Γυρίζοντας σελίδα...immersive.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Χωρίς υποχωρήσεις-χωρίς υποχωρήσεις, έτσι φτάσαμε τον άνθρωπο στα 8361 να δέχονται ψηφιακό σήμα από το μεγάλο μοντέλο Trinnov. :)
Πες ότι εγώ είμαι αυτός ο άνθρωπος.

Θα πα να δώσω 13*5= 65 χιλιάρικα για 8361 στο σεταπ μου, και κάνα 40-αρι για ομοσταυλα σαμπ, δηλαδή >100 χιλιάρικα για ηχεία, και δε θα δώσω τα λεφτά για το μεγάλο τρινοβ;

Μπριτς. Μια χαρά θα τα δώσω.

Στην τωρινή περίπτωση, έχω δώσει (μέση τιμή) 1,300*13= ~17 χιλιάρικα για δορυφόρους και ~ 8 χιλιάρικα για σαμπ, και καλώδια βάσεις κλπ ένα 30-αρι πες για τα ηχεία, και θα μείνω με Μαραντζ ή άνθεμ και δε θα ψωνίσω το μικρό τρινοβ;

Μπριτς. Μια χαρά θα τον ψωνίσω.

Αντιθέτως, με δορυφόρους των 500-800€ (έως sceptre s8) και πιο οικονομικά σαμπ (presonus) θα ταιριάξεις οικονομικά έναν πιο προσιτό av processor, από nad μέχρι δεξερωγωτι anthem.

Σε κάθε επίπεδο τιμής, υπάρχουν οι ανάλογες επιλογές.

Και υπάρχει και σονος.

Όπου φτάνει το διαθέσιμο μπάτζετ.
Ισορροπία (τιμής και ποιότητας) οφείλει να υπάρχει ανάμεσα στα εμπλεκόμενα προϊόντα του σεταπ.

Last edited:

Reaction score
6.235
Λάθος λόγος να τα προτιμήσεις.

DSP υπάρχει κι από αλλού (dirac, trinov, κλπ), άλλα δεν υπάρχουν.

Δηλαδή οκ, να τα προτιμήσεις, δε λέω, αλλά για τους σωστούς λόγους, που είναι η ομοαξονικη αρχιτεκτονική και το μικρότερο μέγεθος καμπίνας
Μα δεν είπα ότι θα τα προτιμούσα λόγω του dsp. Έγραψα ότι δεν θα είχα πρόβλημα να τα προτιμήσω εννοώντας ότι προτιμώ να παραβλέψω το μειονεκτημα του dsp επειδή πιθανότατα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα η υπόλοιπη καλή σχεδίαση του ηχείου.
Έτσι κι αλλιώς η δική μου πρόταση είναι να πάει σε 310 και να ξεμπερδευει. Από τα να δώσει 10 χιλιάρικα για δύο 8361 μπορεί να πάρει 5 310 σε αυτά τα λεφτά. Βασικά για ένα σύστημα 7.4.4: 11 310 με ένα arcam avm41 προ και αλλα δύο σαμπ σαν αυτά που έχει (καλύτερα θα επερνα δύο ακόμα από το μεγαλύτερο sealed μοντέλο με τις δύο μονάδες σε κάθε σαμπ και θα κράταγα και αυτά τα δυο) το κόστος θα παραμείνει κάτω από 30κ. Λίγα λεφτά δεν είναι αλλά έτσι κι αλλιώς τα 802 με τον devialet έκαναν τα ίδια λεφτά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Αλέξανδρε δεν διαφωνούμε σε κανένα σημείο, πλην ίσως της χρήσης τρινοβ σε κάθε σοβαρό σεταπ δορυφόρων και σαμπ που η συνολική τιμή τους έχει σκαρφαλώσει στο 30-αρι.

Πιάστηκα από το κείμενό σου για να δώσω συνέχεια.

Reaction score
6.235
Για τον trinnov πάλι συμφωνούμε απλά έγραψε ο ίδιος ότι το βλέπει δύσκολο να πάει για trinnov. Αλλιώς με τέτοιο set-up η σωστή επιλογή είναι να πας σε trinnov σίγουρα.

Reaction score
2.288
Εδώ τώρα υπεισέρχεται εκτός του DSP στους δορυφόρους και ο παράγοντας γούστου , δηλαδή άμα θα έδειχναν ωραία σ'ένα σαλόνι όλα μαύρα και οριζοντιωμένα.
Ισχύει και αυτό φυσικά εφ όσον πρόκειται για σαλόνι.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983
Χωρίς υποχωρήσεις-χωρίς υποχωρήσεις, έτσι φτάσαμε τον άνθρωπο στα 8361 να δέχονται ψηφιακό σήμα από το μεγάλο μοντέλο Trinnov. :)
H άρνηση οποιασδήποτε υποχώρησης δεν παύει να σημαίνει δικές της παραχωρήσεις. Πάντοτε θα υπάρχει κάποια παραχώρηση. :sneaky:

Reaction score
5.614
Πες ότι εγώ είμαι αυτός ο άνθρωπος.

Θα πα να δώσω 13*5= 65 χιλιάρικα για 8361 στο σεταπ μου, και κάνα 40-αρι για ομοσταυλα σαμπ, δηλαδή >100 χιλιάρικα για ηχεία, και δε θα δώσω τα λεφτά για το μεγάλο τρινοβ;

Μπριτς. Μια χαρά θα τα δώσω.

Στην τωρινή περίπτωση, έχω δώσει (μέση τιμή) 1,300*13= ~17 χιλιάρικα για δορυφόρους και ~ 8 χιλιάρικα για σαμπ, και καλώδια βάσεις κλπ ένα 30-αρι πες για τα ηχεία, και θα μείνω με Μαραντζ ή άνθεμ και δε θα ψωνίσω το μικρό τρινοβ;

Μπριτς. Μια χαρά θα τον ψωνίσω.

Αντιθέτως, με δορυφόρους των 500-800€ (έως sceptre s8) και πιο οικονομικά σαμπ (presonus) θα ταιριάξεις οικονομικά έναν πιο προσιτό av processor, από nad μέχρι δεξερωγωτι anthem.

Σε κάθε επίπεδο τιμής, υπάρχουν οι ανάλογες επιλογές.

Και υπάρχει και σονος.

Όπου φτάνει το διαθέσιμο μπάτζετ.
Ισορροπία (τιμής και ποιότητας) οφείλει να υπάρχει ανάμεσα στα εμπλεκόμενα προϊόντα του σεταπ.
Καλά τα λες.
Ο νηματοθέτης όμως γράφει:

Η γαλλική, κορυφαία μεν αλλά πανάκριβη δε, λύση,είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.803
3 Genelec 8351 για LCR έχουν 12.300€. (Δεν πιάνω καν τα 8361).
2 Genelec 8341 για πίσω έχουν 5.400€.
Φτάσαμε τα 17.700€ για 5 beds χωρίς subs.
4 Genelec 8050 για Atmos έχουν 6.120€

23.820€ για 9 ηχεία από τα οποία τα 4 δεν έχουν ψηφιακή είσοδο. Οπότε δεν μπορεί να γίνει χρήση ψηφιακού επεξεργαστή άρα και η επιλογή των 5 ONES δεν μοιάζει και σωστή. Η φθηνότερη επιλογή μετά για ψηφιακή είναι 4 Genelec 8350 για Atmos, στα 25.460€ σύνολο.

Αν τα πάρει θέλει άλλα τόσα για κάποιον ψηφιακό επεξεργαστή. Δεν υπάρχει συζήτηση επί αυτού. Αν δεν δίνεις τόσα για επεξεργαστή μην τα πάρεις καν. Ξέχασε το αυτό το σενάριο.

Από ότι καταλαβαίνεις @Drioannis οι επιλογές που θα ήθελες να κάνεις αργότερα πρέπει να γίνουν σήμερα. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω 4.500€ - 5.000€ για Pro AV. Οπότε ξεχνάω και πανηγυρικά μάλιστα όλα τα ενεργά ηχεία. Τόσο απλό.

Μην πάρεις κάτι σήμερα και να βλαστημάς αύριο. Ούτε είναι σωστή επένδυση να κουμπώσεις ηχεία 20.000€ πάνω σε έναν Anthem πχ των 4.000€.

Βάλε τα όρια σήμερα γιατί αργότερα σε βλέπω να τρέχεις.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Βρε βγάζουμε σε αυτό το θρεντ λίγο από τον καημό μας, και λίγο από την εμπειρία μας στο ψάξιμο των διαθέσιμων λύσεων για immersive setup, όπως λέει ο τίτλος του θρεντ. 😎

Επειδή, πιστέψτε με, το έχω ψάξει μέχρι αηδίας, η πιο οικονομική λύση απολύτως κορυφαίου σεταπ (απεριόριστο δυναμικό εύρος) είναι ένα 7.1.4 με 11 δορυφόρους me geithein 901, με 16-αρη τρινοβ και 1 (ένα - ολογράφως) σαμπ me geithein.

Δορυφόροι και σαμπ, μόνο αναλογική είσοδο, no bass management, τρινοβ για τις λεπτομέρειες.

Τα μπας ριφλεξ είναι μόνον για δημιουργία καρδιοειδους λοβού, τόσο σε δορυφόρους όσο και στο σαμπ. 😎

Φινιτο λα μιουζικα, δις ιζ φακιν ανμπιλίβαμπλ.

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη ήμουν, είχα πάρει προσφορές, είχα βρει ανθρώπους να πάρουν τα 310 που έχω, θα το είχα κάνει. Δε χωράνε. Αλλά είναι εντός του δικού μου μπάτζετ.

Με τα 8361 δεν υπήρξα με το δάχτυλο στη σκανδάλη, έχουν πολύ υψηλότερο κόστος. Τόσο από τον ακριβό τρινοβ, όσο και από τα ακριβά σαμπ της φίρμας, και θέλουν bass management. Βγαίνουν εκτός του δικού μου μπάτζετ.

Το πιο vfm σεταπ πολύ υψηλών επιδόσεων που μπορώ να προτείνω, είναι 7.4.4 με 11 τεμάχια 310 σε συνδυασμό με 4 τεμάχια 18s από dynaudio και τρινοβ 16-αρη. Κανένα μπας ριφλεξ στο σεταπ. 😎

Καλημέρα σας. 😎

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Περί οικονομικών δεδομένων του immersive setup που διαπραγματεύεται ο Drioannis:

Βλέπω τιμές λιανικής σε Σκρουτζ για 310 και 18s, στα 2.100 και 1.400 € αντίστοιχα:

Για immersive setup 7.4.4, το κόστος των ηχείων είναι

11*2.100= 23.100
4*1.400= 5.600

Συνολάκι 28.700 €.

11 βάσεις ηχείων, και γύρω στα 150 μέτρα καλώδιο (mogamάκι) και 30 XLR βύσματα (νιουτρικ) και καλωδίωση ρεύματος (κάνα 50-μετρο) και πιθανώς μια συσκευή soft start και διαχείρισης του on off των συσκευών, θα κοστίσουν 4,5-5 χιλιάρικα με πολύ "συνετές" επιλογές.

Αναλόγως των βάσεων μπορεί να πάει και αρκετά παραπάνω το κόστος των accessories (οι γνήσιες Neumann για ταβάνι και τοίχο - LH 25 + LH 47 + LH 43) δεν είναι καθόλου "φτηνές", αλλά είναι εξαιρετικές)

Οπότε με τιμές "λιανικής", βγαίνει ένα συνολάκι λίγο πάνω από 35 χιλιάρικα.

