνωμες για CARY cad 805ae και Audio Research Ref 110

Εχεις δικιο φιλε εχω μπερδευτει ,γιατι θελω να κρατησω τους CARY cad 805ae αλλα θελω κai τα τα martin logan summit . Τι θα λεγατε εαν επερνα τα summit και με εναν τρατζιστορατο επαιζα τα γουφερ και με τους CARY επαιζα τις μεμβρανες , να μην τραβουν ισχυ τα γουφερ απο τους CARY . Γνωμη μου ειναι οτι οι ενισχυτες SINGLE END ειναι πολυ ψηλα , Πριν ειχα τα SL3 ,το αυτι μου εχει συνιθησει στον ηχο της μεμβρανης (ωραια μεσαια περιοχη ) κατι που δεν μπορουν να το κανουν τα κουτια.
Φίλε μου πραγματικά έχεις μπερδευτεί ! Τα Summit δεν απαιτούν τίποτε το ιδιαίτερο από οποιονδήποτε ενισχυτή στα "χαμηλά" . Ο λόγος είναι ότι στα χαμηλά είναι ενεργά ! Αυτοενισχυόμενα ! Κάθε ηχείο περιέχει στα σωθικά του δύο ενισχυτές. Συνολικά το ζεύγος διαθέτει 4 ενισχυτές . Κάθε ένας οδηγεί και ένα woofer.

Κατά συνέπεια το ηχείο είναι ιδιαίτερα φιλικό και σε ενισχυτές single ended με 211, 845, 805 στην έξοδο. Από την εμπειρία μου (χρησιμοποιώ summit και τα έχω "ψάξει" όσο ελάχιστοι στον κόσμο) δεν θα έχεις πρόβλημα στην χρήση των 805 .

Αποδεδειγμένα αφού ένας από τους ενισχυτές μου είναι single ended (monoblocks) με 805 στην έξοδο. Θα έχεις επαρκείς εντάσεις και δυναμική περιοχή χωρίς όμως να εξαντλείς τις δυνατότητες του ηχείου σε αυτούς τους τομείς.

Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί στο avsite και στο παρελθόν εδώ:
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=696495&postcount=24

Το post αυτό ανήκει στο θέμα:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=51805

Reaction score
10
Σωστός ο Βασίλης.

Εξ΄ άλλου οι Cary μόνο "αναιμικοί" λαμπάτοι δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν! Το έχουν το ρευματάκι τους...;)

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Γνωμες για CARY cad 805ae και Audio Research Ref 110

Φίλε μου πραγματικά έχεις μπερδευτεί ! Τα Summit δεν απαιτούν τίποτε το ιδιαίτερο από οποιονδήποτε ενισχυτή στα "χαμηλά" . Ο λόγος είναι ότι στα χαμηλά είναι ενεργά ! Αυτοενισχυόμενα ! Κάθε ηχείο περιέχει στα σωθικά του δύο ενισχυτές. Συνολικά το ζεύγος διαθέτει 4 ενισχυτές . Κάθε ένας οδηγεί και ένα woofer.

Κατά συνέπεια το ηχείο είναι ιδιαίτερα φιλικό και σε ενισχυτές single ended με 211, 845, 805 στην έξοδο. Από την εμπειρία μου (χρησιμοποιώ summit και τα έχω "ψάξει" όσο ελάχιστοι στον κόσμο) δεν θα έχεις πρόβλημα στην χρήση των 805 .

Αποδεδειγμένα αφού ένας από τους ενισχυτές μου είναι single ended (monoblocks) με 805 στην έξοδο. Θα έχεις επαρκείς εντάσεις και δυναμική περιοχή χωρίς όμως να εξαντλείς τις δυνατότητες του ηχείου σε αυτούς τους τομείς.

Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί στο avsite και στο παρελθόν εδώ:
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=696495&postcount=24

Το post αυτό ανήκει στο θέμα:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=51805
Δεν τραβουν ισχυ οι ενισχυτες των γουφερ των summit απο τον cary 805 ?

Reaction score
1
Η MARTIN LOGAN ( summit ) δεν μπορουσε να φταξει ενα ωραιο σασι εξωτερικο για τους ενισχυτες των γουφερ ,πηγε και τα στριμωξε ολα εκει κατω με τα γουφερ , τοσα λεφτα κοστιξουν ,ποσα λεφτα θα της κοστιζε να το κανει ?

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνωμες για CARY cad 805ae και Audio Research Ref 110

Δεν τραβουν ισχυ οι ενισχυτες των γουφερ των summit απο τον cary 805 ?
Καμία σχέση με την ισχύ που θα απαιτείτο από τους ενισχυτές αν αυτοί οδηγούσαν "κατευθείαν" τα 4 10ιντσα των Summit !

Reaction score
8
για ποιον λογο να βγαλει εξω τους ενισχυτες;
Για να υπαρχουν επιπλεον μηκη καλωδιων; χωρια το κοστος αυτων.

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Γνωμες για CARY cad 805ae και Audio Research Ref 110

Η MARTIN LOGAN ( summit ) δεν μπορουσε να φταξει ενα ωραιο σασι εξωτερικο για τους ενισχυτες των γουφερ ,πηγε και τα στριμωξε ολα εκει κατω με τα γουφερ , τοσα λεφτα κοστιξουν ,ποσα λεφτα θα της κοστιζε να το κανει ?
Δεν στρίμωξε τίποτε ! Αυτός είναι ο ιδανικός χώρος για ένα ενισχυτή χαμηλών και αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος οδήγησης των woofer.......
Σχεδόν όλα τα κορυφαία ενεργά ηλεκτροδυναμικά ηχεία ( ATC , MERIDIAN κ.λ.π,κ.λ.π. ) έχουν τους ενισχυτές ενσωματωμένους στις καμπίνες τους ....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.930
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv