Γυψοσανίδα

Reaction score
1.846
φίλτατε timbre,

Πολύ θεωρία έχει πέσει στο συγκεκριμένο θέμα, και δοκιμή επί της ουσίας δεν βλέπω να γίνεται.

Κάποια στιγμή πρέπει να δοκιμάσεις - έστω και πρόχειρα - ένα συστηματάκι να δείς "τί παίζει".

Ειδάλως, μπορούμε να θεωρητικολογούμε "εις τον αιώνα τον άπαντα" ....
Νομίζω πως δυό μηνύματα πάνω απ' το δικό σου υπάρχει καθαρά μη θεωρία, αλλά σκέτη πράξη. :cool_8:
Καλύτερα κώνοι, λόγω της φύσης της κατασκευής. Ακόμα και φτηνούς ν' αγοράσεις, σαν τους δυό τελευταίους, θα πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα απο οποιοδήποτε σκέτο ηχοαπορροφητικό. Καλύτερα ακόμα συνδυασμός των δύο. Όπως σου είπα, μια χοντρή μοκέτα (που δεν είναι απαραίτητο να κολληθεί, ώστε να βγαίνει για πιο "επίμονο" καθάρισμα) και πάνω της οι κώνοι. Το γυαλί εγκυμονεί κινδύνους συντονισμού, αν έχει κενά (έστω και μη ορατά) με την κάτω επιφάνεια.
Για τους πίσω και πλαϊνούς τοίχους δεν ξέρω μόνωση που να είναι θετική στο w.a.f. :happy_9:
Στο σχόλιο πως κάποια στιγμή πρέπει να δοκιμαστεί κάτι συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ! :cool_3:

Reaction score
81
argi, λυπάμαι, αλλά μάλλον δεν μπορώ να συντονισθώ μαζί σου...

anemelos, συζητάμε αναλυτικά για ένα πρόβλημα το οποίο θά προκύψει όταν τοποθετηθεί το σύστημα ! Αναφέρομαι βεβαίως στην δοκιμή στην πράξη ενός συστήματος προτού αρχίσει το ( δαπανηρό ) ράβε-ξήλωνε.

timbre, υπάρχει και μια εναλλακτική λύση σε σχέση με κώνους, σορμποθάνες κλπ. Εάν ο τοίχος πίσω απο την γυψοσανίδα είναι απο τούβλο και όχι απο γυψοσανίδα, μπορείς να βάλεις δύο μικρά επιτοίχια ράφια ( ένα για κάθε ηχείο ) ακριβώς πάνω απο την γυψοσανίδα ώστε να είναι αισθητικά αποδεκτά απο την συμβία. Τοποθετείς τα ηχεία πάνω στα ραφάκια και "τελείωσες".

Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά απομονώνεις τα ηχεία απο την γυψοσανίδα.

Reaction score
4
Απάντηση: Γυψοσανίδα

Μετά από κάποιες δοκιμές που έκανα αποφάσισα να χρησιμοποιήσω ηχεία δαπέδου.

Σκέφτομαι να ντύσω τον "πάγκο" με μάρμαρο.
Έχετε καμία ιδέα για να αποφύγω τους κραδασμούς ?
Δηλαδή τι μπορώ να χρησιμοποιήσω ανάμεσα στην γυψοσανίδα και το μάρμαρο :133: ?
Σκέφτομαι ακόμα, να περάσω κάποιο σωλήνα από την αριστερή πλευρά μέχρι την δεξιά.
Τι διατομής να είναι ώστε να είναι καλυμμένος στο μέλλον ?

Reaction score
81
Re: Απάντηση: Γυψοσανίδα

Μετά από κάποιες δοκιμές που έκανα αποφάσισα να χρησιμοποιήσω ηχεία δαπέδου.

Σκέφτομαι να ντύσω τον "πάγκο" με μάρμαρο.
Έχετε καμία ιδέα για να αποφύγω τους κραδασμούς ?
Δηλαδή τι μπορώ να χρησιμοποιήσω ανάμεσα στην γυψοσανίδα και το μάρμαρο :133: ?
Σκέφτομαι ακόμα, να περάσω κάποιο σωλήνα από την αριστερή πλευρά μέχρι την δεξιά.
Τι διατομής να είναι ώστε να είναι καλυμμένος στο μέλλον ?
Το ντύσιμο του πάγκου με μάρμαρο προϋποθέτει στιβαρότατο σκελετό γυψοσανίδας. Εάν θυμάμαι καλά ο σκελετός της κατασκευής είναι ο καθιερωμένος σκελετός απο στρωτήρες οι οποίοι - για να το θέσω κομψά - δεν είναι ότι καταλληλότερο για την εξωτερική επένδυση μαρμάρου.

Θα συνιστούσα να αφήσεις την κατασκευή αμετάβλητη και να βάλεις αρκετά βιβλία πάνω στα ράφια.

Reaction score
4
Σκέφτομαι & γω να φτιάξω μια κατασκευή με γυψοσανίδα ακριβώς πίσω από τα ηχεία μου. Εκεί που θα μπει η γυψοσανίδα υπάρχουν τώρα δύο παλιές βιβλιοθήκες-βιτρίνες οι οποίες δεν μου αρέσουν και θέλω να τις αλλάξω. Αυτές καλύπτουν το χώρο δεξιά και αριστέρα πίσω από το σύστημα. Στη μέση υπάρχει τοίχος και πίσω απ'αυτόν περνάει η καμινάδα από το κάτω σπίτι. Ετσι ο χώρος πίσω από το σύστημα μοιάζει σαν να υπάρχει ένα τζάκι αλλά χωρίς την εστία. Δεν θέλω να βάλω δύο μοντέρνες βιβλιοθήκες γιατί πιστευώ ότι θα είναι χειρότερο και αισθητικά αλλά και ακουστικά! Οι λύσεις που έχω σκεφτεί είναι ράφια από τοίχο σε τοίχο σε κάθε εσοχή ή γυψοσανίδα. Εσείς τι λέτε ότι είναι καλύτερο ?

ΥΓ.
Ηχεία είναι τα Audio Spectrum Aelos και χωρίς να έχω αποφασίσει ακόμα που ακριβώς θα τοποθετηθούν σας λέω οτι μπορούν να βγούν μέχρι και 1 μέτρο έξω από την ευθεία (ραφιών-γυψοσανίδας και τοίχου).

Reaction score
81
Σκέφτομαι & γω να φτιάξω μια κατασκευή με γυψοσανίδα ακριβώς πίσω από τα ηχεία μου. Εκεί που θα μπει η γυψοσανίδα υπάρχουν τώρα δύο παλιές βιβλιοθήκες-βιτρίνες οι οποίες δεν μου αρέσουν και θέλω να τις αλλάξω. Αυτές καλύπτουν το χώρο δεξιά και αριστέρα πίσω από το σύστημα. Στη μέση υπάρχει τοίχος και πίσω απ'αυτόν περνάει η καμινάδα από το κάτω σπίτι. Ετσι ο χώρος πίσω από το σύστημα μοιάζει σαν να υπάρχει ένα τζάκι αλλά χωρίς την εστία. Δεν θέλω να βάλω δύο μοντέρνες βιβλιοθήκες γιατί πιστευώ ότι θα είναι χειρότερο και αισθητικά αλλά και ακουστικά! Οι λύσεις που έχω σκεφτεί είναι ράφια από τοίχο σε τοίχο σε κάθε εσοχή ή γυψοσανίδα. Εσείς τι λέτε ότι είναι καλύτερο ?

ΥΓ.
Ηχεία είναι τα Audio Spectrum Aelos και χωρίς να έχω αποφασίσει ακόμα που ακριβώς θα τοποθετηθούν σας λέω οτι μπορούν να βγούν μέχρι και 1 μέτρο έξω από την ευθεία (ραφιών-γυψοσανίδας και τοίχου).
Το θετικό με την κατασκευή γυψοσανίδας είναι ότι θα μπορούσες να ενσωματώσεις κάποιες λύσεις για την απορόφηση στασίμων στα μπάσα εφόσον έχεις σοβαρό πρόβλημα και εφόσον προτίθεσαι να μπείς σε τέτοια διαδικασία.

Η τοποθέτηση ραφιών στίς εσοχές είναι καλή λύση.
Εάν είναι δυνατόν βάλε ράφια απότο πάτωμα έως και την οροφή. Φρόντισε να τοποθετήσεις όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία. Καλό είναι τα ράφια να έχουν το ίδιο βάθος με την εσοχή.