Κι αυτή είναι η πιο vfm και η πιο οικονομική επιλογή που έθεσε ο νηματοθέτης εξ'αρχης.

Καλώς ή κακώς, ένας τρινοβ συμπληρώνει σωστά αυτό το σεταπ, με roon ready άριστη λειτουργία, και βεβαίως σοβαρό σοφτγουερ.

Στο ανωτέρω σεταπ, βάλτε και κόστος εικόνας.

Προβολέα ή τηλεόραση, πηγή ή πηγές εικόνας, καλωδιώσεις, κλπ. Κόστος; Χαχαχαχαχαχαχαχαχα, όσο θες.

Και στο ανωτέρω συνολάκι, βάλτε και κόστος περιποίησης χώρου. Πόσο; Κι εδώ όσο θες, αλλά ένα 5-χιλιαρο είναι το μίνιμουμ.

Αυτά τα ηχεία από οικονομικής άποψης, είναι οι φτηνότερες επιλογές που έθεσε ο ίδιος εξ'αρχης, όπως έθεσε και την αμφιβολία περί τρινοβ, αν χωράει στο μπάτζετ ή αν θα μπει κάποιος φτηνότερος av processor πιθανώς με το φρέσκο Dirac, ώστε να γλυτώσει μάξιμουμ ένα 10-χιλιαρο.

Εκεί που πάει το σύνολο, το 10-χιλιαρο αυτό εκτιμώ πως θα πρέπει να εκταμιευθεί. 😎
Θα είναι "κακή έκπτωση" να πάει σε υποδεέστερο σοφτγουερ, όταν το συνολικό κόστος του σεταπ είναι εκεί που είναι.

Για λόγους εκταμίευσης όσο το δυνατόν μικρότερου αρχικού κεφαλαίου, μπορεί αρχικά να πάρει 5 δορυφόρους και 2 σαμπ, μαζί με τον av processor εννοείται, και σε δεύτερο χρόνο να συμπληρώσει τα υπόλοιπα (+6 δορυφόρους και +2 σαμπ).

Δηλαδή αφήνει για δεύτερο χρόνο ένα κοστολογιο περί τα 15 χιλιάρικα, ίσως όταν πάει σε dedicated χώρο όπως είπε.

Αλλά immersive setup με 5 δορυφόρους εδάφους είναι κουτσό, όπως κουτσό είναι με 2 δορυφόρους ταβανιού.

Ναι μεν θα ακούς Dolby Atmos με σεταπ 5.Χ.2 αλλά θα είναι κουτσό, στην πραγματικότητα το immersive απαιτεί 7.Χ.4 ως στάνταρ.

Φακτς οφ οντιο.

Last edited:

Reaction score
1.247
Η πρόθεση να μπω στη διαδικασία και να χτίσω ένα immersive setup δεν πάρθηκε "ελαφρά την καρδία". Ζυγίστηκαν τα υπέρ και τα κατά και μπήκε στο μυαλό μου ένας προϋπολογισμός ο οποίος θα εκτελεστεί σε βάθος χρόνου. Πολλά θα εξαρτηθούν από τον χώρο που ελπίζω να βελτιωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο παρόν χώρος όπως προείπα "χωράει" μέχρι 5 δορυφόρους και 2 sub.
Το θέμα το άνοιξα για να ακούσω γνώμες ανθρώπων που έχουν πάρει αυτό το δρόμο και ν' αποφύγω λάθη που ίσως, λόγω απειρίας, θα ήταν εύκολο να υποπέσω. Επίσης μου αρέσει ν' ακούω και εκτιμώ τις απόψεις άλλων μελών που έχουν σκεφτεί αλλά δεν έχουν πάρει αυτό το δρόμο.
Όπως πολύ σωστά κάποιοι από εσάς έχετε καταλάβει, δεν είμαι άνθρωπος που θέλω ν' αφήσω πράγματα στην τύχη. Λόγω χαρακτήρα θέλω να έχω τον έλεγχο και τη γνώση του τι κάνω και γιατί.
Για τον επεξεργαστή περιμένω τα νέα από το Dirac αλλά και από τον Trinnov. Νομίζω θα γίνουν βήματα θετικά προς την απόδοση αλλά και προς το κόστος. Αυτή είναι η αιτία που δεν έχω θέσει ακόμη ζήτημα επιλογής για τον επεξεργαστή αν και η ψηφιακή ή αναλογική έξοδο/είσοδο είναι κάτι που πρέπει να σκεφτώ.

Όπως σε όλα τα νήματα που ανοίγω θέλω πραγματικά να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή σας και για το χρόνο που αφιερώνεται.

Last edited:

alexis

Reaction score
32.803
5 Dynaudio LYD 48: 5000€
2 Dynaudio 18S: 2800€

Αργότερα άλλα 4 Dynaudio LYD 7: 2800€

Tέλος από ηχεία. ΣΥΝΟΛΟ: 10.600€

Άλλα 4500€ - 5000€ για Pro, σύνολο 15.000€.

THE END.

Δες και αυτό. :rolleyes:
Aν καταλαβαίνω σωστά, σε λιγότερο από 2 χρόνια έχεις τελειώσει.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Πολλά θα εξαρτηθούν από τον χώρο που ελπίζω να βελτιωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο παρόν χώρος όπως προείπα "χωράει" μέχρι 5 δορυφόρους και 2 sub.
Ναι, το ξεκαθάρισες αυτό.

Εξ'ου και η δική μου προτροπή:

Για λόγους εκταμίευσης όσο το δυνατόν μικρότερου αρχικού κεφαλαίου, μπορεί αρχικά να πάρει 5 δορυφόρους και 2 σαμπ, μαζί με τον av processor εννοείται, και σε δεύτερο χρόνο να συμπληρώσει τα υπόλοιπα (+6 δορυφόρους και +2 σαμπ).

Δηλαδή αφήνει για δεύτερο χρόνο ένα κοστολογιο περί τα 15 χιλιάρικα, ίσως όταν πάει σε dedicated χώρο όπως είπε.
Επίσης λογική η αναμονή για πιθανή πτώση τιμών, όλα μπορεί να συμβούν, όπως και να ανέβουν κι άλλο οι τιμές. 😁

Τέλος πάντων, αν είναι εντός σχεδίου και μπάτζετ το ανωτέρω immersive σετ, θα μπορούσες αγοράζοντας την πρώτη 5-αδα δορυφόρων να αφήσεις πίσω και τον av processor, εφόσον έχεις ήδη κάτι διαθέσιμο για να παίζεις 5-καναλα τώρα, και με upmixing τα δικαναλα.

Αν δεν έχεις κάτι διαθέσιμο ήδη, δεν ξέρω αν είναι σοφό να εκταμιευθεί ποσό >χιλιαρικου για αυτή την προσωρινή χρήση. Ίσως μια κάρτα ήχου.

Για αρκετούς λόγους, προσωπικά έκανα το ίδιο.

Ξεκίνησα πρακτικά με 5-αδα δορυφόρων, πάνω στον υπάρχοντα εξοπλισμό (μέτρικ).

Μετά ακόμα 2 κι έκανα 7-αδα.

Μετά τρινοβ.

Μετά τα 4 ταβανιού και τα επιπλέον σαμπ.

Στο τέλος έκανα 9-αδα την 7-αδα εδάφους.

Στο επόμενο βήμα, μαζί με την αναβάθμιση των πλακετών του τρινοβ, θα πάρω 3 δορυφόρους ακόμα, οπότε θα είναι 10 δορυφόροι εδάφους και 6 ταβανιού, προσθέτοντας άνω κεντρικό, πίσω κεντρικό και vog, δηλαδή 10.4.6 ας πούμε, καλύπτοντας όλες τις 20 εξόδους του κάποτε 16 εξόδων τρινοβ. 🍷

Ευτυχώς δεν έχω "ακριβούς" δορυφόρους, οπότε η προσθήκη 3 ομοίων δορυφόρων δεν αποτελεί οικονομικό θέμα, γίνεται αναίμακτα.
Ομοίως οι αναβαθμίσεις των πλακετών του τρινοβ (hdmi board & dac board) δεν είναι τίποτα τρομερού κοστολογιου, και κάθε διαθέσιμη αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπλισμού θα την εκμεταλλευτώ, κι ας μην κρίνεται απαραίτητη, ευχαριστούμε κυρία τρινοβ για τη δυνατότητα. 👍

Last edited:

Reaction score
6.235
5 Dynaudio LYD 48: 5000€
2 Dynaudio 18S: 2800€

Αργότερα άλλα 4 Dynaudio LYD 7: 2800€

Tέλος από ηχεία. ΣΥΝΟΛΟ: 10.600€

Άλλα 4500€ - 5000€ για Pro, σύνολο 15.000€.

THE END.

Δες και αυτό. :rolleyes:
Aν καταλαβαίνω σωστά, σε λιγότερο από 2 χρόνια έχεις τελειώσει.
Επειδή τα έχω ακούσει τα lyd48 είναι πολύ καλή επιλογή με τα 18s sub. Από την άλλη ανήκουν για τα καλά στην κατηγορία που έχουν προβληματικό dsp και πολλές φορές βγάζουν και θόρυβο. Σίγουρα θα έκανα την υπέρβαση για τα 310 τα οποία τα θεωρώ 2 σκαλιά επάνω. Επίσης δεν μου πολυαρεσει το υψηλό κρος στο mid. Από την μια αφήνει σε ένα μεγάφωνο όλο το φάσμα των φωνών και ανεβάζει το headroom αλλά από την άλλη χαλάει η πολική απόκριση που είναι η σημαντικότερη από όλα σε ένα ηχείο. Βασικά είναι το μόνο που μαζί με το headroom θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει.

alexis

Reaction score
32.803
Επειδή τα έχω ακούσει τα lyd48 είναι πολύ καλή επιλογή με τα 18s sub. Από την άλλη ανήκουν για τα καλά στην κατηγορία που έχουν προβληματικό dsp και πολλές φορές βγάζουν και θόρυβο. Σίγουρα θα έκανα την υπέρβαση για τα 310 τα οποία τα θεωρώ 2 σκαλιά επάνω. Επίσης δεν μου πολυαρεσει το υψηλό κρος στο mid. Από την μια αφήνει σε ένα μεγάφωνο όλο το φάσμα των φωνών και ανεβάζει το headroom αλλά από την άλλη χαλάει η πολική απόκριση που είναι η σημαντικότερη από όλα σε ένα ηχείο. Βασικά είναι το μόνο που μαζί με το headroom θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει.
Δεν μπορώ να διαφωνήσω σε κάτι τεχνικό καθώς δεν γνωρίζω, συν ότι δεν έχω ακούσει κανένα από τα δύο. Μιλάμε όμως για διπλή τιμή. Είναι αυτό ικανό να δικαιολογήσει άλλα 10 χιλιάρικα; Ακόμα και στην περίπτωση που θα έπαιρνε 9 LYD 48;

Last edited:

Reaction score
6.235
Δεν μπορώ να διαφωνήσω σε κάτι τεχνικό καθώς δεν γνωρίζω, συν ότι δεν έχω ακούσει κανένα από τα δύο. Μιλάμε όμως για διπλή τιμή. Είναι αυτό ικανό να δικαιολογήσει άλλα 10 χιλιάρικα; Ακόμα και στην περίπτωση που θα έπαιρνε 9 LYD 48;
Για εμένα ναι. Βέβαια γούστα του καθενός είναι αυτά...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός