Γνώμες για Denon DRA-800h

Reaction score
8
Παρακαλώ πολύ θα ήθελα τις γνώμες σας για τον ενισχυτή Denon dra800h.
Θα οδηγήσει τα ηχεία Audio Monitor Bronze 100.
Η χρήση που θα του κάνω είναι σαν hifi (πικαπ,ραδιόφωνο,κασετόφωνο,CD,Minidisc) καθώς και streaming Wi-Fi Bluetooth DAC.
Ευπρόσδεκτες είναι ανάλογες προτάσεις που να περιέχουν όμως τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

ika

News
Reaction score
15.933
Φτάνουν οι είσοδοι για όλες τις πηγές που θες?

DRA-800H-2019_back.jpg

Είδες επίσης πως δεν έχει REC OUT ο 800Η για κασετόφωνο & MD?

Reaction score
8
Φτάνουν οι είσοδοι για όλες τις πηγές που θες?

View attachment 302155

Είδες επίσης πως δεν έχει REC OUT ο 800Η για κασετόφωνο & MD?
Για MD έχει οπτική έξοδο εγγραφές κάνω ψηφιακά με το WebMinidisc και το κασετόφωνο το θέλω μόνο για να ακούω παλιές δικές μου κασσετες και μόνο.
Νομίζω πως φτάνουν.Για MD έχει οπτική έξοδο εγγραφές κάνω ψηφιακά με το WebMinidisc και το κασετόφωνο το θέλω μόνο για να ακούω παλιές δικές μου κασσετες και μόνο.

ika

News
Reaction score
15.933
Για MD έχει οπτική έξοδο εγγραφές κάνω ψηφιακά με το WebMinidisc και το κασετόφωνο το θέλω μόνο για να ακούω παλιές δικές μου κασσετες και μόνο.
Μόνο Optical in φαίνεται στην φωτό στον DENON

Last edited:

Reaction score
8
Οι εισόδοι είναι οκ για αυτό που θέλω.
Από άποψη ποιότητας υπάρχει κάτι άλλο (ενισχυτής) που μπορώ να κοιτάξω με αυτά τα σπεκς ή ίσως καλύτερο στα ίδια οικονομικά επίπεδα ;
Και φυσικά η άποψη σας για τον συγκεκριμένο .

Reaction score
450
Δεν έχω ιδία πείρα, όμως σου επισυνάπτω ένα link που δεν είναι τόσο "κολακευτικό" για τον συγκεκριμένο ενισχυτή.
Από όσο μπορώ να κρίνω, μόνο από την φωτογραφία του εσωτερικού, τόσο η ψύκτρα όσο και η υλοποίηση του τροφοδοτικού δεν φαίνονται κι' από τις καλές περιπτώσεις.
Επειδή δεν είμαι τόσο γνώστης αυτής της κατηγορίας, νομίζω όμως θα υπάρχουν και από την denon,yamaha, marantz άλλα μοντέλα αξιόλογα.

https://www.audiosciencereview.com/.../denon-dra-800h-review-stereo-receiver.26743/

Reaction score
8
Δεν έχω ιδία πείρα, όμως σου επισυνάπτω ένα link που δεν είναι τόσο "κολακευτικό" για τον συγκεκριμένο ενισχυτή.
Από όσο μπορώ να κρίνω, μόνο από την φωτογραφία του εσωτερικού, τόσο η ψύκτρα όσο και η υλοποίηση του τροφοδοτικού δεν φαίνονται κι' από τις καλές περιπτώσεις.
Επειδή δεν είμαι τόσο γνώστης αυτής της κατηγορίας, νομίζω όμως θα υπάρχουν και από την denon,yamaha, marantz άλλα μοντέλα αξιόλογα.

https://www.audiosciencereview.com/.../denon-dra-800h-review-stereo-receiver.26743/
Το συγκεκριμένο το έχω διαβάσει .Όντως είναι το μοναδικό αρνητικό άρθρο (τον θάβει κανονικά).

Reaction score
110
καλυτερα να πας σε pma900NE πολυ καλυτερος για δικαναλο setup.
Η διαφορα μονο στο οτι δεν εχει hdmi arc.

Reaction score
110
Είναι μόνο 45 watt στα 8 ohms.
50w για την ακρίβεια, αλλα δεν ειναι μονο τα watt που κανουν ενας ενισχυτη να παιζει καλα.
διαβασε το παρακατω προς το τελος κυριως.

Reaction score
8
Έχω ένα μικρό ενισχυτή αυτή τη στιγμή Technics SU610 έχω προσθέσει DAC και Bluetooth DAC της IFI.
Σκεφτόμουν όμως πως χρειάζομαι περισσότερα watt για τα Bronze.
Με αυτό το σκεπτικό θέλω να αναβαθμισω το setup μου.

Reaction score
450
Έχω ένα μικρό ενισχυτή αυτή τη στιγμή Technics SU610 έχω προσθέσει DAC και Bluetooth DAC της IFI.
Σκεφτόμουν όμως πως χρειάζομαι περισσότερα watt για τα Bronze.
Με αυτό το σκεπτικό θέλω να αναβαθμισω το setup μου.
Ο Technics αν και μικρός, φαίνεται αξιοπρεπής σχεδίαση και υλοποίηση, οπωσδήποτε βέβαια χρειάζεσαι ένα δυνατότερο σε ¨ρεύματα¨ ενισχυτή για τα Bronze, με ευαισθησία 87dB (2.83V/m) στα 8 Ohm που πέφτουν έως 4.5 Ohm για να πάρεις σωστό αποτέλεσμα, εκτός αν ο χώρος σου είναι πολύ μικρός, σε κλασσικό τρανζίστορ για να έχεις μεγάλη ακουστή βελτίωση θα έλεγα κάτι ανάμεσα 100 με 150 Watt και με στιβαρό τροφοδοτικό , δεν ξέρω όμως αν είναι στο budget σου, για καινούργιο σίγουρα πας πάνω από 1500.

Reaction score
8
Ο Technics αν και μικρός, φαίνεται αξιοπρεπής σχεδίαση και υλοποίηση, οπωσδήποτε βέβαια χρειάζεσαι ένα δυνατότερο σε ¨ρεύματα¨ ενισχυτή για τα Bronze, με ευαισθησία 87dB (2.83V/m) στα 8 Ohm που πέφτουν έως 4.5 Ohm για να πάρεις σωστό αποτέλεσμα, εκτός αν ο χώρος σου είναι πολύ μικρός, σε κλασσικό τρανζίστορ για να έχεις μεγάλη ακουστή βελτίωση θα έλεγα κάτι ανάμεσα 100 με 150 Watt και με στιβαρό τροφοδοτικό , δεν ξέρω όμως αν είναι στο budget σου, για καινούργιο σίγουρα πας πάνω από 1500.
Σωστά το κύριο πρόβλημα που έχω είναι το οικονομικό lol !
σκέφτομαι τον PMA900 που πρότεινε ο @mike46m3 αλλά θα ζορίζεται με αυτά τα ηχεία νομίζω.
Υπάρχει κάποια άλλη επιλογή που μπορώ να δω ;

Reaction score
110
σκέφτομαι τον PMA900 που πρότεινε ο @mike46m3 αλλά θα ζορίζεται με αυτά τα ηχεία νομίζω.
Πας σε μεταχειρισμένο μετά.. έχω τον pma2000r που είναι θηρίο.. αλλά δεν έχει ψηφιακές εισόδους ούτε heos.

Reaction score
450
Οι προτάσεις του mike46m3 είναι πολύ εύστοχες, είτε ο pma900NE σε καινούργιο, είτε ο εμφνώς στιβαρότερος dual mono pma2000r, έτσι μπορε'ις π.χ. να πάρεις τον πρώτο και αργότερα να προσθέσεις ένα ενεργό σαμπ που θα ¨ελαφρώσει¨τον ενισχυτή από ένα βαθμό παροχής ενέργειας και θα έχεις ένα πιο ¨full range¨ αποτέλεσμα.
Καλό είναι να ζητήσεις από τον πωλητή επίδειξη, αν πρόκειται για μεταχειρισμένο από ιδιώτη, αν είναι έμπορος και δεν κάνει demo στο χώρο σου, το πολύ πολύ πάρε παραμάσχαλα τα ηχεία σου και πήγαινε εσύ.

Παραθέτω και ένα link από αγγελία (δεν έχω καμιά σχέση) από ένα πολύ στιβαρό ενισχυτή:

Reaction score
1.057
Καπου αναμεσα βρισκεται και ο Marantz nr1200 με arc και ρυθμιζομενο sub out 75w ανα καναλι
Θα τον προτιμουσα για τα Monitor audio
Τα παραπανω βεβαια ισχυουν για μικρους σχετικα χωρους

Reaction score
8
Καπου αναμεσα βρισκεται και ο Marantz nr1200 με arc και ρυθμιζομενο sub out 75w ανα καναλι
Θα τον προτιμουσα για τα Monitor audio
Τα παραπανω βεβαια ισχυουν για μικρους σχετικα χωρους
Όταν λες μικρούς;
Ευχαριστώ όλους για το άμεσο ενδιαφέρον και τις προτάσεις που κάνατε και κάνετε.
Σκέφτομαι περισσότερο τον Denon PMA900,δεν θέλω να πάω σε μεταχειρισμένο.
Αν ισχύει ότι μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία μου εύκολα ακόμα καλύτερα.Διάβασα ένα Ελληνικό review όπου στο τεστ οδηγεί κολόνες Monitor Audio Silver.

Reaction score
1.057
Όταν λες μικρούς;
Ευχαριστώ όλους για το άμεσο ενδιαφέρον και τις προτάσεις που κάνατε και κάνετε.
Σκέφτομαι περισσότερο τον Denon PMA900,δεν θέλω να πάω σε μεταχειρισμένο.
Αν ισχύει ότι μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία μου εύκολα ακόμα καλύτερα.Διάβασα ένα Ελληνικό review όπου στο τεστ οδηγεί κολόνες Monitor Audio Silver.
Οχι για σαλονια ! Το manual λεει 1,8 με 3 μ Δεν θα τα τοποθετουσα σε αποσταση μεγαλύτερη απο 2.20 μ
Αν ακους σε μεγαλες εντασεις και οσο απομακρυνεσαι απο το ηχειο θα χρειαστεις πιο δυνατο ενισχυτη
Το 8 ιντσο woofer θα ζητησει ισχυ να σου αποδωσει τις χαμηλες συχνοτητες
Εαν δεν ακουμε μουσικη με πολλα δυναμικα πχ Diana Krall etc παιζουν τα παντα ολα :)

Reaction score
8
Οχι για σαλονια ! Το manual λεει 1,8 με 3 μ Δεν θα τα τοποθετουσα σε αποσταση μεγαλύτερη απο 2.20 μ
Αν ακους σε μεγαλες εντασεις και οσο απομακρυνεσαι απο το ηχειο θα χρειαστεις πιο δυνατο ενισχυτη
Το 8 ιντσο woofer θα ζητησει ισχυ να σου αποδωσει τις χαμηλες συχνοτητες
Εαν δεν ακουμε μουσικη με πολλα δυναμικα πχ Diana Krall etc παιζουν τα παντα ολα :)
Ακούω ροκ ο χώρος ακρόασης είμαι περίπου 40τμ.
Μάλλον θα πρέπει να πάω σε περισσότερα watt δεν θα καλυφθώ.

Reaction score
1.057
... σχετικα με τους μεταχειρισμενους ενισχυτες να σου αναφερω οτι εχω αγορασει κ εχω δωσει αρκετα πραγματα απο αυτο το χωρο που ειναι πραγματικα μπιμπελο , εντος εγγυησης και αρκετα φτηνα . Σκεψου το παλι !
Ακούω ροκ ο χώρος ακρόασης είμαι περίπου 40τμ.
Μάλλον θα πρέπει να πάω σε περισσότερα watt δεν θα καλυφθώ.
Αποσταση ακροασης ?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.210
Members