Gebreselassie
Μαύρος!
- Reaction score
- 3.896
Γειά σου ρε argi άρχοντα! :cool_11:
Νομίζω πως δυό μηνύματα πάνω απ' το δικό σου υπάρχει καθαρά μη θεωρία, αλλά σκέτη πράξη. :cool_8:φίλτατε timbre,
Πολύ θεωρία έχει πέσει στο συγκεκριμένο θέμα, και δοκιμή επί της ουσίας δεν βλέπω να γίνεται.
Κάποια στιγμή πρέπει να δοκιμάσεις - έστω και πρόχειρα - ένα συστηματάκι να δείς "τί παίζει".
Ειδάλως, μπορούμε να θεωρητικολογούμε "εις τον αιώνα τον άπαντα" ....
Στο σχόλιο πως κάποια στιγμή πρέπει να δοκιμαστεί κάτι συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ! :cool_3:Καλύτερα κώνοι, λόγω της φύσης της κατασκευής. Ακόμα και φτηνούς ν' αγοράσεις, σαν τους δυό τελευταίους, θα πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα απο οποιοδήποτε σκέτο ηχοαπορροφητικό. Καλύτερα ακόμα συνδυασμός των δύο. Όπως σου είπα, μια χοντρή μοκέτα (που δεν είναι απαραίτητο να κολληθεί, ώστε να βγαίνει για πιο "επίμονο" καθάρισμα) και πάνω της οι κώνοι. Το γυαλί εγκυμονεί κινδύνους συντονισμού, αν έχει κενά (έστω και μη ορατά) με την κάτω επιφάνεια.
Για τους πίσω και πλαϊνούς τοίχους δεν ξέρω μόνωση που να είναι θετική στο w.a.f. :happy_9:
hello at thereΓειά σου ρε argi άρχοντα! :cool_11:
Το ντύσιμο του πάγκου με μάρμαρο προϋποθέτει στιβαρότατο σκελετό γυψοσανίδας. Εάν θυμάμαι καλά ο σκελετός της κατασκευής είναι ο καθιερωμένος σκελετός απο στρωτήρες οι οποίοι - για να το θέσω κομψά - δεν είναι ότι καταλληλότερο για την εξωτερική επένδυση μαρμάρου.Μετά από κάποιες δοκιμές που έκανα αποφάσισα να χρησιμοποιήσω ηχεία δαπέδου.
Σκέφτομαι να ντύσω τον "πάγκο" με μάρμαρο.
Έχετε καμία ιδέα για να αποφύγω τους κραδασμούς ?
Δηλαδή τι μπορώ να χρησιμοποιήσω ανάμεσα στην γυψοσανίδα και το μάρμαρο :133: ?
Σκέφτομαι ακόμα, να περάσω κάποιο σωλήνα από την αριστερή πλευρά μέχρι την δεξιά.
Τι διατομής να είναι ώστε να είναι καλυμμένος στο μέλλον ?
Το θετικό με την κατασκευή γυψοσανίδας είναι ότι θα μπορούσες να ενσωματώσεις κάποιες λύσεις για την απορόφηση στασίμων στα μπάσα εφόσον έχεις σοβαρό πρόβλημα και εφόσον προτίθεσαι να μπείς σε τέτοια διαδικασία.Σκέφτομαι & γω να φτιάξω μια κατασκευή με γυψοσανίδα ακριβώς πίσω από τα ηχεία μου. Εκεί που θα μπει η γυψοσανίδα υπάρχουν τώρα δύο παλιές βιβλιοθήκες-βιτρίνες οι οποίες δεν μου αρέσουν και θέλω να τις αλλάξω. Αυτές καλύπτουν το χώρο δεξιά και αριστέρα πίσω από το σύστημα. Στη μέση υπάρχει τοίχος και πίσω απ'αυτόν περνάει η καμινάδα από το κάτω σπίτι. Ετσι ο χώρος πίσω από το σύστημα μοιάζει σαν να υπάρχει ένα τζάκι αλλά χωρίς την εστία. Δεν θέλω να βάλω δύο μοντέρνες βιβλιοθήκες γιατί πιστευώ ότι θα είναι χειρότερο και αισθητικά αλλά και ακουστικά! Οι λύσεις που έχω σκεφτεί είναι ράφια από τοίχο σε τοίχο σε κάθε εσοχή ή γυψοσανίδα. Εσείς τι λέτε ότι είναι καλύτερο ?
ΥΓ.
Ηχεία είναι τα Audio Spectrum Aelos και χωρίς να έχω αποφασίσει ακόμα που ακριβώς θα τοποθετηθούν σας λέω οτι μπορούν να βγούν μέχρι και 1 μέτρο έξω από την ευθεία (ραφιών-γυψοσανίδας και τοίχου).
Το θετικό με την κατασκευή γυψοσανίδας είναι ότι θα μπορούσες να ενσωματώσεις κάποιες λύσεις για την απορόφηση στασίμων στα μπάσα εφόσον έχεις σοβαρό πρόβλημα και εφόσον προτίθεσαι να μπείς σε τέτοια διαδικασία.
Η τοποθέτηση ραφιών στίς εσοχές είναι καλή λύση.
Εάν είναι δυνατόν βάλε ράφια απότο πάτωμα έως και την οροφή. Φρόντισε να τοποθετήσεις όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία. Καλό είναι τα ράφια να έχουν το ίδιο βάθος με την εσοχή.
Συντονιστές Helmholtz. Εχουν μεγάλη δυνατότητα απορρόφησης για μικρή περιοχή συχνοτήτων. Υπάρχουν και άλλες λύσεις αλλά εφ΄όσον δεν διαπίστωσες κάποιο σημαντικό πρόβλημα στα μπάσα δεν βλέπω για ποιόν λόγο να ασχοληθείς περισσότερο.Ποιές θα μπορούσαν να είναι αυτές οι λύσεις, Κε Χουρμουζιάδη ;
Συντονιστές Helmholtz. Εχουν μεγάλη δυνατότητα απορρόφησης για μικρή περιοχή συχνοτήτων. Υπάρχουν και άλλες λύσεις αλλά εφ΄όσον δεν διαπίστωσες κάποιο σημαντικό πρόβλημα στα μπάσα δεν βλέπω για ποιόν λόγο να ασχοληθείς περισσότερο.