Reaction score
4
Το θετικό με την κατασκευή γυψοσανίδας είναι ότι θα μπορούσες να ενσωματώσεις κάποιες λύσεις για την απορόφηση στασίμων στα μπάσα εφόσον έχεις σοβαρό πρόβλημα και εφόσον προτίθεσαι να μπείς σε τέτοια διαδικασία.

Η τοποθέτηση ραφιών στίς εσοχές είναι καλή λύση.
Εάν είναι δυνατόν βάλε ράφια απότο πάτωμα έως και την οροφή. Φρόντισε να τοποθετήσεις όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία. Καλό είναι τα ράφια να έχουν το ίδιο βάθος με την εσοχή.

Ποιές θα μπορούσαν να είναι αυτές οι λύσεις, Κε Χουρμουζιάδη ;
Ναι, τα ράφια θα μπουν από το πάτωμα μέχρι (σχεδόν) την οροφή και θα έχουν το ίδιο βάθος με την εσοχή !

Πάντως, πρόβλημα με τα μπάσα δεν υπάρχουν ακόμα και με τις δύο παλιές βιβλιοθήκες-βιτρίνες που υπάρχουν τώρα !

Reaction score
81
Ποιές θα μπορούσαν να είναι αυτές οι λύσεις, Κε Χουρμουζιάδη ;
Συντονιστές Helmholtz. Εχουν μεγάλη δυνατότητα απορρόφησης για μικρή περιοχή συχνοτήτων. Υπάρχουν και άλλες λύσεις αλλά εφ΄όσον δεν διαπίστωσες κάποιο σημαντικό πρόβλημα στα μπάσα δεν βλέπω για ποιόν λόγο να ασχοληθείς περισσότερο.

Reaction score
4
Συντονιστές Helmholtz. Εχουν μεγάλη δυνατότητα απορρόφησης για μικρή περιοχή συχνοτήτων. Υπάρχουν και άλλες λύσεις αλλά εφ΄όσον δεν διαπίστωσες κάποιο σημαντικό πρόβλημα στα μπάσα δεν βλέπω για ποιόν λόγο να ασχοληθείς περισσότερο.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Θα πω πάντως στον μάστορα. έτσι κι αλλιώς, να γεμίσει την κατασκευή με πολυουρεθάνη ή κάτι αντίστοιχο ,όπως διάβασα κάπου παραπάνω ! Εχω ραντεβού σήμερα το απόγευμα για να πάρει μέτρα και θα δούμε τι θα μου πει και εκείνος.

Reaction score
4
Τελικά το "μαστόρι" είπε οτι θα βάλει πετροβάμβακα γιατί αυτό "παντρεύεται" καλύτερα με την γυψοσανίδα !!!!

Reaction score
0
καλησπερα
το καλυτερο που εχεις να βαλεις ειναι πετροβαμβακα 5cm 150κιλο και το πανω μερος της κατασκευης να ειναι τσιμεντοσανιδα κ οχι απλη γυψοσανιδα...!!!

επισης μπορεις να φτιαξεις 2 πατους απο corian στις διαστασεις των ηχειων σου...!!!

Reaction score
0
μπορει να απαντω λιγο αργα αλλα ισως να μην εχεις κανει κατι ακομα.....

η δουλεια μου εχει να κανει με γυψοσανιδες κ.τ.λ.

απο την στιγμη που δεν εβαλες πετροβαμβακα απο την αρχη,το καλυτερο θα ηταν να κανεις κατι που να αποδωσει και να ειναι ωραιο και αισθητικα......

μπες εδω www.sunsetgroup.gr/default.asp?static=44&MainCat=107&category=109 και ψαξε ολα αυτα τα πολυεστερικα πανελ.
καποιο θα σου αρεσει οπτικα ωστε να ντυθουν και τα ραφακια που εχεις για τα ηχεια σου.
υπαρχουν πολλα υλικα με μικρο προφιλ που μπορεις να βαλεις αναμεσα σε γυψοσανιδα και πανελ και να κανεις την δουλεια σου.
αν και απο μονα τους τα πανελ θα κανουν την δουλεια που θες.

αυτα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.161
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound