- Reaction score
- 2.830
Ta Genelec χωρίς calibration από το glm ακούγονται καλύτερα
Πολύ καιρό ήθελα να το πω αυτό
Πολύ καιρό ήθελα να το πω αυτό
Πες ότι εγώ είμαι αυτός ο άνθρωπος.Χωρίς υποχωρήσεις-χωρίς υποχωρήσεις, έτσι φτάσαμε τον άνθρωπο στα 8361 να δέχονται ψηφιακό σήμα από το μεγάλο μοντέλο Trinnov.![]()
Μα δεν είπα ότι θα τα προτιμούσα λόγω του dsp. Έγραψα ότι δεν θα είχα πρόβλημα να τα προτιμήσω εννοώντας ότι προτιμώ να παραβλέψω το μειονεκτημα του dsp επειδή πιθανότατα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα η υπόλοιπη καλή σχεδίαση του ηχείου.Λάθος λόγος να τα προτιμήσεις.
DSP υπάρχει κι από αλλού (dirac, trinov, κλπ), άλλα δεν υπάρχουν.
Δηλαδή οκ, να τα προτιμήσεις, δε λέω, αλλά για τους σωστούς λόγους, που είναι η ομοαξονικη αρχιτεκτονική και το μικρότερο μέγεθος καμπίνας
Ισχύει και αυτό φυσικά εφ όσον πρόκειται για σαλόνι.Εδώ τώρα υπεισέρχεται εκτός του DSP στους δορυφόρους και ο παράγοντας γούστου , δηλαδή άμα θα έδειχναν ωραία σ'ένα σαλόνι όλα μαύρα και οριζοντιωμένα.
H άρνηση οποιασδήποτε υποχώρησης δεν παύει να σημαίνει δικές της παραχωρήσεις. Πάντοτε θα υπάρχει κάποια παραχώρηση.Χωρίς υποχωρήσεις-χωρίς υποχωρήσεις, έτσι φτάσαμε τον άνθρωπο στα 8361 να δέχονται ψηφιακό σήμα από το μεγάλο μοντέλο Trinnov.![]()
Καλά τα λες.Πες ότι εγώ είμαι αυτός ο άνθρωπος.
Θα πα να δώσω 13*5= 65 χιλιάρικα για 8361 στο σεταπ μου, και κάνα 40-αρι για ομοσταυλα σαμπ, δηλαδή >100 χιλιάρικα για ηχεία, και δε θα δώσω τα λεφτά για το μεγάλο τρινοβ;
Μπριτς. Μια χαρά θα τα δώσω.
Στην τωρινή περίπτωση, έχω δώσει (μέση τιμή) 1,300*13= ~17 χιλιάρικα για δορυφόρους και ~ 8 χιλιάρικα για σαμπ, και καλώδια βάσεις κλπ ένα 30-αρι πες για τα ηχεία, και θα μείνω με Μαραντζ ή άνθεμ και δε θα ψωνίσω το μικρό τρινοβ;
Μπριτς. Μια χαρά θα τον ψωνίσω.
Αντιθέτως, με δορυφόρους των 500-800€ (έως sceptre s8) και πιο οικονομικά σαμπ (presonus) θα ταιριάξεις οικονομικά έναν πιο προσιτό av processor, από nad μέχρι δεξερωγωτι anthem.
Σε κάθε επίπεδο τιμής, υπάρχουν οι ανάλογες επιλογές.
Και υπάρχει και σονος.
Όπου φτάνει το διαθέσιμο μπάτζετ.
Ισορροπία (τιμής και ποιότητας) οφείλει να υπάρχει ανάμεσα στα εμπλεκόμενα προϊόντα του σεταπ.
Η γαλλική, κορυφαία μεν αλλά πανάκριβη δε, λύση,είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί.
Αυτό ακριβώς. Γι' αυτό και τα νήματα που αφορούν υψηλού κόστους πρότζεκτ έχουν μεγάλη κι ενθουσιώδη συμμετοχή.Βρε βγάζουμε σε αυτό το θρεντ λίγο από τον καημό μας
Ναι, το ξεκαθάρισες αυτό.Πολλά θα εξαρτηθούν από τον χώρο που ελπίζω να βελτιωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο παρόν χώρος όπως προείπα "χωράει" μέχρι 5 δορυφόρους και 2 sub.
Επίσης λογική η αναμονή για πιθανή πτώση τιμών, όλα μπορεί να συμβούν, όπως και να ανέβουν κι άλλο οι τιμές.Για λόγους εκταμίευσης όσο το δυνατόν μικρότερου αρχικού κεφαλαίου, μπορεί αρχικά να πάρει 5 δορυφόρους και 2 σαμπ, μαζί με τον av processor εννοείται, και σε δεύτερο χρόνο να συμπληρώσει τα υπόλοιπα (+6 δορυφόρους και +2 σαμπ).
Δηλαδή αφήνει για δεύτερο χρόνο ένα κοστολογιο περί τα 15 χιλιάρικα, ίσως όταν πάει σε dedicated χώρο όπως είπε.
Επειδή τα έχω ακούσει τα lyd48 είναι πολύ καλή επιλογή με τα 18s sub. Από την άλλη ανήκουν για τα καλά στην κατηγορία που έχουν προβληματικό dsp και πολλές φορές βγάζουν και θόρυβο. Σίγουρα θα έκανα την υπέρβαση για τα 310 τα οποία τα θεωρώ 2 σκαλιά επάνω. Επίσης δεν μου πολυαρεσει το υψηλό κρος στο mid. Από την μια αφήνει σε ένα μεγάφωνο όλο το φάσμα των φωνών και ανεβάζει το headroom αλλά από την άλλη χαλάει η πολική απόκριση που είναι η σημαντικότερη από όλα σε ένα ηχείο. Βασικά είναι το μόνο που μαζί με το headroom θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει.5 Dynaudio LYD 48: 5000€
2 Dynaudio 18S: 2800€
Αργότερα άλλα 4 Dynaudio LYD 7: 2800€
Tέλος από ηχεία. ΣΥΝΟΛΟ: 10.600€
Άλλα 4500€ - 5000€ για Pro, σύνολο 15.000€.
THE END.
Δες και αυτό.
Aν καταλαβαίνω σωστά, σε λιγότερο από 2 χρόνια έχεις τελειώσει.
Δεν μπορώ να διαφωνήσω σε κάτι τεχνικό καθώς δεν γνωρίζω, συν ότι δεν έχω ακούσει κανένα από τα δύο. Μιλάμε όμως για διπλή τιμή. Είναι αυτό ικανό να δικαιολογήσει άλλα 10 χιλιάρικα; Ακόμα και στην περίπτωση που θα έπαιρνε 9 LYD 48;Επειδή τα έχω ακούσει τα lyd48 είναι πολύ καλή επιλογή με τα 18s sub. Από την άλλη ανήκουν για τα καλά στην κατηγορία που έχουν προβληματικό dsp και πολλές φορές βγάζουν και θόρυβο. Σίγουρα θα έκανα την υπέρβαση για τα 310 τα οποία τα θεωρώ 2 σκαλιά επάνω. Επίσης δεν μου πολυαρεσει το υψηλό κρος στο mid. Από την μια αφήνει σε ένα μεγάφωνο όλο το φάσμα των φωνών και ανεβάζει το headroom αλλά από την άλλη χαλάει η πολική απόκριση που είναι η σημαντικότερη από όλα σε ένα ηχείο. Βασικά είναι το μόνο που μαζί με το headroom θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει.
Για εμένα ναι. Βέβαια γούστα του καθενός είναι αυτά...Δεν μπορώ να διαφωνήσω σε κάτι τεχνικό καθώς δεν γνωρίζω, συν ότι δεν έχω ακούσει κανένα από τα δύο. Μιλάμε όμως για διπλή τιμή. Είναι αυτό ικανό να δικαιολογήσει άλλα 10 χιλιάρικα; Ακόμα και στην περίπτωση που θα έπαιρνε 9 LYD 48;